Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 czerwca 2009, 19:09

Gorzowska_Kibicka pisze:
Endrju pisze:
friel pisze:
Endrju pisze:
feri pisze:Wg dzisiejszych newsów nowa hala będzie już za 2 lata, powiększono też pojemność trybun do 6,5 tys. W sumie podziękować za to można koszykarkom, które wywalczyły prawo do rozgrywek w eurolidze. Wcześniej priorytetem miasta był nowy stadion piłkarski dla GKP.
Budowę hali konsultuje się ze specjalistami od sportów, jakie mają tam być rozgrywane. D. Maciejewski zwrócił uwagę, żeby hala miała odpowiednio rozmieszczoną widownię, nie za daleko od placu gry.

Nie jestem zwolennikiem az tak duzej hali. Nawet na Eurolige nie bedzie wypelniona po brzegi nie wspominajac o lidze...
Mysle ze wystarczyla by spokojnie na 3,5 tys. miejsc jak na Gorzowskie warunki.
No chyba ze cześć trybun bedzie chowana...

Może nie jesteś zwolennikiem na szczęście nie ty decydujesz miasto musi mieć halę o dużej pojemności nie można być egoista i nie każdy koncert będzie się odbywał na stadionie żużlowym , 6 tyś to jest odpowiednia liczba na ewentualny wzrost popularności w planach jest kosz męski w 1 lidze (takie marzenia mają) mamy siatkówkę ręczna nie może być tak że aha mamy 3 tysiące po co wydawać pieniądze przecież liczą się tylko koszykarki
pamiętaj od przybytku głowa nie boli

Od przybytku glowa nie boli... ale od pustych trybun tak ... a twoje argumenty o innych sportach sa troszke smieszne ;).

Jedyny argument to sa koncerty i nic wiecej...

Zgodze się z Endrjem...
Ze sportów halowych to raczej największą popularnością w Gorzowie cieszy się koszykówka... no może jeszcze ta ręczna ale nic po za tym żeby musiały grać na takiej hali a i na koszykówke jest ona za duża jak dla mnie stykła by 3-4 tys. No ale te koncerty to może jest jakiś argument np. jak 50 cent będzie chciał przyjechać (bedzię miał zamiast stadionu hale) :lol: :lol: :lol: :lol:

tu nawet nie chodzi o to gdzie jest najwieksza publika... bo ja nawet na koszykowce nie wyobrazam sobie 6,5 tysiaca osob... przyklad hala w Gdyni.. gdzie na finalach hala byla "pusta" w polowie....
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 05 czerwca 2009, 19:13

Endrju pisze:
Gorzowska_Kibicka pisze:Zgodze się z Endrjem...
Ze sportów halowych to raczej największą popularnością w Gorzowie cieszy się koszykówka... no może jeszcze ta ręczna ale nic po za tym żeby musiały grać na takiej hali a i na koszykówke jest ona za duża jak dla mnie stykła by 3-4 tys. No ale te koncerty to może jest jakiś argument np. jak 50 cent będzie chciał przyjechać (bedzię miał zamiast stadionu hale) :lol: :lol: :lol: :lol:

tu nawet nie chodzi o to gdzie jest najwieksza publika... bo ja nawet na koszykowce nie wyobrazam sobie 6,5 tysiaca osob... przyklad hala w Gdyni.. gdzie na finalach hala byla "pusta" w polowie....

No to jasne 6,5 tys na koszykówce to i ja sobie nie wyobrażam... no i z tą halą w Gdyni to rzeczywiście tak było na finale a co dopiero musi wyglądać tam na meczach ze słabszymi drużynami. Przesadzili z tymi 6,5 tys... zdecydowanie...
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2009, 19:14 przez zancia_a, łącznie zmieniany 1 raz.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 05 czerwca 2009, 19:14

Po za tym jak by ktoś zapomniał w razie czego miasto może się z taką hala starać o organizacje jakiejś wierzej imprezy wiec cieszcie się a nie narzekajcie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 05 czerwca 2009, 19:15

I tak nie ma co gadać do 2012 może się wiele wydarzyć 8) :P
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 06 czerwca 2009, 07:37

endrju ty masz chyba naprawdę kłopoty ze wzrokiem. 3,5 tysiąca widzów średnio na finałach - to oznacza, że hala była zapełniona w około 80%.
6 tysi w Gorzowie to za dużo - nawet dobrym koncertem się może nie zapełnić. Ale obym się mylił.

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 czerwca 2009, 09:05

jejuu ale wy się przejmujecie tym że będzie dużo zamiast się cieszyć to narzekacie no cóż jesteśmy chyba w Polsce

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 czerwca 2009, 14:03

friel pisze:jejuu ale wy się przejmujecie tym że będzie dużo zamiast się cieszyć to narzekacie no cóż jesteśmy chyba w Polsce

my nie narzekamy... tylko podpowiadamy ze jak cos robic to robic to z głowa ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: bart_81 » 09 czerwca 2009, 14:22

Vidacic wzmocni AZS PWSZ

Radosław Łogusz,
dodano: 9 czerwca 2009, 14:20

Długo musieli czekać kibice koszykarskiego KSSSE AZS PWSZ na ogłoszenie wzmocnień na następny sezon. Dziś poznaliśmy nazwisko pierwszej koszykarki, która dołączy do akademiczek. Jest nią Jela Vidacic.

Zawodniczka w poprzednim sezonie występowała w szóstym zespole ligi serbskiej, notując średnio ponad 20 pkt. na mecz oraz odpowiednio 10 i 11 zbiórek oraz 2 przechwyty. Jelę charakteryzuje bardzo dobra i agresywna gra w obronie oraz pod obiema tablicami. Ma 191 cm. wzrostu i 24 lata.

Zapraszamy do obejrzenia zapisu wideo z konferencji prasowej. Już o 15:15.

gorzow24.pl

No wiec tak jak sie spodziewałem :)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Re:

Postautor: hellraiser » 09 czerwca 2009, 14:44

Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 09 czerwca 2009, 14:44

odpowiednio 10 i 11 zbiórek

A po polsku to ile? :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 czerwca 2009, 15:32

trochę mnie martwi wypowiedz trenera o 8 zawodniczkach ;|

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 czerwca 2009, 15:56

Endrju pisze:trochę mnie martwi wypowiedz trenera o 8 zawodniczkach ;|

Czuje że bedzie 9 8) Wymuszą to składy Lotosu i Wisły

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 czerwca 2009, 15:57

bart_81 pisze:

Czyli rozumiem ze euroliga nie ma znaczenia a skałd budowany na WIsle i Lotos? :>
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 czerwca 2009, 16:21

Greebo pisze:
bart_81 pisze:

Czyli rozumiem ze euroliga nie ma znaczenia a skałd budowany na WIsle i Lotos? :>[/quote

Napisałem pod kątem Lotosu i Wisły, ale nie znaczy to, że Euroliga się nie liczy. Dobrze następnym razem w swojej wypowiedzi będę brał pod uwagę wszystkie rozgrywki, żeby nie było nieporozumień
A poza tym przecież Lotos i Wisła grają w Eurolidze 8)

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 czerwca 2009, 22:29

ej no właśnie skąd wszyscy wiedzą że Wisła w tej Eurolidze zagra jest jakieś info czy co?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”