TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Postautor: ann » 02 sierpnia 2014, 15:23

Koszykarz (Toruń) pisze:Skoro Fowles moze kosztowalc 200 tys $$ to chyba moze byc cos na rzeczy... bo na centra ma byc milion zl przeznaczony. ..Wiec moze cos na rzeczy jest. .....

Center ma byc naprawde hitowy. Jak na warunki Toruńskie

że tak kulturalnie zapytam... powaliło już całkiem kogoś w Toruniu? :roll:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 15:26

ann pisze:

co ja mogę za to, ze raczej powaliło 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 sierpnia 2014, 15:27

nie wierze w ten milion:) :) to raczej w kategoriach zartu trzeba traktowac

jesli bylaby to prawda to bylby to jeden z najbardziej idiotycznie zbudowanych zespolow w historii!!!!!!!!!!!!!..Omanic chyba az tak nie oszalal....lepiej juz byloby wydac te pieniadze na innych graczy i zbudowac zdecydowanie lepszy zespol....ale to oczywiscie czyta fantazja:)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 sierpnia 2014, 15:28

a już miałem napisać, że koszykarz dobrze prawi...ale z tą Fowles 8) ....
Bądźmy realistami..na nią stać tylko kluby tureckie i rosyjskie..ewentualnie Chińczyków.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2014, 15:30

matrix pisze:
ann pisze:

co ja mogę za to, ze raczej powaliło 8)

więc albo macie mega budżet, albo niekoniecznie pani Krysia z panem mecenasem Maciejem zdają sobie sprawę z jakimi kosztami trzeba się liczyć w związku z podróżami w eurolidze.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 15:31

Wasze memoranda być może sprawiają, że komuś jod na mózg padł w budowaniu składu 8) Na zasadzie byleby nie ironizowali

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 sierpnia 2014, 16:07

Ponoć Fener oferowało DeSouzie 1,2mln dolarów. Śmiem wątpić by Fowles była tańsza. Wiec nawet jesli w Toruniu chca zbudować zespól w tak kretyński sposób (w co mogę uwierzyć) to na ta panią mln złotych i tak starczyć nie powinno. Jesli juz to jakaś Langhorne czy Brunson.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 sierpnia 2014, 16:15

Langhorn w Koszycach

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 sierpnia 2014, 16:18

no tez uwazam ze lepiej zbudowac zespol bardziej wyrownany

Przeciez taka BRELAND bylaby z pewnościa realna opcja , do tego jakas Europejka na 3 typu MALTSI i mozna by sprobowac walczyc . Poki co nie ma jeszcze pelnego skladu

Byly / są ploty o Aneice Henry czy Latoyi Williams , ale czy to bylyby HITY ? Raczej NIE .

EDO zawsze jednak budowal sklady za rozsadne pieniadze , by nie powiedziec za male , ktore graly i wygrywaly z Wisla czy CCC - jak chocby te sezony medalowe

Na razie to dywagacje , a center ktoy ma byc , to zawodniczka z dosw z Euroligi , ktora gra juz kilka sezonow w WNBA i bynajmniej nie statystuje . wiec mam nadzieje ze nie pokpią sprawy i sprowadzą SOLIDNĄ alternatywe na panie Ngwabo , Carter - i tu nie trzeba zatrudniac MEGA gwiazdy by bydgoskie ,,srodkowe'' przebic .

a sprowadzic kogos jednak na ,,3'' z Europy bo Ola Pawlak , i w dodatku bez zadnej zmienniczki to ryzyko

PS . Wydaje mi sie ze kilka pan na jako takim poziomie solidnosci , jest chyba w zasiegu Energi

PS.2. I brakuje Europejek..bo jak patrze na sklady z lat wczesnejszych Gorzowa , CCC , Wisly , Lotosu to oni mieli po 3 Europejki zawsze. i to calkiem fajne . a w Toruniu tylko JELA V
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2014, 16:21 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 sierpnia 2014, 16:19

tommiiii pisze:Langhorn w Koszycach

No słyszałem/czytałem ze tak ma byc (a i pisałem to w innym temacie) ale poki nie ma oficjalnego (czyli albo od klubu, albo od zawodniczki/jej managera) potwierdzenia to dla mnie nigdy transfer nie jest na 100% pewny.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 21:35

Greebo pisze:
No słyszałem/czytałem ze tak ma byc (a i pisałem to w innym temacie) ale poki nie ma oficjalnego (czyli albo od klubu, albo od zawodniczki/jej managera) potwierdzenia to dla mnie nigdy transfer nie jest na 100% pewny.

no i tu zgadzam się w 100%

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 sierpnia 2014, 01:09

1 mln zł za środkową?! Czy to miałoby sens?! Mam tutaj na myśli przede wszystkim to, jak zbudowany jest obwód - trzecia Amerykanka, wiecznie kontuzjowana Krawiec, a Skorek też chyba miała podpisać kontrakt i ciekawe czy podpisała... Nie lepiej zamiast tego (myślę tu również o Harris) było ściągnąć ze dwie porządne Europejki na obwód? Nie wiem, na ile ten milion jest prawdziwy. Według mnie to bajka. A jeszcze bardziej śmieszą mnie te dywagacje na temat Fowles. Ona musiałaby bardzo mocno obniżyć swoje oczekiwania po kontuzji, żeby ta - nie wiadomo skąd przytoczona - kwota wystarczyła. To środkowa z tej samej półki co Charles, a ta w Wiśle zarobiła przez sezon cokolwiek więcej (informacja z pewnego źródła). Poza wszystkim - Energa to nie klub rosyjski czy turecki, żeby pozwolić sobie (w sensie - było stać finansowo) na taką ekstrawagancję. Zresztą już sam fakt próby porównywania Reid do Fowles wstrząsnął mną do głębi. :lol: To porównanie zawodniczki, która zagrała jeden sezon w Eurolidze w barwach jednego ze słabeuszy w tym gronie, coś tam rzuciła, coś tam podała, do zawodniczki, która zagrała w Eurolidze cztery sezony, dwukrotnie wygrywając tą imprezę, będąc przy tym podporą swojego zespołu, a do tego była i jest jedną z najlepszych środkowych na świecie, co udowodniła również sięgając z reprezentacją USA po złoto na MŚ i IO. To tak, jakby porównywać jakąś koszykarkę amerykańską grającą w poprzednim sezonie w Koninie, Widzewie czy Gdyni do Erin Phillips na zasadzie: "podobne doświadczenie w polskiej lidze, to i umiejętności podobne". :lol: Litości...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 sierpnia 2014, 09:36

paulo 2907 nie rób z ludzi tego kim nie są. Nikt absolutnie nie porównywał przede wszystkim umiejętności pani Reid z panią Fowles. Toruński magistrat da kasę, którą będzie przeznaczona na zawodniczkę/zawodniczki z wyższej półki. Jakie? Zobaczymy 8) Obecny skład jest zbudowany na Eurocap, bo praktycznie wszystkim obecnym zawodniczkom Energi o takich rozgrywkach była mowa. Nie my ustalamy skład Katarzynek na sezon 2014/2015. Ja mogę tylko 19 raz w ekstraklasie kibicować.

PS. paulo2907 coś tam rzuciła coś tam podała? Nie przesadzaj, bo laik gotów to przeczytać i już idzie fama na całą Polskę. Maurita w 10 meczach Euroligi średnio 17,1 pkt., 5,3 as., 5,0 zb. i 3,8 przechwytu. Już się zabezpieczam przed dalszymi komentami i dodaję, że podaję suchy fakt. :P

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 03 sierpnia 2014, 11:43

matrix pisze:Nikt absolutnie nie porównywał przede wszystkim umiejętności pani Reid z panią Fowles.

tej pierwszej umiejętności porównamy niedługo z gwiazdą ligi tureckiej, Messim parkietów (za GP) Julii McBride 8)
Bum

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 03 sierpnia 2014, 11:53

Magistrat daje 2 mln na podroze i organizacje meczy we OJRO oraz na dwa wzmocnienia na pozycje 3 i 5 . Środkowa bedzie na pewno klasowa , o takiej renomie koszykarki jeszcze nie bylo , do tego Europejka lub po prrostu ktos z paszportem ,,ojro'' natomiast co do szans REID z bydgoskim MESSIM czyli Mcbride....absolutnie nie obawiam sie tego ze REID nie da rady.. Przeciwnie.
Co do reszty zawodniczek : Wera , Harris , Misiuk , Pawlak czy JELA są po prostu lepsze od Pietrzak , Koc , Krezel czy Gali

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”