Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 sierpnia 2007, 18:22

od nowego sponosra wara :lol: , podwyżkę dostałam 8) :P
właśnie, bo w zasadzie to nie wiem o którą "tenisistkę" chodzi:]
ja cały czas myślałam o Williams a nie o Jess :oops:

Jeżeli dojdzie Yoyo to koniecznie.Nawet silna zapchajdziura..

Hell... twoim zdaniem.
My w Wiśle mamy nieco inne koncepcje, choć rzeczywiście wieloletniego doświadczenia niestety nie :( :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 24 sierpnia 2007, 18:25

To widocznie ja mam złe skojarzenia :wink: . Choć z tenisistek wolę Davenport, a Williams nie lubię i to obu. :) Może najlepiej hell powie o kim myślał.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 18:26

ann pisze:My w Wiśle mamy nieco inne koncepcje, choć rzeczywiście wieloletniego doświadczenia niestety nie :( :lol:

My za to mamy wielolenie doświadczenie a koncepcji brak:x :x :x

Ale od tego sezonu czas to zmienić.To będzie magiczny sezon Lotosu.. :o :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 18:28

BARTOLINO pisze:To widocznie ja mam złe skojarzenia :wink: . Choć z tenisistek wolę Davenport, a Williams nie lubię i to obu. :) Może najlepiej hell powie o kim myślał.

Davenport
Williams - 8) aż tak okrutny nie jestem

I jeszce czy Yoyo nie ma przypadkiem gruzińskiego paszportu 8) 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 sierpnia 2007, 18:36

z dwójki Jess- Adrian mnie zdecydowanie bardziej w grze podoba się ta druga :)

I jeszce czy Yoyo nie ma przypadkiem gruzińskiego paszportu

owszem, kiedyś miała :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 sierpnia 2007, 20:50

hellraiser pisze:
Ałgaja pisze:
hellraiser pisze:
Znajdź kogoś lepszego dostępnego.
Bo jak my kupimy Yoyo to wy też kogoś będziecie musieli jakiegoś centra dorwać.

Polecam "sławną tenisistkę"

Ktoś lepszy na C od Yo mającej najlepsze lata za sobą, by się znalazł. Zresztą to Mietek ma manię patrzenia na ruchy Wisły i odpowiadanie na nie (lepiej lub gorzej, ale zawsze z wykorzystaniem wieloletniego doświadczenia)...u nas na PO niekoniecznie musi zjawić się center.

Nie, hell, ewentualne ściągnięcie centra w odpowiedzi na Yo to byłoby zagranie w stylu Waszych działaczy. Marketingowo ok, ale sportowo i finansowo bez sensu.

Przy tak wyrównanych składach kluczowym może być nie to, kto ma najlepsza zawodniczek, a to, kto ma największą lukę w składzie. I wszystko wskazuje na to ze tym najsłabszym ogniwem będą Polki. Dlatego trzeba wykorzystywać pozycje, na której ma sie najlepszą naszą zawodniczkę i wokół tego budować resztę. Nie na odwrót. U nas oznacza to ze jedna z dwóch pozycji podkoszowych jest dla Kobryn/Pałki/Wielebnowskiej. Druga , dla Dupree, bo nie po to ściągamy gwiazdę z WNBA by siedziała u nas na ławie. Oznacza to ze wzmocnie dla nas na PO powinno być na któraś z pozycji 1-3. Jak ściągniemy centra, to wtedy w na parkiecie musiałaby stale byc Gajda/Krawiec lub ewentualnie Niunia na 3. Jak dla mnie byłoby to marnowanie potencjału zespołu. I kasy też.

Podobnie zresztą sytuacja wygląda dla mnie w Lotosie, gdyby zakontraktował Yo. Miałby wtedy 4 zawodniczki zdecydowanie wybijające się od reszty: Yo, CH, DC i Tuvic. Ciężko którąś z nich sadzać na ławce, więc trzeba by grac na dwóch typowych C + dodatkowo mieć cały czas Pawlak lub Waligórska na parkiecie. Jak dla mnie wyszłaby bardzo droga piątka, bardzo źle zbilansowana sportowo. Praktycznie żadna z tych zawodniczek nie grozi seryjnym rzutem za 3 (no chyba że Pawlak na Gdyńskich tablicach..) Dlatego bardziej bym sie obawiał gdybyście ściągnęli kogoś z grupy: Smith, Beard, Nolan. Wtedy DC na 1, jedna z tych zawodniczek na 2 (Katie może też rozgrywać..). CH na 3 (cholernie niewygodne dla nas). Lecia na 4 (jak dla mnie o klasę lepsza niż Pawlak czy Waligórska) i Tuvić na C i spore możliwości na sytuacyjne wykorzystywanie pozostałych zawodniczek.

Z góry tez mówię ,że to co napisałem traciłoby na znaczeniu w razie transferu LJ. Ona w tym momencie przewyższa wszystkie - poza Catch - zawodniczki na świecie o głowę i z nawiązką rekompensuje Pawlak na 1.
To rzeczywiście byłby hit, który zrobiłby na mnie ogromne wrażenie. Bo pozyskanie Yo wywoła jedynie drobny uśmieszek.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 24 sierpnia 2007, 22:55

czym się tak wszyscy podniecają ?? przyjdzie to przyjdzie, nie przyjdzie to nie przyjdzie ... nie wiadomo co tam w Gdyni sie dzieje ... może maja jakiś plan... ale trzeba poczekać aż go zrealizuja ... przyjdzie mała burza ( tak jak wczoraj w Krk) i będzie pozamiatane. wstrzymajcie sie z tymi komentarzami co by bylo gdyby.

Osobista uwaga: po co 3 zawodniczki spoza Europy tylko na nasza ligę... aż tak się Lotos boi drużyn z Gorzowa, Polkowic, a moze nowej siły z Rybnika ?? nie mnie to osądzać.

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 25 sierpnia 2007, 08:08

P.OLD pisze:Osobista uwaga: po co 3 zawodniczki spoza Europy tylko na nasza ligę... aż tak się Lotos boi drużyn z Gorzowa, Polkowic, a moze nowej siły z Rybnika ?? nie mnie to osądzać.

Na PO zapewne przyjdzie nowa zawodniczka, zakładając, że Holdsclaw będzie grała cały sezon + euroliga.
I przypuszczalnie Wisłę także wzmocni amerykanka na PO... I też będziemy mieć 3 zawodniczki spoza Europy i my też aż tak się boimy wszystkiego?
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 sierpnia 2007, 09:29

P.OLD pisze:.

Osobista uwaga: po co 3 zawodniczki spoza Europy tylko na nasza ligę... aż tak się Lotos boi drużyn z Gorzowa, Polkowic, a moze nowej siły z Rybnika ?? nie mnie to osądzać.

A po co Wisła sprowadzała rok temu tylko na naszą ligę H.C.
Dwa lata temu T.J (tego nie wie nikt)
Nie wiem o co ci chodzi???
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 sierpnia 2007, 09:35

Greebo pisze:
hellraiser pisze:
Ałgaja pisze:
hellraiser pisze:
Znajdź kogoś lepszego dostępnego.
Bo jak my kupimy Yoyo to wy też kogoś będziecie musieli jakiegoś centra dorwać.

Polecam "sławną tenisistkę"

Ktoś lepszy na C od Yo mającej najlepsze lata za sobą, by się znalazł. Zresztą to Mietek ma manię patrzenia na ruchy Wisły i odpowiadanie na nie (lepiej lub gorzej, ale zawsze z wykorzystaniem wieloletniego doświadczenia)...u nas na PO niekoniecznie musi zjawić się center.

Nie, hell, ewentualne ściągnięcie centra w odpowiedzi na Yo to byłoby zagranie w stylu Waszych działaczy. Marketingowo ok, ale sportowo i finansowo bez sensu.

Przy tak wyrównanych składach kluczowym może być nie to, kto ma najlepsza zawodniczek, a to, kto ma największą lukę w składzie. I wszystko wskazuje na to ze tym najsłabszym ogniwem będą Polki. Dlatego trzeba wykorzystywać pozycje, na której ma sie najlepszą naszą zawodniczkę i wokół tego budować resztę. Nie na odwrót. U nas oznacza to ze jedna z dwóch pozycji podkoszowych jest dla Kobryn/Pałki/Wielebnowskiej. Druga , dla Dupree, bo nie po to ściągamy gwiazdę z WNBA by siedziała u nas na ławie. Oznacza to ze wzmocnie dla nas na PO powinno być na któraś z pozycji 1-3. Jak ściągniemy centra, to wtedy w na parkiecie musiałaby stale byc Gajda/Krawiec lub ewentualnie Niunia na 3. Jak dla mnie byłoby to marnowanie potencjału zespołu. I kasy też.

Podobnie zresztą sytuacja wygląda dla mnie w Lotosie, gdyby zakontraktował Yo. Miałby wtedy 4 zawodniczki zdecydowanie wybijające się od reszty: Yo, CH, DC i Tuvic. Ciężko którąś z nich sadzać na ławce, więc trzeba by grac na dwóch typowych C + dodatkowo mieć cały czas Pawlak lub Waligórska na parkiecie. Jak dla mnie wyszłaby bardzo droga piątka, bardzo źle zbilansowana sportowo. Praktycznie żadna z tych zawodniczek nie grozi seryjnym rzutem za 3 (no chyba że Pawlak na Gdyńskich tablicach..) Dlatego bardziej bym sie obawiał gdybyście ściągnęli kogoś z grupy: Smith, Beard, Nolan. Wtedy DC na 1, jedna z tych zawodniczek na 2 (Katie może też rozgrywać..). CH na 3 (cholernie niewygodne dla nas). Lecia na 4 (jak dla mnie o klasę lepsza niż Pawlak czy Waligórska) i Tuvić na C i spore możliwości na sytuacyjne wykorzystywanie pozostałych zawodniczek.

Z góry tez mówię ,że to co napisałem traciłoby na znaczeniu w razie transferu LJ. Ona w tym momencie przewyższa wszystkie - poza Catch - zawodniczki na świecie o głowę i z nawiązką rekompensuje Pawlak na 1.
To rzeczywiście byłby hit, który zrobiłby na mnie ogromne wrażenie. Bo pozyskanie Yo wywoła jedynie drobny uśmieszek.

Co do Wisły przekonałeś mnie.Rzeczywiście pasuje wam bardziej zawodniczka na pozycje 2-3 (nie 1-3).Ja pójdę dalej pasuje wam najbardziej zawodniczka na pozycje 3 potrafiąca równocześnie wzmocnić siłe podkoszową.
Proponuje:N.Powell lub wersje europejską:Vodopianową.

Co do Lotosu :absolutnie NIEEE.

Gdybyśmy kupili np.K.Smith
Mieliśmby piątke.
Tuvic-Lecia-H.C-Smith-Canty
Na obwodzie super.
ale pod koszem tylko Tuvic-Lecia.Obie ok ale szbko łapią faule.A ta trzecia to Gulak.Bez jaj.Co by było gdy Lecia spadnie.Mamy piłować H.C pod koszem i na obwodzie.

Natomiast przjście Yoyo to dla mnie optymalne rozwiązanie.Yoyo to jedna z 5 najlepszych podkoszwoych zawodniczek świata (na krótkim dystansie np.PO).
Mamy piątke Tuvic-Yoyo-H.C-Canty-Pawlak. Jesteśmy super pod koszem i silny na obwodzie.
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 25 sierpnia 2007, 12:19

garnett pisze:Widzę ,że Gdynia stara się zdobyć mistrzostwo przed sezonem...udaje się jej to....tyle ,że to mistrzostwo autopromocji... :wink:
Lauren Jackson ma kontrakt w Spartaku, a tak przy okazji, Gdyni nie stać na Jej zakontraktowanie nawet na miesiąc.

Zobaczymy...

Greebo nawet nie wie, że przypadkiem odkrył wszystkie karty Lotosu... 8) :lol:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 25 sierpnia 2007, 12:44

http://www.wnba.com/news/birdanddee.html
blog Sue, wypowiedź LJ z 23 lipca:

I couldn't say either but would say both. In addition to the All-Star Games, people may not know that I got to play with both of them in Russia together this past year.
We have so much fun together. When we're overseas, it's just fun. We live together and play together. We're going to be doing it again for another six months. There is always a smile on our faces.

i jeszcze sporo innych wypowiedzi LJ o Rosji można znaleźć. No chyba, że LJ zrezygnuje z dolarów rosyjskich i swojej buddy tylko po to by zdobyć MP z Lotosem :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

ChOcO

Postautor: ChOcO » 25 sierpnia 2007, 16:34

jedna sugestia o LJ a tu całe referaty ze strony Krakowa :lol: heheh
jeszcze do Gdynia nie przyjechała i pewnie nie przyjedzie także nie bójcie się

Gość

Postautor: Gość » 25 sierpnia 2007, 16:40

ChOcO pisze:jedna sugestia o LJ a tu całe referaty ze strony Krakowa :lol: heheh
jeszcze do Gdynia nie przyjechała i pewnie nie przyjedzie także nie bójcie się
tak bo sraczki dostaniecie

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 25 sierpnia 2007, 17:50

Ałgaja pisze:
i jeszcze sporo innych wypowiedzi LJ o Rosji można znaleźć. No chyba, że LJ zrezygnuje z dolarów rosyjskich i swojej buddy tylko po to by zdobyć MP z Lotosem :wink:

nie bądź złośliwa bo jeśli Krzysiek zostanie wciągu trwania sezonu pierwszym trenerem albo Skrzecz będzie tylko pierwszym trenerem na papierze to mistrz będzie nasz
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”