Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 10 września 2007, 15:02

ciekawe bardzo dobre staty w dobrym klubie :P
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 10 września 2007, 16:05

W cyferkach nie wygląda najgorzej.
Ciekawe jeki poziom prezentuje liga bułgarska.
Jedna bułgarka juz u nas grała w zeszłym sezonie i ogólnie mówiąc-bez rewelacji.
http://bulgarianbasket.com/en/player.ph ... 2&sex=&m=3
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... 88&Women=1
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 11 września 2007, 15:08

Ewa Borys nie zagra w poznańskim MUKS-ie

Była środkowa Unii Swarzędz oraz Nowa Trading Toruń – Ewa Borys (29 lat, 186 cm), wbrew wcześniejszym informacjom prasowym nie zagra w barwach beniaminka ekstraklasy - MUKS Poznań. Powód? Obie strony nie porozumiały się co do kwestii finansowych.

- Rozstaliśmy się z Ewą, bo nie mogliśmy porozumieć się w kwestiach finansowych. Poza tym Ewa Borys chciała zakończyć karierę i taką decyzję tuż przed sezonem podjęła – mówi menedżer poznańskiego MUKS-u, Krzysztof Dutkiewicz.

Ostatnio jednak w poznańskiej prasie pojawiła się informacja, iż klub zrezygnował z usług zawodniczki ponieważ borykała się ona z kontuzją kolana. Czy to rzeczywiście prawda? – Tak. Nie będę już występować w poznańskim MUKS-ie. Rozstaliśmy się z powodów finansowych i ja rzeczywiście chciałam zakończyć karierę. Nie prawdą jest jednak, że klub zrezygnował z moich usług, tylko ja z występów w ich barwach. Z kontuzjami kolan rzeczywiście się zmagałam, ale obecnie jest na tyle dobrze, że mogłabym normalnie grać i pomóc w jakiś sposób drużynie. Chociażby doświadczeniem i ograniem – powiedziała nam Ewa Borys.

Co będzie dalej robić popularna „Boria”? – Na razie szczerze mówiąc nie wiem. Póki co, mam obecnie dość koszykówki. Muszę trochę od niej odpocząć – mówiła ze smutkiem w głosie koszykarka.

Łukasz Klin/plkk.pl

kuba11

obserwacje

Postautor: kuba11 » 11 września 2007, 22:16

wpadłem na hale dzisiaj na chwile zobaczyc co sie dzieje no i sie dzieje!dziewczyny ostro trenuja,ta bulgarka cakiem fajna,mala tez daje rade,ciezko wszyscy pracuja,Gala tylko cos zaniemogla<nie>...oprocz tych wszystkich wymienionych zauwazylem tam jeszcze Kasie Salska.czy ona tez bedzie grac u nas??ktos cos wie??bo na ten temat nic nie slychac i nikt nic nie mowi..pozdroo

kuba11

Postautor: kuba11 » 11 września 2007, 22:18

zeby nie bylo watpliwosci mowa tutaj o pabianickich koszykarkach :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 września 2007, 22:21

CCC Polkowice
Przyjscie: Paulina Rozwadowska

Bas..fan

Postautor: Bas..fan » 12 września 2007, 09:29

Wczoraj w Polkowicach rozegrano sparing:

CCC Polkowice – Duda Tęcza Leszno 67:81 (15:12, 15:25, 19:22, 18:22)

CCC: Jeziorna 18, Jasnowska 15, Bortelova 10, Gajewska 8, Szyćko 6, Tomczak 5, Rozwadowska 3, M. Pietrzak 2, Paździerska 0.

Duda: Krysiewicz 14, Mieloszyńska 12, Siwczak 10, Koc 10, Makowska 8, Krzywicka 7, Talarczyk 6, Żytomirska 5, Soroczyńska 2.
Źródło strona PLKK

Washi
Nowy na forum

Postautor: Washi » 14 września 2007, 10:32

Była skrzydłowa m.in Cukierków Odry Brzeg, a ostatnio tegorocznego beniaminka rozgrywek ROW Rybnik – Paulina Dąbkowska (23 lata,181 cm) - w nadchodzącym sezonie ligowym przywdzieje trykot INEI AZS-u Poznań. Zawodniczka związała się z poznańskim klubem rocznym kontraktem.

- Paulina Dąbkowska, grała m.in w Wiśle Kraków, Cukierkach Odrze Brzeg, czy RMKS Rybnik. Miała krótką przerwę w grze. Zobaczymy jak potraktuje pobyt u nas. Jeśli się sprawdzi, to będzie zmienniczką Joanny Jarkowskiej – mówił trener akademiczek Roman Haber.

Sama zawodniczka nie kryje zadowolenia z angażu w zespole ze stolicy Wielkopolski. – Bardzo cieszę się, że znalazłam się w drużynie AZS-u. Choć trafiłam do niej całkiem przypadkowo, a dokładniej rzecz ujmując podczas AMP w Łodzi. Tam zagrałam dobry mecz przeciwko AZS-owi, działacze to dostrzegli i zaprosili mnie do drużyny – relacjonuje Paulina Dąbkowska. – Ze swojej strony spodziewam się w tym sezonie bardzo ciężkiej pracy na treningach. Mam nadzieję też, że udanie zaprezentuję się na parkietach ekstraklasy, a przede wszystkim zbiorę dużo cennych doświadczeń - uzupełnia sympatyczna koszykarka.

Łukasz Klin
plkk.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 września 2007, 18:58

Stampalija podpisała!
W końcu, po prawie miesiącu oczekiwań, podpisany kontrakt odesłała do Polkowic Petra Stampalija! Tym samym Chorwatka będzie ostatnią koszykarką, która wzmocni CCC przed tym sezonem.

Petra Stampalija ma 27 lat i mierzy sobie 188cm. Może występować na pozycji silnej skrzydłowej i centra. Obecnie koszykarka przygotowywuje się do Mistrzostw Europy razem ze swoją reprezentacją na zgrupowaniu we Włoszech. Nie wiadomo kiedy Stampalija pojawi się w Polkowicach, bowiem wszystko zależy od tego, jak ten turniej potoczy się dla kadry Chorwacji.

Kontrakt będzie obowiązywał do końca sezonu 2007/08. Na Stampaliji zakończyło się budowanie drużyny Andrzeja Nowakowskiego.

Kuba Patykowski
www.plkk.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 19 września 2007, 00:07

Przylatują koszykarki do Cukierków

W środę wieczorem do Polski dotrą dwie najprawdopodobniej już ostatnie koszykarki, które zasilą Cukierki Odrę Brzeg w przyszłym sezonie. Jeśli spełnią oczekiwania trenera, kadra zespołu będzie zamknięta.

Rosjanka i Amerykanka wieczorem wylądują na warszawskim lotnisku Okęcie. - Dopóki nie będą w Brzegu, nie zdradzę ich nazwisk, ale mogę powiedzieć, że z tego, co widziałem na wideo, będą silnym wzmocnieniem zespołu - zapowiada szkoleniowiec Cukierków Krzysztof Kubiak. Obie mają po 25 lat, rosyjska rozgrywająca w zeszłym sezonie występowała w drużynie z Omska, a wcześniej grała w tak znanych zespołach, jak Nowosybirsk, Jekaterynburg czy Dynamo Moskwa. Amerykańska skrzydłowa ma za sobą występy w lidze portugalskiej, więc europejski styl gry nie powinien być jej obcy. - Daję sobie jeszcze trzy dni na ich sprawdzenie, ale jestem już niemalże zdecydowany je zatrudnić. Jeśli wystąpią w weekend w dwumeczu z Jelenią Górą i Lesznem, to u nas zostaną - zapowiada trener. - Liczę zwłaszcza na Rosjankę, bo kontuzji barku doznała nasza rozgrywająca Magda Rzeźnik i z konieczności rozgrywa obrońca Daria Cybulak - dodaje. Przerwa Rzeźnik w treningach potrwa około dwóch, trzech tygodni.

Europejskie doświadczenie przymierzanej do zespołu Amerykanki jest o tyle ważne, że właśnie w tym elemencie kłopoty ma inna pozyskana niedawno zawodniczka zza oceanu Joli Clyburn. Najlepiej punktująca zawodniczka Cukierków, podczas weekendowego turnieju w Brzegu, miała spore problemy z dwutaktem. - W Stanach szkoli się ten element troszkę inaczej i zawodniczki często mają z tym kłopot. To strasznie denerwujące i deprymujące dla zawodniczki, jeśli robi wszystko, tak jak ją uczono, a sędziowie odgwizdują błąd. Przeprowadziłem z nią już jednak rozmowę i myślę, że szybko przyzwyczai się do tych różnic. Mimo wszystko widać, że będzie dużym wzmocnieniem zespołu, jest szybka, bardzo dobra w kontratakach i akcjach podkoszowych - ocenia nową podopieczną szkoleniowiec.

2007-09-18 20:57
Źródło: Gazeta Wyborcza Opole
-------------------------

z tym nie podawaniem nazwisk to - przynajmniej w wypadku Rosjanki - takie robienie tajemnicy poliszynela :) 25-letnich rozgrywających które grały ostatnio w Omsku a wcześniej w Jekaterinburgu i Nowosybirsku to raczej ciężko znaleźć więcej niż jedną :) Chociaż fakt, przeszukując basket.ru przy jego obecnym stanie technicznym można dostać furii, ale dla chcącego nic trudnego :) No i jeszcze inne źródła, ale basket.ru wystarczy ;)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 20 września 2007, 13:55

Polfa: Zrezygnowali z Bułgarki

Bułgarska koszykarka Nikolowskaja nie jest już zawodniczką drużyny MTK Pabianice.

Obrazek

- Zdecydowałem się zrezygnować z niej po turnieju w Brzegu, w którym wykazała stosunkowo małą przydatność do naszej drużyny - wyjaśnia trener MTK Sławomir Depta. - A miała przy tym bardzo wysokie żądania finansowe, bynajmniej nieadekwatne do jej umiejętności sportowych. Nikogo na jej miejsce nie kupimy, ponieważ musimy mieścić się w ramach ściśle określonego skromnego budżetu. Uważam jednak, że zdołamy stworzyć, po odpowiednim przygotowaniu, całkiem niezły zespół, z którym każdy będzie musiał się liczyć w mistrzostwach ekstraklasy.

Jutro o godz. 10.30 koszykarki MTK rozegrają w pabianickiej hali mecz kontrolny. Ich przeciwnikiem będzie zespół Energia Katarzynki Toruń, którego trenerem jest b. szkoleniowiec pabianickich koszykarek Dariusz Raczyński.

(m. st.)

(źródło: www.naszemiasto.pl - Łódź / Express Ilustrowany)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 20 września 2007, 13:56

ŁKS: Bez kasy nie ma centra

Kierownictwo ŁKS Basket Women już w ub. sezonie zabiegało o pozyskanie do drużyny wysokiej klasy centra. Nie udało się. Po zakończeniu kariery sportowej przez Leo Krystofovą, obsadzenie tej pozycji jest tym bardziej uzsadanione.

Obrazek

- Niestety, na razie nie zanosi się na to, abyśmy mieli w zespole tak bardzo nam potrzebną wysoką koszykarkę - mówi trener ŁKS Mirosław Trześniewski.

- Po prostu nie stać nas na kupno nawet średniej klasy centra. To wydatek około 5 tys. euro miesięcznie. Mam jednak nadzieję, że jeszcze przed rozpoczęciem mistrzostw ekstraklasy zdołamy jakoś tę dziurę załatać.

Pierwszym poważnym sprawdzianem przed rozpoczęciem sezonu będzie dla moich podopiecznych udział w międzynarodowym turnieju w Czechach, który potrwa od piątku do niedzieli. Jedziemy tam na zaproszenie Taboru, czołowego klubu w czeskiej lidze koszykówki kobiecej.

(m. st.)

(źródło: www.naszemiasto.pl - Łódź / Express Ilustrowany)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 20 września 2007, 15:15

Edzia pisze: Uważam jednak, że zdołamy stworzyć, po odpowiednim przygotowaniu, całkiem niezły zespół, z którym każdy będzie musiał się liczyć w mistrzostwach ekstraklasy.

Odważny człowiek ten Depta. :!:
Bardzo ciekawa i śmiała teza :!: :!:
Bardzo :!: :!:
:shock: :shock: :idea: :idea:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 20 września 2007, 15:18

BasketFan pisze:
Edzia pisze: Uważam jednak, że zdołamy stworzyć, po odpowiednim przygotowaniu, całkiem niezły zespół, z którym każdy będzie musiał się liczyć w mistrzostwach ekstraklasy.

Odważny człowiek ten Depta. :!:
Bardzo ciekawa i śmiała teza :!: :!:
Bardzo :!: :!:
:shock: :shock: :idea: :idea:

najwazniejsze jest pozytywne myslenie i brak kompleksow :D :wink: :lol:

malkontent
Żak

Postautor: malkontent » 20 września 2007, 15:20

Niech nie robi sobie jaj z pogrzebu :!: :!: :twisted:
Kto ma sie liczyc z zespolem z Pabianic, Wisla czy Lotos :?: :lol: :lol:
Ale trzeba mu przyznac, ze chlop ma poczucie humoru :!: :wink:
spoko, loko, luz i spontan... :-)