MISTRZOSTWA ROZPOCZĘTE!!!!!!!!!!

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

kaz126
Nowy na forum

Postautor: kaz126 » 24 czerwca 2004, 22:52

Beckham rools :lol: :lol: :lol:

Portugalia gra dalej, no trudno taki jest sport, a karne to już loteria... (no chyba że strzela Beck :D ).
Generalnie mecz był nudnawy, ale końcówką chociaż trochę nadrobili.
Zobaczymy jak Portugali pójdzie z Holandią (no chyba że cud się zdarzy i będzie to Szwecja :twisted: ).

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 czerwca 2004, 23:18

Angli by awansować przeszkodziło to, że... za wcześnie strzelili gola - paranoiczne ale prawdziwe - 80 minut "nic nie grania" i 80 minut dla Portugalczyków by w końcu "głową" przebili mur...
Ps.jutro będzie raczej nudnawo...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 24 czerwca 2004, 23:22

kurde odpadla juz hiszpanai ktorej kibicowalem teraz anglai ktora wolaem od potrugalii ... mam nadzieje ze chociaz potezna holandiai dania przejda dalej ale czesi moga dani wyjudzić zwyciestwo ...zobaczymy .. beckham jednak nie nadaje sie do reprezentacji - żenada

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 czerwca 2004, 23:31

simon pisze:Angli by awansować przeszkodziło to, że... za wcześnie strzelili gola - paranoiczne ale prawdziwe (...)

Dokładnie! W sytuacji, gdy strzeli się tak szybko bramkę trener musi dokonać wyboru - gramy dalej jakby było 0:0, czy bronimy wyniku. Moim zdaniem błędem Anglików było wybranie tej drugiej opcji. Zdjęcie z boiska Scholesa i potem (na dwie minuty przed wyrównaniem) bardzo pożytecznego Gerarda osłabiło wyraznie możliwości ofensywne Anglii. I tak mieli szczęście, że Vassell zagrał całkiem niezle, bo po kontuzji Rooneya osamotniony Owen dostałby chyba zawału tak musiałby harować. Zagrożeniem, w przypadku wyrównania (które nastąpiło zresztą), takiej koncepcji jest to, że praktycznie nie da się przestawić zespołu na normalny, ofensywny styl. Było to też widać w dogrywce, gdzie jedynie szczęście przy stałym fragmencie gry uratowało (chwilowo) dumnych synów Albionu. W sumie wynik mnie cieszy - wolę oglądać Cristiano Ronaldo niż Beckhama :D
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 czerwca 2004, 23:57

wolę oglądać Cristiano Ronaldo niż Beckhama
dokładnie - w przypadku Beckhama faktycznie można gościa tylko sobie pooglądać, jeśli chodzi o Ronaldo można jeszcze popatrzeć na jego grę...
Generalnie wynik dobry, rozwiązanie słuszne, troszkę fajnego cyrku przy karnych (pierwszy :lol: , i 2 ostatnie) i... skarcona defewnsywna taktyka, a to cenne.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 czerwca 2004, 09:27

no i Francja za burtą :) kto by się spodziewał?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 czerwca 2004, 12:39

Ci Francuzi chyba jakieś przeterminowane żaby jedli przed meczem, a może to były ślimaki, bo w podobny do nich sposób wczoraj poruszali się piłkarze. Tak wogóle, to mecz ten był zdecydowanie jednym z najgorszych na całych mistrzostwach. Właściwie wstyd dla obu ekip, że z taką grą dostali szansę gry o medale. Czechom albo Duńczykom się upiekło - już mogą właściwie myśleć o finale. Wystarczy tylko zagrać ofensywnie z Grekami, a nie jak Francuzi bronić nie wiadomo po co wyniku 0:0. Wiara w Bartheza? Słabość? Głupota? Nie mam pojęcia ... w każdym razie WSTYD Francjo!!!

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 26 czerwca 2004, 23:30

No i moja ulubiona drużyna czyli Holendrzy są w półfinale :D
Tym bardziej większa radość, że odpadli Szwedzi. Po numerach z naszą drużyną i Włochami nie czuję do nich sympatii :lol:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 26 czerwca 2004, 23:34

po raz kolejny sprawdzilo sie ze pilka to wspanialy sport ktory nie lubi zydow i oszustow - Szwecja odpadla. a jutro odpadnie Dania.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 czerwca 2004, 23:48

Również bardzo się cieszę z awansu Holandii. Po raz wtóry ukarane zostało przyjęcie defensywnej taktyki i skupienie się przede wszystkim na tym, by nie stracić bramki. Właściwie cały mecz przewagę mieli Holendrzy i chyba nawet Bóg nie chciał ich karać, kierując piłkę w ostatnich minutach dogrywki na poprzeczkę i słupek zamiast do bramki. Naprawdę przyjemnie ogląda się rozgrywanie piłki przez całą drużynę, również wszystkich obrońców, a taki sposób gry wprowadzili na tych mistrzostwach "pomarańczowi". Jestem też pełen podziwu dla zawodników rezerwowych tego zespołu - Heitingi i Makaaya. Wnieśli naprawdę wiele spokoju grając chyba nawet lepiej od tych, których zmienili... no i celnie wykonali swoje karne. A van der Sar to jednak mimo krytyki wielu klasa sama w sobie. Czym starszy tym lepszy, co potwierdził w końcowej loterii, miażdżąc psychicznie rywala. Zresztą jego vis-a-vis również spisywał się w tym meczu doskonale, potwierdzając, że póki co są to chyba jednak mistrzostwa bramkarzy.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 czerwca 2004, 01:51

Jestem ogromnie szczęsliwy że Holendrzy pomścili Włochów!!!!!! Precz z kombinatorami szwedami!!!!!
Dzis Włochów pomszczą Czesi i wywala z turnieju duńczyków!!!!!
A ten mecz Hol-swe dlatego w taki sposób pzebiegał , bo oglądałem go z przyszłym księdzem,- który za szwecją był!!! No ale w końcu go pokonaliśmy :lol: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 27 czerwca 2004, 12:27

Holandia albo Czesi mistrzami Europy - takie moje typy, i mam nadzieje żę nie pokrzyżuje ich dzisiaj Dania.

kaz126
Nowy na forum

Postautor: kaz126 » 27 czerwca 2004, 13:13

Holandia w półfinale i tak miało być!!!
Teraz czas powoli żegnać Portugalczyków i życzyć im szczęścia w walce o brąz.
Fajny byłby finał Czechy - Holandia :D

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 czerwca 2004, 14:00

Viallos pisze:Holandia albo Czesi mistrzami Europy - takie moje typy, i mam nadzieje żę nie pokrzyżuje ich dzisiaj Dania.

I ja również mam nadzieję że Czesi i Holendrzy spotkają się w finale i uraczą nas takim świetnym meczem jak w grupie!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 27 czerwca 2004, 21:41

Dania odpadła - kunktatorstwo znowu ukarane :lol:

Wróć do „Hyde Park”