Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 29 lutego 2008, 14:36

to ostatnie zdanie jest rzeczywiście najciekawsze, będa jakieś echa, czy dziewczyny oleja łysego. A moze coś na jego temat sie jednak pojawi??
Jedno się nie zmienia, łysy musiał nieznosić Anki do bólu!! ale co tam, było mineło... i łysego juz nie ma
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 lutego 2008, 15:07

Eve pisze:Najbardziej zaciekawiło mnie to zdanie "... Wszystkie te malkontentki powinny poświęcić się bardziej życiu sportowemu i pracy, a mniej zajmować obgadywaniem i zabawom, na których wypija się po kilka litrów alkoholu" :) :wink:

też mi to przypadło do gustu.
Głupot w tym wywiadzie mnóstw z jednej i z drugiej strony..np. kiedy Toffi powiedziała, że będzie u Herkta w s5? a z drugiej strony- co na wspólnego brak wakacji ADF z "be smart, be fit" (które było ok. 20 maja i jest jedną z wielu imprez, w których muszą uczestniczyć koszykarki wnba?)...pytanie z cyklu "jakby tu podlizać się rozmówcy".

Edo czytać statystyki umie...to fakt. Szkoda tylko, że w opowieściach o rotacji swojej i Herkta zapomniał o tym, że Tomasz dostał 2 dobre Polki więcej, że sezon temu ADF miała 3 tygodnie przerwy...i nie mam zamiaru bronić Herkta, tylko kreacja Edo na wielkiego trenera (w dodatku przez samego zainteresowanego) jest śmieszna. Ale frustracja zrozumiała- on marzył o Palau, Herkt dostał Fernandez. Poza tym mimo 2 MP lukratywnej propozycji pracy nie dostał. A jego życie mogłoby być takie piękne, gdyby nie ADF...

no i oczywiście liczę że zostanie trenerem BiH i z (wyjątkowo młodą :wink: )Raziją wpadnie do Polski :roll: :lol:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 lutego 2008, 15:48

cóż tu wiele komentować...
Edo...urzekła mnie Twoja historia
:lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 29 lutego 2008, 21:02

A mnie się podoba ten wywiad. Bardzo fajny... Odpowiedzi też trafne... szkoda tylko, że rzeczywiście między linijkami rzuca się jakieś niedopowiedzenia, które każdy będzie interpretował po swojemu.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 lutego 2008, 21:12

fearless Ty tak naprawdę, czy żartujesz? bo nie wyczułam.
co jest fajnego w tak nieobiektywnym i tendencyjnym wywiadzie, który ma na celu jedno: pokazanie, że Omanic był fajny a zawodniczki są beee?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 lutego 2008, 21:21

Dla mnie ten wywiad jest tak samo tendencyjny jak choćby wywiad z Toffi który ukazał sie swego czasu.. tylko że tam to trener był be a zawodniczki cacy. Nie dotyczy to zresztą tylko jej..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 lutego 2008, 21:28

Tofi i Magda Radwan to były dwie zawodniczki, które wypowiedziały sie na temat Omanica. ale nie w takim tonie i nie w tak żenujący sposób.
reszty sobie nie przypominam. Bo ani ADF, ani tym bardziej Skera( choć ona mogłaby bardzo duuużo powiedzieć) nie rzekły o nim publicznie ani słowa.
a Tofi mu tylko zadedykowała brązowy meda ME i powiedziała, że w nią nie wierzył. co w tym strasznego?

kkk

Postautor: kkk » 01 marca 2008, 02:37

a ja sobie nie przypominam Magdy wywaidu zeby cos o nim mowila!!??moze ktos przytoczy zeby nie bylo niedomowien:) poza tym co Edo mogl powiedziec skoro go wywalili...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 marca 2008, 09:22

kkk pisze:a ja sobie nie przypominam Magdy wywaidu zeby cos o nim mowila!!??moze ktos przytoczy zeby nie bylo niedomowien:) poza tym co Edo mogl powiedziec skoro go wywalili...
Pozdrawiam

ufff znalazłam :wink:
chodziło mi o to, że Magda była jedna z dwóch zawodniczek Wisły, która w jakikolwiek sposób wypowiedziała sie na temat Omanica. i to wszystko. ale jak widać Edzia zabolało
również pozdrawiam :wink:

Może się czepiam, ale każdy wasz trening pod okiem Elmedina Omanicia, na którym byłem wyglądał tak samo…

- Nie chce się wdawać w szczegóły, jestem zawodniczką i nie jestem od oceny trenerów. Od tego są prezesi i działacze. Fakty są takie, że trener Omanić przygotowywał nas dobrze przed sezonem, natomiast w trakcie rozgrywek treningi nie miały takiej intensywności. Jak wróciłam po kontuzji, to teoretycznie powinnam być po każdym treningu zmęczona, ale większość z nich przesiedziałam. Wiadomo, że nie mogłam od razu wejść do gry, ale faktycznie treningi nie były urozmaicone. I tak jest dużym sukcesem, że zdobyłyśmy mistrzostwo. W Eurolidze trochę zabrakło. Może zdrowia, a może to właśnie przez te treningi? Nie chcę oceniać…
www.plkk.pl

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 02 marca 2008, 09:39

Problem tendencyjności tego wywiadu nie tkwi tylko w Edo. On uważa, że jest genialny i fajnie...co prawda gdyby miał odrobinę klasy to na temat Wisły by sie nie wypowiadał, ale cóż....klasy jak wiadomo nie ma.
Nie wymagam też obiektywizmu od Toffi, Magdy i innych pań...choć je od pana Edo bardziej cenię.
Problem tendencyjności owego wywiadu potęgują pytania pana redaktora, który opowiada się po stronie Omanica. Jest to tym dziwniejsze, że ten sam pan w maju 2007 pisał peany ku chwale koszykarek, pomijając zasługi Edo w zdobyciu MP. Może zmienił zdanie, a może by uzyskać wywiad przyjął strategię "wazeliniarską" (w której osiąga perfekcje pytaniem o "be smart, be fit"). W związku z tym powstał wywiad towarzystwa wzajemnej adoracji z odgrzewanym kotletem i alkoholem w tle.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

kkk

Postautor: kkk » 02 marca 2008, 11:07

Dzieki ann :) no i pozdrowienia dla wladcy kredek :D

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 marca 2008, 09:14

wklejam, żeby nie było że tego nie ma, a komentować nie zamierzam, bo chyba komentarz jest zbędny :? a głupoty gratuluje i na kary licze....

Koszykarki Wisły piły i wszczęły awanturę przed meczem
Podpite koszykarki Wisły Can-Pack Kraków kilkanaście godzin przed wyjazdowym spotkaniem w Rybniku urządziły awanturę przed wejściem do klubu muzycznego Frantic tuż przy Rynku Głównym
W nocy z piątku na sobotę, kilka minut przed godz. 1, największe gwiazdy mistrza Polski - Amerykanki Anna DeForge i Kara Brown-Braxton oraz Jelena Skerovic z Czarnogóry - wywołały awanturę w klubie przy ulicy Szewskiej. Koszykarek nie wpuszczono do środka, więc zaczęły szamotać się z ochroniarzami.

- Wezwano patrol, bo - jak poinformował pracownik lokalu - przed wejściem awanturowały się trzy wyraźnie pijane kobiety w dresach - mówi Dariusz Nowak, rzecznik małopolskiej policji. Po przyjeździe funkcjonariuszy agresywne koszykarki zrezygnowały z wejścia do środka, dlatego interwencja zakończyła się tylko wylegitymowaniem.

Wydarzenie obserwował tłum gapiów. Gdy DeForge rozpoznała naszego dziennikarza, rzuciła się z pięściami. - Były mocno nietrzeźwe, szarpały się nawet między sobą - potwierdził "Gazecie" jeden z interweniujących policjantów.

Być może nie byłoby w tym nic gorszącego, gdyby nie fakt, że najlepiej opłacane zawodniczki ligi wywołały szamotaninę niespełna 15 godzin przed wyjazdowym meczem Wisły w Rybniku. Mistrz Polski wygrał co prawda 75:60 (choć po trzech kwartach był remis 55:55), ale "bohaterki" nie błyszczały.

Tylko co drugi rzut Braxton był celny, a zdobyła 15 punktów, Skerovic zaledwie osiem. DeForge, jak zwykle w tym sezonie, zupełnie zawiodła, zdarzyło się nawet, że nie trafiła w sytuacji sam na sam z koszem. Amerykanka gra w Wiśle od dwóch lat, ma podpisany kontrakt do końca następnego sezonu. Zarabia ponad 100 tys. dolarów za siedem miesięcy gry.

- Jest doświadczoną zawodniczką, więc świadomie "czai się" i oszczędza siły na koniec sezonu - twierdzi Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes Wisły. O występku koszykarek nic nie wie. - Różne plotki krążą, ale my nie inwigilujemy zawodniczek. Jeśli informacje potwierdzą się, wyciągniemy konsekwencje.

Równie zaskoczony jest Wojciech Downar-Zapolski, trener koszykarek: - Musimy się szanować nawzajem. Zawodniczki powinny wiedzieć, po co znalazły się w Krakowie. Jako trener nie akceptuję takich zachowań, bo to nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

:)

Postautor: Greebo » 03 marca 2008, 09:55

A w sumie..

Poszalały panny, w kiepskim momencie, jakaś kara powinna być.. (zakładam ze nie są to fakty prasowe). Natomiast bzdura jest ze Kara zagrała słabo w Rybniku - akurat ona na pewno nie zawiodła, najwyraźniej ma wprawę w takich akcjach - gra w Detroit zobowiązuje ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 marca 2008, 14:49

na dyskotekę w dresach i adidasach? powaliło je :lol:

a tak już poważnie, bo wcale to śmieszne nie jest, to(jeśli to co piszą w GW to prawda) jestem bardzo mocno zawiedziona 2 z 3 koszykarek które brały udział w tej "imprezie"...
w moich oczach, na takie akcje nie ma usprawiedliwienia, żadnego!
smród będzie się za nimi ciągnął...
liczę, że szefostwo wyciągnie konsekwencje!
tyle komentarza
Ostatnio zmieniony 08 marca 2008, 21:55 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 03 marca 2008, 15:02

ann pisze:na dyskotekę w dresach i adidasach? powaliło je :lol:

Może poszły wieczorem pobiegać... zmęczyły się, chciały wejść do klubu na wodę z cytryną a tu plumm ;) strój nieodpowiedni :?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”