Agnieszka Szott wystartuje w wyborach
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Agnieszka Szott wystartuje w wyborach
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,37 ... l?skad=rss
Jeszcze nigdy w historii wyborów samorządowych w Polsce ugrupowania polityczne tak chętnie nie umieszczały na swoich listach ludzi związanych ze sportem.
Dlaczego? To opłacalne - znane nazwiska pozytywnie się kojarzą, nie są anonimowe tak jak dziesiątki innych na listach. Później mechanizm jest prosty. Wyborcy stawiają krzyżyk przy znanym sobie nazwisku - sportowca, trenera, działacza - a dzięki temu większe szanse na wybór mają inni kandydaci z tej samej listy. - Bo tak jest. Porozmawia się, parę spotkań się zrobi... - przyznaje Lato.
(...)
We Wrocławiu z listy PO do rady miasta miał startować Maciej Zegan, mistrz świata w boksie federacji WBF. - Spotkałem się z panem Grzegorzem Schetyną [sekretarz generalny PO]. Już byłem zdecydowany, żeby kandydować, ale nie było mnie na jednym zebraniu. Musiałem wyjechać za granicę, a w tym czasie oni wytypowali już innych ludzi.
Schetyna skusił za to Macieja Zielińskiego, jednego z najlepszych zawodników w historii polskiej koszykówki. Były gracz wrocławskiego Śląska kilka tygodni temu skończył karierę. - Grzegorz Schetyna miał wpływ na moją decyzję. Ale z drugiej strony i ja chciałem spróbować swoich sił. Tyle lat spędziłem we Wrocławiu i chciałbym się odwdzięczyć miastu za to wszystko, co zrobiło dla mnie - opowiada Zieliński.
(...)
Wybrane znane nazwiska sportowców z list wyborczych
Białystok: Jacek Chańko, piłkarz Jagiellonii, były reprezentant Polski - kandydat PO do rady miasta;
Bydgoszcz: Marek Leśniewski, były kolarz, sześciokrotny mistrz Polski - PO, rada miasta;
Gorzów Wlkp.: Agnieszka Szott, koszykarka AZS i bohaterka sesji zdjęciowej dla jednego z magazynów dla mężczyzn - PiS, rada miasta;
Zielona Góra: Zbigniew Spruch, były kolarz, zwycięzca Tour de Pologne i dwukrotny olimpijczyk - PSL, sejmik wojewódzki;
Łódź: Józef Młynarczyk, jeden z najsłynniejszych polskich piłkarzy, bramkarz, 42-krotny reprezentant kraju, brązowy medalista MŚ, mistrz Portugalii i zdobywca Pucharu Europy z FC Porto - PO, rada miasta;
Rzeszów: Jan Domarski, były reprezentant Polski w piłce nożnej, strzelec legendarnego gola na Wembley w 1973 r. w meczu z Anglikami - PO, rada miasta;
Warszawa: Erwina Ryś-Ferenc, najlepsza łyżwiarka szybka w historii Polski - PiS, sejmik wojewódzki; Marian Woronin, były świetny sprinter, wicemistrz olimpijski z Moskwy (1980) - SLD-UP-SdPl-PD, rada miasta;
Zielona Góra: Edyta Małoszyc, pięcioboistka, dwukrotna mistrzyni świata - SLD-SdPl-UP-PD, rada miasta.
not. ola, Szczecin
Gazeta.pl
Jeszcze nigdy w historii wyborów samorządowych w Polsce ugrupowania polityczne tak chętnie nie umieszczały na swoich listach ludzi związanych ze sportem.
Dlaczego? To opłacalne - znane nazwiska pozytywnie się kojarzą, nie są anonimowe tak jak dziesiątki innych na listach. Później mechanizm jest prosty. Wyborcy stawiają krzyżyk przy znanym sobie nazwisku - sportowca, trenera, działacza - a dzięki temu większe szanse na wybór mają inni kandydaci z tej samej listy. - Bo tak jest. Porozmawia się, parę spotkań się zrobi... - przyznaje Lato.
(...)
We Wrocławiu z listy PO do rady miasta miał startować Maciej Zegan, mistrz świata w boksie federacji WBF. - Spotkałem się z panem Grzegorzem Schetyną [sekretarz generalny PO]. Już byłem zdecydowany, żeby kandydować, ale nie było mnie na jednym zebraniu. Musiałem wyjechać za granicę, a w tym czasie oni wytypowali już innych ludzi.
Schetyna skusił za to Macieja Zielińskiego, jednego z najlepszych zawodników w historii polskiej koszykówki. Były gracz wrocławskiego Śląska kilka tygodni temu skończył karierę. - Grzegorz Schetyna miał wpływ na moją decyzję. Ale z drugiej strony i ja chciałem spróbować swoich sił. Tyle lat spędziłem we Wrocławiu i chciałbym się odwdzięczyć miastu za to wszystko, co zrobiło dla mnie - opowiada Zieliński.
(...)
Wybrane znane nazwiska sportowców z list wyborczych
Białystok: Jacek Chańko, piłkarz Jagiellonii, były reprezentant Polski - kandydat PO do rady miasta;
Bydgoszcz: Marek Leśniewski, były kolarz, sześciokrotny mistrz Polski - PO, rada miasta;
Gorzów Wlkp.: Agnieszka Szott, koszykarka AZS i bohaterka sesji zdjęciowej dla jednego z magazynów dla mężczyzn - PiS, rada miasta;
Zielona Góra: Zbigniew Spruch, były kolarz, zwycięzca Tour de Pologne i dwukrotny olimpijczyk - PSL, sejmik wojewódzki;
Łódź: Józef Młynarczyk, jeden z najsłynniejszych polskich piłkarzy, bramkarz, 42-krotny reprezentant kraju, brązowy medalista MŚ, mistrz Portugalii i zdobywca Pucharu Europy z FC Porto - PO, rada miasta;
Rzeszów: Jan Domarski, były reprezentant Polski w piłce nożnej, strzelec legendarnego gola na Wembley w 1973 r. w meczu z Anglikami - PO, rada miasta;
Warszawa: Erwina Ryś-Ferenc, najlepsza łyżwiarka szybka w historii Polski - PiS, sejmik wojewódzki; Marian Woronin, były świetny sprinter, wicemistrz olimpijski z Moskwy (1980) - SLD-UP-SdPl-PD, rada miasta;
Zielona Góra: Edyta Małoszyc, pięcioboistka, dwukrotna mistrzyni świata - SLD-SdPl-UP-PD, rada miasta.
not. ola, Szczecin
Gazeta.pl
skandal 
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Jak zobaczyłem, że z listy PiS-u, to byłem lekko zszokowany... ale po chwili: kto jeszcze niedawno był prezesem AZS PWSZ? Kaziu Marcinkiewicz oczywiście. Gdyby był jeszcze premierem, pewnie znalazłby Adze jakąś niezłą posadkę w Warszawie, a tak dziewczyna musi w wyborach startować... A wszystko przez Kaczki

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Żenujące Aguś, naprawdę zajmij się grą w koszykówkę, to wychodzi Ci najlepiej. Jesli dasz sie wciągnąc w politykę i to z tak kontrowersyjna partią (żeby nie rzec inaczej) zawsze już będzie ciążyć na Tobie to piętno. Zaszufladkowując sie do konkretnej partii (bez wzgledu czy jesteś jej czlonkinią czy nie) stracisz sympatykow, którzy nienawidzą pisu, a jest takich bardzo wielu. Wycofaj sie dziewczyno póki nie bedziesz żałować, zostaw politykę innym...

Pamela pisze:Marco TS pisze:. Bycie radnym/radną tak naprawdę nic nie daje.
A kasa to co![]()
![]()
![]()
Mam właśnie nadzieje ,że Aga to tylko zrobiła dla kasy
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
-
zawodniczka
- Żak
- hellraiser
- Junior
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Realia sa takie że Aga (razem zreszta z inną koszykarka, a mianowicie z Weroniką Toporowską) walczą o głosy dla zupełnie innych ludzi. Pozwala przecież na to nowa ordynacja wyborcza. W Gorzowie startuje w wyborach bardzo wielu sportowców, trenerów i działaczy w wiekszosci walczac sla kogoś. Rozpisują sie o tym wprost miejscowe gazety.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Wlodarzowie naszego klubu to w wiekszosci dzialacze pisuarczykow. (kaziu był premierem, madej kandydatem na prezydenta miasta naszego). oprócz pysi na liście jest jeszcze jedna nasza koszykarka. podejrzewam, że to tylko chwyt wyborczy pisuarczyków. oby,oby!
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...
Z tego co wiem to zarobki radnych nie sa ogromne, maja tylko jakies diety za ten dzien w ktorym akurat sa zerbania i tyle, takze Agnieszka tego dla kasy na pewno nie zrobila. Nie ocienajac jej wyboru, powiem tylko, ze chcialbym juz ja zobaczyc na parkiecie 
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
kyS pisze:Z tego co wiem to zarobki radnych nie sa ogromne, maja tylko jakies diety za ten dzien w ktorym akurat sa zerbania i tyle, takze Agnieszka tego dla kasy na pewno nie zrobila. Nie ocienajac jej wyboru, powiem tylko, ze chcialbym juz ja zobaczyc na parkiecie
Nie ty jeden kyS

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
- Konstanty Indelfons Gałcz
- Żak
- Kontaktowanie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”