Wisła Can-Pack zaprasza na Mecz Gwiazd

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 05 listopada 2006, 22:19

mi się też bardzo podobała postawa Skery w obronie :D jak biegnąc tańczyła "jezioro łabędzie" (?!) ;)

super był też taniec Elki z Wielebną :D można było się pośmiać!

no i 2pkt małej Julki :)

KOSZYKARKI POKAZAŁY, ŻE POTRAFIĄ SIĘ ODNALEŹĆ W KAŻDEJ SYTUACJI! [tancerki]

myśle, że w nastepnej edycji "tańca z gwiazdami" powinny się znaleźć jakieś koszykarki!! :D

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 05 listopada 2006, 22:38

Kaśka#4 pisze:(...)myśle, że w nastepnej edycji "tańca z gwiazdami" powinny się znaleźć jakieś koszykarki!! :D

:lol: :lol: ja głosuję za Gośką Dydek 8) :lol:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 05 listopada 2006, 22:50

Edzia pisze:

właśnie ona najlepiej by się sprawdziła w tej roli :D lol2

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 listopada 2006, 14:57

Wśród obserwujących dzisiejszy mecz Wisły Can-Pack Kraków z reprezentacją Gwiazd ligi polskiej nie mogło oczywiście zabraknąć prezesa klubu – Ludwika Miętty-Mikołajewicza.

Trener stulecia „Białej Gwiazdy” w przerwie spotkania rozmawiał z dziennikarzami na temat historii wiślackiej koszykówki: - Po piłce nożnej to koszykówka jest drugą dyscypliną w naszym Towarzystwie. Pamiętać należy, że pierwszy sukces zanotowano już w 1952 roku. Wtedy to nasze zawodniczki zdobyły wicemistrzostwo Polski.

Zapytany o najmilsze wspomnienia związane z występami Wiślaczek na europejskich parkietach prezes Wisły Kraków powiedział: - Najmilej wspominam mecze z roku 1970. Udało nam się wówczas awansować do ścisłego finału Pucharu Europy. Tam niestety okazaliśmy się słabsi od wspaniałej ekipy z Rygi, która na naszym kontynencie nie miała sobie równych.

Nie da się ukryć, że na przestrzeni lat żeńska koszykówka uległa wielu zmianom: - Tak jak wszystko w życiu idzie z postępem, tak i koszykówka poszła szalenie do przodu. Mam tu na myśli technikę operowania piłką przez zawodniczki, ich szybkość oraz ich siłę. Obecnie w drużynach gra wiele koszykarek z innych państw. Dzięki integracji europejskiej otworzyły się granice i wiele dziewczyn z innych krajów występuje w lidze polskiej. Myślę, że jest to dobra zmiana i wpływa pozytywnie na atrakcyjność rozgrywek – stwierdził Ludwik Miętta-Mikołajewicz.

Prezes Wisły w wywiadach poświęcił również kilka słów hali, w której swoje mecze rozgrywają koszykarki „Białej Gwiazdy”: - Ta hala przeżyła bardzo wiele. Nie tylko były to sportowe wydarzenia ale i również artystyczne. Odwiedziło ją wiele gwiazd światowego show-biznesu. Chociaż dziś trudno to sobie wyobrazić, to w latach sześćdziesiątych grali tutaj wspaniali koszykarze i wspaniali artyści.

Obiekt przy ulicy Reymonta w przeszłości był miejscem, w którym wielokrotnie świętowano tytuły mistrzowskie sportowców Wisły. Czy w tym roku również uda się zakończyć rozgrywki na najwyższym miejscu podium? - Nie da się ukryć, że dla nas najważniejszy jest tytuł Mistrza Polski. Będziemy o niego walczyć, chcąc jednocześnie z sukcesami rywalizować w rozgrywkach europejskich.

wislacanpack.pl/TVP3
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 listopada 2006, 15:15

Edzia pisze:
Kaśka#4 pisze:(...)myśle, że w nastepnej edycji "tańca z gwiazdami" powinny się znaleźć jakieś koszykarki!! :D

Niunia w wywiadzie dla DP stwierdziła, że czemu nie, tylko pewnie nie znaleźliby partnera dla niej :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 listopada 2006, 15:47

Kurcze akurat równolegle leciał Kager-Ślask więc oglądałem mecz połebkach.
Liczyłem że ostatnia kwarta będzie na poważnie.
No i Biba jr ładna je....
Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 06 listopada 2006, 17:16

Mam pytanie czy jest moze w necie ten mecz??Jak tak to gdzie

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 listopada 2006, 17:18

zawodniczka pisze:Mam pytanie czy jest moze w necie ten mecz??Jak tak to gdzie

może kiedyś na itvp w archiwum zamieszczą, ale nie wydaje mnie się :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 listopada 2006, 17:21

ja mam pytanie z troszke innej beczki - Czy ktoś z Forumowiczów może angrał ten mecz na VHS bądź DVD?! powierzylem to zadanie jednej osobie, która zawiodła i meczu nie mam :(

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 06 listopada 2006, 17:23

ann pisze:
Edzia pisze:

Niunia w wywiadzie dla DP stwierdziła, że czemu nie, tylko pewnie nie znaleźliby partnera dla niej :wink:

Znaczy przytoczyła mego pomysła i moje "marzenie"? :lol: :wink:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 06 listopada 2006, 17:24

aaaaaj szkoda bo nie moglam obejzec :( Wiec to samo pytanko jak Kuba odpowiedz pliss na priva

Awatar użytkownika
steku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: steku » 06 listopada 2006, 19:54

Mam ten mecz na VHS, postaram się poszukać możliwości zgrania tego na kompa (bo nie mam do tego sprzętu i oprogramowania) i zuploaduję na jakiś serwer. Nie mówię kiedy to zrobię bo nie wiem kiedy, ale postaram się
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 listopada 2006, 20:36

steku pisze:Mam ten mecz na VHS, postaram się poszukać możliwości zgrania tego na kompa (bo nie mam do tego sprzętu i oprogramowania) i zuploaduję na jakiś serwer. Nie mówię kiedy to zrobię bo nie wiem kiedy, ale postaram się

Super wiadomość :) ale mam inny pomysł - może po prostu wpadniesz w sobotę z ŁKSem do Polkowic :P

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 listopada 2006, 15:52

Blog M. Gawrońskiej: Mecz Gwiazd FGE
Na początku muszę nawiązać do ostatniego wpisu. Pojawiła się jedna owieczka zagubiona, tzn. ja zapomniałam o pomocy zza Oceanu - Gosia "Szogun" Radwan z New Yorku - studentka LIU. Buziaki Szoguś dla Ciebie. 3maj się tam w tej "hameryce" :) ale Ci reklamę zrobiłam :D

Aaaa i jeszcze jedna sprawa ... pozdrowienia dla naszej drugiej "blogerki" (nie mylić; z "blokersem" :P) Gosi Babickiej!!! Widziałyśmy się i nic nie powiedziałaś!!!! :) Cieszę się że to właśnie Ty będziesz pisała!!! :)

I treść właściwa!!!

Ostatni tydzień to było oczekiwanie na ten Mecz Gwiazd! I nadeszła sobota!! Wyruszyliśmy z samego rana - niestety nie miałyśmy rezerwacji na pociąg (pozdrowienia dla Marcina K. i Nerbiego z Ostrowa, którzy lubią jeździć koleją ;) więc pojechaliśmy mini-busem. :) hahaha Dotarliśmy do Kraka dosyć wcześnie, także udało nam się spożyć obiad :) hahaha

Pokój hotelowy dzieliłam z Madzią Bibrzycką (jako debiutantki w takiej imprezie, dobrze się dogadywałyśmy). Tak jak to sobie wyobrażałam, trening był krótki - trochę biegania, trochę rzucania i taktyki, pośmiałyśmy się i do hotelu. :)

Sama niedziela upłynęła bardzo szybko. Późne śniadanie, chwila odpoczynku i mecz!!! Jak to zazwyczaj bywa nie było to szczególne widowisko! Większość dziewczyn nie brało tego na poważnie (chociaż nie wszystkie – Ania Marczewska i Aga Pałka wiedzą o kim pisze :) hahaha). Nie wiem jak ten mecz wyglądał w TV, ale z relacji rodziców i znajomych - cała oprawa i otoczka były OK - więc myślę że mecz mógł się podobać.

Tyle o meczu, nie będę się za dużo wymądrzać bo nie wiem jak one wyglądały w latach poprzednich (od środka oczywiście) chociaż Beata Krupska-Tyszkiewicz twierdzi, że z roku na rok coraz lepiej.

Ogólnie rzecz biorąc wyjazd się udał i jestem bardzo zadowolona!!! :)

Ale jest już poniedziałek i trzeba wrócić do rzeczywistości! Już w sobotę ważny mecz w Toruniu, na którym teraz skupiamy całą uwagę!!!

P.S. Pozdrowienia dla biedulki Krecika, której nie możemy odkopać spod książek!!!!
www.plkk.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”