Ale chyba Marta Urbaniak sobie tego nie zagwarantowała? Niespełna godzina gry w całym sezonie to nie jest zbyt dużo...
AZS Poznań vs Odra Brzeg 75:64
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
quote="Seba"]
W takim razie uważasz Lotos za klub nienormalny
Bo takie kontrakty tam sa podpisywane ... i co lepsze - klub się z tego wywiazuje. Zresztą myślę, że jest to dobre wyjscie w przypadku młodej zawodniczki zapewnić sobie możliwość gry, taką umową. .[/quote]
Ale chyba Marta Urbaniak sobie tego nie zagwarantowała? Niespełna godzina gry w całym sezonie to nie jest zbyt dużo...
Zenon - ależ oczywiście zgadzam się z Twoim zdaniem... ale zrozum tez sytuację, jaka miała miejsce akurat teraz. Do końca sezonu zostało w przypadku AZSu kilka meczy, akurat teraz zdarzyła się dość spora przerwa w rozgrywkach olimpijnych, przypadła na dodatek zaraz po zdobyciu mistrzostwa Polski - zdajesz sobie chyba sprawę ile ofert po tych finałach się pojawiło. Chciałbyś pewnie też, żeby Wera została w Poznaniu? Moim skromnym zdaniem powinna własnie w TEJ sytuacji zagrać 20 minut w takim meczu, jak z Brzegiem... może nawet wyjść w pierwszej piątce! Byłoby to bardzo rozsądne pokazanie młodej zawodniczce, że jej praca jest doceniana i na nią zostanie postawione np za sezon czy dwa. Sześć minut na parkiecie jest moim zdaniem właśnie działaniem odwrotnym (pomijam juz los innych mistrzyń - Agaty czy Karoliny, też zgłoszonych do rozgrywek e-klasy). Przecież NIGDZIE nie pisałem, że powinna grać ZAWSZE, cały sezon po 30-35 minut
Jednak 6 w takiej sytuacji to uważam sporo za mało... zapychanie dziur i zamykanie ust tym, którzy by potem mówili, że "wogóle nie zagrała"
Co do ilosci meczy... Zenon - jako sympatyk MUKSa wiesz doskonale ile meczy w tym sezonie się rozgrywało w juniorkach starszych
Przecież w naszych rozgrywkach zgłosiły się dwa zespoły tylko
(((( Do tego dochodzi liga z 7 druzynami - czyli 12 spotkań... z czego Wera nie zagrała we wszystkich ... Nie przesadzaj więc z tymi obciążeniami w sezonie jeśli chodzi o grę w Olimpii...
Co do kontraktów - to jest PAPIER... myślę, że gdyby zawodniczka grała w kilku meczach pod rząd kichę, to trener by jej nie wpuścił po prostu na te przewidziane kontraktem np 20 minut... ale podpisanie takiej deklaracji przez klub jest tez pokazaniem dobrej woli i jednak jakąś malutką gwarancją i zapewnieniem komfortu pracy młodziutkiej zawodniczce. Wiadomo, że nie dotyczy to każdego przypadku - tylko tych najzdolniejszych... one siedzieć na ławce w e-klasie nie powinny... Wiadomo też, że powiny być rozsądnie wykorzystywane. I przypominam po raz TYSIĘCZNY - sześć minut... o tym mówimy... sam napisałeś, że to za krótko, więc zupełnie nie rozumiem z czym, w tym co napisałem OD POCZATKU się nie zgadzasz?
Powodzenia w turnieju o awans!!!
Co do ilosci meczy... Zenon - jako sympatyk MUKSa wiesz doskonale ile meczy w tym sezonie się rozgrywało w juniorkach starszych
Co do kontraktów - to jest PAPIER... myślę, że gdyby zawodniczka grała w kilku meczach pod rząd kichę, to trener by jej nie wpuścił po prostu na te przewidziane kontraktem np 20 minut... ale podpisanie takiej deklaracji przez klub jest tez pokazaniem dobrej woli i jednak jakąś malutką gwarancją i zapewnieniem komfortu pracy młodziutkiej zawodniczce. Wiadomo, że nie dotyczy to każdego przypadku - tylko tych najzdolniejszych... one siedzieć na ławce w e-klasie nie powinny... Wiadomo też, że powiny być rozsądnie wykorzystywane. I przypominam po raz TYSIĘCZNY - sześć minut... o tym mówimy... sam napisałeś, że to za krótko, więc zupełnie nie rozumiem z czym, w tym co napisałem OD POCZATKU się nie zgadzasz?
Powodzenia w turnieju o awans!!!
zenon pisze:quote="Seba"]W takim razie uważasz Lotos za klub nienormalny
Bo takie kontrakty tam sa podpisywane ... i co lepsze - klub się z tego wywiazuje. Zresztą myślę, że jest to dobre wyjscie w przypadku młodej zawodniczki zapewnić sobie możliwość gry, taką umową.
Powiem szczerze - nie wiem... wiem jak jest w drugim przypadku - moim zdaniem mądrze... od strony koszykarki przynajmniej - ale w TAKICH wyjątkowych sytuacjach (super zdolna osoba) to zawodniczki dobro się liczy i mogła ona przebierać w ofertach... wiadomo o kim była mowa chyba
Seba pisze:zenon pisze:quote="Seba"]W takim razie uważasz Lotos za klub nienormalny
Bo takie kontrakty tam sa podpisywane ... i co lepsze - klub się z tego wywiazuje. Zresztą myślę, że jest to dobre wyjscie w przypadku młodej zawodniczki zapewnić sobie możliwość gry, taką umową.
Powiem szczerze - nie wiem... wiem jak jest w drugim przypadku - moim zdaniem mądrze... od strony koszykarki przynajmniej - ale w TAKICH wyjątkowych sytuacjach (super zdolna osoba) to zawodniczki dobro się liczy i mogła ona przebierać w ofertach... wiadomo o kim była mowa chybaUważam, że takie rozwiązanie jest fair tak ze strony klubu, jak i zawodniczki!
Hej, ale z tym sympatykiem MUKSa to mnie rozbawiłeś
Co do kwestii kontraktów i słowa PAPIER. Na Boga, jeżeli coś jest zapisane, a klub tego nie spełni, to zawodniczka ma święte prawo oddać sprawę do sądu. Dobra wola nie wtedy żadnego znaczenie - obiecaliście, nie wykonaliście, będziecie ukarani. I tyle. Dlatego żaden normalny klub nie powinien się więc bawić w jakieś odgórne ustalanie minut spędzonych na boisku, nawet w dobrej wierze.
A z sześcioma minutami się rzeczywiście nie zgadzam, ale nie uważam, że powinno być ich cztery razy więcej. Dwa, max trzy by starczyło.
zenon pisze:(...)Co do kwestii kontraktów i słowa PAPIER. Na Boga, jeżeli coś jest zapisane, a klub tego nie spełni, to zawodniczka ma święte prawo oddać sprawę do sądu. Dobra wola nie wtedy żadnego znaczenie - obiecaliście, nie wykonaliście, będziecie ukarani. I tyle. (...)
Co do "sympatyka MUKSa"
Co do ilości minut... widzę, że osiągamy kompromis
Pozdrowionka!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”