Mecze o 3 miejsce:Orzeł Polkowice-TS Wisła Kraków 55-59(2-3)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
kristofer pisze:ann pisze:ale jakie to ma znaczenie? bo nie rozumiem związku.
a w Eurolidze zagra ten, kogo będzie na to stać.
chodziło mi o wyćwiczenie gry w systemie w którym przegrywający odpada definitywnie, bo rozgrywki grupowe to inna bajka. System pucharowy to dopiero gra na poważnie.
ok to niech MP tam zagra, skoro to na poważnie
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:kristofer pisze:ann pisze:ale jakie to ma znaczenie? bo nie rozumiem związku.
a w Eurolidze zagra ten, kogo będzie na to stać.
chodziło mi o wyćwiczenie gry w systemie w którym przegrywający odpada definitywnie, bo rozgrywki grupowe to inna bajka. System pucharowy to dopiero gra na poważnie.
ok to niech MP tam zagra, skoro to na poważnie
w sumie to byłoby dużo lepsze. Euroliga złożona tylko i wyłącznie z mistrzów krajowych. Dużo większy prestiż byłby mistrzostw kraju i tych rozgrywek. A ostatnie czasy pokazały, że niewiele brakowało a Euroliga stałaby się Ruskoligą.
- hellraiser
- Junior
kristofer pisze:w sumie to byłoby dużo lepsze. Euroliga złożona tylko i wyłącznie z mistrzów krajowych. Dużo większy prestiż byłby mistrzostw kraju i tych rozgrywek. A ostatnie czasy pokazały, że niewiele brakowało a Euroliga stałaby się Ruskoligą.
Dokładnie zajebiste rozwiązanie. Euroliga słabsza sportowo od Pucharu FIBA (bo tam mogły by występować po 2,3 zespoły z Rosji,Hiszpanii czy Włoch).A sama myśl konfrontacji z mistrzem Grecji,Portugalii czy Rumuni wzbudza u mnie dodatkowy dreszczyk emocji.

hellraiser pisze:
Dokładnie zajebiste rozwiązanie. Euroliga słabsza sportowo od Pucharu FIBA (bo tam mogły by występować po 2,3 zespoły z Rosji,Hiszpanii czy Włoch).A sama myśl konfrontacji z mistrzem Grecji,Portugalii czy Rumuni wzbudza u mnie dodatkowy dreszczyk emocji.
No, no, mistrza Rumunii to proszę nie lekceważyć. Skoro przegrał Gorzów z nimi to musi być kawał drużyny!
bball
- hellraiser
- Junior
Jednak ma nadzieję że mimo mojej super sympatii dla trenera Koziorowicza , wygra Wisła i problem sam się rozwiąże.
Mamy trzy miejsce w Eurolidze i warto abyśmy mieli troszkę dłużej niż 1 sezon. Gdybyśmy mieli to robić razem z CCC i AZS ,mam wielkie obawy.
Jeżeli PLKK zmienią przepisy o nieograniczonej liczbie graczy pozaeuropejskich do max 2.Bez limitu 6 Polek w składzie i maks 1 Polka na parkiecie (dla dobra reprezentacji) to wtedy będzie ok niech grają 3 najlepsze z tabeli a PLKK będzie wiarygodnym źródłem siły zespołów.
Mamy trzy miejsce w Eurolidze i warto abyśmy mieli troszkę dłużej niż 1 sezon. Gdybyśmy mieli to robić razem z CCC i AZS ,mam wielkie obawy.
Jeżeli PLKK zmienią przepisy o nieograniczonej liczbie graczy pozaeuropejskich do max 2.Bez limitu 6 Polek w składzie i maks 1 Polka na parkiecie (dla dobra reprezentacji) to wtedy będzie ok niech grają 3 najlepsze z tabeli a PLKK będzie wiarygodnym źródłem siły zespołów.

-
koszykarz
- Paul_Banks
- Nowy na forum
- Mały
- Młodzik
- Kontaktowanie:
hellraiser pisze:PrImACeR pisze:hellraiser pisze:Moim zdaniem CCC nie zasłużyło na Euroligę nawet jak zdobędzie brąz. Trzecie miejsce w Eurolidze powinno być dla Wisły.
A czym sobie Wisła zasłużyła na Eurolige?
Pytanie retoryczne??
Graniem w Eurolidze przez te wszystkie lata ku chwale ojczyzny.
Moim zdaniem powinno być tak że zespół aby dostać Euroligę w danym sezonie powinien występować w pucharach w poprzednim.Skończmy z wirtualnymi zespołami tylko na ligę.
Więc Twoim rozumowaniem Polkowice nigdy nie zagrają w eurolidze bo... nigdy w niej nie grały
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Mały pisze:hellraiser pisze:PrImACeR pisze:hellraiser pisze:Moim zdaniem CCC nie zasłużyło na Euroligę nawet jak zdobędzie brąz. Trzecie miejsce w Eurolidze powinno być dla Wisły.
A czym sobie Wisła zasłużyła na Eurolige?
Pytanie retoryczne??
Graniem w Eurolidze przez te wszystkie lata ku chwale ojczyzny.
Moim zdaniem powinno być tak że zespół aby dostać Euroligę w danym sezonie powinien występować w pucharach w poprzednim.Skończmy z wirtualnymi zespołami tylko na ligę.
Więc Twoim rozumowaniem Polkowice nigdy nie zagrają w eurolidze bo... nigdy w niej nie grały![]()
Nie hellowi chodzilo chyba o to, że zespol powinien najpierw zaczac od pucharu fiba a dopiero potem probowac sil w Eurolidze..Tak to zrozumialem
- Paul_Banks
- Nowy na forum
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”