AMP w Łodzi
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
AMP w Łodzi
W niedzielę w Łodzi rozpoczynają się akademickie mistrzostwa Polski w grach zespołowych. Z Gorzowa na tę imprezę pojadą trzy zespoły: dwie ekipy koszykarskiego AZS PWSZ .
W akademickich mistrzostwach Polski biorą udział zespoły, które funkcjonują przy uczelniach, ale uczestniczą rozgrywkach centralnych.
Dwa takie zespoły ma AZS PWSZ - jeden z nich gra na parkietach ekstraklasy, drugi na jej zapleczu, w pierwszej lidze. Pierwszy zespół na zawodach w Łodzi ma poprowadzić drugi trener Janusz Wierzbicki. Ekipą rezerw pokieruje Robert Pieczyrak. Z jakimi szansami pojadą na ten turniej obie drużyny? Ekstraklasowy AZS PWSZ myśli tylko i wyłącznie o występie w finale tej imprezy, w którym najpewniej znów zmierzy się z koszykarkami AZS Poznań. Ostatnio nasze koszykarki, właśnie z poznaniankami przegrywały boje w decydujących meczach na AMP-ie. Teraz ma być inaczej, choć w składzie ekstraklasowca zabraknie czterech zawodniczek: dwóch kadrowiczek Aleksandry Karpińskiej (seniorska reprezentacja Polski) i Katariny Ristić (Słowenia), a także Justyny Żurowskiej i Katarzyny Czubak, które dostały urlop po świetnym występie na uniwersjadzie.
Z ambitnymi planami do Łodzi pojedzie także zespół rezerw, który w przyszłym sezonie będzie grał w pierwszej lidze. - W takim zestawieniu będziemy grać w kategorii juniorek starszych. Myślę, że stać nas na akademickich mistrzostwach nawet na walkę o podium. W tym roku konkurencja nie jest tak mocna, jak wcześniej i tu upatrujemy swoją szansę. Przed rokiem nasze rezerwy zajęły piąte miejsce, teraz chcemy się poprawić - mówi trener Pieczyrak.
Zmagania koszykarskie wśród kobiet rozpoczną się w niedzielę. Weźmie w nich udział sześć zespołów występujących pod egidą Akademickiego Związku Sportowego. Przez cały dzień rozgrywane będą mecze w grupach. Na poniedziałek zaplanowano fazę finałową imprezy. AZS PWSZ I w fazie grupowej zmierzy się z dwoma zespołami ze stolicy - Politechniką i Uniwersytetem Warszawskim. AZS PWSZ II nie jest rozstawiony, w grupie będzie walczył z AZS Poznań i AZS AWF Katowice.
Zrodlo www.gorzow24.pl
W akademickich mistrzostwach Polski biorą udział zespoły, które funkcjonują przy uczelniach, ale uczestniczą rozgrywkach centralnych.
Dwa takie zespoły ma AZS PWSZ - jeden z nich gra na parkietach ekstraklasy, drugi na jej zapleczu, w pierwszej lidze. Pierwszy zespół na zawodach w Łodzi ma poprowadzić drugi trener Janusz Wierzbicki. Ekipą rezerw pokieruje Robert Pieczyrak. Z jakimi szansami pojadą na ten turniej obie drużyny? Ekstraklasowy AZS PWSZ myśli tylko i wyłącznie o występie w finale tej imprezy, w którym najpewniej znów zmierzy się z koszykarkami AZS Poznań. Ostatnio nasze koszykarki, właśnie z poznaniankami przegrywały boje w decydujących meczach na AMP-ie. Teraz ma być inaczej, choć w składzie ekstraklasowca zabraknie czterech zawodniczek: dwóch kadrowiczek Aleksandry Karpińskiej (seniorska reprezentacja Polski) i Katariny Ristić (Słowenia), a także Justyny Żurowskiej i Katarzyny Czubak, które dostały urlop po świetnym występie na uniwersjadzie.
Z ambitnymi planami do Łodzi pojedzie także zespół rezerw, który w przyszłym sezonie będzie grał w pierwszej lidze. - W takim zestawieniu będziemy grać w kategorii juniorek starszych. Myślę, że stać nas na akademickich mistrzostwach nawet na walkę o podium. W tym roku konkurencja nie jest tak mocna, jak wcześniej i tu upatrujemy swoją szansę. Przed rokiem nasze rezerwy zajęły piąte miejsce, teraz chcemy się poprawić - mówi trener Pieczyrak.
Zmagania koszykarskie wśród kobiet rozpoczną się w niedzielę. Weźmie w nich udział sześć zespołów występujących pod egidą Akademickiego Związku Sportowego. Przez cały dzień rozgrywane będą mecze w grupach. Na poniedziałek zaplanowano fazę finałową imprezy. AZS PWSZ I w fazie grupowej zmierzy się z dwoma zespołami ze stolicy - Politechniką i Uniwersytetem Warszawskim. AZS PWSZ II nie jest rozstawiony, w grupie będzie walczył z AZS Poznań i AZS AWF Katowice.
Zrodlo www.gorzow24.pl
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
INEA AZS Poznań Akademickim Mistrzem Polski 2007
Po raz 4 z rzędu
INEA AZS Poznań -AZS PWSZ Gorzów 77:68
gratulacje
Po raz 4 z rzędu
gratulacje
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Łukasz-fan pisze:INEA AZS Poznań Akademickim Mistrzem Polski 2007
Po raz 4 z rzędu
gratulacje
Jaki sklad taki wynik :/ ... Mam nadzieje ze ostatni raz sobie AMP-y Gorzowianki odpuscily.
-
tomaszek
Gorzów zagrał bez Żurowskiej, Czubak, Karpińskiej (3 zawodniczki z podstawowej piątki) oraz bez Ristic i nowych amerykanek. Wiec co do skladu to poza Chomać i Szott to w pierwszym zespole zagrał tak naprawde drugi garnitur. Wiec nie mowmy ze Gorzow mial silny sklad
Nie zmienia to faktu ze czy sie gra pierwszym zespolem czy rezerwami to zawsze sie gra o zwyciestwo. Trudno nie udalo sie. Gratulacje dla Poznania i do zobaczenia na ektraligowych parkietach.
Nie zmienia to faktu ze czy sie gra pierwszym zespolem czy rezerwami to zawsze sie gra o zwyciestwo. Trudno nie udalo sie. Gratulacje dla Poznania i do zobaczenia na ektraligowych parkietach.
- pietroc
- Kadet
- Kontaktowanie:
coz, Poznan wygral doswiadczeniem w drugiej polowie. Pierwsza czesc to swietna skutecznosc, zwlaszcza gorzowianek (5 trojek do przerwy Toporowskiej, w calym meczu 7, a turnieju 9 i tytul najlepiej rzucajacej za 3). swoje spod dziury dorzucila Chomac i Banaszkiewicz, a na koniec rzut za 3 rowno z syrena i prowadzily 4 oczkami. po przerwie skutecznosc drastycznie spadla, a Poznan spokojnie wypunktowal przeciwniczki. Nie wiem czemu w finale nie grala od poczatku Szott, weszla w drugiej polowie i dala fatana zmiane. byc moze tego jednego elemtentu z poprzednich meczow zabraklo w finale.
najlepsza zawodniczka turnieju - Krupska
najskuteczniejsza - Chomac
najlepsza za 3 - Toporowska
najlepsza zawodniczka turnieju - Krupska
najskuteczniejsza - Chomac
najlepsza za 3 - Toporowska
-
Gość
Takie zdanie z boku.
Po cholerę nazywać to Akademickimi Mistrzostwami Polski, skoro grają takie "studentki" jak Beata Krupska-Tyszkiewicz.
INEA AZS Poznań jak dla mnie wygrał po prostu turniej towarzyski.
W obecnej formule sygnowanie tego AMP jest nieporozumieniem...
Nie mówiąc o tym, że nieekstraklasowe ośrodki nie mają najmniejszych szans. To nie ma nic wspólnego z duchem sportu akademickiego...
Po cholerę nazywać to Akademickimi Mistrzostwami Polski, skoro grają takie "studentki" jak Beata Krupska-Tyszkiewicz.
Nie mówiąc o tym, że nieekstraklasowe ośrodki nie mają najmniejszych szans. To nie ma nic wspólnego z duchem sportu akademickiego...
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Anonymous pisze:Takie zdanie z boku.
Krupa jest wiecznie młoda:P
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
dokladnie
Tak samo 2 zespol z Gorzowa... to byly juniorki ktore jeszcze "swojej nogi" na zadnej uczelni nie postawily.
A co do "Krupy" <lol2>
Jednakze gratulacje dla Poznania
Mam nadzieje ze to byl ostatni juz wygrany mecz z AZS-em Gorzow przez najbizsze 9miesiecy 
Jednakze gratulacje dla Poznania
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
chwile ktoś chyba nie rozumie co to są Akademickie Mistrzostwa Polski. W AMP mogą występować tylko zespoły zrzeszone w AZS. Organizacja Środowiskowa AZS w Poznaniu posiada ponad 7000 członków AZS, wśród nich jest m.in. Beata Krupska Tyszkiewicz. W barwach zespołów (AZSów) mogą występować zarówno studenci, jak i członkowie danego klubu przy czym muszą posiadać licencje zawodniczą. Akademickie Mistrzostwa Polski to nie tylko zabawa dla studentów ale wszystkich azs-iaków.
tyle sprostowania, takie są zasady od lat, inaczej bez sensu było by rozgrywać AMPy można by zrobić ogólnopolski turniej uczelni czy tam szkół wyższych i tyle, ale nie takie jest założenie AMP.
tyle sprostowania, takie są zasady od lat, inaczej bez sensu było by rozgrywać AMPy można by zrobić ogólnopolski turniej uczelni czy tam szkół wyższych i tyle, ale nie takie jest założenie AMP.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Ej, a dlaczemu na Akademickich Mistrzostwach Polski grają zawodniczki ligowe? I to w dodatku takie, ktore już niekoniecznie mają coś wspólnego z akademią?
Skoro grają zespoły ligowe, to nie dziwota że inne składy się nie zgłaszają, bo po co tracić kasę, jak i tak wiadomo, kto wygra...
A ja tak chciałam być na AMP w koszu i jak zwykle nic z tego nie wyszło.
Skoro grają zespoły ligowe, to nie dziwota że inne składy się nie zgłaszają, bo po co tracić kasę, jak i tak wiadomo, kto wygra...
A ja tak chciałam być na AMP w koszu i jak zwykle nic z tego nie wyszło.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”