Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 20 marca 2006, 21:59

Ajjj gratulacje dla Mistrzyn :D (bez zadnych przekretow...) :D ajjj brawo brawo brawo :D Wera sie obudzila... ;) Olimpia panowala pozniej na desce i swietnie bronila... :D troche nerwowo bylo w pewnym momencie jak sedzia zagwizdal kroki Agacie... :| heh... i pewien kibic sie troche zbulwersowal :P ajjj (szalik niebezpieczna bron :P:P:P) ale wszystko bylo ok :D gratki :D
ajjj ale tak szczerze to najbardziej chcialabym pogratulowac Stalowce :D ajjj ten mecz o 3 miejsce w ich wykonaniu... ajjj po prostu az chce sie grac i z przyjemnoscia sie oglada gdy widzi sie tak zmobilizowane i skupione dziewczyny ;) od nich az razilo :P caly czas utrzymywaly przewage ;) a w koncowce dobily Gdynie... i jeszcze te 2pkt... gdzie pilka wturlala sie do kosza podczas syreny i ustanowila okragly wynik zwyciestwa 20pkt ajjj :D super :D
Wg mnie final powinien sie odbyc pomiedzy Olimpia a Stalowa Wola :D ajjj :D:D:D ale ciii :P:P:P
Pozdrowienia dla kibicow Olimpii :D (troche trzeslo na trybunach jak skakaliscie... :P:P:P) ajjj hihihi :D warto bylo zostac i zobaczyc te mecze :D i wieeeelkie dzieki za doping :D lalala :D
Ajjj ten nasz pechowy Gorzow... :P odwieczny rywal Osy :P ajjj 3 razy wam uleglismy (w juniorach starszych w tym sezonie... :| qrdeee... jednak szczescia zabraklo... ) ajjj ale gratulacje 2 miejsca ;) no i rowniez pozdrowienia dla kibicow z AZSu :D
Elen ktory to Ty... :P:P:P

Bartek loooz... Nie masz powodu zeby czuc sie o cos winny w przypadku Osy... To jest sport... i w sporcie liczy sie tylko i wylacznie na siebie...!! Ktos juz wczesniej napisal... gdybysmy wygraly pierwszy mecz z Gorzowem nie bylo by problemu... a tak tylko po meczu Gorzowa z Bydgoszcza otrzymalysmy nadzieje... ktora rowny dzien pozniej odebral nam Gorzow... ajjj trudno... szkodaaa... :| pozdrawiam :D 3m sie ;)

Pozdrowienia i gratulacje dla wszytkich... :D

(ahhh ten Bytom... jednak kalulacja trenerki okazala sie dla nas mega niekorzystna... :P)
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 20 marca 2006, 22:07

ciesze sie ze wreszcie odezwała sie jakas koszykarka. A co do tego który to ja to moze pokaże na fotce:
Obrazek
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

ppp

Postautor: ppp » 20 marca 2006, 22:14

czekalam na wpis tej osobki zaskoczylas mnie na plus na tych mistrzostwach

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 20 marca 2006, 22:20

ppp pisze:czekalam na wpis tej osobki zaskoczylas mnie na plus na tych mistrzostwach

Loooooooool a moge wiedziec kim jestes ?? I czemu czekalas akurat na moj wpis ??
Pozdrawiam ;)
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

basketos
Żak

Postautor: basketos » 21 marca 2006, 00:02

Pozwolę sobie na kilka słów o MP rozegranych w Gorzowie. Szkoda, że na imprezie tej rangi nie odbywa się „początek”, czyli nikt oficjalnie nie rozpoczyna święta dla tych wszystkich koszykarek. Wiem, że preludium tej imprezy rozpoczęło się dla wszystkich klubów dawno temu, ale pewnie uroczyste rozpoczęcie nikomu nie zaszkodziłoby, a na pewno potwierdziłoby rangę imprezy dla dziewczyn.

Przed turniejem wskazywano trzech głównych faworytów: Olimpie, Gdynie i gospodarzy. I z pewnością zespół Olimpii potwierdził to bezapelacyjnie, odnosząc komplet zwycięstw w turnieju i zdobywając złoty medal.
Zespół trenera Cudaka grał najbardziej dojrzałą i miłą dla oka koszykówkę. Duży wpływ na tą grę miała metamorfoza (moim zdaniem) Weroniki, która „dorosła” w porównaniu z ME kadetek. Zespół poznański zwalczył każdy kryzys, jaki pojawiał się w czasie rozgrywanych spotkań. Nie pozwalał sobie na dłuższe przestoje, a to zdarzało się praktycznie wszystkim zespołom. No i trzeba docenić rolę, jaką w na boisku spełnia Budeń… Świetne zawody!

Największym rozczarowaniem z pewnością dla wszystkich pozostanie VBW Gdynia. Chyba nikt w Gdyni nie wyobrażał sobie innych krążków niż złote (cóż tak jak dla innych zespołów oprócz pierwszego, pozostaną w sferze niespełnionych planów). Rzeczywistość okazała się inna. I pewnie jeszcze długo będą się zastanawiać, dlaczego stało się inaczej.

Kto miał największy fart na tych mistrzostwach? Odrobina szczęścia dopisała ekipie Gorzowa, która z pewnością na medal zasłużyła. Oczywiście szczęściem nie nazywam porażki 1 pkt po dogrywce, przeciwko 4 zawodniczką z Bydgoszczy. I tu znów paradoks, tak szczęśliwe zwycięstwo przytrafiło się najbardziej pechowej drużynie, która w pierwszym meczu (chyba 2 kwarta) turnieju traci kluczową zawodniczkę( kontuzja).
To wszystko tylko pokazuję, że zawody miały swoją dramaturgię. Do ostatnich minut rozgrywek grupowych dwie drużyny liczyły na „czwórkę”. Gorzów był w lepszej sytuacji, bo bezpośrednio na boisku decydował o swoich losach. I zawodniczki gorzowskie nie pozwoliły sobie na wyrwanie szansy gry o medale (trzy „trójki” z rzędu w końcówce czwartej kwarty zrobiły wrażenie).

Jeszcze słowo o brązowych medalistkach. Jak na boisku ma się tak dobrze nastawionego gracza jak 17 (Gajewska) to drużyna dostaję dodatkowej motywacji. Wulkan pozytywnych emocji dla drużyny, a przy tym szeroki wachlarz umiejętności koszykarskich.

Gratuluję wszystkim zespołom. Większość zawodniczek nie będzie miała chwili wytchnienia, trzeba wracać do rozgrywek juniorskich.

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 21 marca 2006, 02:09

Ja tylko dodam,że rok temu było znacznie więcej kibiców na meczach w których nie grał gospodarz. Generalnie coś się działo (wystawa,konkursy rysukowe dla dzieci itd). W Gorzowie trudno było znależć plakat na mieście reklamujący tą imprezę. szkoda.

Gość

Postautor: Gość » 21 marca 2006, 07:09

Juniorki starsze AZS PWSZ Gorzów ze srebrnym medalem mistrzostw Polski

iki 20-03-2006 , ostatnia aktualizacja 20-03-2006 11:44

W finale gorzowianki przegrały z Olimpią Poznań.

Juniorki starsze AZS PWSZ Gorzów, mimo porażki w finale z Olimpią Maczkami AZS Poznań 51:65, tuż po meczu nie kryły ogromnej radości. Zdobyły srebrne medale i przeszły do historii, bo mistrzostwa Polski w tej kategorii wiekowej były rozgrywane po raz pierwszy. Medalowy sen naszej drużyny zaczął się w piątek. Gorzowianki postawione pod ścianą (musiały wygrać aby wejść do najlepszej czwórki), po wspaniałym spotkaniu pokonały faworytki mistrzostw VBW Gdynię 58:53. W meczu o finał ze Stalą Stalowa Wola szło nam bardzo ciężko. Była ogromna praca w obronie, zbyt wiele niecelnych rzutów w ataku. Końcówka należała jednak do gorzowianek. AZS PWSZ zwyciężył 48:47. I wreszcie pojedynek o złoto z poznaniankami. Wymarzony początek, pewne prowadzenie, a potem przestój w trzeciej kwarcie, po którym nie dało się już dogonić rywalkom. - Olimpia była dziś lepsza, ale my bardzo cieszymy się z tego co osiągnęliśmy, bo srebro to też wielki sukces - powiedział trener AZS PWSZ Robert Pieczyrak. Nasza Joanna Zalesiak, zdobywczyni 103 pkt, została najlepszym strzelcem turnieju i trenerzy wybrali ją do najlepszej piątki imprezy. Najlepszą zawodniczką gospodarzy została uznana Patrycja Mazurczak. Gratulujemy!

PÓŁFINAŁ: AZS PWSZ Gorzów - Stal Stalowa Wola 48:47 (10:13, 12:12, 15:14, 11:8)

AZS PWSZ: Zalesiak 19, Cichocka 8, Mazurczak 7, Molska 3, Banaszkiewicz 2 oraz Rutkowska 4, Maruszczak 3, Chaliburda 2, Brałko, Strzelecka.

Stal: Bąk 13, Parus 13, Gajewska 8, Czopor 8, Kaczmarska 3, Gołąbek 2, Wydra.

FINAŁ: AZS PWSZ Gorzów - Olimpia AZS Maczki Poznań 51:65 (18:13, 13:22, 5:21, 15:9)

AZS PWSZ: Zalesiak 16, Mazurczak 15, Cichocka 8, Banaszkiewicz 2, Molska oraz Rutkowska 6, Chaliburda 2, Strzelecka, Maruszczak, Brałko, Horyń, Cieślak.

Olimpia: Budeń 21, Idczak 21, Rafałowicz 10, Iwanowska 7, Najtkowska 2, O. Pacyńska 2, B. Pacyńska 2, Grochowska, Białasik, Kalka, Wieczorek.

http://miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35214,3223133.html

Gość

Postautor: Gość » 21 marca 2006, 07:22

:: STAL TRZECIA W POLSCE!!!

STAL STALOWA WOLA TRZECIM ZESPOŁEM W POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRATULUJUMY NASZYM KOSZYKARKOM I TRENEROWI ARTUROWI KARLIKOWI

STAL - LOTOS GDYNIA 85:65 (23:15, 22:19, 14:18, 26:13)
STAL: Kaczmarska 22, Bąk 21, Parus 12, Czopor 12, Gajewska 12, Gołąbek 4, Niemiec 2
LOTOS: Leciejewska 21, Jujka 13, Bibrzycka 10, Urbaniak 7, Motyl 6, Modelska 6, Ambrosiewicz 2, Rościszewska 0, Niewrzawa 0.

Stal zagrała kapitalny mecz. Po spotkaniu trener Artur Karlik był tak zaskoczony rozmiarami wygranej, że dopiero do kibiców dowiedział się, że jego podopieczne pokonały „wielki” Lotos aż 20 punktami. Popularny „Carlos” naliczył się 15-punktowej przewagi...!!!
– Brak mi słów, dziewczyny zagrały fantastycznie - mówił kilka minut po meczu Artur Karlik. – Po wczorajszej, jakże bolesnej porażce miałem mnóstwo obaw, czy dziewczęta będą w stanie zmobilizować się na ten mecz. Tymczasem, to co pokazały dzis przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Grały jak natchnione. Dziękuje im za postawę, dziękuję także grupie kibiców- głównie rodziców koszykarek, którzy dotarli dziś do Gorzowa. Pomogli nam pięknym, głośnym dopingiem. Jesteśmy szczęśliwi! Dla większości uczestników Stalowa Wola była jakimś nieznanym, prowincjonalnym miasteczkiem gdzieś na końcu Polski... Taka jest prawda. Tymcazsem ten „maluczki” klub z tamtej strony Wisły pokazał wielki charakter i serce do gry, i umiejętności, które niczym nie odbiegały od umiejętności zawodniczek będących zapleczem w najmocniejszych drużynach w Polsce.

http://www.stalstw.pl/kosz_k/?go=inform ... 3f2ab54d72

Gość

Postautor: Gość » 21 marca 2006, 09:48

Zolnierz ! juz nie przesadzaj z tymi plakatami , tak jakby w Poznaniu bylo inaczej . Gdy Olimpia gra na swojej sali to nawet na dzwiach nie mam zadnej informacji nie mowiac o plakatach . Wiec sie nie czepiaj tylko patrz na swe podworko. Idla przypomnienia na obiekty sportowe nie wolno wnosic alkoholu!!!

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 21 marca 2006, 10:00

Porównywałem z tym co było w Gdyni! Poznań nie ma tu nic wspólnego. Czytaj uważnie posty. Ale zero dyskusji, albo się loguj lub podpisuj.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 marca 2006, 11:28

basketos pisze:I pewnie jeszcze długo będą się zastanawiać, dlaczego stało się inaczej.

Bardzo ciekawy post - dzięki - i tylko z jednym zdaniem nie mogę się zgodzić - bowiem niespotykana gdzie indziej bezbłędna, celna, rzeczowa i jakże samokrytyczna umiejętność identyfikowania przyczyn własnych (i nie tylko) niepowodzeń... - w tym przypadku jest "kozioł ofiarny" akurat - cechuje tych, o których myślisz, że "długo będą"... - także "nie-długo" byłoby celniejszym...

W/g mnie mają zresztą rację w swej (krytycznej) ocenie wiadomych zachowań - ale dorabianie do tego etykiety "główna przyczyna" a także (nad?)inerpretacja treści wraz z (prze?)cenieniem skutków - daje obraz (nie?)umiejętnego manipulowania faktami i ich oceną...

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 21 marca 2006, 13:04

Hmm. Może ktoś ma ochotę zajrzeć na www.gazeta.pl - Toruń Sport. Mam nadzieję,że jednak ktoś zrozumię,że to nie trener grał i nie rzucał pudeł spod samego kosza. To byłaby porażka koszykówki.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 marca 2006, 14:22

http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35580,3223588.html

Walkower od rezerw - Clima nie przyjedzie do Torunia

fł 20-03-2006 , ostatnia aktualizacja 20-03-2006 15:05

Zaplanowany na piątek zaległy mecz koszykarek Nova Trading z VBW Clima nie dojdzie do skutku.

Gdynianki przysłały pismo to toruńskiego klubu, że nie przyjadą na mecz. - Dowiedzieliśmy się tylko, że oddają ten mecz walkowerem - powiedział trener Nova Trading Maciej Broczek. Decyzja o rezygnacji z gry w tym meczy najprawdopodobniej spowodowana była fatalną postawą gdynianek w Mistrzostwach Polski juniorek. Tam zajęły dopiero czwarte miejsce i w klubie doszło do kłótni. Do Torunia przyjedzie na pewno ekipa Kadusa, która z sobotę zagra z podopiecznymi Broczka. Będzie to ostatnie spotkanie w drugiej rundzie rozgrywek.

Ps. Ano właśnie...

Drax
Żak

Postautor: Drax » 21 marca 2006, 14:35

Żołnierz1 pisze:Hmm. Może ktoś ma ochotę zajrzeć na www.gazeta.pl - Toruń Sport. Mam nadzieję,że jednak ktoś zrozumię,że to nie trener grał i nie rzucał pudeł spod samego kosza. To byłaby porażka koszykówki.

Niestety, ale nieprawda, drogi kolego.
W cywilizowanym świecie jest tak: gangsterzy wyrżnęli policjantów, bo była źle przygotowana akcja (jak u nas w Magdalence) - do dymisji idzie Komendant Główny. Jeśli np. łapówki brał urzędnik w randze wiceministra, z nim leci na łeb minister. Czasem też premier.
W wielkim Realu gwiazdorstwo się obija, baty zbiera, ale na początek wypieprzyli trenera.
Bo tak to juz jest - za wyniki sportowe odpowiada trener i tyle. Jesli zespół był źle przygotowany, źle zmotywowany, żle dobrany, to czyja to wina :?: kibiców :?: działaczy :?: - czasami owszem, ale zawsze najpierw obrywa trener. I nie widzę powodu, żeby tu łzy ronić. To jest Gdyni wewnętrzna sprawa,a przede wszystkim nie wiadomo co oznacza owa "kłótnia w klubie".

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 21 marca 2006, 15:43

Zgadam się z Tobą Draxiku w pełni. To nie nasza sprawa. i nie wiemy co się kryje pod tym wszystkim. Chodziło mi tylko o zapoznanie się z artykułm. Choć mam nadzieję,że uciekając od artykułu ktos przejrzy kasety z meczu Lotosu i będzie miał jakieś szersze spojrzenie na ten turniej. Moim zdaniem Lotos ma świetne zawodniczki, ale na tym turnieju to nie był zespół. Do czwartku koleżko.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”