Eliminacje do ME 2007

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 18 września 2006, 21:13

KIBIC pisze:Ptyś nie gra do października :? (...)

No tak, bo wtedy rusza sezon i trzeba się stawić w klubie... :?
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 19 września 2006, 13:13

Saletra pisze:2) Bardzo zaskakujący scenariusz w ktorym to my wygrywamy różnicą około 11-15 pkt pokazując, ze mamy charakter - w co niestety wątpie a o czym skrycie marzę.

Zdecydowanie nestety obstawiam wariant pierwszy - Kozioł po meczu bedzie się tłumaczył, ze młody zespół, zbierją dośiwadczenia, że Chorwatki nas zaskoczyły itp. Wolę już za wczasu przygotować się na najgorsze :? :?

To nie kwewstia trenera i jego tłumaczenia bo :
My mamy taki zespoł.Jeżeli zepołowi nie pójdzie a Biba nie będzie miała sowjego dnia to nie mamy liderki alternatywnej.Ale dlaczego mielibyśmy mieć.I to nie jest kwestia zagrywek.Bo dziewczyny zaczynają pudłować seryjnie.A jedne pudło napedza drugie.Ale to też nie jest dziwne:bo tak właśnie grają zespoły w których zawodniczki z graczy chowających się zaplecami starszych koleżanek nagle muszą stać się pierwszoplanowe.

Problem był następujący:.Czy chcemy mieć taki zespół teraz czy np.za rok (a teraz się podepszeć starszymi co w takiej sytuacji pociągną).Wybraliśmy że teraz.To może i dobrze.Bo kiedyś musiliśmy to zrobić.Płynne odmładzanie zespołu przespaliśmy kilka lat wcześniej.
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 19 września 2006, 15:44

Edzia pisze:
KIBIC pisze:Ptyś nie gra do października :? (...)

No tak, bo wtedy rusza sezon i trzeba się stawić w klubie... :?

oj przestan oficjalny powód to kontuzja nogi 8)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 19 września 2006, 16:09

Szkoda, że najbardziej doświadczona zawodniczka ma w nosie grę w i dla kadry :?. Choć chyba Jej absencja pozytywnie wpłynęła na grę reszty zawodniczek... :roll: :).
Nie mniej jednak, mam nadzieję, że trener Koziorowicz jest takim człowiekiem, jak zapewniała mnie pewna osoba - za "darmo" nie da grać na mistrzostwach...

A w ogóle to mam nadzieję, że jutro już zapewnimy sobie awans do ME (co nie zmienia faktu, że ze Szwecją też trzeba wygrać!). Ja już od roku wiem, że pojadę do Włoch, więc... Grać i wygrywać !! 8) :D
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 19 września 2006, 16:26

Edzia pisze:Szkoda, że najbardziej doświadczona zawodniczka ma w nosie grę w i dla kadry :?.

Choć chyba Jej absencja pozytywnie wpłynęła na grę reszty zawodniczek... :roll: :).
:D

nie przesadzaj, Gośka gra tak długo w kadrze ze pora się pogodzić z tym ze eksploatowanie jej przez cały rok nikomu nie wyjdzie na dobre, a nikt nie chce by rozstała sie z kadrą tak jak zrobiła to choćby Kamila Vodickova - w atmośferze oskarżeń i wzajemnych pretensji... rok temu przyjechała na część eliminacji choć miała rozgrywki
kadrze bez Gośki się nic nie stanie, drużyna jest na etapie tworzenia, jak dojdą kontuzjowane to wymiana nastąpi w 60% tego co obecnie jest i nie ma co biadolić bo te utyskiwania na Ptysia zaczynają sie robić żałosne :?
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 19 września 2006, 16:47

osesek pisze:(...)kadrze bez Gośki się nic nie stanie, drużyna jest na etapie tworzenia, jak dojdą kontuzjowane to wymiana nastąpi w 60% tego co obecnie jest i nie ma co biadolić bo te utyskiwania na Ptysia zaczynają sie robić żałosne :?

Napisałam przecież, że Jej nieobecność dała kadrze jakby "kopniaka", bo same muszą - wspieranie jedynie przez doświadczoną Bibę - walczyć i wygrywać, nie oglądać się na starsze zawodniczki.

A poza tym ja nie biadolę na to, że jest nadmiernie "wykorzystywana" i eksploatowana (a z Bibą niby inaczej jest...?). Jedynie odnoszę jakieś takie wrażenie, że... A zresztą - nieważne. Kadra wygrywa - to się liczy.

Ale w sumie na razie nie ma co się tym zajmować... Napisałam to, co zaobserwowałam. Może trochę się rozhulałam z ostatnim wpisem..., ale byłam w Gdyni i tak jakoś... Okej, już nieważne.
Zajmijmy się tym składem reprezentacji, jaki mamy. Niech One wygrywają !! !! !!
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 19 września 2006, 17:18

a ja się zastanawiam czy np. paradoksalnie awans tej drużyny bezpośrednio na ME bedzie dla niej korzystny, bo jakby miały grać w barażach to znów by się dziewuchy dotarły i zebrały doswiadczenie - hehe bredze... nie życze im tego ale chyba jutro w chorwacji bedzie ciężko - ten mecz wszystko zweryfikuje. coś mi jednak mówi że bedzie podobnie jak 2 lata temu z Bułgarią koszmarny mecz u nas i nadspodziewanie łatwa wygrana na wyjeździe
A WIĘC OBY DO JUTRA :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 września 2006, 18:15

Kur... a powiedziałem sobie, ze nie bede sie denerwowal : przegrywamy z Chorwacją 14 : 2 po 5 ponad 5 minutach gry mamy na koncie 5 pkt......

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 września 2006, 18:26

Po pierwszej kwarcie 22 : 13. Była już masakra po Chorwatki prowadziły 19: 2!!! Coś czuje, ze nasze podgonią.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 września 2006, 18:48

Po pierwszje połowie 40 : 34. W końcówce była szansa na nadgonienie, Chorwatki w ostatnich sekundach trafiły za 2.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 września 2006, 19:26

3 kwarta przegrana 23: 4 (czy jakoś tak :(, trzeba nerwosolu szukać :cry: )

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 20 września 2006, 19:28

7 min do końca meczu i 65:38...

o k...! :shock: :shock: :shock:

sen się rozmywa... :? :?
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 września 2006, 19:36

Coz.. kompromitacja dzisiaj.. :/ Ale to normalne przy tym sposobie budowy zespolu :(
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 20 września 2006, 19:43

74-54 koniec meczu porażka!!!!!!!
My court my rules !!!

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 20 września 2006, 19:53

To awansujemy czy nie ?
!AMUNT VALENCIA!