Półfinał FGE: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

zibiz
Żak

Re: Półfinał FGE: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wielkopo

Postautor: zibiz » 02 kwietnia 2011, 18:43

Trzeba się na to przygotować. Jak się płaci telewizji za transmisję to nie ma rady. Kluby zapewne się na to zgodziły.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 kwietnia 2011, 19:18

Uwierz mi, że nikt w gorzowskim klubie nie godzi się na takie zmienianie terminarza wedle własnego widzimisię, a dokładnie pod telewizję. Ciekawe gdzie ta cudowna telewizja była w rundzie zasadniczej albo w 1 rundzie play-off? Ile transmisji przeprowadziła w całym sezonie? Teraz nagle się obudzili?

I proszę mi nie przytaczać zeszłego roku, kiedy zmieniono terminarz, ale to były inne okoliczności (żałoba, tournee).

KOSZYKÓWKA DLA KIBICÓW!

ps. środa nie jest wcale taka pewna :)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 kwietnia 2011, 19:47

mecz jest we wtorek. żadnych zmian. musi tak być, skoro nasi sie nie godzą na zmianę, ani j.w. Gorzów.

gratulacje dla Gorzowa po raz kolejny. nam zabrakło dziś i trochę szczęścia (dwie szaleńcze akcje Piekary w koncówce :shock: ) i strzelby: nasze 'dwójki', czyli Jeziorna, Musina i Greene dąły w sumie całe 4 punkty... trochę mało.

jedna ciekawostka - dziś Zoll czterokrotnie trafiła z dystansu. a w poprzednich 29meczach w sumie udało jej się tego dokonać aż ... 5 razy.

mam nadzieję, że plan minimum na play offy, czyli obronienie własnej hali, zostanie pozytywnie zrealizowany...

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 02 kwietnia 2011, 20:07

Mecz jest w środę i potwierdza to strona plkk.pl jak i ccckosz.polkowice.pl... i obowiązują wejściówki darmowe z 1 i 2 meczu... kretyństwo bo sam wiem ze niektorzy mieli na 1 mecz inne miejsca i na 2 inne więc gdzie usiąda... chyba na parkiecie... totalna głupota...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 kwietnia 2011, 20:17

może troszeczke na siłę, ale dostrzegam, póki co, pewną analogię do sezonu 2006/2007, gdzie rowniez z Gorzowem graliśmy pięciomeczową serię playoff. dwa pierwsze mecze minimalnie dla nas, trzeci mecz wysoko dla Gorzowa, czwarty minimalnie i piąty... http://www.plkk.pl/index.php?p=archive& ... es&id=1778 to był piękny mecz.

a odnośnie wtorku/środy wstrzymałbym się z takimi zdecydowanymi wypowiedziami do jutra, kiedy wszyscy prezesi będą przy biurkach itd... moim zdaniem zostanie przy wtorku wszystko. ale dla świętego spokoju - poczekajmy.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 kwietnia 2011, 22:08

No to ciekawie się dzieje w tej parze półfinałowej. Szkoda, że nie mogłem obejrzeć transmisji. Niezwykłe jest to, że w drugiej połowie AZS pozwolił ekipie z Polkowic na zdobycie jedynie 15 pkt! Okazuje się, że jedna Weaver była bardziej wartościowym transferem niż Greene i Smith w CCC razem wzięte... :shock: Fajnie byłoby, gdyby piąty mecz mógł być transmitowany - domyślam się, że taka opcja jest możliwa tylko w środę. Rozumiem jednak oburzenie kibiców obydwu ekip, że to taka zmiana reguł w trakcie. Może dałoby się rozegrać pierwszy mecz o 3 miejsce w sobotę, a nie w piątek i ten problem byłby choćby częściowo załagodzony? :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Gander
Nowy na forum

Postautor: Gander » 02 kwietnia 2011, 22:43

Kuba pisze:może troszeczke na siłę, ale dostrzegam, póki co, pewną analogię do sezonu 2006/2007, gdzie rowniez z Gorzowem graliśmy pięciomeczową serię playoff. dwa pierwsze mecze minimalnie dla nas, trzeci mecz wysoko dla Gorzowa, czwarty minimalnie i piąty... http://www.plkk.pl/index.php?p=archive& ... es&id=1778 to był piękny mecz.

a odnośnie wtorku/środy wstrzymałbym się z takimi zdecydowanymi wypowiedziami do jutra, kiedy wszyscy prezesi będą przy biurkach itd... moim zdaniem zostanie przy wtorku wszystko. ale dla świętego spokoju - poczekajmy.

Tak, o tym samem myślałem. Ten drugi mecz pamiętny w Gorzowie, 3 dogrywki :)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 kwietnia 2011, 22:44

paulo2907 pisze:Może dałoby się rozegrać pierwszy mecz o 3 miejsce w sobotę, a nie w piątek i ten problem byłby choćby częściowo załagodzony? :roll:

A może tak pierwszy mecz finałowy na sobotę przenieść? Albo oba w sobotę, albo nie róbmy takich trików w ogóle. Czyżby pojawili się równi i równiejsi?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 kwietnia 2011, 23:40

ale pierwszy mecz finałowy jest w sobotę przeciez ;)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 kwietnia 2011, 07:51

Ale do meczu finalowego tez trzeba sie przygotowac !! A NIE GRAC GO Z MARSZU... do Krakowa zwyciezca tej rywalizacji pojedzie juz w piątek rano a zakonczy mecz w srode wieczorem ... czyli co bedzie mial 24 godziny ??? ZENUA... jak tak sie stanie.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 kwietnia 2011, 08:48

Endrju pisze:Ale do meczu finalowego tez trzeba sie przygotowac !! A NIE GRAC GO Z MARSZU... do Krakowa zwyciezca tej rywalizacji pojedzie juz w piątek rano a zakonczy mecz w srode wieczorem ... czyli co bedzie mial 24 godziny ??? ZENUA... jak tak sie stanie.

To akurat normalka. Z reguły PO były tak układane ze mecze nr 1-2 były grane weekend, 3-4 tydzień później a ewentualny decydujący w środę. A 3 dni później już ruszała kolejna runda. Teraz coś pokombinowali i mecze 3-4 były grane piatek-sobota

PS. Myślę ze u nas w klubie też już woleliby znać rywala i móc sie przygotowywać bezpośrednio "pod niego", nawet rezygnując z przewagi dłuższego odpoczynku w stosunku do rywala.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 03 kwietnia 2011, 10:34

Mecz w środę bo koniecznie chcą go pokazać w tv. Na wtorek jest zaplanowana relacja z meczu Anwil-Trefl (od 20.00)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 03 kwietnia 2011, 10:54

Nie ma się czemu dziwić . Skoro CCC jest sponsorem transmisji to chyba normalne że MUSZĄ go pokazać w TV. Chocby nie wiem co...
Ale i tak trzymam kciuki za ORZEŁKA :P

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 kwietnia 2011, 12:26

5 mecz polfinalowy reklamuje juz tvp sport... :| ... sroda 17.50...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 03 kwietnia 2011, 13:01

Potwierdzam, że mecz w środę.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”