Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 grudnia 2007, 11:51

Anonymous pisze:Grubin już ponoć definitywnie zawiesiła buty na kołek.

A czy byłaby gorsza od Tichy... :roll:

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że doczekamy się come backu Portugalki.

Szkoda, bo prze ostatnie kila sezonów Grubin totalnie rozmieniła się na drobne, mimo, że nie była wcale taka stara.

Przypomina mi to także fatalne losy Natalii Stawickiej- Czerniak jeśli chodzi o analogie. ( od razu warto zaznaczyć, że porownywanie tej klasy koszykarki co Czernika I Grubin mija się z celem , więć zaznaczam, że chodzi tylko o kwestie podobnego dziadowskiego zakończenia kariery).

Stawicka- Czernika niegdyś wraz z Kachą Duczmal wiodły prym w pierwszoligowych Quayu-AZS rzucając z dużym spokojem około 20-25 pkt na mecz, będąc niekwestionowanymi liderkami swojego zespołu. A później co - kontuzja Czerniak i totalne rozdziadowanie utalentowanej koszykarki.
Zadowoliła się rzucaniem od święta 12 pkt dla Swarzędza ( czasem w porywach w ramach jednorazowego wyskoku np 18, alez reguły 7). Z drugiej strony jak miałaby tak grac może to i lepiej, że zakończyła karierę, bo jak miałaby dusić w wieku 30 lat 5 pkt w jakimś pierwszoligowym zespole to co to by miało być?

Juz koniec dygresji :D :wink: , szkoda mi po prostu takiego dziadostwa w wykonaniu koszykarek, które miały niezły potencjał ( oczywiscie jedna euroligowy, druga znacznie skromniejszy, na naszą ligę jednak w swoim czasie wystarczający).

ciekawski

Postautor: ciekawski » 23 grudnia 2007, 17:28

Saletra, a Ty doznałeś kiedyś jakiejś kontuzji?

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 grudnia 2007, 18:01

ciekawski pisze:Saletra, a Ty doznałeś kiedyś jakiejś kontuzji?

Owszem , skutki były odczuwalne przez cały rok, ale potem doszedłem do noramlnie dyspozycji, nie zapominając tego czego nauczyłem sie wcześniej.
Wiadomo, że są bardzo poważne kontuzje, po których praktycznie kończy się ze sportem ,ale z dobrze poinformowanych źródeł miałem informacje, że kontuzja np CZerniak nie była niewiadomo jak poważna- a dyspozycja już po dłuższym czasie po kontuzji wołała o pomste do nieba.

A co do Grubin ona już od dłuższego czasu grała padakę, nie mając o ile mi wiadomo poważniejszych problemów zdrowotnych - tyle na szybko, czekają mnie spore porządki przed Wigilią :roll:

Awatar użytkownika
SWITCH
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: SWITCH » 31 grudnia 2007, 02:48

Może ktoś mi powiedzieć jak ze zdrowiem Tamiki Catchings no i co z transferem Tischy Penicheiro do LOTOSU??????? pozdro

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 grudnia 2007, 12:36

SWITCH pisze:Może ktoś mi powiedzieć jak ze zdrowiem Tamiki Catchings no i co z transferem Tischy Penicheiro do LOTOSU??????? pozdro

Ze zdrowiem Tamiki dobrze (medycyna działa cuda) w jednym z niedawnych wywiadów potwierdza przyjazd do Gdyni,8) 8) z T.P nie wiem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: [/url]
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 31 grudnia 2007, 13:15

hellraiser pisze:Ze zdrowiem Tamiki dobrze (medycyna działa cuda) w jednym z niedawnych wywiadów potwierdza przyjazd do Gdyni,8) 8)

"we'll see" jak rzekła Tamika :wink: 8)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
SWITCH
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: SWITCH » 31 grudnia 2007, 13:20

"we'll see"-to znaczy TAK:P:P:P:P pozdro

Awatar użytkownika
Krispel_1946
Żak

Postautor: Krispel_1946 » 31 grudnia 2007, 15:15

Mam takie pytanie, a nie chce mi się nigdzie szukac i sprawdzać... Czy Lotos ma jakies swoje wychowanki, czy tylko sprowadzone koszykarki?

ann: używaj dużych liter pisząc nazwy klubów
...:::Włókniarz Pabianice:::...

A.shock nzl

Postautor: A.shock nzl » 31 grudnia 2007, 17:22

Krispel_1946 pisze:Mam takie pytanie, a nie chce mi się nigdzie szukac i sprawdzać... Czy Lotos ma jakies swoje wychowanki, czy tylko sprowadzone koszykarki?

ann: używaj dużych liter pisząc nazwy klubów
nuda
<ziew>

Marko
Amator

Postautor: Marko » 31 grudnia 2007, 20:30

Lotos ma w składzie jedną wychowankę - Karolinę Ambrosiewicz, praktycznie wychowanką Lotosu (czyli GTK Gdynia ,młodzieżowej przybudówki klubu) jest też Magda Bibrzycka - która w klubie pojawiła się jako początkująca młodziczka gdy do pierwszej drużyny przyszłą jej starsza siostra. Ale oczywiście formalnie Magda jest wychowanką MOSM Bytom. Trzeba pamiętać, że Lotos to stosunkowo młody klub a jaszcze krótsze są tradycje młodzieżowej koszykówki w GTK. Praktycznie pierwszym rocznikiem GTK był rocznik 1987, z któego wywodzi się Ambrosiewicz. W kolejnych rocznikach jest już lepiej m.in. w SMS grają wychowanki GTK - Modelska i Kowalewska.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 stycznia 2008, 10:58

marzenia się chyba jednak nie spełniły, bo o ile dobrze zrozumiałam(przy pomocy translatora :lol: ) to Ticha wybrała Rygę :shock:

http://www.tttriga.lv/lv/News/lasit/?news_id=74
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 04 stycznia 2008, 11:07

kocham trojmiejskich dziennikarzy :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 stycznia 2008, 16:35

Nie ma się czego wstydzić przegraliśmy rywalizacje z potężnym klubem :oops: :oops: :oops:

W takim razie odpuścił bym sobie nową rozgrywającą. Obwodem i tak będziemy bić Wisłe a koszty innej nowej rozgrywającej mogą być większe od zysków. (musimy odstawić jedną z dwóch b.dobrych europejskich naszych strzelców)
Obrazek

Awatar użytkownika
SWITCH
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: SWITCH » 04 stycznia 2008, 17:42

To lipa Jestem ciekawy kogo kupią,może mają kogoś lepszego:):):):):???? Kelly Miller:)

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 04 stycznia 2008, 17:51

jak dopiero co dostała ruskie obywatelstwo......... jasne już ją puszczą mąjąc przepis o 2 obywatelkach na parkiecie :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”