super był też taniec Elki z Wielebną
no i 2pkt małej Julki
KOSZYKARKI POKAZAŁY, ŻE POTRAFIĄ SIĘ ODNALEŹĆ W KAŻDEJ SYTUACJI! [tancerki]
myśle, że w nastepnej edycji "tańca z gwiazdami" powinny się znaleźć jakieś koszykarki!!
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Wśród obserwujących dzisiejszy mecz Wisły Can-Pack Kraków z reprezentacją Gwiazd ligi polskiej nie mogło oczywiście zabraknąć prezesa klubu – Ludwika Miętty-Mikołajewicza.
Trener stulecia „Białej Gwiazdy” w przerwie spotkania rozmawiał z dziennikarzami na temat historii wiślackiej koszykówki: - Po piłce nożnej to koszykówka jest drugą dyscypliną w naszym Towarzystwie. Pamiętać należy, że pierwszy sukces zanotowano już w 1952 roku. Wtedy to nasze zawodniczki zdobyły wicemistrzostwo Polski.
Zapytany o najmilsze wspomnienia związane z występami Wiślaczek na europejskich parkietach prezes Wisły Kraków powiedział: - Najmilej wspominam mecze z roku 1970. Udało nam się wówczas awansować do ścisłego finału Pucharu Europy. Tam niestety okazaliśmy się słabsi od wspaniałej ekipy z Rygi, która na naszym kontynencie nie miała sobie równych.
Nie da się ukryć, że na przestrzeni lat żeńska koszykówka uległa wielu zmianom: - Tak jak wszystko w życiu idzie z postępem, tak i koszykówka poszła szalenie do przodu. Mam tu na myśli technikę operowania piłką przez zawodniczki, ich szybkość oraz ich siłę. Obecnie w drużynach gra wiele koszykarek z innych państw. Dzięki integracji europejskiej otworzyły się granice i wiele dziewczyn z innych krajów występuje w lidze polskiej. Myślę, że jest to dobra zmiana i wpływa pozytywnie na atrakcyjność rozgrywek – stwierdził Ludwik Miętta-Mikołajewicz.
Prezes Wisły w wywiadach poświęcił również kilka słów hali, w której swoje mecze rozgrywają koszykarki „Białej Gwiazdy”: - Ta hala przeżyła bardzo wiele. Nie tylko były to sportowe wydarzenia ale i również artystyczne. Odwiedziło ją wiele gwiazd światowego show-biznesu. Chociaż dziś trudno to sobie wyobrazić, to w latach sześćdziesiątych grali tutaj wspaniali koszykarze i wspaniali artyści.
Obiekt przy ulicy Reymonta w przeszłości był miejscem, w którym wielokrotnie świętowano tytuły mistrzowskie sportowców Wisły. Czy w tym roku również uda się zakończyć rozgrywki na najwyższym miejscu podium? - Nie da się ukryć, że dla nas najważniejszy jest tytuł Mistrza Polski. Będziemy o niego walczyć, chcąc jednocześnie z sukcesami rywalizować w rozgrywkach europejskich.

Edzia pisze:Kaśka#4 pisze:(...)myśle, że w nastepnej edycji "tańca z gwiazdami" powinny się znaleźć jakieś koszykarki!!
![]()
ja głosuję za Gośką Dydek
![]()
zawodniczka pisze:Mam pytanie czy jest moze w necie ten mecz??Jak tak to gdzie
ann pisze:Edzia pisze:Kaśka#4 pisze:(...)myśle, że w nastepnej edycji "tańca z gwiazdami" powinny się znaleźć jakieś koszykarki!!
![]()
ja głosuję za Gośką Dydek
![]()
Niunia w wywiadzie dla DP stwierdziła, że czemu nie, tylko pewnie nie znaleźliby partnera dla niej
steku pisze:Mam ten mecz na VHS, postaram się poszukać możliwości zgrania tego na kompa (bo nie mam do tego sprzętu i oprogramowania) i zuploaduję na jakiś serwer. Nie mówię kiedy to zrobię bo nie wiem kiedy, ale postaram się
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 140 gości