TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: Endrju » 01 lutego 2010, 19:46

Ja mam pytanie odnosnie zalatwiania formalnosci tych zawodniczek. Bo z tego co ktos mi ostatnio w klubie mowil to do 31 (po przelozeniu 1.02). Kluby zeby zakontraktowac kogos musialyby miec ich listy czystosci.
A tu pisze...
Obecnie trwa załatwianie formalności związanych z zatrudnieniem zawodniczki.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lutego 2010, 19:48

rzymi pisze:
matrix pisze:PS. ja już tego nie ogarniam i jest rekord zagranicznych!!! :lol:
kluby sobie robią jaja z przepisów plkk? czy plkk sobie robi jaja z klubów? :lol:

Nie rozumiem o co Ty tak ciągle płaczesz... To normalne, że zawodniczki przychodzą i odchodzą i mogą być ich setki a my wcale nie musimy tego ogarniać...

pokaż mi drugą taką kobiecą ligę w tym pięknym kraju? :P
aha....Maciejewski będzie miał większe pole manewru... 8)
no tak na takiej zasadzie,jak napisał Kuba kluby przeważnie zatrudniają zawodniczki....
Zobaczymy co z niej wyjdzie....to chyba też odpowiedź wielu polskich prezesów...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 lutego 2010, 19:56

matrix pisze:pokaż mi drugą taką kobiecą ligę w tym pięknym kraju? :P

ekstraklasa kobiet tenisa stołowego.

ludzie - nie róbcie chlewa z tego tematu. to o transferach, a nie o tym, czy to 60 czy 101 zagraniczna laska w FGE.

friel
Kadet

Postautor: friel » 01 lutego 2010, 20:48

moim skromnym zdaniem temat o transferach jest chyba najbardziej odpowiedni do tego by analizowac ile to nowych nabytków ma liga w tym roku i czy jest to rekord transferowy
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lutego 2010, 20:59

friel pisze:moim skromnym zdaniem temat o transferach jest chyba najbardziej odpowiedni do tego by analizowac ile to nowych nabytków ma liga w tym roku i czy jest to rekord transferowy

racja....,a chlew to właśnie robi się z tych transferów,bo oprócz rzeczywiście dobrych koszykarek trafiają nad Wisłę typowe zapchajdziury!!!,a i kluby nie wiadomo czego(cudu?!!!) od danej osoby oczekują.... no,ale cóż tylko saper może pomylić się raz... :lol:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 lutego 2010, 21:17

matrix pisze:racja....,a chlew to właśnie robi się z tych transferów,bo oprócz rzeczywiście dobrych koszykarek trafiają nad Wisłę typowe zapchajdziury!!!,a i kluby nie wiadomo czego(cudu?!!!) od danej osoby oczekują.... no,ale cóż tylko saper może pomylić się raz... :lol:

Nie rozumiem Twojej irytacji. Kibice nie mają wpływu na politykę klubów i nie wymuszą na prezesach kontraktowania mniejszej liczby zawodniczek zagranicznych. To władze klubów odpowiadają za wyniki i podejmują takie decyzje, które - w ich mniemaniu - mają przynieść najlepszy efekt. My możemy oceniać czy krytykować (co nieraz sam robię), ale uważam, że takie niespodziewane roszady personalne są wkalkulowane w ten sport dokładnie tak samo jak choćby błędy sędziów. I dlatego niezbyt interesuje mnie, czy w polskiej lidze to już zawodniczka z obcym paszportem nr 70, 72 czy 76. Część tych zmian wynikało z tego, że zawodniczki były zwyczajnie słabe, za drogie (Beard), nie podobało im się w Polsce i znalazły inny klub (Skrba), czy też złapały kontuzję (Biriuk). Zresztą prawie 40% wszystkich zawodniczek grało lub gra w tym sezonie w czterech najlepszych teamach i to zawodniczki o ustalonej klasie (niewypałem była Vidacic, a Vucurovic jest po to, aby się uczyć od lepszych), a w pozostałych ekipach jest niemało dobrych czy nawet bardzo dobrych playerek, sporo wnoszących do naszej ligi. Powtarzam się, bo kiedyś już chyba o tym pisałem... :roll: :wink:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lutego 2010, 21:27

paulo2907 pisze:
matrix pisze:racja....,a chlew to właśnie robi się z tych transferów,bo oprócz rzeczywiście dobrych koszykarek trafiają nad Wisłę typowe zapchajdziury!!!,a i kluby nie wiadomo czego(cudu?!!!) od danej osoby oczekują.... no,ale cóż tylko saper może pomylić się raz... :lol:

Nie rozumiem Twojej irytacji. Kibice nie mają wpływu na politykę klubów i nie wymuszą na prezesach kontraktowania mniejszej liczby zawodniczek zagranicznych. To władze klubów odpowiadają za wyniki i podejmują takie decyzje, które - w ich mniemaniu - mają przynieść najlepszy efekt. My możemy oceniać czy krytykować (co nieraz sam robię), ale uważam, że takie niespodziewane roszady personalne są wkalkulowane w ten sport dokładnie tak samo jak choćby błędy sędziów. I dlatego niezbyt interesuje mnie, czy w polskiej lidze to już zawodniczka z obcym paszportem nr 70, 72 czy 76. Część tych zmian wynikało z tego, że zawodniczki były zwyczajnie słabe, za drogie (Beard), nie podobało im się w Polsce i znalazły inny klub (Skrba), czy też złapały kontuzję (Biriuk). Zresztą prawie 40% wszystkich zawodniczek grało lub gra w tym sezonie w czterech najlepszych teamach i to zawodniczki o ustalonej klasie (niewypałem była Vidacic, a Vucurovic jest po to, aby się uczyć od lepszych), a w pozostałych ekipach jest niemało dobrych czy nawet bardzo dobrych playerek, sporo wnoszących do naszej ligi. Powtarzam się, bo kiedyś już chyba o tym pisałem... :roll: :wink:

wiem i rozumiem to wszystko i kibice nie mają tu nic do rzeczy,a ligowych prezesów obligują sponsorzy,którzy z kolei oczekują wyników!!! tylko bolą mnie te nie małe przecież koszty,które nawet w minimalnej części można by na przykład spożytkować na rozwój grup juniorskich w danym klubie...Liczy się tylko przecież sport przez duże S.... :lol:
i niech mi tu jeszcze raz ktoś zacznie narzekać na poziom Naszej reprezentacji w takim razie!!! :lol:
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2010, 21:30 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 lutego 2010, 21:29

Endrju pisze:Ja mam pytanie odnosnie zalatwiania formalnosci tych zawodniczek. Bo z tego co ktos mi ostatnio w klubie mowil to do 31 (po przelozeniu 1.02). Kluby zeby zakontraktowac kogos musialyby miec ich listy czystosci.
A tu pisze...
Obecnie trwa załatwianie formalności związanych z zatrudnieniem zawodniczki.

Według tego komunikatu PLKK wystarczy wniosek o wydanie listu:

Polska Liga Koszykówki Kobiet w porozumieniu z Wydziałem Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Koszykówki informuje, że w związku tym, iż ostatni dzień zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek PLKK w sezonie 2009/2010 przypada w niedzielę (31.01), zostaje przedłużony termin zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek do dnia 1.02.2010 r. do godz. 24.00. Dotyczy to zgłoszeń zawierających kompletną dokumentację, w tym wniosek o wydanie "listu czystości".
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

flash
Młodzik

Postautor: flash » 01 lutego 2010, 21:31

Kuba pisze:że tak się zapytam - na cholerę, przy Verze i Pietrzak, nam kolejna rozgrywająca? a nie jakaś rzucająca gwarantująca co najmniej 15pkt w meczu na niezłym procencie?! no ale zobaczymy co z niej wyjdzie...

Może dlatego, że obie to rozgrywające z gatunku boskich - tylko Bóg raczy wiedzieć, co danego dnia zagrają.
Pietrzak i tak czesto pogrywa na dwójce, więc w jej układzie to nie zmienia tak dużo, zwłaszcza że chroni ją patologiczny przepis od dwóch Polkach.
bball

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lutego 2010, 21:33

przemoe pisze:
Według tego komunikatu PLKK wystarczy wniosek o wydanie listu:

oczywiście i to otwiera furtkę do transferów dla klubów :lol: ,a na "list czystości" można czekać tydzień,dwa tygodnie,do końca sezonu 8) ,a dana zawodniczka i tak będzie już zgłoszona....ja bynajmniej tak to rozumiem...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2010, 21:34

flash pisze:
Kuba pisze:że tak się zapytam - na cholerę, przy Verze i Pietrzak, nam kolejna rozgrywająca? a nie jakaś rzucająca gwarantująca co najmniej 15pkt w meczu na niezłym procencie?! no ale zobaczymy co z niej wyjdzie...

Może dlatego, że obie to rozgrywające z gatunku boskich - tylko Bóg raczy wiedzieć, co danego dnia zagrają.
Pietrzak i tak czesto pogrywa na dwójce, więc w jej układzie to nie zmienia tak dużo, zwłaszcza że chroni ją patologiczny przepis od dwóch Polkach.

dokładnie to samo bym powiedziała o Bobbitt :roll:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 01 lutego 2010, 21:38

157 centymetrów :shock: :shock: Tozto kieszonkowa rozgrywająca :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 lutego 2010, 21:38

przemoe pisze:Według tego komunikatu PLKK wystarczy wniosek o wydanie listu:

Polska Liga Koszykówki Kobiet w porozumieniu z Wydziałem Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Koszykówki informuje, że w związku tym, iż ostatni dzień zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek PLKK w sezonie 2009/2010 przypada w niedzielę (31.01), zostaje przedłużony termin zgłoszeń zawodniczek do rozgrywek do dnia 1.02.2010 r. do godz. 24.00. Dotyczy to zgłoszeń zawierających kompletną dokumentację, w tym wniosek o wydanie "listu czystości".

Dzięki za wyciągnięcie tego zapisu. Już sam miałem pogrzebać w tej kwestii, bo nie dawały mi spokoju te ciągle podnoszone tutaj wątpliwości. Wszystko jasne - wydanie listu czystości może nastąpić nawet po ostatecznym terminie zgłoszenia zawodniczki. To, że ktoś kogoś zgłasza, nie jest równoznaczne z wydaniem listu czystości.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 lutego 2010, 21:42

ann pisze:
flash pisze:Może dlatego, że obie to rozgrywające z gatunku boskich - tylko Bóg raczy wiedzieć, co danego dnia zagrają.

dokładnie to samo bym powiedziała o Bobbitt :roll:

Zgadza się - w LA Sparks była cokolwiek nieprzewidywalna. Dziwi mnie ten transfer, bo skoro są dwie PG, to po co kolejna?? Ale widocznie Koziorowicz uważa, że taki pomysł sprawdzi się idealnie. :wink:

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 01 lutego 2010, 21:49

Dokladnie! Tym bardziej, ze gdyby cos ... to i Jeziorna moze zagrac na PG.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”