9 kolejka-AZS PWSZ Sowood - CCC 67-76
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
9 kolejka-AZS PWSZ Sowood - CCC 67-76
...
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2006, 10:27 przez simon, łącznie zmieniany 2 razy.
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
W tym meczu raczej wygra Gorzów J. Czarnecka J. Żurowska i K. Ristić ta 3 na M. Coker, F. Carvajal może być ciekawie. Wart podkreślić M. Coker która chyba jest jedną z najlepszych Amerykanek grających w Polsce. Dotej pory zdobyła 173, a najlepsza gorzowianka Czarnecka 118 
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Muszę zobaczyć Coker w akcji - będzie ku temu okazja w rundzie rewanżowej gdy CCC zawita do areny. Powiem tak nie sztuką jest błyszczeć w naszej lidze - tutaj nawet Estonka Merike Andersson robi furorę. Przeglądając statsy Coker można zauważyć, ze zawodncizka zdobywa bardzo dużo punktów, bo oddaje b. duzo rzutow
. Jakkolwiek banalnie to brzmi chodzi mi o ukazanie, ze siła ofensywna CCC jest oparta prawie wyłącznie na Amerykance. W dodatku, a co może najważniejsze skuteczność jej rzutów z gry jest słaba - przeglądając jej statsy z spotkań, można zauważyć,ze nigdy nie przekracza 55% a najczęściej wynosi około 40%. Oczywiście z kalkulatorem nie liczyłem ale z grubsza nie trudno ocenić.
Nie twierdzę, ze to słaba zawodniczka, musiałbym ją zobaczyć w akcji - tym niemniej jak wspomniałem dziwi mnie taka liczba przestrzelonych koszy w nienajsilniejszej lidze polskiej. Chciałbym ją ujrzeć np w paru spotkaniach Euroligi - wtedy poakazałaby (lub nie) klasę. Wydaje mi się, ze poki nie nastapi większa rotacja zawodniczek w zdobywaniu pkt w ataku, CCC będzie bardzo ciężko bowiem w koncu nawet defensorki w naszej lidze nauczą się bronić przeciwko Monique
Nie twierdzę, ze to słaba zawodniczka, musiałbym ją zobaczyć w akcji - tym niemniej jak wspomniałem dziwi mnie taka liczba przestrzelonych koszy w nienajsilniejszej lidze polskiej. Chciałbym ją ujrzeć np w paru spotkaniach Euroligi - wtedy poakazałaby (lub nie) klasę. Wydaje mi się, ze poki nie nastapi większa rotacja zawodniczek w zdobywaniu pkt w ataku, CCC będzie bardzo ciężko bowiem w koncu nawet defensorki w naszej lidze nauczą się bronić przeciwko Monique
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
PWSZ-POLKOWICE 67-76
PWSZ: Polkowice:
Ristić 15...........................Coker 21
zbiórek 17
Zalesiak 11......................Carvajal 14
Żurkowska 11...................Jasnowska 13
Kozdroń 11.......................Bortelova 10
Czarnecka10....................Jeziorna 6
Xin-7................................Szyćko trafia Syćko
5
Czubak2...........................Żytomirska 4
........................................Pietrzak 3
PWSZ: Polkowice:
Ristić 15...........................Coker 21
Zalesiak 11......................Carvajal 14
Żurkowska 11...................Jasnowska 13
Kozdroń 11.......................Bortelova 10
Czarnecka10....................Jeziorna 6
Xin-7................................Szyćko trafia Syćko
Czubak2...........................Żytomirska 4
........................................Pietrzak 3
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
Tak to jest jak się sprowadza za tanie pieniądze zagraniczne koszykarki.
Secret już nie ma !!!
ale ile czasu trener się przekonywał do tego że ona poprostu nie nadaje się na ekstraklasę.
Ristić i Chinki spotka ten sam los ale najpierw kilka meczy trzeba będzie przegrać.
Jedną a porządną panie trenerze trzeba sprowadzić
Secret już nie ma !!!
Ristić i Chinki spotka ten sam los ale najpierw kilka meczy trzeba będzie przegrać.
Jedną a porządną panie trenerze trzeba sprowadzić
ale daly d...
roznica pomiedzy tym a porpzednimi meczami polegala na tym, ze tym razem przeciewniczki juz na poczatku drugiej kwarty (jak nie wczesniej) stanely strefa w obronie. W poprzednich meczach tak bylo dopiero pod koniec 3 kwartami i jakims cudem dociagalismy lub nie przewage do konca. Bez komentarza pozostaje to co pokazaly dzisiaj Karpinska z Zurowska. Reszta druzyny bardzo staral sie im dorownac. Oczywiscie plusy zawsze sa
calkiem calkiem zagrala nowa, wysoka Chinka.
roznica pomiedzy tym a porpzednimi meczami polegala na tym, ze tym razem przeciewniczki juz na poczatku drugiej kwarty (jak nie wczesniej) stanely strefa w obronie. W poprzednich meczach tak bylo dopiero pod koniec 3 kwartami i jakims cudem dociagalismy lub nie przewage do konca. Bez komentarza pozostaje to co pokazaly dzisiaj Karpinska z Zurowska. Reszta druzyny bardzo staral sie im dorownac. Oczywiscie plusy zawsze sa
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
kyS pisze:ale daly d...
roznica pomiedzy tym a porpzednimi meczami polegala na tym, ze tym razem przeciewniczki juz na poczatku drugiej kwarty (jak nie wczesniej) stanely strefa w obronie. W poprzednich meczach tak bylo dopiero pod koniec 3 kwartami i jakims cudem dociagalismy lub nie przewage do konca. Bez komentarza pozostaje to co pokazaly dzisiaj Karpinska z Zurowska. Reszta druzyny bardzo staral sie im dorownac. Oczywiscie plusy zawsze sacalkiem calkiem zagrala nowa, wysoka Chinka.
Teraz cała liga będzie wiedziała że Gorzów nie potrafi rozbijać strefy.
A trener z ławki cały czas pokazuje te same zagrywki jak by był ślepy na strefe drużyny przeciwnej.
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ja bym powiedział ze ten zespół ma tylko jeden problem, brak pomysłu na atak, a co za tym idzie totalny brak celnosci powodujacy brak punktów... i tak mozna wymieniac braki. Ja pochwaliłbym jeszcze Asie Zalesiak, tylko ona i "szalona" Katarina miały jakis pomysł na gre.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Mysle ze od meczu z lksem cala liga o tym wiedziala, tylko niektorzy sie ludzili, ze poprawilismy ten element gry w ataku. To kiedy wraca Agnieszka Szott??Alexx pisze:Teraz cała liga będzie wiedziała że Gorzów nie potrafi rozbijać strefy.
A trener z ławki cały czas pokazuje te same zagrywki jak by był ślepy na strefe drużyny przeciwnej.

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”