9 kolejka-AZS PWSZ Sowood - CCC 67-76

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

9 kolejka-AZS PWSZ Sowood - CCC 67-76

Postautor: simon » 25 listopada 2006, 08:32

...
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2006, 10:27 przez simon, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 25 listopada 2006, 10:42

W tym meczu raczej wygra Gorzów J. Czarnecka J. Żurowska i K. Ristić ta 3 na M. Coker, F. Carvajal może być ciekawie. Wart podkreślić M. Coker która chyba jest jedną z najlepszych Amerykanek grających w Polsce. Dotej pory zdobyła 173, a najlepsza gorzowianka Czarnecka 118 :!:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
MatiuJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MatiuJG » 25 listopada 2006, 13:51

Bedzie bardzo zaciety mecz :P ale wygra lepszy a tym lepszym moim zdaniem bedzie CCC Polkowice

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 25 listopada 2006, 14:21

Muszę zobaczyć Coker w akcji - będzie ku temu okazja w rundzie rewanżowej gdy CCC zawita do areny. Powiem tak nie sztuką jest błyszczeć w naszej lidze - tutaj nawet Estonka Merike Andersson robi furorę. Przeglądając statsy Coker można zauważyć, ze zawodncizka zdobywa bardzo dużo punktów, bo oddaje b. duzo rzutow :). Jakkolwiek banalnie to brzmi chodzi mi o ukazanie, ze siła ofensywna CCC jest oparta prawie wyłącznie na Amerykance. W dodatku, a co może najważniejsze skuteczność jej rzutów z gry jest słaba - przeglądając jej statsy z spotkań, można zauważyć,ze nigdy nie przekracza 55% a najczęściej wynosi około 40%. Oczywiście z kalkulatorem nie liczyłem ale z grubsza nie trudno ocenić.

Nie twierdzę, ze to słaba zawodniczka, musiałbym ją zobaczyć w akcji - tym niemniej jak wspomniałem dziwi mnie taka liczba przestrzelonych koszy w nienajsilniejszej lidze polskiej. Chciałbym ją ujrzeć np w paru spotkaniach Euroligi - wtedy poakazałaby (lub nie) klasę. Wydaje mi się, ze poki nie nastapi większa rotacja zawodniczek w zdobywaniu pkt w ataku, CCC będzie bardzo ciężko bowiem w koncu nawet defensorki w naszej lidze nauczą się bronić przeciwko Monique

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 26 listopada 2006, 17:26

Po 15 minutach gry 23-33 dla Polkowic (Czarnecka 10-Coker 10)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 listopada 2006, 18:39

no i pewna wygrana 76:67. Coker 21pkt, 17 zb :!: Carvajal 14pkt, 10zb, Vera 10pkt, 6as :) Takie zagraniczne koszykarki można sprowadzać ;-)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 26 listopada 2006, 18:42

PWSZ-POLKOWICE 67-76

PWSZ: Polkowice:
Ristić 15...........................Coker 21 8) zbiórek 17
Zalesiak 11......................Carvajal 14
Żurkowska 11...................Jasnowska 13
Kozdroń 11.......................Bortelova 10
Czarnecka10....................Jeziorna 6
Xin-7................................Szyćko trafia Syćko :wink: 5
Czubak2...........................Żytomirska 4
........................................Pietrzak 3
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

MT
Nowy na forum

Postautor: MT » 26 listopada 2006, 18:49

A co z Karpinska?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 listopada 2006, 18:53

MT pisze:A co z Karpinska?
3 niecelne próby rzutu za trzy, 2 zbiórki, faul i strata w 20 minut gry - czyli conajwyżej słabo ;] Ona wyraźnie nie lubi grac przeciwko CCC. zawsze gra przeciwko nam ponizej swoich mozliwosci.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 26 listopada 2006, 19:12

To co mozna było dzis zobaczyc na parkiecie mozna okreslic jednym zdaniem...a zmieńcie wy kobiety zawód
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 26 listopada 2006, 19:38

Tak to jest jak się sprowadza za tanie pieniądze zagraniczne koszykarki.
Secret już nie ma !!! :lol: ale ile czasu trener się przekonywał do tego że ona poprostu nie nadaje się na ekstraklasę.
Ristić i Chinki spotka ten sam los ale najpierw kilka meczy trzeba będzie przegrać.
:cry:
Jedną a porządną panie trenerze trzeba sprowadzić :idea:

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 26 listopada 2006, 19:42

ale daly d...
roznica pomiedzy tym a porpzednimi meczami polegala na tym, ze tym razem przeciewniczki juz na poczatku drugiej kwarty (jak nie wczesniej) stanely strefa w obronie. W poprzednich meczach tak bylo dopiero pod koniec 3 kwartami i jakims cudem dociagalismy lub nie przewage do konca. Bez komentarza pozostaje to co pokazaly dzisiaj Karpinska z Zurowska. Reszta druzyny bardzo staral sie im dorownac. Oczywiscie plusy zawsze sa :wink: calkiem calkiem zagrala nowa, wysoka Chinka.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 26 listopada 2006, 20:18

kyS pisze:ale daly d...
roznica pomiedzy tym a porpzednimi meczami polegala na tym, ze tym razem przeciewniczki juz na poczatku drugiej kwarty (jak nie wczesniej) stanely strefa w obronie. W poprzednich meczach tak bylo dopiero pod koniec 3 kwartami i jakims cudem dociagalismy lub nie przewage do konca. Bez komentarza pozostaje to co pokazaly dzisiaj Karpinska z Zurowska. Reszta druzyny bardzo staral sie im dorownac. Oczywiscie plusy zawsze sa :wink: calkiem calkiem zagrala nowa, wysoka Chinka.

Teraz cała liga będzie wiedziała że Gorzów nie potrafi rozbijać strefy.
A trener z ławki cały czas pokazuje te same zagrywki jak by był ślepy na strefe drużyny przeciwnej. 8)

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 26 listopada 2006, 20:47

Ja bym powiedział ze ten zespół ma tylko jeden problem, brak pomysłu na atak, a co za tym idzie totalny brak celnosci powodujacy brak punktów... i tak mozna wymieniac braki. Ja pochwaliłbym jeszcze Asie Zalesiak, tylko ona i "szalona" Katarina miały jakis pomysł na gre.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 26 listopada 2006, 21:20

Alexx pisze:Teraz cała liga będzie wiedziała że Gorzów nie potrafi rozbijać strefy.
A trener z ławki cały czas pokazuje te same zagrywki jak by był ślepy na strefe drużyny przeciwnej. 8)
Mysle ze od meczu z lksem cala liga o tym wiedziala, tylko niektorzy sie ludzili, ze poprawilismy ten element gry w ataku. To kiedy wraca Agnieszka Szott?? :wink:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”