PZU Polfa Pabianice - CCC Polkowice 68:71, 61:44 (1-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

PZU Polfa Pabianice - CCC Polkowice 68:71, 61:44 (1-1)

Postautor: Wojteg » 06 kwietnia 2006, 07:13

PZU Polfa chce wrócić na podium

Obrazek
W meczach z CCC Polkowice wiele będzie zależeć od postawy doświadczonej rozgrywającej Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz (z prawej).

W najbliższy weekend koszykarki PZU Polfy Pabianice rozpoczną rywalizację o trzecie miejsce w ekstraklasie. Przeciwnikiem podopiecznych trenera Tomasza Herkta będzie zespół CCC Polkowice. Pierwsze dwa spotkania zostaną rozegrane w Pabianicach (sobota i niedziela, godz. 18 ).

Rywalizacja zapowiada się pasjonująco. Zwłaszcza że obydwa zespoły znają się doskonale.

W ubiegłym sezonie to właśnie polkowiczanki pokonały Polfę w walce o trzecią lokatę. W tej edycji rozgrywek planem minimum pabianiczanek był powrót na podium. Gdyby tak się nie stało, sezon trzeba by uznać za nieudany.

W ostatnich czterech meczach tych zespołów trzykrotnie górą była Polfa (79:67 w lidze oraz 68:54 i 71:65 w Pucharze Polski). CCC wygrało raz w lidze na własnym parkiecie (66:55).

W drużynie świetnie znanego w regionie łódzkim trenera Andrzeja Nowakowskiego grają byłe zawodniczki Polfy: Elżbieta Trześniewska, Agnieszka Jaroszewicz, Edyta Koryzna oraz Agata Nowacka.

Z kolei w Polfie występuje Agnieszka Pałka, jeszcze niedawno zdobywająca punkty dla Polkowic.

Rywalizacja toczyć się będzie do trzech zwycięstw. Trzecie spotkanie odbędzie się w Polkowicach (19 kwietnia, godz. 18 ). Ewentualny czwarty mecz zostanie rozegrany 20 kwietnia (Polkowice, godz. 18 ), zaś piąty 23 kwietnia w Pabianicach (godz. 18 ).

Łatwo nie będzie, ale mamy nadzieję, iż to Polfa zdobędzie brązowy krążek. Wydaje się, że to jednak pabianiczanki mają bardziej wyrównany skład. Inna sprawa, że nasze zawodniczki muszą się zaprezentować tak jak w pabianickich meczach półfinałowych z Lotosem. Wtedy to one będą górą.

* * * * *

W sobotę i w niedzielę w Krakowie rozpocznie się rywalizacja o złoty medal. Na parkiecie spotkają się zespoły reprezentujące Polskę w minionym sezonie Euroligi: Wisła Can-Pack i obrońca tytułu, Lotos Gdynia.

Będzie to rewanż za finał z ubiegłych rozgrywek (wówczas Lotos wygrał 4:1). Jednak w tym sezonie to Wisła trzykrotnie była górą (w lidze i Pucharze Polski).

(bart) - Express Ilustrowany
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2006, 10:21 przez Wojteg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 06 kwietnia 2006, 11:04

Czy to prawda, że mecze w Polkowicach będa we środę i w czwartek :?: :?:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 06 kwietnia 2006, 11:07

BasketFan pisze:Czy to prawda, że mecze w Polkowicach będa we środę i w czwartek :?: :?:

tak:
19. kwietnia (środa)
18:00 CCC Polkowice x PZU Polfa Pabianice
3. mecz o miejsca 3-4

AZS PWSZ Sowood Gorzów Wlkp. x Cukierki Odra Brzeg
rywalizacja 5-6

AZS Poznań x Azoty-Meblotap Chełm
rywalizacja 7-8

20. kwietnia (czwartek)

źródło: http://www.plkk.pl/index.asp?info=termi ... t=3#runda2

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 06 kwietnia 2006, 11:14

jelo pisze:
BasketFan pisze:Czy to prawda, że mecze w Polkowicach będa we środę i w czwartek :?: :?:

tak:
19. kwietnia (środa)
3. mecz o miejsca 3-4

AZS PWSZ Sowood Gorzów Wlkp. x Cukierki Odra Brzeg
rywalizacja 5-6

AZS Poznań x Azoty-Meblotap Chełm
rywalizacja 7-8

20. kwietnia (czwartek)

źródło: http://www.plkk.pl/index.asp?info=termi ... t=3#runda2

No to zajebiście to wymyslili. :evil: :evil:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 06 kwietnia 2006, 11:37

to jest jakis bardzo poryty pomysł z tymi meczami w srodku tygodnie. Nie wszyscy kibice maja czas w srode czy czwartek isc na mecz
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 06 kwietnia 2006, 11:44

elen pisze:to jest jakis bardzo poryty pomysł z tymi meczami w srodku tygodnie. Nie wszyscy kibice maja czas w srode czy czwartek isc na mecz

Iść jak iść ale jechać pareset kilometrów to juz w ogóle :twisted: :twisted:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 06 kwietnia 2006, 12:55

No cóż. Taki a nie inny termin rozgrywania tych meczy nie pozwoli mi na przybycie do Polkowic a tym samym cieszenie się wreszcie ze zwycięstwa na wyjeździe (w co bardzo wierzę) :wink: . No chyba, że potrzeba będzie zespołom 5 meczy to 23 kwietnia jeszcze raz się spotkamy.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 kwietnia 2006, 13:20

Ciekaw jestem bardzo jak zakończy się ta rywalizacja :? :? :?
Patrząc na przebieg półfinałów uważam że Polfa nie jest faworytem tej konfrontacji :? Nie odkryję ameryki jeśli powiem że kluczem będzie gra na własnym parkiecie. Jeśli po pierwszych dwóch meczach będzie 2-0 dla nas, to medal raczej powinien być. Gorzej jak Polkowice wywiozą zwycięstwo z Pabianic (a nie daj Boże dwa). Gostekk napisał że wierzy w zwycięstwo wyjazdowe.... hmm.... ja w tej kwestii jestem raczej sceptycznie nastawiony :?
No ale zobaczymy jak to będzie :? :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 06 kwietnia 2006, 16:16

gostekk pisze:No cóż. Taki a nie inny termin rozgrywania tych meczy nie pozwoli mi na przybycie do Polkowic a tym samym cieszenie się wreszcie ze zwycięstwa na wyjeździe (w co bardzo wierzę) :wink: . No chyba, że potrzeba będzie zespołom 5 meczy to 23 kwietnia jeszcze raz się spotkamy.

Może potwierdzi się reguła, że jak nas nie ma to wygrywają :) 8)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 06 kwietnia 2006, 16:32

Ej, kurdę, ale ja będę... :? :roll:

Eeeeeeeeeeee.................. i tak wygramy !! !! !! !! !! :D :D :D
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 kwietnia 2006, 16:59

Prawde mowiac nie wiem czego sie spodizewac po meczach o brazowy medal. Nie zaskoczy mnie ani gładkie 3-0 ktorejs ze stron, ani takze koniecznosc rozegrania 5 spotkan. Oba zespoły prezentuja podobna klase, oba maja swoje atuty.

Wydaje mi sie naztomiast ze wiekszego znaczenia nie bedzie miało to , gdzi ebedzie rozegrany dany mecz. Włokniarz jest co prawda typowa druzyna własnego parkietu, w Pabianicach radzi sobie duzo lepiej niz na wyjazdach ale z kolei Polkowice osiagaja lepsze wyniki w meczach w ktorych wystepuja w roli gosci. Były wstanie wygrac mecz w Gdyni, w Krakowie 1 wygrały, 2 razy mocno zagroziły Wisle, nie miały tez wiekszych problemow w 3 meczu PO w Gorzowie. Natomiast u sibie zbierały baty zarowno od Wisły jak i Lotosu, a i Gorzowianki zmusiły je do ogromnego wysiłku. Dlatego uwazam ze sa wstanie wygrac i w Pabianicach, ale w przeciwienstiwe do Lotosu nie zagwarantuje to im jeszcze koncowego sukcesu.

Dodatkowego smaczka tym meczom dodaje pojedynek trenerow. Nowakowski z Herktem znaja sie na wylot, nie raz walczyli przeciwko sobie o medale i napewno spotkania te beda dla nich z tego powodu bardzo prestizowe. podbnie zreszta jak pojedynek pod koszem: Trzesniewska-Pałka. W trakcie sezonu sporo osob tu na forum pisało o tym ktory zespol lepiej wyjdzie na tej wymianie. Teraz bedzie mozna sie przekonac jak to wyglada w praktyce, w meczach o sporo stawke.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

duncan
Nowy na forum

Postautor: duncan » 06 kwietnia 2006, 18:33

A ja wierzę w naszą drużynę, chociaż CCC są nieobliczalne no i Ela przezywa drugą młodość ostatnio:)
Mam nadziej, że Pałka poradzi sobie z nią lepiej niż z Kobryń:)
Wygramy! Wygramy! Wygramy!

Awatar użytkownika
19andrew81
Żak

Postautor: 19andrew81 » 06 kwietnia 2006, 19:13

Walka o braz powinna byc bardzo zacięta a o zwycięstwie powinny decydować szczegóły a mecze wg mnie będą się kończyły niewielka przewagą punktową. Ale wszystko i tak rozstrzygnie sie na parkiecie oraz realizowaniu zalozen taktycznych trenerow przez koszykarki. Ja wierze w wywalczenie brązowego medalu przez WŁÓKNIARZ PABIANICE
PRZYJACIELEM BYŁ :!: PRZYJACIELEM JEST :!: WŁÓKNIARZ :!: WŁÓKNIARZ :!: MRKS :!: :!: :!:
Wojny się nie uniknie można ją tylko przełożyć aż wróg będzie silniejszy

Awatar użytkownika
YorkieBoy
Nowy na forum

Postautor: YorkieBoy » 06 kwietnia 2006, 19:32

Wierze ze wlokniarz znajdzie sie na podium tego zycze sobie Wlokniarzowi i polkowicom!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Ch>W>D>P śmierc kłurwom i frajerkom i cenzurze !!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 kwietnia 2006, 19:48

Ja mam szczerą nadzieje, że nie bedzie konieczności grania 20.04 z prostej przyczyny - ten termin perfidnie mi nie lezy :lol: ... a nie daj boze któras z druzyn miałaby wtedy medale odbierac :shock: o nieeee :P

a serio - sądze ze dziewczyny są w stanie wygrac całą rywalizacje anwet 3:0. jak juz ktos napisał, jestesmy druzyną "cudzego" parkietu, wiec dwie wygrane w Pabianicach wcale by mnie nie zdziwiły ;-) ale wiadomo, ze Polfa to nieobliczalny zespół i wszystko moze sie zdarzyc. chciałbym jednak i zycze sobie, 3:0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”