TS Wisla Kraków-Lotos Gdynia 4-3-WISLA MISTRZEM POLSKI!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 08 maja 2007, 16:09

BasketFan pisze:Dobrze kombinuję,prawda :?: :?: :wink: :wink:

ja tam ma do gościa pewien szacunek za podejście do pewnych nielicznych spraw i zeszły sezon, no ale przejście do największego rywala to raczej ponad moje siły :lol:
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2007, 16:17

Liquidor pisze:

ja tam ma do gościa pewien szacunek za podejście do pewnych nielicznych spraw i zeszły sezon, no ale przejście do największego rywala to raczej ponad moje siły :lol:

niech idzie :lol:
choć, az tak zle to ja chyba nawet Lotosowi nie zyczę :?
Ostatnio zmieniony 08 maja 2007, 16:37 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 08 maja 2007, 16:18

Liquidor pisze:

dlatego też Kobryń może zostać nad morzem... Pałka jest z Nami!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 maja 2007, 16:35

osesek pisze:dlatego też Kobryń

Ktoś zna taką koszykarkę :?: :roll:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 maja 2007, 16:47

Liquidor pisze:

Tak naprawde główne zło Omanic zrobił w zeszłym sezonie a tylko teraz po etapie zauroczenia powoli dochodziło to do kibiców.
Bo to w zeszłym sezonie:
-fatalny występ w Eurolidze
-treningi gwiazdy trenują a młode patrzą jak w teatrze
-nie poznanie się na talencie dla Pero

Co do Marcin Dajos powiem tak- Siedlicki wróci.Mam wrażenie że jest on kompletnie zielony na temat kk a te przyczyny porążki to zwykłe frazesy których można napisać jeszcze 100 bez oglądania meczów.

Co do Krawczyka.Ja nie mam pretensji za brak MP.Ja mam pretensje o to że nie potrafi zrobić przez 2 sezonu normalnego zespołu.Jeżeli naprawde mam mniejszy o połowe budżet od Wisły (to nie prawda )ale niech mu będzie.To niech do jasnej cholery zrobi od początku sezonu NORMALNY nawet 2 razy słabszy kadrowo zespół od Wisły.Bo oglądanie 2 zespołów w sezonie-wersji oszczędnościowej i osmieszającej się w sezonie zasadniczej i ładowanie kasy w playoffach kupując na krótki etap b.dobre zawodniczki aby dorównać Wiśle kompletnie mnie nie satysfakcjonuje.Ja nie chce MP w przyszłym sezonie .JA CHCE NORMALNOŚCi.Co do lepszej gry młodych Polek w finale w Lotosie niż z Wisły do niech podziękuje Koziorowiczowi za te lata ..choć zaraz zaraz już mu chyba podziękował w trakcie sezonu.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2007, 16:53

Co do Marcin Dajos powiem tak- Siedlicki wróci.Mam wrażenie że jest on kompletnie zielony na temat kk a te przyczyny porążki to zwykłe frazesy których można napisać jeszcze 100 bez oglądania meczów.

chyba Sielski :wink:
to że pan Dajos nie ma pojęcia o kk, to już pokazal w swoim pierwszym artykule.

aaa i zgadzam się z resztą wypowiedzi Hell... :shock:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 08 maja 2007, 16:58

ann pisze:

nie dziw się ann, hell długo przed nami przejrzał na oczy jak to jest z łysym...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 maja 2007, 17:14

osesek pisze:
ann pisze:

nie dziw się ann, hell długo przed nami przejrzał na oczy jak to jest z łysym...

W zeszłym sezonie napisałem że Omanic pali ziemie.
Ja tylko raz w życiu broniłem Omanica po meczu z Valencją.Bo akurat moim zdanuem błedy Omanica nie przełożyły się na porażke w Eurolidze.Po prostu Valencja to dla mnie super silny zespół.
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 maja 2007, 17:19

Troche was postrasze:

Obrazek
Obrazek

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 08 maja 2007, 17:22

:shock: :shock: :shock: :shock:

Nie!!!!!!!!!!!
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 08 maja 2007, 17:25

POGRATULOWAĆ I JESZCZE RAZ POGRATULOWAĆ :D
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 08 maja 2007, 18:06

hellraiser pisze:W zeszłym sezonie napisałem że Omanic pali ziemie.
Ja tylko raz w życiu broniłem Omanica po meczu z Valencją.Bo akurat moim zdanuem błedy Omanica nie przełożyły się na porażke w Eurolidze.Po prostu Valencja to dla mnie super silny zespół.

W tamtym sezonie Omanic miał słabszy zespół z którym dopiero zaczynał prace,ławka rezerwowych krótsza ,do tego doszły problemy z Braxton i ocena Jego prowadzenia zespołu nie mogła byc tak krytyczna.
Walencja to mocny zespół ktory jednak był absolutnie do ogrania przez Wisłę,wykorzystując w grze więcej zawodniczek i wprowadzając w życie pomysły dobrego trenera oparte na grze zespołowej ,a nie tylko bazując na indywidualnych popisach koszykarek... :wink:
W spotkaniach z ROS Casares przeciwniczki rzuciły Nam mnóstwo łatwych punktów z kontry,co spowodowane było słabym konstruowaniem ataków pozycyjnych przez Wisłę i stratami....pewne analogie do pierwszych meczów finałowych o MP rzucają się same :D

Jeżeli chodzi o ostatni wywiad Edo to niestety zabrakło Mu klasy by z twarzą pożegnać się z zespołem....a wypowiadanie sie o wysokości kontraktu ADF to zachowanie które pokazuje ,że nie tylko w sferze trenerskiej sporo brakuje Mu do najlepszych.... :evil:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2007, 19:34

hell... chciałeś Sielskiego, proszę bardzo. M.S reaktywacja :lol:

Komentarz Michała Sielskiego

Przegrały koszykarki

Gdyńskie koszykarki przegrały kolejne mistrzostwo Polski, które mogły, a tym razem wręcz powinny zdobyć. Nie trener, który przecież w decydującym momencie kazał im faulować, ale tego nie zrobiły. Przecież Roman Skrzecz nie mógł wbiec na parkiet i podstawić nogę rywalce. Nie przegrał też prezes Mieczysław Krawczyk, który kluczowe zagraniczne koszykarki sprowadził pod koniec sezonu. Gdyby miał im czym zapłacić, na pewno grałyby od początku, a prezes paliłby sobie cygaro i odliczał kolejne wygrane mecze.

Mistrzostwo przegrały koszykarki, którym w decydującym momencie zabrakło przede wszystkim charakteru. Wytrawny bokser zawsze dobije "napoczętego" rywala, zawodniczki Lotosu tego nie zrobiły, ale nie dlatego, że zabrakło im umiejętności. Zabrakło im charakteru zwycięzców, bo w całym sezonie wygrały tylko jeden ważny mecz - w finale Pucharu Polski. To one są przede wszystkim winne i muszą pamiętać, że winie po piętach depcze kara.
www.gazeta.pl

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 08 maja 2007, 19:50

ann pisze: To one są przede wszystkim winne i muszą pamiętać, że winie po piętach depcze kara.

brzmi groźnie :twisted: pewnie bramy piekieł otworzą się, a tam czekał będzie Skrzecz :lol: który to play-off z CCC grał Lennox by potem w finale konsekwentnie na nią nie stawiać (a nie ma wątpliwości że jest od White lepsza, a już od White z formą z 2 połowy finałów na pewno) no i to pewnie on w 5 meczu w czasie czasu, gdy rysował zagrywkę nie powiedział swoim zawodniczkom, że po rzucie mają faulować (ale to jestem w stanie zrozumieć...nie zdążył, bo bariera językowa powoduje, że ma mniej czasu w przerwach by Trocinka dała radę tłumaczyć :wink: )
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 maja 2007, 20:24

http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35617,4115142.html

i Miecio Krawczyk :))

Nie rozpaczam z powodu drugiego miejsca. Mamy przynajmniej o połowę mniejszy budżet od zespołu z Krakowa, lecz mało brakowało, a zostałby on zgnieciony w finale. Brakowało nam jednego zwycięstwa, by osiągnąć sukces, i ta sytuacja chyba sparaliżowała niektóre zawodniczki. Dumny jestem z tego, że na parkiecie znajdowały się Polki, które odgrywały znaczące role w tym finale i to uważam za sukces. W ostatnim spotkaniu zawiodły nieco Amerykanki i bez ich wsparcia nie byliśmy w stanie, niestety, wygrać decydującego spotkania. Nie ma jednak co rozpaczać. Ile jest przecież większych od Gdyni miast, które chciały by odnosić takie sukcesy, jak my. Jak na razie mamy pięć zespołów pierwszoligowych i to też jest do pozazdroszczenia. Dlatego uważam, że srebro także jest w pewnym stopniu sukcesem.

ciut ciut
, a jednak :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”