Co słychać w Lotosie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 07 września 2006, 20:16

ja stawiam na Smith, w Detroit gra na 1 i jej to nieźle wychodzi ( nolan juz mniej), do tego można ją jeszcze na 2 i 3 ustawić, więc jest możliwość kombinowania jak Pawlak by dawała ciała, a na tego prawdziwego centra to spodziewam sie kogoś zza wschodu, bo nie chce mi sie wierzyc, że Ewka bedzie grała na 5 (a Tamika grała na 3 i w LA i w NY)... z kim ona sobie w europie poradzi jak ją taka Linda ostatnio tak wytrąbiła...
oczywiście nie bede płakał jak będą takie akrtofle jak w zeszłym roku
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 września 2006, 10:52

wszystko wskazuje na to,że jednak Tan White dołączy razem z Tamiką Whitmore do Lotosu.
tak przynajmniej podaje oficjalna strona Indiany Fever.

Tan White - Will join fellow Tupelo, Miss., native Tamika Whitmore on the same team in Poland.
Tamika Whitmore - Will join Tan White as teammates in Poland.

całość tutaj
http://www.wnba.com/fever/news/Fever_Overseas.html

czyli center będzie z Europy, chyba,że rzeczywiście zaryzykują tylko Kobryn i Lecie pod koszem.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 08 września 2006, 11:08

dobra, tylko czemu nie podali jako to klub?? :lol: :lol:
a może Paby podkoszą na lotnisku obie?? :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 września 2006, 11:32

napisali,że ten sam klub co Whitmore, a że wiadomo,iż Tamika dołączy do Lotosu to wszystko raczej jasne :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

mania
Amator

Postautor: mania » 08 września 2006, 12:23

White w Lotosie Gdynia

PolskiKosz.pl | PLKK | Tomasz Kawalec (@) | 08.09.2006, 12:05 | Indiana Fever

Jak informuje oficjalna strona Indiana Fever, rozgrywająca Tan White (24 lata, 170 cm) w nadchodzącym sezonie będzie zawodniczką Lotosu Gdynia. White od dwóch lat gra w WNBA w drużynie z Indiany. W ostatnim sezonie osiągnęła średnie 8.9 punktu (37% za 2, 21% za 3, 75% za 1), 2.4 zbiórki, 1.6 asysty. W 2005 roku była najlepszym strzelcem w NCAA (Division 1) ze średnią 23.5 punktów na mecz.

www.polsikosz.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 września 2006, 12:25

Lepsza White+Whitmore niż White+Nolan.Bo Tamika to taka skrzydłowa podkoszowa która wzmacnia deskę i wsumie nie ma w Wiśle zawodniczki która by ją powstrzymała.To będzie MVP ligi polskiej (80% szans)
Co do White.Kompletny znak zapytania.Może to być Powell 2 lub Hodges 2.
Ale to nie wystarczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 września 2006, 12:41

hellraiser pisze:Lepsza White+Whitmore niż White+Nolan.Bo Tamika to taka skrzydłowa podkoszowa która wzmacnia deskę i wsumie nie ma w Wiśle zawodniczki która by ją powstrzymała.To będzie MVP ligi polskiej (80% szans)
Co do White.Kompletny znak zapytania.Może to być Powell 2 lub Hodges 2.
Ale to nie wystarczy.

zaczekaj choć do rozpoczęcia sezonu z takimi opiniami.
fakt, White statystykami nie straszy(raczej odstrasza;) ), ale na Hodges 2 to się chyba nie zanosi.
i takie pytanko, ile nowych zawodniczek Wisły widziałeś w grze, skoro już wiesz,że żadna nie powstrzyma Whitmore?
Bibe dało się zatrzymać, więc czemu nie Tamikę :wink:
Ostatnio zmieniony 08 września 2006, 13:08 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 września 2006, 12:49

Whitmore jest lepsza od Biby.Choć jest amerykanką i zajmuje miejsce wiec bardziej w zespole opłaca się mieć Bibe.
A co do nie zatrzymania Whitmore przez Wisłe.Ponieważ ona jest sprwana ,dynamiczna i potrafi grać pod koszem.Tu nawet nie chodzi o Whitmore ale o każdą zawodniczkie czarną, sprawną ,dobra i przynajmniej względnie podkoszową.Wszystkie one będą nie do zatrzymania dla Wisły.
Ostatnio zmieniony 08 września 2006, 12:54 przez hellraiser, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 września 2006, 12:52

hellraiser pisze:Whitmore jest lepsza od Biby.Choć jest amerykanką i zajmuje miejsce wiec bardziej w zespole opłaca się mieć Bibe.
A co do nie zatrzymania Whitmore przez Wisłe.Ponieważ ona jest sprwana ,dynamiczna i potrafi grać pod koszem.Tu nawet nie chodzi o Whitmore ale o każdą zawodniczkie czarną, sprawną ,dobra i przynajmniej względnie podkoszową.Wszystkie one będą nie do zatrzymania dla Wisły.

śmieszna ta Twoja sugestia,że każda czarna jest nie do zatrzymania :lol:
Ostatnio zmieniony 08 września 2006, 12:57 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 września 2006, 12:54

A co do White.
Czy White będzie dobra.Jakoś 37% za 2 i 21% za 3 mnie nie powala.Więc strat niż asyst tez nie.

I nie mówież ze każda czarna będzie nie do zatrzymania.Ale każda dobra w miare podkoszowa czarna będzie nie do zatrzymania dla Wisły.
Obrazek

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 08 września 2006, 12:58

A sie tez odezwe :) bo Ann mowila ze wiecej odwagi trzeba :D no to jazda ...!!! Wiec chcialbym zauwazyc ze napisanie o kims "nie do zatrzymania" jest dosc ryzykowne bo czlowieku , czyz juz nie mozna podwajac w kryciu zawodniczek , hmm moze jakis nowy przepis jest a ja nie wiem , co prawda byli i tacy na ktorych podwojenie nie pomaga , owszem ale wtedy jest wersja alternatywna - mozna pozwolic takiemu komus rzucac ... niech rzuca bo jeszcze tak nie bylo zeby jeden zawodnik/zawodniczka wygrywala wszystkie mecze ... wiec ja proponuje po prostu nie wystrzelac z takimi opiniami .... nie do zatrzymania :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 września 2006, 12:58

a czyli rozumiem, że inne zespoły sobie spokojnie poradzą, tylko Wisła taka cienka w obronie i sobie nie radzi z dobrymi, czarnymi :wink:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 września 2006, 13:12

BlackJuRy pisze:A sie tez odezwe :) bo Ann mowila ze wiecej odwagi trzeba :D no to jazda ...!!! Wiec chcialbym zauwazyc ze napisanie o kims "nie do zatrzymania" jest dosc ryzykowne bo czlowieku , czyz juz nie mozna podwajac w kryciu zawodniczek , hmm moze jakis nowy przepis jest a ja nie wiem , co prawda byli i tacy na ktorych podwojenie nie pomaga , owszem ale wtedy jest wersja alternatywna - mozna pozwolic takiemu komus rzucac ... niech rzuca bo jeszcze tak nie bylo zeby jeden zawodnik/zawodniczka wygrywala wszystkie mecze ... wiec ja proponuje po prostu nie wystrzelac z takimi opiniami .... nie do zatrzymania :)

A więc tak.
Gdzie napisałem że Whitmore będzie sama wygrywać mecze.Ba napisałem (byłoby super gdybyś czytał dokładnie :shock: ) że samo TO NIE WYSTARCZY.

Natomiast napisałem że Whitmore tak jak każda inna czarna dynamiczna zawodniczka będzie nie do zatrzymania pod koszem Wisły.
A dlaczego tak sądze?Wziąłem to z filmu 'Koszmar poprzedniego sezonu ' w roli głownej :białe europejskie podkoszowe zawodniczki Lotosu.(dlatego też napisałem że dobrze że choć Whitmore wzmocni deskie)
A teraz będziemy mieli remake tyle że Krakowski.
Obrazek

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 08 września 2006, 13:18

hellraiser pisze:A więc tak.
Gdzie napisałem że Whitmore będzie sama wygrywać mecze.Ba napisałem (byłoby super gdybyś czytał dokładnie :shock: ) że samo TO NIE WYSTARCZY.

Natomiast napisałem że Whitmore tak jak każda inna czarna dynamiczna zawodniczka będzie nie do zatrzymania pod koszem Wisły.
A dlaczego tak sądze?Wziąłem to z filmu 'Koszmar poprzedniego sezonu ' w roli głownej :białe europejskie podkoszowe zawodniczki Lotosu.(dlatego też napisałem że dobrze że choć Whitmore wzmocni deskie)
A teraz będziemy mieli remake tyle że Krakowski.

No tak a ja napisalem ze ty tak napisales oczywiscie :) czlowieku chodzilo mi o to ze nie ma zawodniczki nie do zatrzymania, a nawet jak beda z tym trudnosci to mozna pozwolic jej rzucac - czy teraz to jest w miare przejrzyste ??

Aha i nie ucz mnie prosze czytac ;) bo wydaje mi sie ze potrafie calkiem niezle

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 września 2006, 13:19

a ja jednak będę obstawać przy tym,że to dzięki "wspaniałemu" obwodowi Lotos w poprzednim sezonie nie zdobył MP.
o ile dobrze pamiętam, to Serenac i Kobryn były wyrózniającymi się zawodniczkami Lotosu w PO.
ile razy widziałeś jak grają Vilipić i Suez-Karni? bo przypuszcam,że jak gra Wielebna to wiesz.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”