1/16 Pucharu FIBA: AZS Gorzów - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 17 stycznia 2008, 21:59

ann pisze:w następnej rundzie z Taranto zdaje się?
super zawodniczka tam gra. chciałąbym ją w Wiśle. zazdroszczę, ze sobie ją na żywo pooglądacie:) mówię o Brunson oczywiscie.

O sile Taranto świadczy min. to że Linda Frolik siedzi na ławie!! A Rebeka znów wykręciła eval: 33 pkt 15/20 za 2 i 10 zb!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 stycznia 2008, 23:08

Gratulacje dla Gorzowa, wynik jak najbardziej do przewidzenia. Trochę mnie dziwi trzymanie podstawowych zawodniczek na parkiecie, gdy mamy -20pkt...

Powodzenia dalej

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

Postautor: erratu » 18 stycznia 2008, 00:33

O sile Taranto świadczy min. to że Linda Frolik siedzi na ławie!! A Rebeka znów wykręciła eval: 33 pkt 15/20 za 2 i 10 zb!!

z tym evalualem to moze przestanmy przesadzac co ? nie wiem czy ktos tu przylukał ale jestesmy jedynym zespołem w całych tych rozgrywkach poza dynamem ktorego juz nie ma ,który gra cała ławą 33 ? co to za eval? zurek w ostatniej kolejce miał 29 a przecież wielu uważa ze liga włoska jest duzo leprza od polskiej :D poczekajmy zobaczymy jak to bedzie ja mam nadzieje że trener przygotuje nasze zawodniczki odpowiednio do walki z nimi :D i juz nie beda łapały po 33 eval. :D:D:D
Biało-niebieskie Gorzowskie barwy królewskie!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 18 stycznia 2008, 08:26

Brunson zrobi Wam niestety z deski jesień średniowiecza i ani N'Garsanet ani Żurowska ani nikt jej nie zatrzyma. W Eurocupie robi 24,8ppg i 18,1rpg(!!) a do tego jest Summerton, Frohlich.. Nie widzę Gorzowa w tym starciu niestety.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 stycznia 2008, 08:34

żeby tylko trener znów nie wymyślił, że "tą" odpuszczamy na dystansie, bo nie rzuca za 3!! :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

Postautor: erratu » 18 stycznia 2008, 09:26

przemoe pisze:Brunson zrobi Wam niestety z deski jesień średniowiecza i ani N'Garsanet ani Żurowska ani nikt jej nie zatrzyma. W Eurocupie robi 24,8ppg i 18,1rpg(!!) a do tego jest Summerton, Frohlich.. Nie widzę Gorzowa w tym starciu niestety.

pożyjemy zobaczymy ciekawe jak rowna jest 10-tka tej włoskiej drózyny zawsze mozna je zajechac nas stac na to aby grac bez przerwy na maksa całe 40 minut :D wiec zobaczymy jak to bedzie :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 stycznia 2008, 09:30

erratu pisze:
przemoe pisze:Brunson zrobi Wam niestety z deski jesień średniowiecza i ani N'Garsanet ani Żurowska ani nikt jej nie zatrzyma. W Eurocupie robi 24,8ppg i 18,1rpg(!!) a do tego jest Summerton, Frohlich.. Nie widzę Gorzowa w tym starciu niestety.

pożyjemy zobaczymy ciekawe jak rowna jest 10-tka tej włoskiej drózyny zawsze mozna je zajechac nas stac na to aby grac bez przerwy na maksa całe 40 minut :D wiec zobaczymy jak to bedzie :D

widzisz nie z każdym rywalem udaje się słynna taktyka trenera Maciejewskiego pt. zajechać przeciwniczki :wink:
i tak jak napisali poprzednicy, moim zdaniem Brunson będzie nie do zatrzymania, co nie znaczy, że Gorzów przegra :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 18 stycznia 2008, 09:59

Endrju pisze:Jezeli tak bedzie wygladala dalej ich gra to o 4-ce nie maja co marzyc.

Trener Spisacki i tak marzy o 5-6 miejscu :)

Gratulacje dla Gorzowa i powodzenia dalej :) !

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 stycznia 2008, 11:03

pary 1/16

Botas Spor vs. Gospic Croatia

Chevakata vs. Umana Reyer Venezia

Elitzur Achva Ramla vs. MBK Ruzomberok

Extrugasa vs. Electra Ramat-Hasharon

Galatasaray Istanbul vs. Tarbes Gespe Bigorre

KSSSE AZS-PWSZ Gorzow vs. Cras Basket Taranto

Panionios BC vs. BC Moscow

Beretta-Famila Schio vs. Nadezhda
Cellar Door
Obrazek

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

Postautor: erratu » 18 stycznia 2008, 13:30

z tym że jak przeglądam statystyki to ten zespół gra strasznie w kratke to po 1 po 2 gra 6-7 zawodniczek a o rzutach za 3 nie wspomnę wydaje mi sie że naprawde są w naszym zasiegu ah i jeszcze jedno jedna zawodniczka meczu nie wygra myślę że nasz wyjad do itali będzie udany a po powrocie będzie mozna chwalić nasze dziewczyny :) ale pożyjemy zobaczymy

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

Postautor: erratu » 18 stycznia 2008, 13:32

osesek pisze:pary 1/16

no to teraz gospić ma pod górkę swoja drogą ciekawe jak to się stało że dynamo przegrało ich obrona jest tak rzegięta że tam musiała sie jakaś magia dziać aby straciły tyle punktów

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 18 stycznia 2008, 14:13

erratu pisze:z tym że jak przeglądam statystyki to ten zespół gra strasznie w kratke to po 1 po 2 gra 6-7 zawodniczek a o rzutach za 3 nie wspomnę wydaje mi sie że naprawde są w naszym zasiegu ah i jeszcze jedno jedna zawodniczka meczu nie wygra myślę że nasz wyjad do itali będzie udany a po powrocie będzie mozna chwalić nasze dziewczyny :) ale pożyjemy zobaczymy

Jasne, że jedna zawodniczka meczu nie wygra. Było tak kiedyś w Gdyni, że Peewee rzuciła bodaj 37pkt a Wisła popłynęła. Różnica jednak jest taka, że Brunson to center, center zbierający kosmiczne ilości piłek a te 5-6, które dołoży pewnie w ataku może zdecydować o dodatkowych 10pkt dla Włoszek a to już może boleć..

Odnośnie reszty argumentów - jak widać do tej pory rzuty za 3 im niepotrzebne skoro są w tym samym miejscu co Gorzów, zresztą byłoby to dziwne mając taką siłę pod koszem ciepać cegłami.

Na pewno będzie to najtrudniejsza przeprawa do tej pory w pucharze.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 stycznia 2008, 14:30

nie lekcewarzcie Sauret czy Summerton, drużyne jest silna!!
Cellar Door
Obrazek

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 18 stycznia 2008, 16:22

tomaszek pisze:
Endrju pisze:
(PS W zwiazku z tym ze nastepna runda zaczyna sie 30/31 Stycznia... jestem ciekawy co z meczem z Lesznem u siebie?)

Mecz z Lesznem jest (a w zasadzie będzie) przełożony.

25.01.08r. godziny nie znam jeszcze :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 stycznia 2008, 17:14

erratu pisze:
osesek pisze:pary 1/16

no to teraz gospić ma pod górkę swoja drogą ciekawe jak to się stało że dynamo przegrało ich obrona jest tak rzegięta że tam musiała sie jakaś magia dziać aby straciły tyle punktów

Chciales powiedziec chyba ze Gospic ma z Gorki !!! Bo trafia na 32 druzyne... pozniej na 4 ta...
A my trafiamy na 6-ta druzyne pozniej ew 3-cia...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”