Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

BARTOLINO
Administrator

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: BARTOLINO » 11 czerwca 2009, 20:27

friel pisze:Jakiej ligi ja mówię o ostatnim meczu tylko :) :D Liga mnie w tym momencie nic nie interesuje ani to z kąd jest dana zawodniczka pochodzę z Gorzowa a trzymał bym kciuki nawet za zawodniczkę z Zielonej Góry gdyby miała orła na piersi....
Ty mówisz mi jak gra Piekarska Ja mówię że dziś Kobryń nie zagrała lepiej ... nie odwracaj kota ogonem bo uprawiasz politykę a to tylko forum więc mówmy rzeczowo jeżeli komuś nie idzie siada się na ławce i wchodzi ktoś inny tak powinno być ktoś nie ma odwagi zrobić czegoś odważnego ...ktoś nie ma odwagi w ogóle wymyślić coś konkretnego na te mistrzostwa

Jak narazie to właśnie Ty doszukiwałeś się jakichś antypatii. Nikt inny takich antypatii nie zauważył tylko właśnie Ty poruszyłeś ten temat. Niech będzie, że zrobiłeś to przypadkowo. Lepiej powiedz mi kto miał dziś wejść za Ewkę? Weszła Piekarska i efekt był porażający. Po 3 minutach musiała wrócić Ewka, a z pewnością byłoby dużo lepiej gdyby posiedziała na ławce kiedy jej nie szło. Dlatego tłumaczę Ci, że wzięcie Piekarskiej było błędem. Teraz Kobryn nie ma zmienniczki i taki jest efekt. I proszę nie pisz mi, że uprawiam jakąś politykę. Bliżej Tobie do tego...
Choć pewnie i tak Ci nie wytłumaczę. Tylko radzę obejrzyj najbliższy mecz bez patrzenia w statystyki i zobacz co robi na boisku Piekarska. Jeśli sposób "poruszania" się po boisku tej zawodniczki podoba Ci się to faktycznie chyba nie mamy o czym dyskutować :(
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 20:29

friel pisze:Wyjaśnijmy sobie coś ok ? Do Kobryń mam pretensję o ostatni mecz Do trenera o Całe mistrzostwa nie dorabiaj do tego filozofii

w taki razie serdecznie Tobie gratuluje, że jedziesz po zawodniczce, której jeden mecz nie wyszedł(a generalnie to jest wyróżniająca się postacią całych ME, nie tylko polskiej kadry zresztą.), a chcesz dawać szansę Piekarskiej, której nie wyszedł żaden. i wyjaśnijmy sobie coś Ewelina nazywa się Kobryn.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 20:32

Wariant Ekstremalny Z Lecią i Żurkiem nie był taki zły pomijając to fatalne zagranie Żurowskiej ..co do stylu gry piekarskiej hmm.... no coment ale ktoś ją do reprezentacji zaprosił więc niech wymyśli dla niej zastosowanie ...Martwi mnie to że nie mógł w dzisiejszym meczu do Mieloszyńskiej dotrzeć ona przeszła obok tego meczu(start do piłki itd) a przecież to "jego" zawodniczka w ogóle w tej kadrze na tych mistrzostwach jest coś nie tak aha za to Ń przepraszam nie zauważyłem ;/ ot ślepota albo odruch na klawiaturze
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 11 czerwca 2009, 20:42

Co do naszego stylu. Jest taki jak 90% pozostałych drużyn na tych ME.

Greebo napisał
"w kadrze powinno grac te kilka zawodniczek które już pokazało ze w europie potrafią grac, a do tego młode. To co jest pośrodku wywalić."

tak i właśnie taki jest ten zespół. Selekcja była optymalna wiekowo i umiejętnościami może z wyjątkiem 2 nazwisk-Piekarskiej i Drzewińskiej.

Słabo grająca Kobryn w tym meczu była i tak przynajmniej o pół klasy lepsza od zmienniczek. I to może martwić a nie że po 3 bdb meczach 4 zagrała słabo.

Żurowska jest spalona. Nie wytrzymała ciśnienia. Sorry dostała wiele szans na tych ME i potrafi w 3 minutach zrobić 4 błędy.. Być może jest to taki charakter że musi najpierw zagrać te kilkanaście meczy w Eurolidze- aby zacząć błyszczeć w następnych ME.
Walich jakoś tam te szanse wykorzystuje z lepszym bądź gorszym skutkiem.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 czerwca 2009, 20:58

Greebo pisze:[]
2. Maciejewski na arenie miedzynarodowej w tym roku skompromitował nas bardziej niz teraz Koziorowicz z kadra. Bo ten drugi przynajmniej wyszedł z grupy, a wyeliminowanie Rumunek dla Maciejewskiego okazało sie zbyt trudne.

Patrzac na osiagniecia Maciejewskiego w Gorzowie smiem TWIERDZIC Ze gdyby dysponowal takim POTENCJALEM KADROWYM jak np. Wisła (to Final Four niie byloby zbyt wielkim problemem).

Skoro od kilku lat wykorzystuje potencjal swojego zespolu w 100% ...

(PS tak tak wiem ten final zeszlosezonowy to byl FUKS :lol: :lol: :lol: ).

AMEN
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 11 czerwca 2009, 21:00

oooo Hellraiser a co masz takie do zarzucenia Drzewinskiej ? co ci w niej nie pasuje ? bo o ile Piekarską rozumiem bo dostawała szanse gry to z tą Olą ladnie wyjechales... dlaczego to nie jest to dobry wybór ? Drzewinska w tej kadrze juz jakis czas temu grala teraz wraca do wysokiej dyspozycji po ciazy, pokazala to juz w drugiej czesci sezonu liogwego m.in w jednym meczu zdobyła prawie 30 pkt o ile pamietam...jak tosie przeklada na kadre nei wiem bo narazie grała tylko z Łotwą ...ale interesujace postrzeganie.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 21:02

ale po co piszesz o Wiśle i znowu zaczynasz o jakimś fuksie Gorzowa? wykorzystaliście po prostu fakt ogromnej słabości Wisły w poprzednim sezonie i graty za to. to że Zapolski zawalił nam cały sezon dobrze wiemy.
mówimy o reprezentacji! a tam trener Maciejewski potencjału młodych Polek chyba nie wykorzystał?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 11 czerwca 2009, 21:03

Powtórzę raz jeszcze. Położyliśmy przygotowania - część dziewczyn wygląda na kompletnie nieprzygotowane (zwłaszcza Darii i Paulinie po okresie fajnej gry w lidze nastąpił regres). Trenerzy widząc zmęczenie materiału powinni prowadzić Mieloszyńską indywidualnym torem przygotowań (spodziewałem się po niej przynajmniej takiej gdy, jak Cupryś w 1999 roku). Paulina ma niby trochę pecha z kontuzjami, ale wystarczy spojrzeć na Bibę - ona przecież prawie cały turniej gra z kontuzją.

Wśród naszych zawodniczek nie widać formy przygotowanej na duży turniej - w najlepszym razie utrzymują one poziom z ligi (Kobryn, Lecia, Skobel, Gajda, Walich). Chlubym wyjątkiem jest Jeziorna, która śmoga szybciej i pewniej niż zazwyczaj (chociaż ostatni mecz jak wszystkim poza Bibą jej nie wyszedł).

Kolejny raz to trenerzy dali wg mnie ciała. Jednak ewentualna dymisja nam nie grozi - miejsce w 12-tce w stosunku do braku awansu w 2007 roku to mega progres...

By wślizgnąć się do ósemki potrzebujemy dużo szczęścia, ale... czemu nie? :wink:
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 czerwca 2009, 21:14

ann pisze:ale po co piszesz o Wiśle i znowu zaczynasz o jakimś fuksie Gorzowa? wykorzystaliście po prostu fakt ogromnej słabości Wisły w poprzednim sezonie i graty za to. to że Zapolski zawalił nam cały sezon dobrze wiemy.
mówimy o reprezentacji! a tam trener Maciejewski potencjału młodych Polek chyba nie wykorzystał?

Do czego ty bijesz teraz droga forumowiczko ??

Do U-20 ?? Najwiekszego bledu Maciejewskiego... ze sie zlitowal i przejal kadre po Nowakowskim, na ktorej sie za bardzo nie znal... do takich zadan powinni przydzielic Jablonskich (albo chociazby juz predzej Pieczyraka) ... a nie Maciejewskiego.

W "2 tygodnie" sie zespołu nie zrobi :!: :!: :!:

I ja tu nie sugeruje ze Maciejewski ma byc trenerem kadry bo potrzeba nam jak juz wczesniej pisalem Klasewego trenera zagranicznego :!: :!:

PS piszesz o slabosci Wisły ... tak samo moge napisac do Greebo ze Targoviste wykorzystaly nasza slabosc :lol: :lol: i mielismy ogromnego pecha bo wchodzilo 32 zespoly a my bylismy tym ... 33... :P
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 11 czerwca 2009, 21:15

Endrju pisze:Patrzac na osiagniecia Maciejewskiego w Gorzowie smiem TWIERDZIC Ze gdyby dysponowal takim POTENCJALEM KADROWYM jak np. Wisła (to Final Four niie byloby zbyt wielkim problemem).

Zresztą już w ubiegłym sezonie otarł się o Final Four pucharu Fiba. Co zresztą dla TAKIEGO trenera nie było wielkim problemem.

Co do Drzewińskiej.Zdecydowanie bardziej podoba mi się Skorek.Aczkolwiek nie jest to jakiś problem kadry Drzewińska czy Skorek.
Obrazek

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 11 czerwca 2009, 21:17

Wszyscy po trochu mają rację. Gramy na tych mistrzostwach naprawdę źle. Bo nawet do Biby można mieć pretensje. Ale ....... plan minimum został zrealizowany. Przecież trenerzy niczego więcej nie obiecywali. No może raz Koziorowicz się rozmarzył i coś tam bełkotał o pierwszej szóstce.
Chwała TVP że naocznie możemy zobaczyć na jakim poziomie jest nasza liga. Bo przecież są to najlepsze zawodniczki naszej ligi ( no może oprócz Bibrzyckiej i Piekarskiej ).
Inna sprawa czy te zawodniczki są dobrze wykorzystywane. Moim zdaniem mogłyby być lepiej.
Z Hiszpanią i Czechami będzie naprawdę ciężko.
Ktoś tu juź powiedział że realna siła naszej drużyny to 10 miejsce.
Chciałbym żeby było inaczej i napewno są to marzenia wszystkich spierających się forumnowiczów.
Obyśmy w sobotę i poniedziałek przeżywali o wiele pozytywniejsze emocje.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 21:17

ojj Endrju, zaplątałeś się trochę;)
no dobra ale szacun dla Maciejewskiego za to że przejął tą okropną kadrę U 20, mimo że się nie zna :shock: :o

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 11 czerwca 2009, 21:18

Krytyka Koziorowicz jest jak najbardziej na miejscu.Przecież sztab trenerski analizował grę Słowaczek i wiadomo było że ZIRKOWA to nr 1 tej ekipy.I co? Kryła ją podobno najlepsza defensorka w kadrze/patrz Pawlak/ a ona spokojnie po swoich pudłach szła na deskę i dobijała.To niestety był 1 gwózdz do trumny.Po pierwszym meczu na głowę Gajdy posypały się gromy ale to ona bardzo dobrze grała końcówki w poprzednich meczach.Można nie lubić tej zawodniczki ale forma Pawlak jest fatalna/patrz eval śr -1/4/ i co dzisiaj Gajda 16 min - Pawlak 24.Poza tym coś chyba jest nie tak w tej kadrze.Przecież tu nie chodzi o promocje Biby bo takiej nie potrzebuje.Niech ci panowie coś zrobią żeby grał zespół.Ja nie chce widzieć meczy 1 zawodniczki a zwycięstwa polskiego zespołu.Dlaczego te dziewczyny grają jak nie ma GWIAZDY?Biba ma być liderką a nie blokadą dla pozostałych.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 czerwca 2009, 21:20

Powiem tak....Na pewno dużo winy w niespecjalnych wynikach reprezentacji ma trener i nie chodzi tu wcale o decyzje personalne,gdzie zdecydowanie faworyzuje zawodniczki na linii Gdynia-Polkowice. Główna przyczyna niepowodzeń jest zaiste bardzo prosta. Poza panną Bibrzycką nie mamy zawodniczki nawet na przyzwoitym europejskim poziomie. Te koszykarki,które błyszczą w FGE wygladają blado na mistrzostwach...Prawdziwy kataklizm to newralgiczna pozycja środkowej!!!! Dlaczego? Czołowe kluby Naszej ligi właśnie na tej pozycji zatrudniają zawodniczki zagraniczne...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

st
Żak

Postautor: st » 11 czerwca 2009, 21:25

newralgiczne jest raczej rozegranie bo co do srodkowej to Kobryn jak najbardziej prezentuje europejski poziom tyle ze nie ma zmienniczki - przydałaby sie rozgrywajka na jej poziomie i byłoby juz nieżle

Wróć do „Reprezentacja Polski”