AZS PWSZ Gorzów - Cukierki Odra 63:58

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

AZS PWSZ Gorzów - Cukierki Odra 63:58

Postautor: Wojteg » 19 kwietnia 2006, 09:38

Środa, godz. 18: AZS PWSZ Sowood Gorzów - Cukierki Odra Brzeg

Nasza drużyna koszykarek jeszcze nigdy nie była w ekstraklasie na piątej pozycji.

Zespół AZS PWSZ Sowood może otworzyć nową erę dla żeńskiej koszykówki w Gorzowie. Nasza drużyna jeszcze nigdy nie była w ekstraklasie na piątej pozycji. Najwyższą w historii lokatę może zająć po dzisiejszym, kończącym sezon meczu z Cukierkami Brzeg.

Gdy w 1998 r. juniorki gorzowskiego Stilonu wracały w szampańskich humorach z mistrzostw Polski w Zgorzelcu, gdzie wywalczyły złoty medal, nie wiedziały, że w domu czekają na nie hiobowe wieści. Zespół seniorek, który właśnie po raz trzeci powtórzył najlepszy wynik w historii klubu - zajął szóste miejsce w ekstraklasie - został zlikwidowany. Trener szóstej drużyny w kraju Dariusz Maciejewski odebrał tytuł trenera roku w istniejącym jeszcze wtedy województwie gorzowskim i razem z zawodniczkami rozjechał się po Polsce w poszukiwaniu nowych miejsc pracy.

Dziś, po ośmiu latach, gorzowska żeńska koszykówka wraca na wywalczone kiedyś pozycje. O godz. 18 w hali przy ul. Chopina AZS PWSZ Sowood rozpocznie ostatni w sezonie bój z Cukierkami Odrą Brzeg, stawką którego będzie piąte miejsce w ekstraklasie. Najwyższe w historii Gorzowa. W Brzegu gorzowianki wygrały 69:63. - Ta zaliczka w żadnym wypadku nie może nas jednak uśpić - mówiła świetnie spisująca się pod koniec sezonu Justyna Żurowska. - Cukierki to nieobliczalny zespół. Gdy zaskoczy to zaczyna trafiać seriami. Błyskawicznie potrafi odrobić nawet dużą stratę. Chcemy zakończyć ostatni mecz i sezon razem z naszymi kibicami w dobrych humorach.

Zawodniczki AZS PWSZ Sowood nie miały zbyt wiele wolnego. Trenowały w piątek, spotkały się także na kolejnych zajęciach wieczorem w świąteczny poniedziałek. Wszystko po to, aby dziś zwyciężyć i sięgnąć po sukces. Dla klubu, który w ekstraklasie występuje dopiero drugi rok, piąte miejsce w rozgrywkach będzie bardzo wartościowym osiągnięciem.

Ireneusz Klimczak (Gazeta Wyborcza)
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2006, 14:51 przez Wojteg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 kwietnia 2006, 09:50

Ostatni mecz w sezonie brzeskich koszykarek

Brzeskie Cukierki muszą wygrać dziś w Gorzowie Wlkp. różnicą siedmiu oczek, by wywalczyć piąte miejsce w lidze. Byłoby to powtórzenie sukcesu z lat 2001 i 2002

W pierwszym pojedynku obu zespołów Cukierki na własnym parkiecie przegrały różnicą sześciu oczek. To jednak nie zamyka im drogi do piątej pozycji w kraju, wystarczy bowiem przypomnieć, że w tegorocznym sezonie zasadniczym brzeżanki na własnym parkiecie również przegrały, a zwyciężyły na wyjeździe. Teraz musiałby się powtórzyć ten scenariusz.

Kluczem do zwycięstwa może okazać się pokrycie najskuteczniejszej w poprzednim meczu Justyny Żurowskiej. To zadanie powierzone ma być Martynie Koc i Elenie Chebotovej.

Jeśli nawet Cukierkom nie uda się odrobić strat z pierwszego pojedynku, to i tak zasługiwać będą na pochwałę. Brzeska drużyna w trakcie sezonu nie ustrzegła się bowiem osłabień w składzie: kontuzji nabawiła się Agata Kasprzak, zaś w ciążę zaszła Agnieszka Pietraszek.

japi (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 19 kwietnia 2006, 11:13

Jeśli będzie potrzeba, będę pisał na bieżąco wynik z Gorzowa. Chłopaki będą mi podsyłać informacje drogą sms'ową.

Jako pierwszą podam informację z około godziny 10. Wyjechali :wink:
..you got to lose, to know how to win..

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 19 kwietnia 2006, 13:25

heh mam nadzieje ze nasze dziewczyny pokaza ze zasluguja na te piata pozycje... bede trzymal mocno kciuki obserwujac relacje :lol:

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 19 kwietnia 2006, 14:03

Ja niestety nie mogłem pojechać, p... praca. A tak bardzo chciałem tam być, ale mam nadzieje ze chłopaki dadza sobie rade bezemnie.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 19 kwietnia 2006, 14:04

Ja niestety nie mogłem pojechać, p... praca. A tak bardzo chciałem tam być, ale mam nadzieje ze chłopaki dadza sobie rade bezemnie.

Awatar użytkownika
Manic
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Manic » 19 kwietnia 2006, 14:14

Wierze w to iż dziewczyny mogą odrobić stratę z pierwszego meczu.Bede bacznie sledził na forum relacje i trzymał kciuki.
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty ;)

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 19 kwietnia 2006, 14:57

A w jakiej sile wasza ekipa przyjeżdża??? czekamy... :D
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 19 kwietnia 2006, 15:48

ananas pisze:A w jakiej sile wasza ekipa przyjeżdża??? czekamy... :D

Skromnej ale głośnej :wink:

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 19 kwietnia 2006, 16:02

ja mam takie pytanie w sumie juz niezbyt wazne, ale czy ten mecz nie mogl sie odbyc w weekend?! :?
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 19 kwietnia 2006, 16:33

tak wlasnie rzadzi PLKK chce zachecic kibicow do przychodzenia na mecze ... w tygodfniu :roll: :x :shock: paranoja! POWODZENIA NIECH WYGRA LEPSZY!
Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 19 kwietnia 2006, 16:44

Sędziuje Dariusz Szczerba

info: Młody

No to chłopaki mają już "wesoło" :wink:

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 19 kwietnia 2006, 16:47

Chłopaki juz pomalowane twarze w barwy , czekamy na start.Daruś Szczerba sedziuje.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 19 kwietnia 2006, 17:07

6:2 dla Gorzowa

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 19 kwietnia 2006, 17:10