TS Wisła Kraków - CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 29 marca 2006, 00:42

Seba pisze:(..) Ale sprytny, inteligentny sędzia na poziomie znajdzie sposób, by dotrzeć do widzów i trochę ostudzić emocje. (...)

A są tacy w naszym kraju :? :twisted: :!: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 marca 2006, 00:47

:lol: No i znalazłeś słaby punkt mojej teorii ;) :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 29 marca 2006, 07:23

Kara dla Omanicia pewna, ale jaka?

Prezes Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet Wiesław Zych przesłuchiwał we wtorek w Krakowie trenera Wisły Can-Pack Elmedina Omanicia, jego asystentkę Martę Starowicz i koszykarkę Jelenę Skerović.

Chodzi o opisany przez nas wczoraj incydent podczas niedzielnego meczu Wisły z CCC Polkowice (76:74) w półfinale mistrzostw Polski oraz pomeczowe wypowiedzi Omanicia.

Podczas meczu trener Wisły najpierw bardzo ostro krytykował sędziowskie orzeczenia, a w końcu naruszył nietykalność arbitra Jakuba Zamojskiego. Został za to usunięty z ławki trenerskiej. Na pomeczowej konferencji prasowej Omanić zarzucił sędziom, że za "dodatkowe nagrody finansowe" tendencyjnie prowadzili zawody. Klub zareagował już w poniedziałek - ukarano trenera 2000 euro grzywny. W wyjaśnienie sprawy zaangażował się też prezes Zych. Najpierw we Wrocławiu wysłuchał relacji sędziów Zamojskiego i Michała Kowalskiego. Wczoraj przesłuchał drugą stronę. Rozmawiał też z prezesem Wisły Ludwikiem Mięttą-Mikołajewiczem i oglądał mecz na wideo.

Decyzja w sprawie kary PLKK dla Omanicia ma być ogłoszona dzisiaj. Trenerowi grozi kolejna kara finansowa, a dodatkowo wykluczenie z ławki trenerskiej. W sobotę i niedzielę wiślaczki grają kolejne mecze z CCC - tym razem w Polkowicach.

Wak (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 marca 2006, 08:25

Szymon pisze:
Seba pisze:(..) Ale sprytny, inteligentny sędzia na poziomie znajdzie sposób, by dotrzeć do widzów i trochę ostudzić emocje. (...)

A są tacy w naszym kraju :? :twisted: :!: :lol: :lol:

Ja znam ten sposob na ostudzenie emocji - a raczej na ich wczesniejsze nie podgrzewanie. Dobrze sedziowac.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 29 marca 2006, 08:32

Ja znam ten sposob na ostudzenie emocji - a raczej na ich wczesniejsze nie podgrzewanie. Dobrze sedziowac.

dobry pomysl, tylko trzeba poczekac na nowe pokolenie sedziow :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 marca 2006, 16:38

fearless pisze:
hellraiser pisze:
Zresztą Miętta juz nie pierwszy raz w tym sezonie raztuje to co psuje Omamić.

Ja jestem generalnie mało bystry i ciężko kapujący... specjalnie przekręcasz nazwisko naszego trenera?

Jak zwykle zgadzam się z tym co pisze Greebo.

oczywiscie że specjalnie- taka ukryta zniewaga zamiana c na ć
A tak poważnie:bez komentarza.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 marca 2006, 16:53

Greebo pisze:A jeszcze co do wypowiedzi - jak wypowiadał sie madrze po meczu sobotnim to go chwaliłem, ale jak mu cos odbiło w niedziele to nie zamierzam udawac ze sie nic nie stało.

O którym trenerze mówisz o nowakowskim czy swoim.

Bo widzisz wypowiedz Nowakowskiego to była zwykła pyskówka i częstą zdarza się po meczach:a że kibice byli źli,a że serpentynka spadła (to akurat ktoś inny),sedziowe bleee itd.
Natomiast wypowiedz Omamici o tym że to próba pomocy Lotosowi to oprócz chamówy jeszcze coś....on ma jakąś odpowiedzialność za słowa czy poprostu mówi co mu ślina na język przyklei.
WIĘDZ PORÓWNUJĄC WYPOWIEDZI ZDECYDOWANIE CZYJA BYŁA GORSZA.....

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 marca 2006, 17:22

hellraiser pisze:
fearless pisze:
hellraiser pisze:
Zresztą Miętta juz nie pierwszy raz w tym sezonie raztuje to co psuje Omamić.

Ja jestem generalnie mało bystry i ciężko kapujący... specjalnie przekręcasz nazwisko naszego trenera?

Jak zwykle zgadzam się z tym co pisze Greebo.

oczywiscie że specjalnie- taka ukryta zniewaga zamiana c na ć
A tak poważnie:bez komentarza.

chodz o N na M bystrzaku ;)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”