TS Wisla Kraków-Lotos Gdynia 4-3-WISLA MISTRZEM POLSKI!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 26 kwietnia 2007, 15:40

osesek pisze:
kwassek pisze:Ciekawe czy lotosiaki zaprotestuja w jakis sposob przeciwko TVP ;)

tak, będą krzyczeć : "Korzeniowski jest głupi" :wink:

zawsze to lepsze niz Wasze "Ch** w d*** TVP" czy "ja postawie flaszke TVP, niech jada buraki do Gdyni" itd. :?
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Gość

Postautor: Gość » 26 kwietnia 2007, 15:46

Matii pisze:
osesek pisze:
kwassek pisze:Ciekawe czy lotosiaki zaprotestuja w jakis sposob przeciwko TVP ;)

zawsze to lepsze niz Wasze "Ch** w d*** TVP" czy "ja postawie flaszke TVP, niech jada buraki do Gdyni" itd. :?

odezwal sie chloptas z prowincji .. ktory to poucza kibicow Wisły... PRZEPRASZAMY ZA NASZE WULGARNE ZACHOWANIE -> JUZ NIE BEDZIEMY 8)

Matii-nzl

Postautor: Matii-nzl » 26 kwietnia 2007, 15:50

Anonymous pisze:
Matii pisze:
osesek pisze:

odezwal sie chloptas z prowincji .. ktory to poucza kibicow Wisły... PRZEPRASZAMY ZA NASZE WULGARNE ZACHOWANIE -> JUZ NIE BEDZIEMY 8)

nabijacie sie z Gdyni, ja nabijam sie z Was :)
a to ze z prowincji to co? gorszy jestem od Ciebie? jezeli takie masz myslenie, to gratuluje wychowania i wiedzy :D

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 26 kwietnia 2007, 16:03

Ja nie mam co protestować.
Ja jestem miłośnikiem pana Korzeniowskiego.
Mniej koszykówki więcej MARSZ NA RYNEK.
I mam nadzieje że TV odkupi od Polsatu prawa do "Zbuntowanego anioła".Na tej stacji go jeszcze nie oglądałem.(może być kosztem tej połowy co im została z Ligi Mistrzów)
NIECH ŻYJE KRÓL ROBERT.
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 26 kwietnia 2007, 17:25

W piątek po 22 zapowiada się skrócik z meczu w Gdyni....o 19 w sobotę to będzie retransmisja meczu piątkowego.... :wink: ,a w niedzielę o 18.30 retransmisja z meczu sobotniego....tak to mi na dzisiaj wygląda :evil:

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 27 kwietnia 2007, 10:49

Zdobyć Gdynię!

Na dwa dni uwaga wszystkich fanów wiślackiej koszykówki skupi się na Gdyni. W piątek i w sobotę Wisła Can-Pack dwa razy zagra nad morzem z Lotosem. Nawet jedno zwycięstwo znacznie przybliży wiślaczki do upragnionej korony.

Wariant idealny dla krakowianek to dwa zwycięstwa. Wówczas serię będą miały okazję zamknąć w pięciu meczach, a w najbliższy wtorek w Krakowie odebrać złote medale mistrzostw Polski. Choć jest to wersja optymistyczna Elżbieta Trześniewska wierzy w taki obrót wydarzeń. - Po tych dwóch spotkaniach mogę powiedzieć, patrząc zarówno z boku, z ławki rezerwowych, jak i z parkietu ,że mamy większy potencjał. Jestem przekonana, że przy odpowiedniej mobilizacji i koncentracji możemy wygrać trzy kolejne mecze - zapewnia środkowa „Białej Gwiazdy”.

Nawet jedno zwycięstwo na parkiecie rywalek znacznie przybliży Wisłę do 19. tytułu. Przy stanie 2:2 piąty i ewentualny siódmy mecz wiślaczki rozegrałyby we własnej hali, której atmosfera wielokrotnie prowadziła zespół do wygranej. Jak podkreśla Jelena Skerović fani to szósty zawodnik Wisły na parkiecie, a trener Elmedin Omanić zapytany o to, co daje krakowiankom gra we własnej hali odpowiada krótko. - Przypomnijcie sobie siódmy mecz ostatnich finałów!

Chociaż Wisłę czekają teraz dwa mecze na parkiecie rywalek, w obozie krakowianek nie załamują rąk. - W zeszłym roku przegraliśmy w Krakowie, a potem wygraliśmy mecz w Gdyni - przypomina trener Omanić, według którego o losach mistrzostwa kraju znów może rozstrzygnąć ostatni, siódmy mecz.

Także w tym sezonie wiślaczki udowodniły, że wiedzą jak wygrywać w Gdyni. 10 grudnia ubiegłego roku, w meczu 11. kolejki Ford Germaz Ekstraklasy Wisła rozbiła Lotos 94:76, a świetną formą błysnęła zdobywczyni 22 punktów, Jelena Skerović. Chociaż od tamtego meczu wiele się w gdyńskim zespole zmieniło, krakowianki z pewnością nie zapomniały jak wygrywać na parkiecie rywalek. Nawet mimo wypadku przy pracy, jakim był przegrany z Lotosem finał Pucharu Polski 74:79, rozegrany właśnie w Gdyni. Przy tak znakomitej formie jaką w ostatni weekend zaprezentowały Anna DeForge, Dominique Canty i Chamique Holdsclaw, równie słaby mecz wiślaczek jest po prostu nie może się powtórzyć. Jeśli trener Omanić, oprócz wspomnianego trio, wykorzysta olbrzymi potencjał reszty swoich podopiecznych, o dobrą postawę Wisły nad morzem możemy być spokojni.

Początek dzisiejszego meczu o godz. 19.05, w sobotę natomiast mecz rozpocznie się o godz. 16.

TVP3 Kraków przewidział dziś jedynie skrót z meczu (godz.22), a w sobotę i w niedzielę (chociaż w tym dniu nie ma żadnego meczu!) retransmisję zaplanowano odpowiednio na godz. 19 i 20.30. Szkoda, że mimo obowiązujących umów, dobro i promocja damskiej koszykówki są pomijane przez władze krakowskiego ośrodka.

wislakrakow.com

Transmisja live natomiast w ITVP od 18.53.... :D

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2007, 19:33

72:73 dla Wisył na 2 min
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2007, 19:45

77:77 czas na pierwszą dogrywke

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 27 kwietnia 2007, 19:56

Przegrana...
Ciężko wygrać kiedy 3 podstawowe zawodniczki schodzą za faule.
No nic gramy dalej.
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2007, 19:57

90:85 wygrana Lotosu

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 27 kwietnia 2007, 19:57

Dogrywka 13:8 dla Lotosu, z czego punkty: Sales 11, Breitreiner 1, Kobryn 1... bez komentarza :)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2007, 20:01

bigbird pisze:Dogrywka 13:8 dla Lotosu, z czego punkty: Sales 11, Breitreiner 1, Kobryn 1... bez komentarza :)
Sales to MVP sezonu.....

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 27 kwietnia 2007, 20:25

Gratulacje dla Lotosu brawo :!: rewelacyjny mecz Sales dla mnie też ona bedzie MVP brawo także dla Wisły za walke :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 27 kwietnia 2007, 20:28

[OT]

z protokołu:
komisarz: Marek Kozłowski

No proszę, ja nie wiedziałem że Kozioł już sobie takie układy wyrobił że rodziną obsadza najważniejsze mecze :D :wink:

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 27 kwietnia 2007, 20:49

FAN PLKK pisze:Gratulacje dla Lotosu brawo :!: rewelacyjny mecz Sales dla mnie też ona bedzie MVP brawo także dla Wisły za walke :wink:

Czyja wiem czy aż MVP jej się należy... Ale pożyjemy zobaczymy :)
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”