10 kolejka FGE: Derby : AZS Poznań vs MUKS Poznań 78-48

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 02 grudnia 2007, 20:27

gratulacje dla AZS-u jednak mecz nie był az taki ciekawy jak by sie wydawało ze bedzie :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 02 grudnia 2007, 22:32

FAN PLKK pisze:gratulacje dla AZS-u jednak mecz nie był az taki ciekawy jak by sie wydawało ze bedzie :wink:

w drugiej polowie - tak. Ale w pierwszej było to calkiem dobre widowisko, dynamiczne, emocjonuące, agresywne. Cieszy, ze niektore zawodniczki zagrały lepiej niz poprzednio, ale to i tak nadal mnej niz to co byśmy chciali widziec;) Bardzo dobra gra Wery - szkoda tylko kilku "bramkarkich wyrzutów" w drugiej polowie meczu, bo o ile mnie pamiec nie myli, to wiekszosc z nich do adresata nie dotarło. Wielki szacunek dla Ilony Mądrej - wytrzymała trudy spotkania i pare razy pokazała naszym zawodniczkom przysłowiową figę. Mogłem tez zobaczyc MUKSową rozgrywającą Amerykankę (sorry - nie pamietam nazwiska) - generalnie...bez rewelacji, chociaz oczywiście o niebo lepsza od np: S.Worthy :wink:

Wracając do błyskotliwej wypowiedzi "goscia" traktującej o tym jakoby nie mogl skupic sie na meczu, bo mu dzieci po hali biegały.... na mniejscu tego widza/goscia to ja bym sie cieszył - i to z oczywistych wzgledów :!: Moze gość lubował się w prosektoryjnej atmosferze areny sprzed dwóch sezonów??????
Ja uwazam, ze oragnizatorzy zrobili naprawde wiele, by przyciągnąć poznaniaków na DERBY - i mysle, ze im sie udało(chociaz lepiej zawsze moze byc!), bo ludzi wg mnie było napewno ponad 1500.

Generalnie mysle, ze pierwsze Derby Poznania w XXI wieku wypadły godnie i solidnie. Oczywiscie to nie to samo co Derby z lat '90, ale mówiąc jezykiem mniej formalnym dzisiejsze Derby "dały radę".

Poznań zdobyty przez AZS :!:

A w marcu rewanż..... - czyli wyjazd na Chwiałkę :lol: myslę, ze trzeba juz zamawiać busa, a w najgorszym wypadku rezerować bilety MPK :wink: :wink:
reloaded :]

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 grudnia 2007, 22:59

W TV jednak bylo widac ze hala swiecila pustkami :|...(Tzn puste trybuny).

Moze tak kamery byly ustawione ze za wiele widac nie bylo...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Żołnierz niezal.

Postautor: Żołnierz niezal. » 02 grudnia 2007, 23:15

:lol: Czasami wpisy mnie zabijają 1600ludzi????????? Gdzie oni byli???? Toż to prawie połowa Areny musiała by byc pełna. jak było 1000 no to moze bym się zgodził. Ale 1600???? Bez żartów mi tu. Co do poziomu powiem krótko. byłem ostatnio na derbach juniorek starszych i był większy szał. siermiężna koszykówka. Zero finezji. Może dwie akcje amerykanki. Ale z jednej strony tzw klepanie piłki do czego akurtat AZS nas przyzwyczaił (ta opinia jest opiną ogólnie znaną i siedzieliśmy w sporej grupie i każdy ją wyrażał-pozdro dla Brygady Leszno!!!!!!!!!!!!) a z drugiej strony jeszcze brak doświadczenia. w czwartej kwarcie no to juz mecz do jednego kosza. MUKS miał zbyt krótką ławkę. I mam prośbę do kibiców AZSu. Niech coś zrobią z tą grupą ze szkoły co siedziała naprzeciwko was. Psuja tylko atmosferę.

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 03 grudnia 2007, 00:06

Endrju pisze:W TV jednak bylo widac ze hala swiecila pustkami :|...(Tzn puste trybuny).

a gdzie oglądałeś transmisje??w TVP info było wszystko dobrze widac...Kibiców było ok. 1200 wiec troche było..
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 03 grudnia 2007, 00:09

Żołnierz niezal. pisze: I mam prośbę do kibiców AZSu. Niech coś zrobią z tą grupą ze szkoły co siedziała naprzeciwko was. Psuja tylko atmosferę.
Ogólnie tam gdzie te dzieci siedziały to są wyznaczone dla nich miejsca...Ogólnie dla szkół...a z drugiej strony areny leza reklamy,wiec nie da rady ich przesadzic..no chyba ze manager Azsu to załatwi...Pozdro
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 grudnia 2007, 00:33

Endrju pisze:W TV jednak bylo widac ze hala swiecila pustkami :|...(Tzn puste trybuny).

Z perspektywy relacji TV mogło to tak wyglądać, gdyż tamta część Areny na którą skierowane były kamery jest wyłączona z użytku na meczach AZSu. Ludzie byli skupieni na dwóch sektorach gdzie pośrodku jest loża dla Vipów. A kamera byla umiejscowiona nad lożą i widać było tylko naprzeciwko ludzi siedzących na krzesłach za bandami a trybuny w tle puste.
Z tym 1600 to Biegański przesadził, ale myśle że ten tysiączek ze spokojem był co jak na Poznań jest fajnym wynikiem.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 grudnia 2007, 00:46

:) Co do ilości widzów przychylam się do opinii Marasa i Wrony - moim zdaniem jakieś 1100-1200 osób... sporo z MUKSa (objawili się klaskając pod koniec meczu;) )... trochę z Leszna:) Ogólnie jak na ostatnie czasy, to frekwencja przyzwoita!

Mytek - pisząc derby zapomniałeś dodać jednej ważnej rzeczy - W EKSTRAKLASIE;) Wiele razy dochodziło już w tym wieku do spotkań derbowych w Poznaniu na niższych szczeblach rozgrywkowych.

Pozdrowionka!:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 03 grudnia 2007, 10:38

Widzów - maksymalnie tysiąc. Pewnie na koszykarzach trzy godziny później było ich więcej.

Poziom - beznadziejny. Skobel i Antczak nie uniosły ciśnienia, a bez nich MUKS nie był w stanie nic zrobić. Reda pod koszami rządziła i dzieliła. Tyle że gdyby tak za dwa lata rozegrać derby w tych składach, to wynik byłby w drugą stronę

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 grudnia 2007, 11:00

I tu się mylisz na koszykarzach było widzów zdecydowanie mniej bo była transmisja z drugiej częśći tego meczu, do tego Inowrocław przyjechał w jakiejść tam liczbie.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

BB
Nowy na forum

Postautor: BB » 03 grudnia 2007, 17:21

Gratulacje dla AZS-u! MUKS stanął w drugiej połowie, ale i takie mecze trzeba przeżyć.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 03 grudnia 2007, 19:03

Seba pisze::) Co do ilości widzów przychylam się do opinii Marasa i Wrony - moim zdaniem jakieś 1100-1200 osób... sporo z MUKSa (objawili się klaskając pod koniec meczu;) )... trochę z Leszna:) Ogólnie jak na ostatnie czasy, to frekwencja przyzwoita!

Mytek - pisząc derby zapomniałeś dodać jednej ważnej rzeczy - W EKSTRAKLASIE;) Wiele razy dochodziło już w tym wieku do spotkań derbowych w Poznaniu na niższych szczeblach rozgrywkowych.

Pozdrowionka!:)

a tak - przepraszam. w koncu na niejednych Derbach Poznania juz bylem;)
reloaded :]

?

Postautor: ? » 03 grudnia 2007, 22:17

zgadzam sie z za duzo klepy a za malo finezji, mecze juniorek wiecej dostarczaja emocji a tu.....10 kozlow by przejsc polowe, ogolnie nedza :evil: Wiecej ambicji maja juniorki i graja nowoczesny basket, Skobel gdzies zniknele, ale klepaniae Krupskiej to lata 80, tak juz sie nie gra :oops: I te dzieci sie nudzily nawet.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”