Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 14 grudnia 2007, 07:34

Anonymous pisze:
Marco pisze:ktos wyjaśni kim ona jest???

Dragoslava Žakula urodziła się w Slavońskim Brodzie (obecnie Chorwacja, wtedy Jugosławia), jest Serbką i mieszka na stałe w Banja Luce (Bośnia i Hercegowina).

i powinna się spakować razem z romkiem i wyjechać jak najdalej od Lotosu bo grać nie umie niestety :( tylko przez nią Natalka siedzi na ławce :(
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 14 grudnia 2007, 15:46

KIBIC pisze:
Anonymous pisze:
Marco pisze:ktos wyjaśni kim ona jest???

Dragoslava Žakula urodziła się w Slavońskim Brodzie (obecnie Chorwacja, wtedy Jugosławia), jest Serbką i mieszka na stałe w Banja Luce (Bośnia i Hercegowina).

i powinna się spakować razem z romkiem i wyjechać jak najdalej od Lotosu bo grać nie umie niestety :( tylko przez nią Natalka siedzi na ławce :(

a co to ma do plotek i informacji kadrowych!? :?

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 14 grudnia 2007, 18:04

Minja Siljegovic wzmacnia Utex Row
2007-12-14 14:51

Minja Siljegovic w Polsce znana z występów w Starym Browarze AZS Poznań pod panieńskim nazwiskiem Trzić wzmacnia beniaminka Ford Germaz Ekstraklasy przed meczem w Lesznie. Wszystkie formalności zostały dopełnione i zawodniczka dzisiaj otrzymała licencję na występ w barwach zespołu Utex Row Rybnik.

Serbka, urodzona w Sarajewie mierzy 188 cm wzrostu i może występować na pozycji silnej skrzydłowej lub środkowej. W sezonie 2003/2004 w barwach zespołu Stary Browar AZS Poznań zdobywała średnio 6,3 punktu i prawie 3 zbiórki na mecz przebywając na boisku średnio 16 minut.

W Rybniku liczą, że wysoka zawodniczka wzmocni siłę podkoszową beniaminka FGE i dodatkowo pozwoli odpocząć liderkom zespołu Nikicie Bell i Hollie Merideth.

plkk.pl
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 grudnia 2007, 22:57

Jak już to Terzic, pamiętam że miała wtedy jakieś problemy z wizą jak u nas grała :?
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 grudnia 2007, 18:25

Nowakowski zrezygnował!
2007-12-15 11:44

Andrzej Nowakowski, współautor największych sukcesów CCC Polkowice, w dniu wczorajszym złożył na ręce zarządu klubu dymisję z funkcji trenera drużyny! Włodarze klubu, z prezesem Krzysztofem Korsakiem na czele, rezygnację trenera przyjęli. W niedzielnym spotkaniu z Odrą Brzeg polkowiczanki poprowadzi drugi trener - Wojciech Spisacki.

Nowakowski z drużyną CCC sięgnął po dwa brązowe medale mistrzostw Polski, a także doprowadził zespół do 1/16 Pucharu FIBA. Jednak w tym sezonie, oprócz rozgrywek pucharowych, polkowiczankom zupełnie się nie wiodło i w lidze przegrały już pięć spotkań z rzędu. - Piąta porażka musi dać mi dużo do myślenia - powiedział po ostatnim przegranym meczu z Lotosem łódzki szkoleniowiec. Już dziś wiadomo co miał na myśli.

W najbliższym spotkaniu zespół poprowadzi dotychczasowy asystent Nowakowskiego i dyrektor sportowy MKSu Orła Polkowice - Wojciech Spisacki, który przed przyjściem do Polkowic Nowakowskiego był pierwszym trenerem ówczesnego CCC Aquaparku. Spisacki wszedł z tą drużyną do ekstraklasy, a także, w swoim pożegnalnym sezonie jako pierwszego szkoleniowca, zdobył Puchar Polski.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 grudnia 2007, 18:36

Jak dla mnie to bezsens- CC będzie grało lepiej i wyjdzie po nowym roku z dołka- totalnie niepotrzebnie Andrzej sie podał do dymisji. W zeszłym roku pomimo dobrego składu też poprzegrywali dużo spotkań w lidze i na zakończenie było dobrze.
Po prostu frajersko nie umieli sie przestawić na cykl pucharowy, ale to było do nadrobienia po nowym roku.
Druga sprawa, że bezsensu Andrzej nei rotował młodymi Polkami - tzn jak pisałem juz wcześniej : powinien wybrać najlepszą młodą Polkę, i konsekwentnie na nia stawiać, aby zmieniała podstawowe zawodniczki. Wtedy areał koszykarek z 7 grających na boisku poszerzyłby sie do 8 co odciążyłoby trochę zmęczony zespoł ( to jest wariant asekuracyjny, ja tam bym rotował calą 10 i nawet jesli poprzegrywałbym parę spotkań, to jestem pewien ,że zespoł na play off miałby dużo sił i pokazałby miejsce w szeregu niejednemu)

Mimo wszystko jednak, Andrzej powinien zostać bo po Nowym Roku byłoby już ok.

A jeśli juz odchodzi to przydałby sie dobry trener W AZS-ie zamiast Habera.Myślę jednak ,że Haber na bank zostanie, chyba ,że zastapi go Grzegorz Szajek :D

?

Postautor: ? » 15 grudnia 2007, 19:20

A Natalka to serbce moze buty nosic :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 15 grudnia 2007, 21:38

Myślę, że u podstaw decyzji Andrzeja nie leżał wyłącznie aspekt czysto sportowy - każdy wie, że Orzeł będzie silny to normalne - myślę, że był już po prostu zmęczony...

Jednocześnie nie szukałbym sztucznie dla niego alternatywnego zatrudnienia - bo nie sądzę, by był teraz na poziomie "szukania pracy"...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 grudnia 2007, 22:01

Ja myślę, że trener Nowakowski ma swoje zasady.
Dał drużynie to co mógł, ale to nie wypaliło, więc zrezygnował.
myślę, że był już po prostu zmęczony...

Tu może też być sporo prawdy, bo z tego co pamiętam w tamtym sezonie mówił, że czuje się zmęczony i długo wahał się czy zostać w klubie czy nie.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 15 grudnia 2007, 23:28

Urlep trenerem Polkowic?

Andrzej Nowakowski zrezygnował z prowadzenia zespołu koszykarek CCC Polkowice. Jak powiedział prezes klubu Krzysztof Korsak, w niedzielnym spotkaniu ligowym drużynę poprowadzi dotychczasowy asystent Nowakowskiego, Wojciech Spisacki, ale władze CCC Polkowice rozważają zatrudnienie nowego szkoleniowca. Być może będzie nim były trener męskiej reprezentacji Polski i koszykarzy Śląska Wrocław, Andrej Urlep.

Prezes Korsak potwierdził, że jednym z kandydatów na stanowisko trenera jest Urlep. - Umowę z trenerem Nowakowskim rozwiązaliśmy za porozumieniem stron. Dopóki nie znajdziemy nowego trenera, zespół będzie prowadził Wojciech Spisacki. Nie wykluczam i takiej sytuacji, że pozostanie on na stanowisku pierwszego szkoleniowca do końca sezonu. Nie chcę popełnić błędu, decyzja będzie przemyślana, a nie szybka. Bierzemy pod uwagę trenerów polskich i zagranicznych, ale grono to jest bardzo wąskie. Mogę tylko potwierdzić, że rozmawiałem z trenerem Urlepem, ale to niczego nie przesądza - powiedział Korsak.

Koszykarki CCC, które w ligowej tabeli zajmują 8. lokatę, w niedzielę zmierzą się z Cukierkami Odrą Brzeg. W minionym sezonie zespół z Polkowic wywalczył brązowy medal mistrzostw Polski, a teraz ma na koncie sześć porażek. W Pucharze Europy FIBA polkowiczanki mimo wysokich porażek z Dynamo Kursk awansowały do fazy 1/16.

Spisacki jest związany z Polkowicami od kilku sezonów. W maju 2001 roku wprowadził zespół CCC Aquapark Polkowice do ekstraklasy.

gazeta.pl

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 16 grudnia 2007, 00:14

ooo jaaa :) ostro pocisneli :P Nie wyobrazam sobie Urlepa prowadzacego zenski zespol :) pozdro :)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 grudnia 2007, 00:25

nie sądzę, by szanse na zatrudnienie Urlepa były duże... choć zawsze chciałem na żywo zobaczyć jego nerwy itd :lol:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 16 grudnia 2007, 00:43

Pfuu wypluj te słowa Saletra, Szajek pracuje w Koninie i nie tak narazie zostanie.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 grudnia 2007, 09:46

wg. Gazety Wyborczej byc może następczyni Karpińskiej:

http://www.wnba.com/playerfile/chandi_jones/index.html

W KSSSE AZS PWSZ rozmowy o wzmocnieniach i terminach

Wiemy już kiedy KSSSE AZS PWSZ Gorzów zagra koszykarskie mecze w Europie z CCC Polkowice. Gorzowianie wciąż szukają następczyni dla Aleksandry Karpińskiej.
Pierwsza na liście była Barbara Turner. Okazało się jednak, że ta zawodniczka jest dla gorzowskiego klubu trochę za droga. Teraz najbliżej KSSSE AZS PWSZ jest 25-letnia Chandi Jones. Mająca 175 cm wzrotu czarnoskóra koszykarka może grać na pozycjach rzucającego obrońcy i skrzydłowej. Ma za sobą ponad 60 występów w WNBA, w zespołach Detroit Shock (nawet w pierwszej piątce) i Minnesota Lynx. Jej dobrze rozwijającą się karierę w USA przerwała jednak w 2006 r. kontuzja. Jones dobrze zna europejskie realia koszykówki. W sezonie 2005/06 w barwach włoskiej Parmy rywalizowała w Pucharze Europy FIBA (teraz walczą w nim gorzowianki). Jej średnie z tego czasu są naprawdę budujące: 16 pkt, 4 zbiórki i 2 asysty. Ostatnio Amerykanka grała na Węgrzech i w Izraelu.

Czy Jones faktycznie dołączy do naszej drużyny ma się wyjaśnić w najbliższych dniach. Jeśli tak, to przyleci do Gorzowa w pierwszych dniach stycznia i zadebiutuje w meczu 1/16 Pucharu Europy FIBA z CCC w Polkowicach. Znamy już dokładne terminy tej pucharowej rywalizacji. Pierwsze spotkanie na wyjeździe gorzowianki rozegrają w środę 9 stycznia, a rewanż jest zaplanowany na czwartek 17 stycznia. Oba pojedynki rozpoczną się o godz. 18.30. FIBA zgodziła się, aby obniżyć koszty i na te mecze zatrudnić wyłącznie sędziów z Polski.
www.gazeta.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 22 grudnia 2007, 11:08

Gdyby się udało byłby to dla Gorzowa spory krok naprzód. Wiadomo - forma może być niewiadomą, ale nawet jeśli zagra nienajlepiej w przyszłym sezonie będzie można pochwalić się kontraktem z zawodniczką znaną w WNBA i na świecie co może tylko zaprocentować w liczbie porządnych ofert.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”