10kolejka: Włókniarz Pabianice-AZS Gorzów 61-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 04 grudnia 2006, 09:47

No cóż można powiedzieć po takim meczu.
Gorzów - jak ktoś już tu słusznie zauważył - taki sobie. Ciągle za dużo młodzieńczej fantazji. Akcje kończone w 3 - 5 sek. jakimś nieprzygotowanym rzutem. Wielka ambicja i wola walki ale duże braki techniczne. W każdej kwarcie popełniały dużo fauli co skutkowało rzutami osobistymi dla Pabianic.
Pabianice - No niestety 3 zawodniczki to trochę mało żeby wygrywać mecze w ekstraklasie. Ala, Pałka i Szpila robiły co mogły ale się nie udało.
No i reakcja trenera na 5 faul Krupy - bezcenne. Wyglądał tak jakby w jednej sekundzie zawalił mu sie cały świat.
Nie byłem i nie jestem sędzią koszykarskim dlatego nie wypada komentować ich decyzji bo zwyczajnie się na tym nie znam (w przeciwieństwie do niektórych wszystkowiedzących). Komentarze w stylu "przecież tam były kroki" lub "przecież był faul" bo sam widziałem wydają mi sie trochę śmieszne i nie na miejscu. No ale do tego, że w Polsce mamy 40 milionów sędziów i lekarzy trzeba się przyzwyczaić. Myślę jednak, że wszelkie teorie spiskowe należy schować między bajki i wziąć się do roboty.
P.S.
Aha i jeszcze jedno. Już wiemy z kolegą kogo zwolnią po kolejnych niepowodzeniach :lol: Pozdro dla OLA!!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 grudnia 2006, 15:54

ziutek_pabianice pisze:
FANATYK89 pisze:Oczywscie ze nie spadnie, jesli Tomek bedzie konsekwentie wprowadzał młode to moze jesce uderzymy do 8ki:)

Z obecną grą nie mamy co marzyć o "8"

czy uderzycie do 8-być może tak
jeśli Tomek będzie konsekwentnie wprowadzał młode-żart.CZARNY HUMOR.

Polfa nie spadnie,jestem tego pewien.
Natomiast ten sezon to miało być coś za coś.(gorsze wynika za wprowadzanie młodych zawodniczek).Cóż Tomek ma skuteczność 50 procentową.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 04 grudnia 2006, 21:42

hellraiser pisze:Cóż Tomek ma skuteczność 50 procentową.
Sory moze jestem niekumaty, ale mógłbys wyjaśnic te 50%?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 04 grudnia 2006, 23:57

Mikey pisze:
hellraiser pisze:Cóż Tomek ma skuteczność 50 procentową.
Sory moze jestem niekumaty, ale mógłbys wyjaśnic te 50%?

Wyniki są gorsze (czyli te 50%) ale młode i tak nie są ogrywane.

Trafna uwaga.

Awatar użytkownika
MadMad
Amator

zdjęcia z meczu Polfa - AZS

Postautor: MadMad » 05 grudnia 2006, 02:52

witam
zapraszam do obejrzenia zdjęć:
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 897#106897
pozdrawiam - maciek [madmad]

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 grudnia 2006, 14:26

dokładnie - a konsekwencją tegorocznego braku "coś za coś" może być przyszłoroczne "nic za nic" - czyli (o ile nahle nie pojawi się "wielka kasa") same nieograne młode (lub tanie lipne stare z "łapanki") - bez doświadczonego trenera i bez doświadczonych - a klasowych i pewnych punktów drużyny. Tylko, że Herkta jak sądzę nie obchodzi następny sezon zespołu z Pabianic - dlatego wprowadzenie jakiejkolwiek "koncepcji długofalowej" zwyczajnie nie leży w zakresie jego interesów (no i jego pupilek, którym o wiele bardziej potrzebne są jak najwyższe statsy niż dobre miejsce zespołu - tym bardziej za rok)

FANATYK89
Żak

Postautor: FANATYK89 » 05 grudnia 2006, 15:25

spokojnie, od tej kolejki zacznie sie passa zwyciestw:) A Tomek to powinien naprawde pomyslec o wszystkim, a nei konsekwentie powtarzac to samo bez efektu ...

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 05 grudnia 2006, 19:59

Teraz Łomianki, potem Brzeg, następnie Lotos, Wisła i CCC więc z tą passą będzie ciężko.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 grudnia 2006, 15:32

ziutek_pabianice pisze:Teraz Łomianki, potem Brzeg, następnie Lotos, Wisła i CCC więc z tą passą będzie ciężko.

Najpierw 2 pewne zwycięzstwa
Potem 2 raczej porażki
+1 chyba zwycięzstwo.

Akurat czarna passa minie i to w tej chwili Ale to wszystko jak wspomniałem nieważne ....
Obrazek

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 07 grudnia 2006, 14:33

Ja juz nie będe tego komentował.Cieszy mnie jeden fakt: Ewelina Gala na parkiecie.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”