Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 marca 2008, 21:04

Anonymous pisze:A co moze ten Dunin powiedzieć, przecież najwazniejsza jest kasa więc trzeba pijaczki wybielić jakie to biedne pobite a winni wszyscy na około. A najbardziej dziennikarz, który czycha na dobre imię gwiazdeczek z USA. Śmiechu warte i żenujace!!!

Obrazek
Obrazek

WNBA

Postautor: WNBA » 03 marca 2008, 21:52

HELLRAISER a jaki wpływ na zakupy tych "gwiazd " miał Zapolski jak obją drużynę w połowie sezonu?!
Myślę że ma wiekszy szcunek niż Herkt i Omanic.
Jestem Wiślakiem ale uważam ,że koszykarki powinny być ukarane ,bo w każde pracy jest regulamin który trzeba przestrzegać. Zpewne picie i balowanie przed meczem to nie trening!!!
Pewnie Zapolski się przejmuje ,angażuje w treningi a panny mają to w d....,bo dzisiaj są tutaj a "jutro" w innym klubie,byle zgadzała się kasa !!!!!!!!!!
Tylko szkoda aby wycofał się taki sponsor i skończyła koszykówka kobiet w Wiśle.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 marca 2008, 23:11

Echa weekendu Komenatarz "Gazety Wyborczej"
Andrzej Klemba
Policja też przeciw Wiśle
Wczoraj opisaliśmy, jak trzy zawodniczki Wisły spędziły część nocy przed meczem z ROW-em Rybnik. Według relacji policji, a także naocznych świadków (w tym dziennikarzy "Gazety Wyborczej") koszykarki były pod wpływem alkoholu i wywołały awanturę przy wejściu do klubu Frantic. Reakcja klubu jest zaskakująca. Piotr Dunin-Suligostowski, menedżer drużyny i wiceprezes TS Wisła, w oświadczeniu żąda przeprosin (kursywą cytaty z pisma klubu).

Nasze dotychczasowe ustalenia nie potwierdzają wersji zaprezentowanej przez „Gazetę Wyborczą”. Faktem jest, że trzy nasze zawodniczki Kara Braxton, Anna DeForge, Jelena Skerović znajdowały się po północy na ulicy Szewskiej i że próbowały wejść do klubu Frantic. Żadnego potwierdzenia nie znajdują informacje o tym, że były pod wpływem alkoholu, jak również że ktokolwiek został przez zawodniczki zaatakowany lub poszkodowany w jakikolwiek sposób. (...)

Trochę mi ulżyło - jednak tam były, a przez chwilę przemknęła mi myśl, że ja, jak również przynajmniej pięciu policjantów, miałem omamy wzrokowe. Zatem według wiceprezesa Dunina-Suligostowskiego kłamią zarówno jeden z policjantów, który został wezwany na interwencję, jak i rzecznik krakowskiej policji. Ich wypowiedzi są zbyt mało wiarygodne dla działacza. Już nie wspomnę o dziennikarzach, którzy byli świadkami zajścia, bo przecież nasz jedyny cel to niszczenie koszykarskiej Wisły.

Potwierdzenie w raporcie Policji znajduje natomiast agresywne zachowanie wobec naszych zawodniczek. Według tego raportu koszykarka Wisły Kara Braxton została uderzona przez ochroniarza klubu Frantic. Jeżeli więc ktokolwiek miałby być napadnięty lub poszkodowany, to właśnie nasze zawodniczki.

Czyli wychodzi na to, że policjanci utajnili przed "Gazetą Wyborczą" treść raportu i z premedytacją wskazali tylko na to, że koszykarki były pod wpływem alkoholu. Być może zawodniczka została uderzona. Dziwi mnie jednak fakt, że nie zgłosiła tego policji ani nie poinformowała np. menedżera, który, jestem przekonany, natychmiast pomógłby w załatwieniu tej sprawy. Dlaczego już kilka godzin później na zbiórce przed meczem z ROW-em nie opowiedziała nikomu o zdarzeniu? Jestem też zaskoczony tym, że - oczywiście według relacji policjantów - po pobiciu zawodniczki to ochroniarz wezwał patrol, a nie odwrotnie.

Klub przeprowadził rozmowy z Zawodniczkami, w których zwrócona została im uwaga na konieczność przestrzegania sportowego trybu życia (...).

Brawo. Trzymam kciuki, by zawodniczki posłuchały.

W świetle ujawnionych faktów oczekujemy ze strony „Gazety Wyborczej” (...) przeprosin za pomówienie naszych zawodniczek i przedstawienie ich w tak negatywnym świetle.

Przepraszam, że koszykarki Wisły w dniu meczu chodzą po krakowskich klubach i, według słów policji, są pod wpływem alkoholu. Przepraszam też za to, że chcieliśmy pokazać, jak najlepiej opłacane koszykarki podchodzą do gry dla "Białej Gwiazdy". Nie przeciwko klubowi, tylko dla jego dobra. Wreszcie przepraszam za to, że Wisła tradycyjnie szuka winnego nie tam, gdzie powinna.

PS Panie wiceprezesie i menedżerze, może lepiej sprawdzić, dlaczego Anna DeForge (patrz ramka) gra statystycznie o 33 proc. gorzej niż w poprzednim sezonie.

Statystyki DeForge

2006/07 2007/08
punkty 14,6 10,3
zbiorki 4,8 3,6
asysty 3 2,4
straty 1,8 2,3
przechwyty 2 1,3
evaluation 15,1 10,1
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

------------------------------------------------------------
po pierwsze- rażą mnie (zarówno w tym jak i poprzednim tekście) głupoty na temat ligi - mimo wszystko są osoby zarabiające w Wiśle podobne kwoty, i w lidze ktoś więcej też zarabia. A statsy Kary i Skery się pomija, bo dla GW niestety wygodne nie są.

po drugie- oświadczenie klubu przypomina pedagogikę rodem z przedszkola- wytłumaczyliśmy im, że nie powinny imprezować przed meczem...no litości, to same o tym nie wiedzą? proponuję zabrać 12 pań i zrobił w 3 wersjach językowych wykład z BHP + przepisy ruchu drogowego...bo też może nie znają :?

po trzecie- w GW też uroczo-> taktyka z cyklu- może i kobieta została uderzona, ale niestety nie pasuje nam to do profilu artykułu, ważne że newsa o tym że była pijana mamy... no i dziwnie GW dziś już zapomina o tym, że deForge się podobno rzuciła na dziennikarza z pięściami.

czyli dyskusja godnych siebie dwóch stron, każdy ma swoją wersję, swoją prawdę, a can-pack umowę do maja...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Gość

Postautor: Gość » 03 marca 2008, 23:36

ukradl czy go okradli jeden grzyb
bral udzial w kradziezy

zadnej z Pan nie powinno tam byc i to jest problem
komentarzu wybiorczej pogratulowac
jest ciekawszy niz caly sezon 7/8

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 03 marca 2008, 23:43

"Wyborcza" odpowiada Wiśle

Po naszym artykule "Wiślaczka pobita w Krakowie", w którym przedstawiliśmy reakcję Wisły Can-Pack, na publikację "Gazety Wyborczej", klubowi na naszych łamach odpowiada "GW".

Szkoda, że menedżer Dunin-Suligostowski pod wątpliwość poddaje słowa nie tyle dziennikarzy, którzy byli na miejscu, ale przede wszystkim policjantów z patrolu interwencyjnego. Funkcjonariusze stwierdzili, że koszykarki były pod wpływem alkoholu i, że się awanturowały. Co więcej, potwierdził to też rzecznik małopolskiej policji, który miał przed sobą raport. To jednak za mało. Menedżer woli jednak wierzyć swoim koszykarkom, które samym wyjściem w nocy, gdy za kilkanaście godzin miały mecz, dały świadectwo swojego profesjonalnego podejścia do wykonywanego zawodu. I jak to się stało, że rzekomo pobita koszykarka ani nie zgłosiła się na policję (patrol wezwała ochrona lokalu), ani nie poprosiła o pomoc w tej sprawie menedżera. I dlaczego pan Dunin-Suligostowski dowiedział się o zajściu z "Gazety", a nie od swoich zawodniczek?

Andrzej Klemba, kierownik działu sportowego krakowskiego oddziału "Gazety Wyborczej"

www.interia.pl
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 04 marca 2008, 00:26

No ale ja nie rozumiem już w takim razie... Co mówi raport? Bo raz tak, raz tak się gada...

A ta polemika pana z GW jest wydaje się żenująca...

Rozumiem, że dziennikarze byli tam też ot tak, przypadkowo...

Fajnie też by było, gdy się podaje statystyki, by podać czas przebywania na parkiecie...

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 04 marca 2008, 08:08

Umówmy sie, ze moze i koles z wyborczej p... pisze o statsach itp, jednak fakt faktem, wyciagnal kilka bardzo istotnych spraw w tej odpowiedzi na ktore jestem ciekaw jak zareaguje szefostwo klubu.

Co jak co, ale domaganie sie przeprosin od redakcji GW, a nie wnoszenie oskarzenia przeciwko bramkarzom z Frantica, bylo troszke golem samobojczym... Albo atakujemy obie strony, zarowno bramke jak i dziennikarzy, albo zapominamy o calym zdarzeniu piszac ze zawodniczki poniosą konsekwencje i inne tego typu srutu tutu :) .

Zobaczymy co przyniosą kolejne dni ;)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 marca 2008, 08:50

fearless pisze:Rozumiem, że dziennikarze byli tam też ot tak, przypadkowo...

Frantic- Szewska 5
GW -Szewska 5

więc przypadek, nie taki przypadkowy :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 marca 2008, 14:44

Nie wnikając kto ma racje ,ja uważam że od zarządu powinno się wymagać...MYŚLENIA.

W przyrodzie akcja wywołuje reakcje.Ostro zaatakowali GW w odpowiedzi dostali kolejny mocny artykuł +w gratisie główną wiadomość na największym polskim portalu.
Proponuje zarządowi wydać kolejne oświadczenie w którym są zniesmaczeni poziomem dziennikarskim gazety wyborczej a dziennikarza piszącego artykuł proponuje nazwać grafomanem.
Z prasą każdy jest bez szans.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 marca 2008, 18:43

a tak zmieniając nieco temat, na znacznie przyjemniejszy to gratuluje organizatorkom Campu, super akcja :)

Pierwsze spotkanie z koszykówką – Camp 2008

W ostatnią niedzielę na obiektach Wisły odbył się – z udziałem ponad 70. dzieci – koszykarski camp. Podzielone na sześć grup dziewczęta trenowały pod kierunkiem zawodniczek Wisły Can-Pack w nowej hali Towarzystwa Sportowego. Dla wielu z nich było to pierwsze spotkanie z koszykówką z udziałem tak utytułowanych zawodniczek mistrza Polski.
Pierwszą cześć campu profesjonalnie poprowadziła Anna DeForge, która podobne inicjatywy organizuje od wielu lat w Stanach Zjednoczonych. Amerykanka demonstrowała, jak wykonywać każde ćwiczenie, a o tłumaczenie koszykarskich rad na język polski zadbała kapitan Wisły Can-Pack Dorota Gburczyk. W czasie treningu młode adeptki trudnej sztuki koszykarskiej uczyły się podstawowych elementów gry pod okiem starszych koleżanek. Obecność na hali gwiazd niewątpliwie wpływała mobilizująco na wszystkich uczestników campu, szczególnie że koszykarki stworzyły w hali Wisły atmosferę prawdziwego sportowego święta, które na długo zapadnie w pamięci wszystkich dzieci uczestniczących w tym spotkaniu.
Po zakończeniu campu koszykarki rozdały mnóstwo autografów i pozowały do dziesiątków zdjęć. Anna Wielebnowska, jeszcze długo po oficjalnym zakończeniu zabawy, nie schodziła z parkietu, grając z dziewczętami z Niepołomic.
Wszyscy uczestnicy otrzymali upominki, w tym książki "Pod wiślackim koszem". Inicjatorkami pierwszej tego typu (mamy nadzieję, że będą kolejne) zabawy koszykarskiej były, pracujące na co dzień z młodymi koszykarkami Wisły, Marta Starowicz i Agnieszka Wantuch.

(Biuro Prasowe Wisła Can-Pack )
www.wislacanpack.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 marca 2008, 23:44

a skomentuję sobie krótko aferę :lol:

Postawa zawodniczek: wstyd
Postawa władz: żenująca
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 05 marca 2008, 22:25

ann pisze:
Pierwsze spotkanie z koszykówką – Camp 2008

A tutaj galeria zdjęć i filmów z tej imprezy -> www.basket-nce.pl

www.wislacanpack.pl

QBAss
Amator

Postautor: QBAss » 06 marca 2008, 21:12

myśle że dyscyplina w kazdym klubie mui być, tym bardziej w tym co gra w Eurolidze, potem widać dlaczego zawodniczki odpadają, bo są nieprofesjonalne do końca, są wakacje i jest inna sprawa :), juz pownna być nagana i kara finasowa, poza tym jakiś kodeks zawodniczy, porządek musi być innaczej nasze kluby nic nie osiągną :)...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 marca 2008, 01:10

QBAss pisze:myśle że dyscyplina w kazdym klubie mui być, tym bardziej w tym co gra w Eurolidze, potem widać dlaczego zawodniczki odpadają, bo są nieprofesjonalne do końca, są wakacje i jest inna sprawa :), juz pownna być nagana i kara finasowa, poza tym jakiś kodeks zawodniczy, porządek musi być innaczej nasze kluby nic nie osiągną :)...

Jak myślisz - czy zawodniczki (jakieś) z Twojego klubu piją? czy nigdy? Czy wiedzą co to klub (nie chodzi mi o sportowy) tylko z opowiadań i zdjęć czy nie tylko?

Niestety - ale to co nie jest zabronione... itd - każdy jest kowalem swojego lo... - powiedzmy talentu - czasy "kodeksów" minęły a zaczęły się kontraktów.

Wisła ma prawo robić co zechce (od rozwiązania kontraktu do wręczenia odznaczeń i bukietów kwiatów) - % to nie narkotyki a przestępstwa nie bylo - nikt nic nie musi ani nie powinien.

Moja ocena (jak najbardziej negatywna) nie ma nic do rzeczy - natomiast jaki zbiorą "plon" swego trybu życia to zależy od ich obecnych i ew. przyszłych pracodawców.
a może są szczerze zadowoleni...?

QBAss
Amator

Postautor: QBAss » 07 marca 2008, 05:44

simon pisze:
QBAss pisze:myśle że dyscyplina w kazdym klubie mui być, tym bardziej w tym co gra w Eurolidze, potem widać dlaczego zawodniczki odpadają, bo są nieprofesjonalne do końca, są wakacje i jest inna sprawa :), juz pownna być nagana i kara finasowa, poza tym jakiś kodeks zawodniczy, porządek musi być innaczej nasze kluby nic nie osiągną :)...

Jak myślisz - czy zawodniczki (jakieś) z Twojego klubu piją? czy nigdy? Czy wiedzą co to klub (nie chodzi mi o sportowy) tylko z opowiadań i zdjęć czy nie tylko?

Niestety - ale to co nie jest zabronione... itd - każdy jest kowalem swojego lo... - powiedzmy talentu - czasy "kodeksów" minęły a zaczęły się kontraktów.

Wisła ma prawo robić co zechce (od rozwiązania kontraktu do wręczenia odznaczeń i bukietów kwiatów) - % to nie narkotyki a przestępstwa nie bylo - nikt nic nie musi ani nie powinien.

Moja ocena (jak najbardziej negatywna) nie ma nic do rzeczy - natomiast jaki zbiorą "plon" swego trybu życia to zależy od ich obecnych i ew. przyszłych pracodawców.
a może są szczerze zadowoleni...?

nie mysle o Polsce wogole bo to nie miałoby sensu, ale chodzi mi o "Europę" bo póki co to my sporadycznie odnosimy jakieś sukcesy, a ja myśle ze to też jest przyczyną - dyscyplina. Generalnie nasi zawodnicy zawodniczki przegrywają nie umiejętnościami, a mentalnością i przygotowaniem psychicznym, ale to jest temat woda...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”