Agnieszka Szott wystartuje w wyborach

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Agnieszka Szott wystartuje w wyborach

Postautor: qBK » 08 listopada 2006, 19:58

http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,37 ... l?skad=rss

Jeszcze nigdy w historii wyborów samorządowych w Polsce ugrupowania polityczne tak chętnie nie umieszczały na swoich listach ludzi związanych ze sportem.

Dlaczego? To opłacalne - znane nazwiska pozytywnie się kojarzą, nie są anonimowe tak jak dziesiątki innych na listach. Później mechanizm jest prosty. Wyborcy stawiają krzyżyk przy znanym sobie nazwisku - sportowca, trenera, działacza - a dzięki temu większe szanse na wybór mają inni kandydaci z tej samej listy. - Bo tak jest. Porozmawia się, parę spotkań się zrobi... - przyznaje Lato.

(...)

We Wrocławiu z listy PO do rady miasta miał startować Maciej Zegan, mistrz świata w boksie federacji WBF. - Spotkałem się z panem Grzegorzem Schetyną [sekretarz generalny PO]. Już byłem zdecydowany, żeby kandydować, ale nie było mnie na jednym zebraniu. Musiałem wyjechać za granicę, a w tym czasie oni wytypowali już innych ludzi.

Schetyna skusił za to Macieja Zielińskiego, jednego z najlepszych zawodników w historii polskiej koszykówki. Były gracz wrocławskiego Śląska kilka tygodni temu skończył karierę. - Grzegorz Schetyna miał wpływ na moją decyzję. Ale z drugiej strony i ja chciałem spróbować swoich sił. Tyle lat spędziłem we Wrocławiu i chciałbym się odwdzięczyć miastu za to wszystko, co zrobiło dla mnie - opowiada Zieliński.

(...)

Wybrane znane nazwiska sportowców z list wyborczych

Białystok: Jacek Chańko, piłkarz Jagiellonii, były reprezentant Polski - kandydat PO do rady miasta;

Bydgoszcz: Marek Leśniewski, były kolarz, sześciokrotny mistrz Polski - PO, rada miasta;

Gorzów Wlkp.: Agnieszka Szott, koszykarka AZS i bohaterka sesji zdjęciowej dla jednego z magazynów dla mężczyzn - PiS, rada miasta;

Zielona Góra: Zbigniew Spruch, były kolarz, zwycięzca Tour de Pologne i dwukrotny olimpijczyk - PSL, sejmik wojewódzki;

Łódź: Józef Młynarczyk, jeden z najsłynniejszych polskich piłkarzy, bramkarz, 42-krotny reprezentant kraju, brązowy medalista MŚ, mistrz Portugalii i zdobywca Pucharu Europy z FC Porto - PO, rada miasta;

Rzeszów: Jan Domarski, były reprezentant Polski w piłce nożnej, strzelec legendarnego gola na Wembley w 1973 r. w meczu z Anglikami - PO, rada miasta;

Warszawa: Erwina Ryś-Ferenc, najlepsza łyżwiarka szybka w historii Polski - PiS, sejmik wojewódzki; Marian Woronin, były świetny sprinter, wicemistrz olimpijski z Moskwy (1980) - SLD-UP-SdPl-PD, rada miasta;

Zielona Góra: Edyta Małoszyc, pięcioboistka, dwukrotna mistrzyni świata - SLD-SdPl-UP-PD, rada miasta.

not. ola, Szczecin
Gazeta.pl
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,37 ... l?skad=rss

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 listopada 2006, 20:05

o ja Agnieszka Szott ! wygra :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 listopada 2006, 20:14

skandal :!:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 08 listopada 2006, 21:09

Jak zobaczyłem, że z listy PiS-u, to byłem lekko zszokowany... ale po chwili: kto jeszcze niedawno był prezesem AZS PWSZ? Kaziu Marcinkiewicz oczywiście. Gdyby był jeszcze premierem, pewnie znalazłby Adze jakąś niezłą posadkę w Warszawie, a tak dziewczyna musi w wyborach startować... A wszystko przez Kaczki :D :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 listopada 2006, 22:08

Żenujące Aguś, naprawdę zajmij się grą w koszykówkę, to wychodzi Ci najlepiej. Jesli dasz sie wciągnąc w politykę i to z tak kontrowersyjna partią (żeby nie rzec inaczej) zawsze już będzie ciążyć na Tobie to piętno. Zaszufladkowując sie do konkretnej partii (bez wzgledu czy jesteś jej czlonkinią czy nie) stracisz sympatykow, którzy nienawidzą pisu, a jest takich bardzo wielu. Wycofaj sie dziewczyno póki nie bedziesz żałować, zostaw politykę innym...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 listopada 2006, 22:42

Popieram kolegę z ŁKSu :)))

Przecież można działać i robić różne rzeczy nie bawiąc się w politykę. Jakieś Stowarzyszenie założyć albo poprostu działalność ktora bedzie wspierać jakiś konkretny cel. Bycie radnym/radną tak naprawdę nic nie daje.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 09 listopada 2006, 07:47

Marco TS pisze:. Bycie radnym/radną tak naprawdę nic nie daje.

A kasa to co :?: :wink: :lol: :roll:
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 09 listopada 2006, 10:06

Pamela pisze:
Marco TS pisze:. Bycie radnym/radną tak naprawdę nic nie daje.

A kasa to co :?: :wink: :lol: :roll:

Mam właśnie nadzieje ,że Aga to tylko zrobiła dla kasy :?
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 09 listopada 2006, 15:34

Nop wiesz koszykowa to dobrze oplacalny sport wiec raczej dla kasy nie poszla

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 listopada 2006, 15:37

To chyba dobrze że sportowie kandytuje.A jeszcze lepiej żę z naszej dyscypliny.A jeszcze lepiej że dużej parti (PiS lub PO-pomijając to że te partie niczym szczególnym się nie różnią).

Powinniście się cieszyć.Mi to wisi bo ja nie głosuje...
Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 09 listopada 2006, 15:51

Realia sa takie że Aga (razem zreszta z inną koszykarka, a mianowicie z Weroniką Toporowską) walczą o głosy dla zupełnie innych ludzi. Pozwala przecież na to nowa ordynacja wyborcza. W Gorzowie startuje w wyborach bardzo wielu sportowców, trenerów i działaczy w wiekszosci walczac sla kogoś. Rozpisują sie o tym wprost miejscowe gazety.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 09 listopada 2006, 15:53

Wlodarzowie naszego klubu to w wiekszosci dzialacze pisuarczykow. (kaziu był premierem, madej kandydatem na prezydenta miasta naszego). oprócz pysi na liście jest jeszcze jedna nasza koszykarka. podejrzewam, że to tylko chwyt wyborczy pisuarczyków. oby,oby!
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 09 listopada 2006, 16:03

Z tego co wiem to zarobki radnych nie sa ogromne, maja tylko jakies diety za ten dzien w ktorym akurat sa zerbania i tyle, takze Agnieszka tego dla kasy na pewno nie zrobila. Nie ocienajac jej wyboru, powiem tylko, ze chcialbym juz ja zobaczyc na parkiecie 8)
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 09 listopada 2006, 18:03

kyS pisze:Z tego co wiem to zarobki radnych nie sa ogromne, maja tylko jakies diety za ten dzien w ktorym akurat sa zerbania i tyle, takze Agnieszka tego dla kasy na pewno nie zrobila. Nie ocienajac jej wyboru, powiem tylko, ze chcialbym juz ja zobaczyc na parkiecie 8)

Nie ty jeden kyS
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 11 listopada 2006, 18:32

Ogolnie to beka napewno Madej i tadeusza ja do tego namowili liczac na duzo krzyżyków przy znanym nazwisku Ciekawe jaki ma program wyborczy :lol:
Wygramy z Wami !!Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”