MKS BIOMLEK CHEŁM 2006
Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy
-
Aka
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
W sobotę po raz ostatni koszykarki BIOMLEKU rozegrają spotkanie I ligowe. Tym razem wybierają się na bój o Łódź:):):) Mecz rozpocznie się o godz.18.00, wynik, punkty i pozostałe newsy w niedzielę ok godz 12.00 na www.mks.biomlek.pl. Pozdrowionka dl aEkipy:)
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
Z tego co udało mi się ustalić, drużyna z Chełma jutro, tj w środę jedzie na pierwsze spotkanko z ekipą ze Stalowej Woli, a rewanżowy turniej rozegrają prawdopodobnie w dniach 28 - 29 kwietnia w Chełmie. Zaznaczam jednak, że są to info niepewne. Ciężko się teraz czegokolwiek dowiedzieć:). 3majcie palce za drużynę!!!
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh! Ponad 4 000 odsłon!!! Ciekawe czy do zakończenia sezonu uda się przekrocyć magiczną cyferkę 5 000??? Dziękuję wszytskim odwiedzającym, mam nadzieję, że info są ciekawe, sympatyczne i milutkie:):):) Ukłon dla kibiców chłmskiej koszykówki (PRAWDZIWYCH KIBICÓW, KTÓRYM NA TYM ZALEŻY)
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
Sytuacja jest następująca: we wtorek 25 kwietnia meczos z Gimballem Tarnawa a w środę 26 go ze Stalową. Wszystko w Chełmie, tylko nie wiadomo po co, bo i tak wszytskie 3 grające drużyny tj; Stalowa, Tarnawa i Chełm wychodzą dalej. Tylko owe teamy musiały rozegrać pomiędzy sobą meczosy, narazić się na koszty i wyjazdy, a okazuje się, że można było nie grac i z 4!!!! miejsca też wyjść - tak jest z drużyną LOTNIKA WIERZAWICE, która to ekipa nie zagrała nic, nigdzie nie wyjeżdżała, nie poniosła kosztów a i tak zagra dalej!!! Ktoś tu chyba się przeliczył z tym wszytskim, albo klasycznie i celowo "kręcą" jak zwykle. Pomimo tego, że do rozegrania są jeszcze ww meczosy, kolejność na 99 procków będzie taka:
1. Stalowa
2. Tarnawa
3. Chełm
4. Wierzawice (tylko dlaczego?!?!?!?!?!?!?!?!)
1. Stalowa
2. Tarnawa
3. Chełm
4. Wierzawice (tylko dlaczego?!?!?!?!?!?!?!?!)
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
Turniej w Zgorzelcu i ekipa na dnie!!!!!!!!!!
pierwszy meczos na turnieju i BATY, oto pkt i wyniki (dzieki osankom) MKS „OSA” ZGORZELEC 96 - 73 MKS BIOMLEK CHEŁM Kwarty: I 26 : 22 II 22 : 15 III 31 : 19 IV 17 : 17 ZGORZELEC: PAŹDZIERSKA Elżbieta 24 (5x3) ANDRZEJCZAK Beata 22 (4x3) ŻBIKOWSKA Paula 18 (2x3) DANESI Myriam 13 KABAŁA Kamila 11 ATLAK Oliwia 8 MUSKAŁA Katarzyna 0 DANESI Aminatu 0 BIAŁOKOZ Monika 0 ZIENKIEWICZ Katarzyna 0 SISKOS-OSTROWSKA Eleni 0 CHEŁM: BUCZAK Aleksandra 19 (2x3) SZYKUŁA Aldona 18 BUCZAK Karolina 8 (2x3) PANAS Ewelina 6 (2x3) MISZCZUK Ewelina 5 (1x3) KLEJNA Kamila 5 ŻELECHOWSKA Monika 4 KONIUSZEWSKA Monika 4 KOZAK Izabela 4 TAMIOŁA Joanna 0 BETIUK Paulina 0 MACEGONIUK Kinga 0
pierwszy meczos na turnieju i BATY, oto pkt i wyniki (dzieki osankom) MKS „OSA” ZGORZELEC 96 - 73 MKS BIOMLEK CHEŁM Kwarty: I 26 : 22 II 22 : 15 III 31 : 19 IV 17 : 17 ZGORZELEC: PAŹDZIERSKA Elżbieta 24 (5x3) ANDRZEJCZAK Beata 22 (4x3) ŻBIKOWSKA Paula 18 (2x3) DANESI Myriam 13 KABAŁA Kamila 11 ATLAK Oliwia 8 MUSKAŁA Katarzyna 0 DANESI Aminatu 0 BIAŁOKOZ Monika 0 ZIENKIEWICZ Katarzyna 0 SISKOS-OSTROWSKA Eleni 0 CHEŁM: BUCZAK Aleksandra 19 (2x3) SZYKUŁA Aldona 18 BUCZAK Karolina 8 (2x3) PANAS Ewelina 6 (2x3) MISZCZUK Ewelina 5 (1x3) KLEJNA Kamila 5 ŻELECHOWSKA Monika 4 KONIUSZEWSKA Monika 4 KOZAK Izabela 4 TAMIOŁA Joanna 0 BETIUK Paulina 0 MACEGONIUK Kinga 0
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
Już się przebijają przez dno
drugi meczos i tez BATY i znow dzieki osankom wynik i pukciki. KKS OLSZTYN 97: 92 BIOMLEK CHEŁM Kwarty: I 18 : 24 II 25 : 22 III 28 : 20 IV 26 : 26 OLSZTYN MARKIEWICZ Joanna 23 (1x3) ROPIAK Karolina 20 (4x3) MINCZEWSKA Alicja 19 RÓŻYŃSKA Karina 16 WINKOWSKA Sylwia 12 GULAK Natalia 5 CZYŻ Magda 2 WACHUTA Kinga 0 FLISIAK Karolina 0 CHEŁM: KLEJNA Kamila 24 (1x3) SZYKUŁA Aldona 19 KOZAK Izabela 16 BUCZAK Aleksandra 8 BUCZAK Karolina 7 PANAS Ewelina 7 (1x3) TAMIOŁA Joanna 7 (1x3) MISZCZUK Ewelina 3 (1x3) MACEGONIUK Kinga 1 ŻELECHOWSKA Monika 0 KONIUSZEWSKA Monika 0 BETIUK Paulina 0
drugi meczos i tez BATY i znow dzieki osankom wynik i pukciki. KKS OLSZTYN 97: 92 BIOMLEK CHEŁM Kwarty: I 18 : 24 II 25 : 22 III 28 : 20 IV 26 : 26 OLSZTYN MARKIEWICZ Joanna 23 (1x3) ROPIAK Karolina 20 (4x3) MINCZEWSKA Alicja 19 RÓŻYŃSKA Karina 16 WINKOWSKA Sylwia 12 GULAK Natalia 5 CZYŻ Magda 2 WACHUTA Kinga 0 FLISIAK Karolina 0 CHEŁM: KLEJNA Kamila 24 (1x3) SZYKUŁA Aldona 19 KOZAK Izabela 16 BUCZAK Aleksandra 8 BUCZAK Karolina 7 PANAS Ewelina 7 (1x3) TAMIOŁA Joanna 7 (1x3) MISZCZUK Ewelina 3 (1x3) MACEGONIUK Kinga 1 ŻELECHOWSKA Monika 0 KONIUSZEWSKA Monika 0 BETIUK Paulina 0
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
teraz to już nawet dna nie ma:(:(:(:(:(
i trzeci meczos i BATY, juz rece opadają, ciekawe kto za to beknie?.Tym razem info Mati: MKS Biomlek Chełm 58:61 ŻAK Nowy Sącz (17:14; 6:16; 23:13; 12:1 Chełm: Kamila Klejna 18, Karolina Buczak 13, Aldona Szykuła 10, Kozak Izabela 7, Buczak Aleksandra 6, Joanna Tamioła 2, Kinga Macegoniuk2. Nowy Sącz: Anna Gołąb 15, Joanna Jańczyk 14, Kinga Krężel 10, Justyna Zając 10, Małgorzata Kocemba 6, Katarzyna Homoncik 4, Ilona Kowalczyk 2.
i trzeci meczos i BATY, juz rece opadają, ciekawe kto za to beknie?.Tym razem info Mati: MKS Biomlek Chełm 58:61 ŻAK Nowy Sącz (17:14; 6:16; 23:13; 12:1 Chełm: Kamila Klejna 18, Karolina Buczak 13, Aldona Szykuła 10, Kozak Izabela 7, Buczak Aleksandra 6, Joanna Tamioła 2, Kinga Macegoniuk2. Nowy Sącz: Anna Gołąb 15, Joanna Jańczyk 14, Kinga Krężel 10, Justyna Zając 10, Małgorzata Kocemba 6, Katarzyna Homoncik 4, Ilona Kowalczyk 2.
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
no i tak to wygląda po turnieju (a miało być tak pięknie......) 1. OSA Zgorzelec - 6pkt, 249-187 2. ŻAK Nowy Sącz - 5 pkt, 235-192 3. KSS Olsztyn - 4 pkt, 235-309 4. MKS Biomlek Chełm - 3pkt, 223-246
nie ma co komentować, nie ma co pisać, szkoda poprostu gadać...taki potencjał, oj, szkoda słów. Miejmy tylko nadzieję, że Zarząd podejmie jakieś kroki, żeby wkońcu zaczęło się dziać na plus, a nie same baty.
nie ma co komentować, nie ma co pisać, szkoda poprostu gadać...taki potencjał, oj, szkoda słów. Miejmy tylko nadzieję, że Zarząd podejmie jakieś kroki, żeby wkońcu zaczęło się dziać na plus, a nie same baty.
ludzik76 pisze:no i tak to wygląda po turnieju (a miało być tak pięknie......) 1. OSA Zgorzelec - 6pkt, 249-187 2. ŻAK Nowy Sącz - 5 pkt, 235-192 3. KSS Olsztyn - 4 pkt, 235-309 4. MKS Biomlek Chełm - 3pkt, 223-246
nie no w sumie to jest całkiem nieźle. Widać efekty po ciężko przepracowanym sezonie i grze w 1 lidze. Oby tak dalej. Widać gwiazdy MKS Biomlek Chełm nie dają rady pociągnąć drużyny w rozgrywkach.
Uważam,że bez zmian kadrowych, a przede wszystkim na stanowisku trenera nie ma co liczyć na coś więcej.
W Lublinie jest dobry przykład (AZS Lublin) działania na niekorzyść klubu i drużyn. Nie ma co powielać tego błędu bo nic nie zostanie.
Kto zgasi światło?
Pozdrawiam
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
nie no w sumie to jest całkiem nieźle. Widać efekty po ciężko przepracowanym sezonie i grze w 1 lidze. Oby tak dalej. Widać gwiazdy MKS Biomlek Chełm nie dają rady pociągnąć drużyny w rozgrywkach.
Uważam,że bez zmian kadrowych, a przede wszystkim na stanowisku trenera nie ma co liczyć na coś więcej.
W Lublinie jest dobry przykład (AZS Lublin) działania na niekorzyść klubu i drużyn. Nie ma co powielać tego błędu bo nic nie zostanie.
Kto zgasi światło?
Pozdrawiam[/quote]
W pewnym sensie się z kolegą zgodzę. Mianowiciew sprawie zmiany na stanowisku trenera. Klask klask, to trzeba zrobić, jeśli ma się aspiracje zwyciężania. Natomiast odnośnie stwierdzenia, że gwiazdy nie dają rady pociągnąć drużyny będę zdecydowanie protestował. Przemawia przez kolegę zdecydowana zawiść do chełmianek i ulubienie dla koleżanek z Lublina. Wiemy jakich koleżanek. Niestety, owe koleżanki nie mogły występować w obu kategoriach młodzieżowych, co w żadnym wypadku nie oznacza, że to właśnie bez nich drużyna nie znaczy nic.Z nimi o wiele więcej mogły by osiągnąć, ale jak już wspomniałem - wiek - blokada:) Ekipa jak ekipa, czasem lepiej, czasem gorzej, natomiast brak oceny trenerskiej, pracy nad elementami, które od początku roku wskazywały na źródło i podstawę porażek drużyny, to już zupełnie inna sprawa. Pozostawiamy to razem (i ja i kolega) pod rozwagę włodarzom. Zarówno MKS-u jak i wspomnianego przez kolegę AZS-u. A jeśli trzeba wstrząsu, to ja jestem jak najbradziej za tym, żebyśmy razem to światło zgasili. Przyjdzie "nowe" to zapalimy:) Pozdrawiam
Kto zgasi światło?
Pozdrawiam[/quote]
W pewnym sensie się z kolegą zgodzę. Mianowiciew sprawie zmiany na stanowisku trenera. Klask klask, to trzeba zrobić, jeśli ma się aspiracje zwyciężania. Natomiast odnośnie stwierdzenia, że gwiazdy nie dają rady pociągnąć drużyny będę zdecydowanie protestował. Przemawia przez kolegę zdecydowana zawiść do chełmianek i ulubienie dla koleżanek z Lublina. Wiemy jakich koleżanek. Niestety, owe koleżanki nie mogły występować w obu kategoriach młodzieżowych, co w żadnym wypadku nie oznacza, że to właśnie bez nich drużyna nie znaczy nic.Z nimi o wiele więcej mogły by osiągnąć, ale jak już wspomniałem - wiek - blokada:) Ekipa jak ekipa, czasem lepiej, czasem gorzej, natomiast brak oceny trenerskiej, pracy nad elementami, które od początku roku wskazywały na źródło i podstawę porażek drużyny, to już zupełnie inna sprawa. Pozostawiamy to razem (i ja i kolega) pod rozwagę włodarzom. Zarówno MKS-u jak i wspomnianego przez kolegę AZS-u. A jeśli trzeba wstrząsu, to ja jestem jak najbradziej za tym, żebyśmy razem to światło zgasili. Przyjdzie "nowe" to zapalimy:) Pozdrawiam
-
Gość
ludzik76 pisze:nie no w sumie to jest całkiem nieźle. Widać efekty po ciężko przepracowanym sezonie i grze w 1 lidze. Oby tak dalej. Widać gwiazdy MKS Biomlek Chełm nie dają rady pociągnąć drużyny w rozgrywkach.
Kto zgasi światło?
Pozdrawiam
W pewnym sensie się z kolegą zgodzę. Mianowiciew sprawie zmiany na stanowisku trenera. Klask klask, to trzeba zrobić, jeśli ma się aspiracje zwyciężania. Natomiast odnośnie stwierdzenia, że gwiazdy nie dają rady pociągnąć drużyny będę zdecydowanie protestował. Przemawia przez kolegę zdecydowana zawiść do chełmianek i ulubienie dla koleżanek z Lublina. Wiemy jakich koleżanek. Niestety, owe koleżanki nie mogły występować w obu kategoriach młodzieżowych, co w żadnym wypadku nie oznacza, że to właśnie bez nich drużyna nie znaczy nic.Z nimi o wiele więcej mogły by osiągnąć, ale jak już wspomniałem - wiek - blokada:) Ekipa jak ekipa, czasem lepiej, czasem gorzej, natomiast brak oceny trenerskiej, pracy nad elementami, które od początku roku wskazywały na źródło i podstawę porażek drużyny, to już zupełnie inna sprawa. Pozostawiamy to razem (i ja i kolega) pod rozwagę włodarzom. Zarówno MKS-u jak i wspomnianego przez kolegę AZS-u. A jeśli trzeba wstrząsu, to ja jestem jak najbradziej za tym, żebyśmy razem to światło zgasili. Przyjdzie "nowe" to zapalimy:) Pozdrawiam[/quote]
No nie odgadł do końca kolega co miałem na myśli. Otóż pisząc o gwiazdach w zespole nie przemawiała przeze mnie żadna zawiść ani ulubienie. Osobiście chełmianek nie znam ani nie kieruje się zdaniem innych osób. To co napisałem wynika tylko z sytuacji,które można było zaobserwować na meczach i treningach (zaznaczam,że byłem obecny). Moim zdaniem drużyną rządzą same zawodniczki ponieważ brak trenera,który mógłby to poukładać i wprowadzić dyscyplinę. Właśnie dlatego uważam że kilku dziewczynom wydaje się,że są gwiazdami i mogą wszystko. I to od trenera zależy żeby pokazał jak wiele muszą się jeszcze uczyć. Żeby te umiejętności nie były potem brutalnie weryfikowane podczas meczy z innymi zespołami Zaznaczam,że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie.
Życzę wszystkim zawodniczkom jak najlepiej.
pozdrawiam ludzika i zespół