10 kolejka FGE: Derby : AZS Poznań vs MUKS Poznań 78-48
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
FAN PLKK pisze:gratulacje dla AZS-u jednak mecz nie był az taki ciekawy jak by sie wydawało ze bedzie
w drugiej polowie - tak. Ale w pierwszej było to calkiem dobre widowisko, dynamiczne, emocjonuące, agresywne. Cieszy, ze niektore zawodniczki zagrały lepiej niz poprzednio, ale to i tak nadal mnej niz to co byśmy chciali widziec;) Bardzo dobra gra Wery - szkoda tylko kilku "bramkarkich wyrzutów" w drugiej polowie meczu, bo o ile mnie pamiec nie myli, to wiekszosc z nich do adresata nie dotarło. Wielki szacunek dla Ilony Mądrej - wytrzymała trudy spotkania i pare razy pokazała naszym zawodniczkom przysłowiową figę. Mogłem tez zobaczyc MUKSową rozgrywającą Amerykankę (sorry - nie pamietam nazwiska) - generalnie...bez rewelacji, chociaz oczywiście o niebo lepsza od np: S.Worthy
Wracając do błyskotliwej wypowiedzi "goscia" traktującej o tym jakoby nie mogl skupic sie na meczu, bo mu dzieci po hali biegały.... na mniejscu tego widza/goscia to ja bym sie cieszył - i to z oczywistych wzgledów
Ja uwazam, ze oragnizatorzy zrobili naprawde wiele, by przyciągnąć poznaniaków na DERBY - i mysle, ze im sie udało(chociaz lepiej zawsze moze byc!), bo ludzi wg mnie było napewno ponad 1500.
Generalnie mysle, ze pierwsze Derby Poznania w XXI wieku wypadły godnie i solidnie. Oczywiscie to nie to samo co Derby z lat '90, ale mówiąc jezykiem mniej formalnym dzisiejsze Derby "dały radę".
Poznań zdobyty przez AZS
A w marcu rewanż..... - czyli wyjazd na Chwiałkę
reloaded :]
-
Żołnierz niezal.
Ogólnie tam gdzie te dzieci siedziały to są wyznaczone dla nich miejsca...Ogólnie dla szkół...a z drugiej strony areny leza reklamy,wiec nie da rady ich przesadzic..no chyba ze manager Azsu to załatwi...PozdroŻołnierz niezal. pisze: I mam prośbę do kibiców AZSu. Niech coś zrobią z tą grupą ze szkoły co siedziała naprzeciwko was. Psuja tylko atmosferę.
Endrju pisze:W TV jednak bylo widac ze hala swiecila pustkami...(Tzn puste trybuny).
Moze tak kamery byly ustawione ze za wiele widac nie bylo...
Z perspektywy relacji TV mogło to tak wyglądać, gdyż tamta część Areny na którą skierowane były kamery jest wyłączona z użytku na meczach AZSu. Ludzie byli skupieni na dwóch sektorach gdzie pośrodku jest loża dla Vipów. A kamera byla umiejscowiona nad lożą i widać było tylko naprzeciwko ludzi siedzących na krzesłach za bandami a trybuny w tle puste.
Z tym 1600 to Biegański przesadził, ale myśle że ten tysiączek ze spokojem był co jak na Poznań jest fajnym wynikiem.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
Mytek - pisząc derby zapomniałeś dodać jednej ważnej rzeczy - W EKSTRAKLASIE;) Wiele razy dochodziło już w tym wieku do spotkań derbowych w Poznaniu na niższych szczeblach rozgrywkowych.
Pozdrowionka!:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Widzów - maksymalnie tysiąc. Pewnie na koszykarzach trzy godziny później było ich więcej.
Poziom - beznadziejny. Skobel i Antczak nie uniosły ciśnienia, a bez nich MUKS nie był w stanie nic zrobić. Reda pod koszami rządziła i dzieliła. Tyle że gdyby tak za dwa lata rozegrać derby w tych składach, to wynik byłby w drugą stronę
Poziom - beznadziejny. Skobel i Antczak nie uniosły ciśnienia, a bez nich MUKS nie był w stanie nic zrobić. Reda pod koszami rządziła i dzieliła. Tyle że gdyby tak za dwa lata rozegrać derby w tych składach, to wynik byłby w drugą stronę
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze::) Co do ilości widzów przychylam się do opinii Marasa i Wrony - moim zdaniem jakieś 1100-1200 osób... sporo z MUKSa (objawili się klaskając pod koniec meczu;) )... trochę z Leszna:) Ogólnie jak na ostatnie czasy, to frekwencja przyzwoita!
Mytek - pisząc derby zapomniałeś dodać jednej ważnej rzeczy - W EKSTRAKLASIE;) Wiele razy dochodziło już w tym wieku do spotkań derbowych w Poznaniu na niższych szczeblach rozgrywkowych.
Pozdrowionka!:)
a tak - przepraszam. w koncu na niejednych Derbach Poznania juz bylem;)
reloaded :]
-
?
zgadzam sie z za duzo klepy a za malo finezji, mecze juniorek wiecej dostarczaja emocji a tu.....10 kozlow by przejsc polowe, ogolnie nedza
Wiecej ambicji maja juniorki i graja nowoczesny basket, Skobel gdzies zniknele, ale klepaniae Krupskiej to lata 80, tak juz sie nie gra
I te dzieci sie nudzily nawet.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”