Euroliga- 6 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 listopada 2008, 13:23

paulo2907 pisze:PS. Ktoś wie jak nazywał się drugi obok Starowicza komentator? Pierwszy raz tego gościa widziałem i nie kojarzył mi sie z jakimś byłym lub obecnym koszykarzem czy trenerem.

nie wiem czy koszykarz czy trener, ale na pewno komentator TVP Sport(ja go kojarze z męskiego kosza) Krzysztof Sendecki. :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 listopada 2008, 15:01

Cóż, pora zbierać się na mecz. Mam nadzieję, że wieczorem będę w równie dobrym humorze.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 listopada 2008, 15:08

ann pisze:
Przed meczem przewidywałam że Christon rzuci nam 3 trójki i pomyliłam sie tylko o jedną. Jak ktoś widział już tą zawodniczkę to wie że rzucić kilka trójek dla niej to żaden problem jak tylko wchodzi, a wczoraj wchodziło.

no właśnie jak ktoś widział... i tu Zapolski pogrzebany :P :wink:

Dobrze że Zapolski nie był aż tak świadomy, gdyby był pewnie z obawy o dużo większą ilość 3ek nie wprowadziłby w życie w 3 kwarcie planu gry na 3 małe, tylko mielibyśmy powtórkę z 2 kwarty i Doris by mieć nad rywalką przewagę wzrostu kryłby Christon.

Jeśi chodzi o dyskusję o Holdsclaw...nie interesuje mnie czy jest żywą legendą czy marzy o wycieczce do Chin i czy kiedyś coś symulowała. Ważne jest to, że ta jej kontuzja nie wygląda na taką którą da się wyleczyć przez 2-3 tygodnie, a co gorsze najbliższe 2 mecze Szamikła musi grać.
Więc w klubie szybko powinni się zastanowić nad tym kto powinien grać w eurolidze, bo mimo że Holdsclaw w formie jest genialna, Holdsclaw która np. zagra z Bougres a potem nie będzie w stanie grać z MiZo czy Salamanką może nam nic nie dać.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 listopada 2008, 16:55

Skoro było już o tym że nasze zawodniczki są liderkami w ilości przechwytów, tak indywidualnie jak i zespołowo, to jeszcze warto zauważyć 2 rzeczy:

a) mamy zdecydowanie najmniej strat (średnio 11 na mecz). To w połączeniu z całkiem przyzwoitym powrotem do obrony, pozwala nam tracić bardzo mało "łatwych" punktów.

b) wybijamy się też w jeszcze jednej kategorii, już nie tak pozytywnie.. skuteczności rzutów osobistych. 56% to wynik żenujący. Następna w kolejności Walencja ma już 67%.. Indywidualnie tez jest ciekawie, na 50 sklasyfikowanych zawodniczek 42 jest Marta (najgorsza po Hornbuckle z zawodniczek obwodowych), 47 Ewelina, a zaszczytem ostatnie miejsce okupuje niezagrożenie, z wręcz nokautującą przewagą Boba osiągając imponujące 35 % (przedostatnia, 49-ta, jest Gruda - 52%)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 listopada 2008, 17:33

Dajcie pliiiiss jakis link do relacji videoo Lotosu :(
Edit:

Znalazlem i sluze zainteresowanym
:D http://www.justin.tv/hqtv4

do przerwy 36:39 ... Valencja chyba zlapała swoj rytm i bedzie bardzo ciezko... :|
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 listopada 2008, 19:09

"Hiszpanskie" maszyny wystrzelaly Lotos... wygrana 26pkt... 85:59...

Mecz mi bardzo mi przypominal ten AZSu z Dynamem. Podobna róznica klas miedzy obydwoma druzynami i tak jak w Gorzowie pomimo poczatkowego prowadzenia AZS-u (17:10) jak Dynamo zlapało rytm to skarciło nas niemilosiernie... podobnie jak Valencja zespol z Gdyni.
Nie ten poziom niestety :roll:... poza ewentualnym wyjsciem z grupy nie widze wielkich szans na ugranie cos wiecej Lotosowi :?

Podrug... - to chyba jakies nieporozumienie...
Dobra gra Leci i przyzwoita Beard oraz Marchanki.

PS(Fajny, glosny doping...;) Moze tak blisko były mikrofony... ale w TV na mnie przynajmniej dobre wrazenie zrobilo;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 listopada 2008, 19:13

Podrug? nieporozumienie to jest to, że ona gra 12 min...jak w Lotosie niepotrzebna to do Wisły ją :wink:

nieporozumieniem jest za to pierwsza rozgrywająca reprezentacji... :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 20 listopada 2008, 19:20

ktoś po porażce AZS z Dynamem powiedział: kompromitacja. I ja też teraz napiszę że Lotos się skompromitował :P

ann: nie jest to temat o Gorzowie ani o meczu AZS-Dynamo

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 listopada 2008, 19:26

Szkoda porażki Lotosu w takich rozmiarach - wynik zawsze idzie w świat, a pierwsza połowa wyglądała dość obiecująco. Tak to wyglądało jakby poddały się w drugiej połowie, a Valencia złapała rytm i grała swoje. A dla mnie był to podobny mecz do wczorajszego Wisły - z tym, że oczywiście polskie drużyny zamieniły się rolami. Wczoraj wiślaczki wygrały drugą połowę 55:31, dzisiaj Valencia 46:23, najpierw prełamując opór przeciwniczek, a potem je dobijając. Natomiast w pierwszej połowie późniejsze zwyciężczynie miały duże kłopoty.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 listopada 2008, 19:28

ann pisze:

niestety, najbardziej przerażające jest to, że była sporo wolniejsza od Palau, która robiła z niej jesień.

Lotos niby w 1 kwarcie grał dobrze, ale to bardziej Walencja nie trafiała z czystych pozycji, bo trudno powiedzieć żeby Lotos bronił.
Zresztą wystarczy spojrzeć na straty, przechwyty i widać wszystko.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 listopada 2008, 19:34

Ałgaja pisze:
ann pisze:

niestety, najbardziej przerażające jest to, że była sporo wolniejsza od Palau, która robiła z niej jesień.

Lotos niby w 1 kwarcie grał dobrze, ale to bardziej Walencja nie trafiała z czystych pozycji, bo trudno powiedzieć żeby Lotos bronił.
Zresztą wystarczy spojrzeć na straty, przechwyty i widać wszystko.

a jak powszechnie wiadomo być wolniejszym niż Palau to wyczyn :wink: :twisted:
a mnie się podobał Lotos przez półtorej kwarty, pożniej było już tylko gorzej. Currie wciąż nie wie co robić na parkiecie, co w sumie nie dziwi biorąc pod uwagę osobę trenera :P
a Ivana niech tak jak dziś gra też przeciwko Bobie w niedziele :wink:

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 20 listopada 2008, 19:55

Pawlak obecnie to największe nieporozumienie reprezentacji.....

a co do niedzielnego pojedynku Boby z Ivaną - wydawać by się mogło śe Boba nie ma szans... ale czyżby ???

swatch
Amator

Postautor: swatch » 20 listopada 2008, 20:10

Lotos bez niespodzianki! Pierwsza kwarta swietna, a pozniej sukcesywna regresja...
Lecia dzisiaj znowu potwierdzila, ze Podruga zasluzenie rozpoczyna mecz na lawce. Emilja ma duzy spadek formy. Nie rozumiem tylko dlaczego tak malo Lotos gral Ivana?

Ale brawo dla dziewczyn i kibicow!...oprocz tego jedynego pana w okularach i z bebenkiem! Kazdy kto byl na meczu wie o co chodzi. Takich kibicow nie potrzebujemy!
^^

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 listopada 2008, 20:20

Siwy dym...
Ten mecz nie był do wygrania w żaden sposób, ale i -26 nie było tak zasłużone.

Ivana w tym meczu była hmm lekko niedysponowana zdrowotnie (kumaci zrozumieją ;) ) Emilija śpi :( oby nie wiecznym snem... Alana jakoś radziła sobie z Amayą ale za to w ataku sił nie miała. No ale jak jedzie z nami Vesela, za którą musi biegać Marczanka to sorry.. Tam kto by nie wszedł to robił to samo co pierwsza piątka. Montanana, Babcia (kurde, respect naprawdę) nawet Hodges. A u nas co? Kura gdzieś zaginęła, nikt jej znaleźć nie może na boisku, jak sobie nie zbierze to piłki nie powącha.

A to wszystko bez DeSouzy i Dacić...

Podejrzewam, że identycznie mecz wyglądał w Walencji, tylko tam już do przerwy był dramat. Tutaj jeszcze jakoś się o dziwno trzymaliśmy, mimo gry 5 na 8. Łokcie Miltonowej tradycyjnie niewidzialne to co dopiero zauważać inne rzeczy jak notoryczne kroki przy tych jej piwotach.

Nic to. Zmieniamy szyld i jedziemy dalej. W niedzielę nie może być w głowach śladu po tym meczu.

Aha i jeszcze jedno. W sumie najważniejsze z tego meczu. MAGDALENA LECIEJEWSKA. Amen.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 listopada 2008, 20:40

ann pisze:a Ivana niech tak jak dziś gra też przeciwko Bobie w niedziele :wink:

Odrazu odpowiadając na pytanie swatch "czemu Lotos grał tak nało Matovic (6 rzutów /4 celne)

Możecie wykluczyć Matovic . Zależy czy Wojtek jest spostrzegawczy i potrafi wyciągać wnioski.
Jeżeli zagracie tak jak Walencja i od razu będziecie ją podwajać lub potrajać to duży problem z głowy (oczywiście tam rzuci swoje 10-12 pkt -do zaakceptowania). Musicie to robić dobrze. W normalnych zespołach problem jest potem z obwodem bo piłka wróci na obwód i są wolne zawodniczki. Tutaj nie ma problemu nasz "streetballowo-chaotyczny" nim się kapnie się co jak i dlaczego -to zdążycie wrócić na swoje miejsca i kto wie czy jeszcze nie podwoić zawodniczkę na obwodzie.W każdym razie Walencja tak robiła :wink:

Oczywiście może Wojtek zaprezentować bardziej polski system obrony dać pograć Ivanie jeden na jeden z Bobą albo Kobryn i kibicować.

W Niedziel Wojtek ma duże pole do popisu ale mam nadzieję że bliżej mu do polskiej szkoły trenerskiej niż hiszpańskiej
:wink: :wink:

Co do meczu.Pierwsza połowa dobra druga katastrofa. Tak w połowie drugiej kwarty Walencja przypomniała sobie że w pierwszym meczu gdy podwoi się nasze małe to mamy problem z wyjściem przez połowę i robimy masę strat. Pewno przez półtora pierwszej kwarty tego nie robiła bo myślała że nikt nie da się chwycić dwa razy na ten sam numer. Winnicki jest pierwszym który się dał :roll: :roll: Gratulacje nie ma jak odrobienie pracy domowej. :oops:

Miss Kura na razie gra na zasadzie -nie wiem o co chodzi ?
Ale za to Pawlak pokazały super zdolności aktorskie, wystarczyło że zawodniczka Walencji kichnie i Pawlak leżała na parkiecie chcą wymusić ofensa. Dla mnie Oskar , może czas zagrać w filmie.

Inna sprawa że Milton nie kichały tylko pokazała czemu Makowska przy niej to małe piwo. Dla mnie to nr 1 chamówy na świecie.

Natomiast będę ciekawy w niedzielę pojedynku Lecia-Kobryn.

PS: Jak wam się podobało sędziowanie w 2 kwarcie? Nie chodzi o wypaczenie wyniku tylko moim zdaniem lekko przegieli
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”