Belfer pisze:Kto normalny w tym kraju może czytać "Kosher Zeitung" (czyt. Gazetę Wyborczą), redagowaną przez niejakiego Michnika, którego tatuś należał do komunistycznej partii zachodniej ukrainy albo białorusi i został wyrokiem polskiego sądu skazany na kilka lat pierdla za taką działalność, na dodatek jego braciszek to znany ludobójca z urzędu bezpieczeństwa, który uciekł do Skandynawii przed wyrokiem polskiego sądu. Rozpisuje się jak to mu było źle za komuny i jak walczył o Wolna Polskę. W 1968 protestował przeciwko odejściu od komunizmu, a potem doczepił się do porządnych ludzi i wypłynął (podobno gówno zawsze wypływa na wierzch

). Podobno siedział w więzieniu za komuny, ale musimy rozróżnić siedzenie od siedzenia, czyli prześladowania od zwykłego pobytu. Pamiętam zdjęcia na których Michnik razem z Lechem trzyma pod rękę ks. Popiełuszkę, co stało się z księdzem Jerzym wszyscy wiemy,
a ten żyd (i to nie jest obraza tylko stwierdzenie jego narodowości) teraz chwali się że jest na TY ze zbrodniarzami takimi jak jaruzelski czy kiszczak. Przed kilku laty we francuskiej telewizji bronił zbrodniarza jaruzela. Więc kogo to dziwi że rzucają gównem, teraz w kibiców Lecha, może coś się przyczepi i zostanie, przecież "Kosher Zeitung" ma zawsze rację.
PS: Jako dziecko śpiewałem: "A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści", teraz jako nauczyciel historii, członek NSZZ "Solidarność" łudzę się nadzieją że doczekam takich czasów, że wszyscy płatni zdrajcy pachołki rosji odpowiedzą za swoje zbrodnie (na szczęście drzew u nas pod dostatkiem

)
Wiem że to nie ten dział ale jak się czyta takie wypociny pseudodziennikarzy spod znaku gw to mnie krew zalewa.
1. Pomyłka: jeśli Żyd - w sensie narodowościowym - to z dużej litery. Reszta absolutnie prawdą jest!!! Po stokroć!!
2. W temacie jednak, Marco

3. patrese, Marco, Belfer - wielki, wielki szacun. Człowiek wchodzi na to forum by pogadać o piękniejszej stronie koszykówki, a tu widać, że konserwatywni liberałowie (o wolnym rynku nikt słowa nie powiedział, ale przecież wszyscy wiedzą o co chodzi Wyborczej

- jak śpiewał Kazik "III Rzeczpospolita Polska Ludowa - to samo od nowa"), narodowi konserwatyści i w ogóle wszystkie ciekawe środowiska (mało popularne - jak mawiał Herbert: "z prądem płynie tylko gówno" - ale to już ktoś cytował) są obecne w baskecie i człowiekowi od razu raźniej. patrese szczególny szacun - tak na złość konfliktom leszczyńsko-polkowickim
I przepraszam, że ni z gruchy ni z pietruchy wracam do tematu Lecha (tego to raczej dotyczyło), ale nigdy nie mam dość czasu by prześledzić całe kkforum i jestem mało aktywnym gościem, a na ten wątek (jak w ogóle cały dział "kibice") trafiłem przypadkiem i od razu takie pozytywne zaskoczenie. Jeszcze raz pozdrawiam!
PS: Marco: historycznie Kosowo jest absolutnie Serbskie, problem (ciekawostka) pojawił się, gdy muzułmanie sunniccy zaczęli wypierać z tych terenów prawosławnych najstarszą metodą świata (prawosławni - model rodziny 2+2 do 3; muzułmanie sunniccy 2+12

) i generalnie Kosowo chce włączyć się z czasem do Albanii. To paranoja, ale w demokratycznej (tfu!) europie większość ma prawo głosu. I dlatego dwóch żuli pod sklepem ma więcej do powiedzenia od profesora zwyczajnego i dlatego banda środowisk związanych z, jak mawiał mój przedmówca, "Kosher Zeitung" sprawiła, że werdyktu tych debili z Wiejskiej i Krakowskiego Przedmieścia nie mogło być innego.
A my grzecznie uczymy się w szkole, że demokracja najlepszym systemem jest; cóż, cytując klasyka, "gdyby wybory cokolwiek mogły zmienić, już dawno byłyby zakazane"

PS: Marco: w temacie?

Pzdr