Snujemy powoli wizje tabeli przed play-off

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 22 lutego 2007, 16:43

garnett pisze:Gorzów wygra też w Łodzi i zajmie 3 miejsce,na kolejnych miejscach w 8 bez zmian.

tyle ze Gorzow grał juz w Lodzi i... przegrał. radzę dobrze spojrzeć do terminarza rozgrywek 8)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 22 lutego 2007, 17:25

garnett pisze:Wisła wygra z Lotosem i wystartuje z pierwszego miejsca do PO.
Gorzów pokona Pabianice,dlatego że ma atut własnego parkietu,jest lepiej pzygotowany motorycznie co nie musi wynikać ze słabszego przygotowania do sezonu ,ale nadmiernego eksploatowania wąskiej grupy koszykarek które posyła do boju Herkt.
Gorzów natomiast jest w stanie przez prawie całe spotkanie grać wysokim pressingiem na połowie rywala,co może mieć kluczowe znaczenie dla losów meczu.Krupska kryta mocno przez cały mecz przez trio Czubak,Ristic,Zalesiak nie będzie w stanie spokojnie prowadzić gry.
Swoją drogą to warto by było ,aby inni trenerzy ligowi w ten sposób rotowali składem jak trener Maciejewski....
Gorzów wygra też w Łodzi i zajmie 3 miejsce,na kolejnych miejscach w 8 bez zmian.
Spadkowiczem z ligi obok SMS-u będzie Leszno, z pewnością najsłabszy zespół ekstraklasy....

Z pewnością to Ty czołowym typerem nie jesteś, z tego co widziałem. Są takie zwroty jak "prawdopodobnie", "możliwie" itp. Więc w Twoim przypadku wskazane byłoby raczej używanie tego typu zwrotów.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 23 lutego 2007, 14:56

Mikey jak zwykle czujny.... :) oczywiście mój błąd....wygra w Toruniu

Patrese jak zabierasz głos to niech Ci się chce sprawdzić od kiedy biorę udział w typerkach.... :P
Prawdopodobnie to Leszno spadnie z ligi,a najsłabszą drużyną obok SMS-u jest na pewno....Moim skromnym zdaniem... :D

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 lutego 2007, 15:43

ile drużyn spada ile zostaje takie moje małe pytanko
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 23 lutego 2007, 15:48

Spadają 2 drużyny.
Choć tak do końca to nigdy nie wiadomo co PLKK wymyśli :lol:

gość

Postautor: gość » 23 lutego 2007, 16:39

z pierwszego miejsca do PO wystarstuje Lotos Gdynia, a Polfa niestety (przykro mówić) nie będzieawansować do PO w tym roku no i tak bywa w sporcie ze nawet trzeciej druzynie w Polsce moze sie nie powieść

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 lutego 2007, 17:46

gość pisze:z pierwszego miejsca do PO wystarstuje Lotos Gdynia, a Polfa niestety (przykro mówić) nie będzieawansować do PO w tym roku no i tak bywa w sporcie ze nawet trzeciej druzynie w Polsce moze sie nie powieść

megi 41, gość.
czekam na kolejne wcielenia
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 27 lutego 2007, 09:14

garnett pisze:Prawdopodobnie to Leszno spadnie z ligi,a najsłabszą drużyną obok SMS-u jest na pewno....Moim skromnym zdaniem... :D

Jak tam Twoje typowania Garnett? Specjalne pozdrowienia z Leszna dla Ciebie...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 27 lutego 2007, 13:39

Dzięki Patrese.... :oops:
Rzeczywiście jestem mocno zaskoczony,takiego wyniku się nie spodziewałem....jednak to dopiero pierwszy krok do utrzymania ,ważne ,że został uczyniony dlatego gratulacje dla Leszna za walkę do końca.

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 27 lutego 2007, 14:52

Mam pytanko bo nie jestem do konca pewny jesli chodzi o uklad tabeli. Zakladajac ze Gorzow wygra a Ccc przegraa z nami to kto zajmie 3 miejsce w tabeli? Bede mieli tyle samo pkt wiec co bedzie sie liczyc bezposredni bilans czy moze stosunek koszy rzuconych i straconych?Bo ja niestety nie orientuje sie w tym temacie.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 27 lutego 2007, 15:10

Na koniec sezonu zasadniczego:
O kolejności w tabeli decyduje liczba zdobytych punktów (zwycięstwo 2 punkty, porażka 1 punkt). W przypadku kiedy dwa zespoły mają taką samą ilość punktów o kolejności w tabeli decyduje bilans spotkań pomiędzy tymi drużynami. W przypadku kiedy więcej niż dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje tzw. mała tabela uwzględniająca jedynie wyniki spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami.

(PLKK)
Obrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 27 lutego 2007, 18:40

Szybka analiza przed ostatnią kolejką: oczywiście najwięcej zależy od CCC, w przypadku wygranej mają pewne 3. miejsce. Jeśli CCC przegrałoby, sytuacja mocno się komplikuje bo 4 drużyny mogą mieć tyle samo punktów, a kandydatem do 3. miejsca jest... AZS Poznań :!:

CCC 33
-------
GOR 32
POZ 32
ŁKS 32

Bilans dotychczasowych spotkań - małą tabelę można będzie utworzyć dopiero po ustaleniu, kto wygra swoje mecze.

CCC 1-1 GOR
CCC 1-1 POZ
CCC 0-2 ŁKS

GOR 1-1 CCC
GOR 1-1 POZ
GOR 1-1 ŁKS

POZ 1-1 CCC
POZ 1-1 GOR
POZ 2-0 ŁKS

ŁKS 2-0 CCC
ŁKS 0-2 POZ
ŁKS 1-1 GOR

Jak widać, jeśli CCC przegra, a pozostała trójka kandydatów zwycięży, najlepszy bilans w małej tabeli 4 zespołów ma Poznań. Z kolei porażka CCC przy jednoczesnej wygranej pozostałej trójki spycha ich na szóste miejsce :shock:

Jednak może się tak zdarzyć że niektórzy pretendenci przegrają, wtedy możliwości jest co niemiara - trzeba byłoby rozpatrzeć kilka osobnych przypadków. Np. w przypadku porażki ŁKS-u i CCC oraz wygranej Poznania i Gorzowa, CCC, Poznań i Gorzów mają tyle samo zwycięstw bezpośrednich i trzeba by policzyć małe punkty (przy okazji: w małej tabeli liczą się małe punkty czy stosunek rzucanych do traconych ??)

Jeśli ktoś chciałby poanalizować małe punkty, zapraszam: :)
http://www.odra.polskikosz.pl/fgbl07w.htm

Poznań - Leszno
Jelenia - ŁKS
Toruń - Gorzów
CCC - Odra

megi41

...

Postautor: megi41 » 02 marca 2007, 22:19

ann pisze:
gość pisze:z pierwszego miejsca do PO wystarstuje Lotos Gdynia, a Polfa niestety (przykro mówić) nie będzieawansować do PO w tym roku no i tak bywa w sporcie ze nawet trzeciej druzynie w Polsce moze sie nie powieść

megi 41, gość.
czekam na kolejne wcielenia
czego ty chcesz bo nie bardzo zrozumialam?

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 03 marca 2007, 20:08

Dawno AZSy gorzowski i poznański nie spotkały sie w play offach :) tradycja jakas czy co :D
Obrazek

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 marca 2007, 13:23

Don Igłata pisze:
simon pisze:Słuchaj - założyłem tak - awans do "8" Włókniarza to bezwzględne spełnienie jednocześnie aż 6 warunków (bez choćby jednego wyjątku) znaczy 3 zwyciętwa Włókniarza i 3 porażki Odry. Awans Odry to niespełnienie choćby jednego z nich - jakiegokolwiek. Stąd mi wyszło prawdopodobiestwo 10 do 90, wiadomo że rośnie to nieliniowo w miarę zwiększania warunków, a 6 to sporo...

Wiem, że można to ująć inaczej - ale to jest tylko moja subiektywna ocena

A może tak? 6 warunków. Jeden istotny (mecz Gorzów-Pabianice) - reszta nieistotne (inne pięć meczy) - szanse w meczu Gorzów - Pabianice 50/50. Szansa Brzegu na pozostanie w ósemce 50% - a w zasadzie trochę powyżej ze względu na szanse (minimalne) na pozostałe 5 nieistotnych warunków. :?:

Muszę powtórzyć na następnej stronie. :?
Ostatnio zmieniony 04 marca 2007, 13:31 przez Don Igłata, łącznie zmieniany 1 raz.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”