Koziorowicz trenerem kadry

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 09 maja 2006, 14:04

Najlepszy trener w Polsce będzie trenował najlepszą kadrę w Europie i jedną z leszpszych na świecie jak dla mnie jest ok :D
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 maja 2006, 16:36

To w końcu Urlep prowadzi męską czy nie.
A swoją drogą Perełka nie powinna się tak dawać podejść FAKTOWI.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 maja 2006, 17:27

hellraiser pisze:To w końcu Urlep prowadzi męską czy nie.
a konkretnie?
Obrazek
Obrazek

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 09 maja 2006, 19:33

No niech pokaże co potrafi mam nadzieje że mu sie uda :D :D :D :D :D :D :D :D 8)
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 maja 2006, 15:16

Mikey pisze:
hellraiser pisze:To w końcu Urlep prowadzi męską czy nie.
a konkretnie?

Wiadomo że FAKT to brukowiec.Teraz chciał dowalić Urlepowi.Typu 'Skandal że damski bokser będzie trenerem kadry'.
Więc aby uwiarygodnić swoje wypocini dodał jeszcze dwie wypowiedzi (specjalnie dla Faktu) jakiejś siatkarki i Perelinskiej:jaki to Urlep niedobry.

FAKTU należy unikać a nie dawać się wykorzystywać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 11 maja 2006, 06:50

Dariusz Maciejewski w reprezentacji Polski

Trener AZS PWSZ Sowood Dariusz Maciejewski ma pomóc Krzysztofowi Koziorowiczowi z Lotosu Gdynia poprowadzić polską kobiecą reprezentację do sukcesu na igrzyskach olimpijskich w Pekinie.

Zarząd Polskiego Związku Koszykówki rozwiązał umowę z dotychczasowym szkoleniowcem drużyny narodowej Arkadiuszem Konieckim. Zastąpił go Koziorowicz, którego asystentami będą gorzowianin Maciejewski i Roman Skrzecz (Arcus PZKosz Łomianki). Ten drugi obowiązki w kadrze seniorek będzie łączył z pracą pierwszego trenera reprezentacji młodzieżowej. Celem postawionym przed trenerami jest awans do igrzysk w Pekinie w 2008 r. Kwalifikacją do tej imprezy będą przyszłoroczne mistrzostwa Europy. Batalia o przepustki do ME rozpoczyna się za cztery miesiące, we wrześniu.

Koziorowicz sam wybrał swoich asystentów. - Obaj mają na koncie sukcesy i dobrą trenerską szkołę - powiedział szkoleniowiec Lotosu i już polskiej kadry. Maciejewski z przyjęciem nowego wyzwania nie wahał się ani chwili. - Oferta pracy z kadrą złożona przez trenera Koziorowicza to wielkie wyróżnienie - powiedział wczoraj "Gazecie" szkoleniowiec AZS PWSZ Sowood. - Wspaniała szansa na spełnienie marzeń i wyjazd na igrzyska do Chin. Zrobię wszystko co w mojej mocy, aby pomóc Krzysztofowi, z którym znamy się wiele lat, w osiągnięciu postawionego przed kadrą kobiet celu.

Maciejewski już w ubiegłym roku, podczas sparingowych spotkań reprezentacji, m.in. z Czechami w Gorzowie, siedział na ławce trenerskiej. - Wcześniej byłem na stażu przy kadrze trenera Tomasza Herkta - opowiadał szkoleniowiec. - W poprzednim sezonie Arkadiusz Koniecki zaprosił mnie na niektóre akcje szkoleniowe jego reprezentacji. Oficjalnie asystentem trenera będę jednak po raz pierwszy. To najpoważniejsze wyzwanie w mojej karierze.

Trener jest pewny, że praca w kadrze zupełnie nie będzie kolidowała z obowiązkami w klubie. Maciejewski ma pełne poparcie zarządu AZS PWSZ. Dla Gorzowa powołanie pierwszego szkoleniowca do kadry to duży prestiż. - A dla mnie wielka szansa dalszego rozwoju i duże korzyści dla drużyny ligowej - mówił trener. - W okresie przygotowawczym na pewno sobie poradzimy. Przecież sztab szkoleniowy AZS PWSZ to nie tylko ja, ale także drugi trener i asystent oraz trenerzy - specjaliści od siłowni i lekkiej atletyki.

Maciejewski w reprezentacji seniorek nie powinien być jedynym przedstawicielem gorzowskiej koszykówki. Po dobrym sezonie i piątym miejscu w ekstraklasie, powołanie do szerokiej kadry otrzymały Justyna Żurowska, Aleksandra Karpińska i Katarzyna Czubak. - Tylko od nich zależy, czy zaistnieją w pierwszej drużynie, na pewno każda ma szansę - powiedział Maciejewski. - Mocniej drzwi do kadry otworzyły się przed Kasią, bo poważnie kontuzjowana jest Agata Nowacka. Na pewno dziewczynom, szczególnie debiutantkom Justynie i Kasi, powinno być raźniej. Żadna z nich nie może jednak liczyć na jakąkolwiek protekcję i taryfę ulgową. Takie traktowanie nie ma żadnego sensu. W kadrze, która ma sięgnąć po sukcesy, muszą grać aktualnie najlepsze zawodniczki.

Prawdopodobnie pierwszy trener Koziorowicz i również Maciejewski spotkają się z kadrowiczkami 15 maja na badaniach lekarskich, które są przeprowadzanie po każdym sezonie ligowym. - Wszystkie ruchy będą zależały od Krzysztofa, ja od dziś służę jemu i kadrze swoją wiedzą - zakończył gorzowski szkoleniowiec. - Do reprezentacji mocno wchodzą zawodniczki z roczników 1980 wzwyż, które nie mają dla mnie tajemnic. Jestem pewien, że czeka nas owocna i ekscytująca współpraca.

Ireneusz Klimczak (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Kuba92
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba92 » 11 maja 2006, 11:11

Trener dobry, ale myślałem że jego zastępcą będzie ktoś inny niż Maciejewski

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 11 maja 2006, 11:17

Kuba92 pisze:Trener dobry, ale myślałem że jego zastępcą będzie ktoś inny niż Maciejewski

A kogo bys zaproponowal???
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 11 maja 2006, 11:48

Trzy pytania do Dariusza Maciejewskiego, trenera koszykarek AZS-u PWSZ-u Sowoodu Gorzów Wlkp.

- Czy nominacja na stanowisko asystenta trenera kadry narodowej kobiet była dla pana zaskoczeniem?
- Wcześniej trener Krzysztof Koziorowicz i związek pytali, czy interesowałaby mnie taka ofertą. Nie byłem jednak pewien, czy moja kandydatura zostanie zaakceptowana.

- Pogodzi pan nowe obowiązki z prowadzeniem gorzowskiego zespołu?
- Od dwóch lat jestem bardzo blisko reprezentacji. Jeszcze za czasów Tomasza Herkta jeździłem na staże. W ubiegłym roku byłem na trzech akcjach, współpracując z Arkadiuszem Konieckim, a następnie prowadząc kadrę uniwersjadową Polski, więc nie jest to problem nowy. Są w Gorzowie trenerzy od przygotowania lekkoatletycznego i siłowego, mam dwóch klubowych asystentów, więc na pewno wypracujemy model, który nie przeszkodzi w przygotowaniu drużyny do rozgrywek. Pamiętajmy, że część gorzowianek będzie również objęta przygotowaniami kadry.

- Czy Krzysztof Koziorowicz określił już asystentom zakres obowiązków i kompetencji?
- Do tej pory mieliśmy głównie kontakt telefoniczny, ale w nowej sytuacji musimy się już spotkać osobiście i wraz z Romanem Skrzeczem określić, w jaki sposób możemy Krzysztofowi pomóc. To dla mnie szansa dalszego rozwoju, poznania koszykówki europejskiej i być może światowej, a także spełnienie marzeń, jakim jest praca pod kątem igrzysk w Pekinie.

- Dziękuję.

DARIUSZ MACIEJEWSKI
41 lat, żonaty, troje dzieci. Absolwent Instytutu Kultury Fizycznej w Moskwie, trener klasy mistrzowskiej.

Źródło: "GL"
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Kuba92
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba92 » 11 maja 2006, 15:36

Ale myśle że sobie Koziorowicz poradzi jest doświadczonym trenerem i życze mu jak najlepiej

Awatar użytkownika
Kuba92
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba92 » 12 maja 2006, 15:59

elen pisze:
Kuba92 pisze:Trener dobry, ale myślałem że jego zastępcą będzie ktoś inny niż Maciejewski

Nowakowskiego lub Herkta

Drax
Żak

Postautor: Drax » 12 maja 2006, 17:13

Kuba92 pisze:
elen pisze:

Nowakowskiego lub Herkta

Taaa, oni akurat by się zgodzili na asystowanie Koziorowiczowi, pewnie o niczym innym nie marzą....

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”