"Baby Shaq" w Polkowicach!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 grudnia 2006, 22:26

Wolałbym sie z nia nie spotkac w ciemnej uliczce :? :shock: w jasnej zreszta tez .. :x

Ale wzmocnieniem CCC napewno moze byc, chyba ze ma jakies zaległosci treningowe.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 18 grudnia 2006, 08:31

El Guaje pisze:Ja wpółczuje tej Baby Shaq że będzie musiała grać przeciwko Pałeczce :D
zgadzam się szkoda ze Hitów transferowych nie ma w Włókniarzu tylko narzie same kity :(
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 18 grudnia 2006, 15:19

Ejjj a wyobrazcie sobie jak np na treningu postawi zaslone... :shock: ajjj wspolczuje sobie i nie tylko... :P ała
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 18 grudnia 2006, 15:55

bez przesady, 105kg przy 190cm wzrostu to nie jest jakis powalajacy wynik :wink:

Statsy z ligi izraelskiej Coker sa porownywalne do tych jakie kreci w PLKK, licze na to, ze podobnie bedzie i w przypadku Mills. brakowalo nam dobrze grajacego w defensywie gracza pod koszem... mam nadzieje, ze "Baby Shaq" zapelni ta luke :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 18 grudnia 2006, 20:36

O ile te 105 kg przemieszczą się do defensywy wcześniej, niż w 10 sek. akcji rywala... :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 18 grudnia 2006, 21:52

simon pisze:O ile te 105 kg przemieszczą się do defensywy wcześniej, niż w 10 sek. akcji rywala... :wink:
Jak miło uslyszec ze ktoś jest cięższy ode mnie :D
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 grudnia 2006, 21:57

do mnie jej jeszcze troche brakuje :lol: ;-) sadze jednak, że Shaq może byc sporym wzmocnieniem. Możecie wątpić, ale słynie ona z twardej i skutecznej defensywy!jestem bardzo ciekaw jej pojedynku np. z Pałka czy Mroziną :). swoją drogą już kiedys były w Polsce koszykarki podobnych "gabarytów" i były skuteczne ;-) przykład z zeszlego roku, to Rankica (?) Serenac w Gdyni. Czy przed paroma laty - Jennifer Mowe ze Ślęzy ;-) jestem bardzo ciekaw co zaprezentuje nam ta zawodniczka - oby była tak dobra, jak sie zapowiada :D

Sid
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Sid » 19 grudnia 2006, 00:16

Ciekawa zawodniczka :) Szkoda, że nasze Katarzynki z CCC grają mecz na wyjeździe w tej rundzie bo z przyjemnością zobaczyłbym poczynania tej amerykanki :)
Ryan Coleman <3

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 19 grudnia 2006, 08:02

A czy ktoś ma może jakieś informacje jakim sposobem udało się ją ściągnąć do Polkowic :?: Bo w tej części sezonu to dobrą zawodniczkę można pozyskać najczęściej z powodu kłopotów finansowych poprzedniego klubu (jak to się stało z Kim w Odrze) albo za wielką kasę, lub gdy zupełnie nie spełnia ona wymagań poprzedniego pracodawcy (jednym słowem but za formę). Ciekawe jak było tym razem :wink:
"Bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym" - Oscar Wilde

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 19 grudnia 2006, 08:44

Zbych pisze:A czy ktoś ma może jakieś informacje jakim sposobem udało się ją ściągnąć do Polkowic :?: Bo w tej części sezonu to dobrą zawodniczkę można pozyskać najczęściej z powodu kłopotów finansowych poprzedniego klubu (jak to się stało z Kim w Odrze) albo za wielką kasę, lub gdy zupełnie nie spełnia ona wymagań poprzedniego pracodawcy (jednym słowem but za formę). Ciekawe jak było tym razem :wink:

może ona po prostu chce grać w kiecce...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 grudnia 2006, 09:42

Ależ ja nie wątpię, że będzie wzocnieniem - ciekawe tylko jakiego kalibru... (dużego, wiem - nie chodzi mi o rozmiar... :wink: )
Oczywiście, że "masa" daje przewagę w pewnym elemencie - ale jak się umie z takim graczem zagrać odpowiednią grę, wtedy okazuje się - a nie +. Pytanie, kto będzie umiał...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 19 grudnia 2006, 14:13

Oczywiście, że "masa" daje przewagę w pewnym elemencie - ale jak się umie z takim graczem zagrać odpowiednią grę, wtedy okazuje się - a nie +.Pytanie, kto będzie umiał...

Niestety Coker gra w Polkowicach :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 grudnia 2006, 14:56

cheeeeeeeee........ raczej chodziło mi o trenera i o zespół jako całokształt - ale fakt, poszczególne zawodniczki taksze muszą "umieć" z tym, że jedna to sobie może na ulicy z nią pograć, a nie w lidze...

Pojedynki nią wogóle można sobie odpuścić, a w obronie wyciągać spod kosza ew (jeśli się nie da) mordować 1/2 lub dystansem - w ataku odcinać od piłek (nie jest zbyt wysoka a i pewnie niezbyt ruchliwa) i po ptokach. Można zrobić jeszcze jedno - poprostu ją "odpuścić" i skłonić rywala do gry przez nią właśnie.

Wszystko "można" - a czy "się da" to oczywiście zobaczymy na boisku - pewne jest, że będzie jeszcze ciekawiej i Anrzejowi dojdzie wspaniała "opcja" do gry.

Ps. A może to minus co piszesz? :wink: :wink: :wink: Zobaczymy kto i "jakiego kalibru" pozatym jeszcze zagra u bezpośrednich rywali CCC

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 grudnia 2006, 21:42

tak sobie przeglądam google i nie przypuszczalem ze transfer Shaq odbije sie aż takim szerokim echem :!: :shock: wyczytałem gdzieś, że jest ona po kontuzji i dlatego miala kontrakt tylko na kilka miesiecy w Izraelu (tu odpowiedz na pytanie z kilku postów wyżej - krótki kontrakt spowodowany obawami o forme po kontuzji). była też wypowiedź prezesa Korsaka, iż zainteresowanie było już dawno, tylko nie było wiadome, co ta zawodniczka pokaże po kontuzji. na szczescie "dała rade" ;-) i grac będzie w Polkowicach :)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 19 grudnia 2006, 22:31

Prezes Korsak w wywiadzie dla T P powiedział, że nasza "Baby" przyleci 2 stycznia, a już 3 będzie na treningu, także powiedział że być może zagra z Wisłą.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”