Lotos Basket Gala 18 grudnia!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 18 grudnia 2005, 19:10

Anonymous pisze:a jak wejsc na to i TVP

www.itvp.pl

Awatar użytkownika
steku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: steku » 18 grudnia 2005, 19:23

I co odtwarza się komuś na tym ITVP?

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 18 grudnia 2005, 19:26

simon pisze:Jak dla mnie to możnaby Polskę na 1/2 podzielić nawet ze skosa - może to i dobry pomysł:

Polska wsch/poł - Polska zach/półn :D - byleby dobra zabawa dla wszystkich była

A co do organizacji "XXX Show" - o którym Kibic piszesz - to zatryb wreszcie, że właśnie o coś innego chodzi. Chodzi o show PLKK - wiem, że dla Ciebie to najmniej istotne kto występuje i gdzie byleby było Lotos show - wyobraź sobie, że dla nas nie...

Mam bliżej do Gdyni więc się ciesze , że nie jest np w Łodzi ;)

a teraz mój komentarz do samej imprezy {proszę mnie nie cytować bo to na gorąco potem zmienie.}

Relacji sms-owej nie było bo mnie pojebani ochroniarze na 15 minut z hali wyrzucili pewnie leczyli kompleksy bo nikt ich nie słuchał a jak borowik raz powiedział to wszyscy go słuchali :mrgreen: wkórwiłem się ale ogólnie było ok :D a i mieliście ostatnią akcje gdyby ostatni kosz wpadł było by kiepsko :mrgreen:

a tu zdjęcie pucharu z jakimiś pojebanymi kropkami :/ nie wiem czemu takie wyszło :/ http://img50.imageshack.us/img50/5949/picture1gu.jpg
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2005, 19:42 przez KIBIC, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 18 grudnia 2005, 19:37

Gwiazdy Ligi: Anna DeForge 14, Agnieszka Szott 12, Agnieszka Pałka 9, Olga Pantelejewa 7, Iva Perovanovic 6, Agata Nowacka 6, Beata Krupska-Tyszkiewicz 5, Emilia Lamparska 2, Edyta Koryzna 0, Aleksandra Karpińska 0, Elżbieta Trześniewska 0, Justyna Żurowska 0.

Znaczy, że one już Święta poczuły ??

Wiem, wiem, to tylko gra dla samej gry,
ale np Edzia ZAWSZE przykłada się do pracy, więc generalnie mnie to dziwi... :roll:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Gość

Postautor: Gość » 18 grudnia 2005, 19:41

Edzia pisze:
Gwiazdy Ligi: Anna DeForge 14, Agnieszka Szott 12, Agnieszka Pałka 9, Olga Pantelejewa 7, Iva Perovanovic 6, Agata Nowacka 6, Beata Krupska-Tyszkiewicz 5, Emilia Lamparska 2, Edyta Koryzna 0, Aleksandra Karpińska 0, Elżbieta Trześniewska 0, Justyna Żurowska 0.

Znaczy, że one już Święta poczuły ??

Wiem, wiem, to tylko gra dla samej gry,
ale np Edzia ZAWSZE przykłada się do pracy, więc generalnie mnie to dziwi... :roll:

Generalnie to Koryzna jest bez formy i gra fatalnie.Same waleczność nie wystarczy.Herkt posadził na lawie również Trześniewską bo cienka jest jak szczypiorek.Gratuluje Polkowicom tego transferu.

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 18 grudnia 2005, 19:48

Bardzo fajny meczyk.... :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 grudnia 2005, 19:49

bardzo fajne łapki do klaskania.....Jezu!! musze takie mieć!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 18 grudnia 2005, 19:52

Lotos Gdynia - Gwiazdy Ligi 62:61 w głównym meczu koszykarskiej gali w Gdyni

Święto żeńskiej koszykówki w Gdyni wypadło okazale. Lotos Basket Gala była najlepszą reklamą Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet jaką można sobie wyobrazić. W tle pokazowych zmagań Lotos rozwiązał kontrakty z Doneeką Hodges i Danielą Cikosovą

Już kilka godzin przed rozpoczęciem gali hala GOSiR w Gdyni strzeżona była niczym Fort Knox. Szpalery policjantów, dziesiątki, jeśli nie setki ochroniarzy i kontrole co kilkanaście metrów. Jeszcze przed wjazdem na parking wszystkim zadawano pozornie niepotrzebne pytanie: "w jakim celu przyjechał Pan tu dzisiaj?" Później już tylko kontrola biletów, wykrywacz metali i można było usiąść na trybunach.

Na rozpoczęcie meczu mistrzyń Polski Lotosu Gdynia z zespołem Gwiazd Ligi trzeba jednak było trochę poczekać. Spóźniał się bowiem... honorowy patron imprezy premier Kazimierz Marcinkiewicz. Gdy po 20 minutach spiker powiedział, że "już" jest na lotnisku, siedzący w pierwszym rzędzie Lech Wałęsa tylko wymownie spoglądał na zegarek, a niektórzy kibice zaczęli nawet gwizdać. Ale w Gdyni wybory parlamentarne wygrała przecież Platforma Obywatelska...

Oprócz Wałęsy (otrzymał największe brawa od publiczności) na trybunach byli m.in.: minister zdrowia Zbigniew Religa, senator Maciej Płażyński, prezydent Gdyni Wojciech Szczurek i prezydent Sopotu Jacek Karnowski. Po 40 minutach premier Marcinkiewicz wreszcie pojawił się w hali.

- Nawet na sygnałach nie dało się wcześniej przyjechać z lotniska, przeszkodziła nam aura - przyznał Marcinkiewicz, który jest kibicem grającego w ekstraklasie AZS Gorzów. - Cieszę się, że są w Polsce miejsca i firmy, dzięki którym młode dziewczyny, przepraszam, że użyję tego słowa, nie muszą "wałęsać" się po okolicy, ale mają gdzie trenować. Dzięki temu możemy oglądać tę piękniejszą odmianę koszykówki - dodał.

Sam mecz był jeszcze ciekawszy niż persony w kuluarach. Obaj trenerzy potraktowali spotkanie ambicjonalnie. Nie było indywidualnych popisów, ale twarda walka o zwycięstwo. Dzięki temu kibice mogli zobaczyć znakomity mecz w świetnej oprawie. Zaczęło się od prezentacji niczym w NBA: gra świateł, sztuczne ognie, konfetti. Zawodniczki nie mogły zawieść i momentami grały na poziomie, którego w polskiej lidze czasami brakuje.

Niemal przez całe spotkanie prowadziły Gwiazdy Ligi, ale w trzeciej kwarcie inicjatywę przejęły mistrzynie Polski. 13 sekund przed końcem prowadziły 62:61, a piłkę miały rywalki. Trener Tomasz Herkt wziął czas, rozrysował akcję, ale ostatecznie to Lotos cieszył się ze zwycięstwa. Zasłużonego, ale też szczęśliwego, bo w ostatniej akcji najpierw rzucała Anna De Forge, a później poprawiała jeszcze Agata Nowacka. Po tych rzutach piłka nie wpadła jednak do kosza.

LOTOS GDYNIA 62

GWIAZDY LIGI 61

Kwarty:

Lotos: Bibrzycka 18 (1), Sarenac 15, Kobryn 12, Pawlak 8 (1), Kovacevic 7 oraz Leciejewska 2, Janyga 0, Cikosova 0, Ryukhina 0, Jujka 0, Chomać 0.

Gwiazdy: Perovanović 6, Krupska-Tyszkiewicz 5 (1), Szott 12, De Forge 14 (2), Pałka 9 (1) oraz Pantelejewa 7 (1), Nowacka 6, , Lamparska 2, Trześniewska 0, Żurowska 0, Koryzna 0, Karpińska 0.

Widzów: 1500.

DLA GAZETY

Tomasz Herkt, trener Gwiazd Ligi

Byłbym zadowolony, gdyby ostatni rzut był celny. Lotos miał jednak dużą przewagę pod samym koszem. Żadna z naszych zawodniczek nie potrafiła zatrzymać Rankicy Sarenac i Eweliny Kobryn. Przegraliśmy zbiórki, ale spotkanie było wyrównane. Był to mecz pełen walki, a to jest najważniejsze.

Krzysztof Koziorowicz, trener Lotosu Gdynia

Mecz spełnił największy i najważniejszy warunek - znakomicie promował żeński basket. Oczywiście przyjemniej się wygrywa niż przegrywa i to też było dla mnie ważne. W Gdyni odbył się znakomity spektakl i każdy kto widział galę koszykówki na pewno to potwierdzi.

Wiesław Zych, prezes Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet

To było wspaniałe zakończenie 2005 roku. Myślę, że można już go nawet podsumować, bo w ostatnim czasie wiele się zmieniło. Jest dużo lepiej zorganizowana liga, reprezentacja, no i ten niedzielny deser. To był pokaz nowoczesnej, europejskiej koszykówki.

not. neo

apla:

Rzuty polityczne

W trakcie gali odbył się konkurs rzutów osobistych, w którym udział brali zaproszenie goście. Gospodarze (w składzie m.in.: Lech Wałęsa, Wojciech Szczurek, Robert Korzeniowski, Paweł Olechnowicz, Agnieszka Bibrzycka) pokonali reprezentację Gwiazd Ligi (m.in.: Kazimierz Marcinkiewicz, Konrad Ciesiołkiewicz, Jacek Tarnowski, Anna De Forge) 10:7. Kropkę nad "i" postawił prezydent Wałęsa, który pewnym rzutem zdobył ostatni punkt dla zwycięskiej drużyny.

neo

Michał Sielski (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 grudnia 2005, 20:14

Wojteg pisze:
...... Święto żeńskiej koszykówki w Gdyni wypadło okazale. Lotos Basket Gala była najlepszą reklamą Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet jaką można sobie wyobrazić. ....

.....Widzów: 1500.....

Krzysztof Koziorowicz, trener Lotosu Gdynia
W Gdyni odbył się znakomity spektakl i każdy kto widział galę koszykówki na pewno to potwierdzi.

Wiesław Zych, prezes Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet

To było wspaniałe zakończenie 2005 roku. Myślę, że można już go nawet podsumować, bo w ostatnim czasie wiele się zmieniło. Jest dużo lepiej zorganizowana liga, reprezentacja, no i ten niedzielny deser. To był pokaz nowoczesnej, europejskiej koszykówki.

Michał Sielski (Gazeta Wyborcza)

Szlag mnie trafia, gdy czytam takie teksty :twisted: :twisted: :twisted:
Faktycznie, zajebista promocja koszykówki :twisted: :twisted: :twisted: , chyba tylko dla premiera i tych 1500 osób obecnych na hali. No ale co tam.... przecież grunt, że w Gdyni to widzieli, a że reszta kraju nie mogła tego obserwować :?: Co z tego.... olać resztę kraju, liczy się przecież tylko Gdynia i jej dupowłazy :twisted: :!: :!: :!:

No a już słowa pana Zycha kładą mnie na łopatki :!: Dużo lepiej to chyba tylko jest w portfelach wszystkich "misiów z plkk" :?: :twisted:
Ja j....... dobrze zorganizowana liga, dobra reprezentacja..... Boże... o czym ten koleś bredzi :twisted: :twisted: :twisted: :?:
Ale dobrze, skoro jest już dobrze to proponuję panu Zychowi i jego klice odejść z tej dyscypliny w poczuciu dobrze spełnionego zadania :!: :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Jaś
Amator

Postautor: Jaś » 18 grudnia 2005, 20:26

Właśnie wróciłem. Trochę wkurzające było czekanie na premiera - to fakt, ale takiej ochrony na meczu kosza jeszcze nie widziałem :D Nawet butelki nie można było wnieść, ani do barierek na balkonie podchodzić... No cóż. Ale sam mecz - rzeczywiście było co pooglądać, ludzi było sporo (w sumie pełna hala), a towarzyszące niespodzianki też ok, np. tańczył jakiś dobry zespół, cheerliderki, orkiestra (przed meczem)... Doping świetny (jak zwykle w Gdyni) ale niestety tylko dla Lotosu. Ogólnie mogę stwierdzić, że warto było się wybrać. :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 18 grudnia 2005, 20:29

Szymon pisze:(...)Ja j....... dobrze zorganizowana liga, dobra reprezentacja..... Boże... o czym ten koleś bredzi :twisted: :twisted: :twisted: :?:
(...)

Proste... mówiąc o lidze, reprezentacji (ME) i imprezie (pseudogala), które małokto ma szansę obejrzeć w TV, może sobie bredzić co mu się podoba, broniąc własnego zadka... To się nazywa KSZTAŁTOWANIE RZECZYWISTOŚCi;) Co mu szkodzi kłamać, że jest tak super... przeciez ile osób w Polsce ma podstawy oparte na naocznych obserwacjach, że tak super nie jest;) Śmiem twierdzić, że obecnie nawet pokazywanie tej dyscypliny w TV jest nie na rękę kilku misiom... bo niestety w obecnym kształcie to anty-reklama... a czym więcej osób oglądnie, jak jest na prawdę tym ciężej potem będzie wciskać kity panu Zychowi znowu;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 18 grudnia 2005, 20:38

Anonymous pisze:Generalnie to Koryzna jest bez formy i gra fatalnie.Same waleczność nie wystarczy.Herkt posadził na lawie również Trześniewską bo cienka jest jak szczypiorek.Gratuluje Polkowicom tego transferu.

:shock: eeeee.... :shock: przepraszam panie anonimowy, czyś Ty widział jakiś mecz Edzi ostatnio ?? widziałeś jakieś satystyki z ostatnich spotkań ??

a myślę, że Edzię posadził dlatego, że chciał dać zagrać każdej z 'powołanych'. Zresztą, tego, że Edzia jest naprawdę dobrą zawodniczką, udowadniać nie muszę. Bo anwet jak ktoś Jej nie lubi, to generalnie i całokształtnie przyzna mi rację. Aaaa..., może się mylę? :roll:

Co do Eli. No cóż. Myślę, że nie jest w takiej formie jak np 2-3 lata temu. Ale z kolei Ela jest taką zawodniczką, że jak się uprze, to nie ma na Nią mocnych. Ale fakt, ostatnio gra nieco słabiej. Ale daleka jestem od napisania o Niej, że to "cieńki szczypiorek" :?.

Kibic, te kropki to po prostu brud. Lampę się czasami czyści :P :lol: 8)
"Oto jest miłość.

Gość

Postautor: Gość » 18 grudnia 2005, 20:45

Edzia pisze:
Anonymous pisze:Generalnie to Koryzna jest bez formy i gra fatalnie.Same waleczność nie wystarczy.Herkt posadził na lawie również Trześniewską bo cienka jest jak szczypiorek.Gratuluje Polkowicom tego transferu.

:shock: eeeee.... :shock: przepraszam panie anonimowy, czyś Ty widział jakiś mecz Edzi ostatnio ?? widziałeś jakieś satystyki z ostatnich spotkań ??

a myślę, że Edzię posadził dlatego, że chciał dać zagrać każdej z 'powołanych'. Zresztą, tego, że Edzia jest naprawdę dobrą zawodniczką, udowadniać nie muszę. Bo anwet jak ktoś Jej nie lubi, to generalnie i całokształtnie przyzna mi rację. Aaaa..., może się mylę? :roll:

Wystarczyło zobaczyć ostatni mecz Edzi w PP Z Poznaniem.Z tego co bylo widać na GALI w Gdyni Herkt chciał wygrac i dlatego Edzia siedziala.Wszystko się kiedyś koczy.Najważniejsze zeby wiedzieć kiedy skończyć.

Co do Eli. No cóż. Myślę, że nie jest w takiej formie jak np 2-3 lata temu. Ale z kolei Ela jest taką zawodniczką, że jak się uprze, to nie ma na Nią mocnych. Ale fakt, ostatnio gra nieco słabiej. Ale daleka jestem od napisania o Niej, że to "cieńki szczypiorek" :?.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 18 grudnia 2005, 21:04

yyyy......... chciałeś coś napisać??

czy po prostu zgadzasz się ze mną i na dowód tego zacytowałeś drogi anonimie mój post? :lol:
"Oto jest miłość.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 18 grudnia 2005, 21:21

Jaś pisze:Właśnie wróciłem. Trochę wkurzające było czekanie na premiera -

Tak wielka gwiazda na którą trzeba BYŁO CZEKAĆ :? OLAŁ I TYLE :?

Edzia pisze:

Tak tylko , że następne było już ok :mrgreen:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”