Ruszyła ekstraklasa

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 18 września 2006, 18:46

Od początku mówiłem, że wybór Petrescu na trenera Wisły to niezbyt dobre posunięcie.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 18 września 2006, 20:28

no moze teraz nie na temat ale o PP.Licze ze GKS Bełchatow odpadnie z rozgrywek PP :wink:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 18 września 2006, 23:17

Mikey pisze:
El Guaje pisze:No to chyba Petrescu siedzi na gorącym krześle.
Już nie siedzi... :? Ciekaw jestem jak jego zdymisjonowanie oceniają forumowi Wiślacy. Mi osobiście niestety kojarzyl sie z ciągłym komentowaniem pracy sędziów (ale to juz kibice Wisły powiedza czy był dobrym trenerem czy nie specjalnie)

Coz moja opinia jest taka.

Petrescu to co potrafil nauczyc do nauczyl czyli dobra gra w obronie. Najwazniejsza dla mnie byla zasada "hard work" ktorą stosował i widac bylo ze to nie byly tylko słowka.

Gdyby druzyba Kasperczaka grała tka w obronie jak Wisła Petrescu przeszlibysmy Lazio, bo wtedy gralismy tlyko ofensywnie nie potrafiąc sie bronic. natomiast ofensywa Kaspra przydalaby sie Petrescu. Wyniki ostatnie nie napawały optymizmem ale kibice Wisły moim zdaniem uwazali Wisłę za jakis super druzyne zyjac na podstawie wspomnien i nie dopuszczali nigdy do siebie mysli ze mozna grac gorzej i stad czeste frustracje.

Przypomnę ze Legia, Widzew ŁKS tez byly kiedys w podobnje sytuacji chodzi mi o sukcesy krajowe czy europejskie puchary. I tez spadły na dno a my jednak mimo ze z roku na rok narzekamy to nie schodzimy ponizej 1-2 miejsca. a co do Pucharów jaka liga taki poziom naszych w europie, ktora ciagle nam ucieka nie ma sie co oszukiwac.

Zwolnienie Petrescu to jedna sprawa, drugą jest moment zwolnienia a trzecią w imię czyich interesów??? Mietty Kapki i ich przydupasów.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 19 września 2006, 00:34

no i generalnie Marco napisał wszystko to co i mnie w głowie huczy. zwolnienie jak zwolnienie, ale czemu teraz ? czy oni mysla ze to cos da przed meczem w Salonikach ? mają Ci ludzie nasrane do głow, oj mają.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 września 2006, 09:05

Liquidor pisze:no i generalnie Marco napisał wszystko to co i mnie w głowie huczy. zwolnienie jak zwolnienie, ale czemu teraz ? czy oni mysla ze to cos da przed meczem w Salonikach ? mają Ci ludzie nasrane do głow, oj mają.

Zgadzam sie z ta opinia. Uwazam ze bezsensem jest zwalnianie Petrescu teraz, nalezało sie z tym wstrzymac jeszcze 2 tygonie. Mmay teraz 4 prestizowe mecze - dzis "mecz 100-lecia" z Sewilla, w piatek z Widzewm, potem 2 wyjazdy do Salonik i Legii. Potem bedzie 2-tygodniowa przerwa na repre i ewentualnie wtedy nalezałoby dokonac zmainy.

A co do samego Petrescu, to nie jestem jego wielkim zwolennikiem. Zdaje sobie sprawe ze ma sklad odbiegajacy od tego co miał Kasperczak ale ciagle bardzo mocny jak na Polska lige. Hard work ok.. ale piłakrze maja przede wszystkim grac w piłke, a tego było jak na lekarstwo. Obecnie Wisła stara sie grac stylem jak Chelsea w czasach gdy grał w niej Petrescu, głownie dluga piłka do Radovanovica ktory ma ja zgrywac. Nie lubie takiego stylu :/ Nie widze tez by ktorykolwiek zpiłkarzy w jakies sposob sie rozwinał pod wodza Petrescu, a przeciez tego tez nalezy oczekiwac od trenera.

No i jego wypowiedzi.. od poczatku budziły moj nie smak. Zwalanie winy na wszystko co sie da po nieudanych meczach (samokrytyki nie dostrzegłem..), słowne przepychanki z Wdowczykiem - za duzo tego.

No a teraz chyba Okuka..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 19 września 2006, 09:09

Zgadzam sie. To dopiero poczatek ligi i drużyny sie rozkrecają. Nie mozna wymagać od trenera, zeby zbudowal drużynę za tydzień.
to jest proces długo trwały, ale widocznie niektórym to brak cierpliwości do tego sportu.
W Poznaniu przez prawie 3 lata trenerem był Czesław Michniewicz. I był tym trenerem niezaleznie od tego, czy zespół zdobywał puchar polski, czy bronil sie przed spadkiem. To narazie jedyny taki przykład, ktory znam, gdzie trener mial wolna ręke, a po zakończeniu wspólpracy wydano na jego cześć przyjęcie. Widać daleko na do standartów lig angielskiej, hiszpańskiej, czy włoskiej....

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 19 września 2006, 13:22

Ale to wszystko nieważne...
Wydawało mi sie że Petrescu ma dwie wady:
-był drogi (okazało się zę nie)
-gadał kompletne głupoty tak jakby zaraził się manią prześladowczą od naszych polityków.

Poukładał drużyne w miare poprawnie.

Ale to nie ważne.Bo nie trener jest problemem Wisły.
Wiśle brak cierpliwości i jako takiego napastnika który trafia np.z 2 metów do pustej bramki.
Obrazek

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 19 września 2006, 15:31

Okuka podobno podpisał już kontrakt z Wisła
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 19 września 2006, 21:43

Wisła pokonała w meczu jubileuszowym z okazji swojego stulecia Sevillę 1:0.

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 20 września 2006, 01:43

Okuka juz dizsiaj sobie nawet forki w szalum Wilsy robil., pedał !
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 20 września 2006, 09:09

Wczoraj odbyły sie mecze PP Polski. Do najwiekszej niespodzianki doszło w Polkowicach, gdzie miejscowy Górnik wygrał po rzutach karnych z GKSem Bełchatów.
Jednak najwiekszym wydarzeniem in-minus jak dla mnie bylo zachowanie kibiców Lechii Gdańsk, którzy obrzucili bananami piłkarzy Pogoni Szczecin!!!!!!!!! Wykrzykiwali przy tym hasła popierajace III Rzesze i jej przywódców. Jest mi niezmiernie przykro, ze w polsce dochodzi do takich zachowań. Wstyd i to nie tylko na całą Polske, ale na cały świat. PZPN powinien wyciagnąć wnioski wobec kibiców Lechii.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 20 września 2006, 12:59

Wczoraj odbyły sie mecze PP Polski. Do najwiekszej niespodzianki doszło w Polkowicach, gdzie miejscowy Górnik wygrał po rzutach karnych z GKSem Bełchatów.

Tylko Górnik nasz KS :wink:
Chlopaki powalczyli, trener dal dobre zmiany i wygralismy:)

Jednak najwiekszym wydarzeniem in-minus jak dla mnie bylo zachowanie kibiców Lechii Gdańsk, którzy obrzucili bananami piłkarzy Pogoni Szczecin!!!!!!!!!

W Lubinie tak z 6lat temu w meczu z Polonia Wawa rzucili "kibice" w Oliego bananami, polecialo tak z 150+-, potem zdarrzeniu jeszcze chyba tego samego roku Oli strzelal dla repry bramki eh;/;/

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 21 września 2006, 08:47

Według mnie zwolnienie Dana Petrescu to wielki błąd :!: Jest to bardzo dobry trener. drużyna prezentowała się dobrze, nie przegrała w lidze, wszystko było ok. Przegrali z Iraklisem troche nieszczęśliwie (słupki, poprzeczki), ale to był dopiero pierwszy mecz. Jeżeli Wisła awansuje do grupy Pucharu UEFA to będzie to sukces Petrescu, a nie Okuki.
Jeszcze trzeba dodać, że Petrescu świetnie zachował się na ostatniej konferencji, pożegnał się w sposób godny, jak przystało na wielkiego trenera i człowieka.
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 21 września 2006, 12:20

El Guaje pisze:Według mnie zwolnienie Dana Petrescu to wielki błąd :!: Jest to bardzo dobry trener. drużyna prezentowała się dobrze, nie przegrała w lidze, wszystko było ok. Przegrali z Iraklisem troche nieszczęśliwie (słupki, poprzeczki), ale to był dopiero pierwszy mecz. Jeżeli Wisła awansuje do grupy Pucharu UEFA to będzie to sukces Petrescu, a nie Okuki.
Jeszcze trzeba dodać, że Petrescu świetnie zachował się na ostatniej konferencji, pożegnał się w sposób godny, jak przystało na wielkiego trenera i człowieka.

Okuka może być.Jest spoko.
Byle dostał troche czasu.Np 2 sezony.
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 września 2006, 13:28

A w/g mnie zwolnienie Petrescu w aspekcie zatrudnienia Okuki wcale błędem nie jest - błędem natomiast jest brak konsekwencji i spójnej polityki określającej zagadnienia kadrowe w Wiśle.

Wróć do „Hyde Park”