Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Barti
Żak

Postautor: Barti » 03 marca 2008, 15:10

Przecież człowiek nie kaktus....... :D To jest jeszcze do zrozumienia, ale tylko i wyłącznie to, oczywiście w rozsadnych ilościach. Natomiast zachowanie (urzadzanie awantur) jest już raczej niewybaczalne. Mnie się wydaje, jesli info rzeczywiście się potwierdzi, że kary muszą być, bo:
1. będą przestrogą dla innych zawodniczek, tych które przyjdą w przyszłości też;
2. klub podpisując umowę chyba ma gdzieś zaznaczone, że koszykarka powinna godnie reprezentować druzynę nie tylko na parkiecie, ale także po za nim; jeśli taki zapis mają, to kara wydaje się nieunikniona.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 marca 2008, 15:20

Samochodu po pijaku nie prowadziły - rzecz miała miejsce poza miejscem i czasem pracy - a "stan nietrzeźwy" jak i "awanturowanie się" to są tematy otwarte - bo ani ich nie akmomatowali ani nie zwinęli za avanti - zatem ocena dziennikarza GW może być lekko naciągnięta...

Fakt - klub za "niesportowy t.ż." moze jakieś konsekwencje wyciągnąć ale samo udanie się na imprę, wypicie czegośtam podobnie jak sprzeczka czy "bycie w dresach" karalne nie jest (zwłaszcza to ostatnie opustoszyłoby np. trybuny... :wink: )

A może bramka ich nie chciał wpuścić za strój co zwłaszcza dla amerykanów nie jest całkiem zrozumiałe - i się po prostu pokłuciły troszkę? :lol:

imprezowe dziewuchy są to pewne i mogą dostać trochę po nosie finansowo za "wizerunek" i tyle - co przy okazji spodoba się pewnie mniej/więcej wszystkim bo pewnie wiedzą, że "dały ciała" a klub przy okazji troszkę zaoszczędzi.

Zresztą - kto nigdy nie imprezuje niech pierwszy rzuci kamieniem :wink:

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 03 marca 2008, 15:50

Komentarz do publikacji Gazety Wyborczej

Poniedziałkowe wydanie „Gazety Wyborczej” i dziennika „Fakt” dostarczyło rzekomych informacji nt. zachowania zawodniczek naszego zespołu. Dlatego o komentarz do publikacji prasowych poprosiliśmy wiceprezesa Towarzystwa Sportowego Wisła, Piotra Dunin-Suligostowskiego:

- Dzisiejszy sensacyjny artykuł w "Gazecie Wyborczej" oraz w "Fakcie" jest wielkim zaskoczeniem zarówno dla klubu, jak i dla samych zawodniczek, które w tym artykule zostały wymienione. Jesteśmy w tej chwili w trakcie szczegółowego wyjaśniania przebiegu zdarzeń, które miały miejsce około północy z piątku na sobotę.

Nasze dotychczasowe ustalenia nie potwierdzają wersji zaprezentowanej przez "Gazetę Wyborczą". Faktem jest, że trzy nasze zawodniczki Kara Braxton, Anna DeForge, Jelena Skerović znajdowały się po północy na ulicy Szewskiej i że próbowały wejść do klubu „Frantic”, dokąd nie zostały wpuszczone. Żadnego potwierdzenia nie znajdują informacje o tym, że były pod wpływem alkoholu, jak również że ktokolwiek został przez zawodniczki zaatakowany lub poszkodowany w jakikolwiek sposób.

Potwierdzenie w raporcie Policji znajduje natomiast agresywne zachowanie wobec naszych zawodniczek. Według tego raportu koszykarka Wisły Kara Braxton została uderzona przez ochroniarza klubu „Frantic”. Jeżeli więc ktokolwiek miałby być napadniety lub poszkodowany, to właśnie nasze zawodniczki. Trudno w tej sytuacji nie odnieść się krytycznie do artykułu i nie zadać pytania, czy jest zgodne z etyką zawodu dziennikarza publikowanie informacji nieprawdziwych, szczególnie informacji narażających na szwank czyjeś dobre imię. Jest oczywiście sprawą zupełnie innego rodzaju odpowiedź na pytanie, czy w przeddzień, a właściwe w dniu ważnego meczu ligowego - Zawodniczki powinny spędzać noc poza domem. Oczywiście, że nie była to postawa właściwa i w pełni profesjonalna równocześnie sprzyjająca właściwemu przygotowaniu do meczu.

Klub przeprowadził w dniu dzisiejszym rozmowy z Zawodniczkami, w których zwrocona została im uwaga na konieczność przestrzegania sportowego trybu życia i właściwej samodyscypliny - szczególnie w obliczu czekających Zespół decydujących meczów obecnego sezonu. W przypadku ewentualnego powtórzenia się takiej sytuacji, będziemy zmuszeni do wyciagnięcia właściwych sankcji dyscyplinarnych wobec winnych naruszenia obowiązującego „Regulaminu Drużyny”.

W świetle ujawnionych faktów oczekujemy ze strony „Gazety Wyborczej” stosownego sprostowania oraz przeprosin za pomówienie naszych zawodniczek i przedstawienie ich w tak negatywnym świetle.

(Biuro Prasowe Wisła Can-Pack )

www.wislacanpack.pl
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 marca 2008, 15:54

to, że GW podkoloryzowała całą sytuację jest pewne, bo w końcu Fakt i GW to teraz jedno.
ale to nie ma znaczenia.
powinny zostać ukarane już teraz, a nie jak sytuacja się powtórzy za imprezowanie na kilkanaście godzin przed meczem.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Parisien
Nowy na forum

Postautor: Parisien » 03 marca 2008, 16:22

Szczerze mówiąc jestem trochę zaskoczony tą sytuacją. Wiadomo, że niektóre nasze koszykarki lubią zabalować, ale nie podejrzewałem ich o aż taki brak profesjonalizmu. To nie jest za przeproszeniem liga kadetek tylko ekstraklasa, a to do czegoś zobowiązuje.
Nie wiem czy Panie zdają sobie sprawę, ale z roku na rok są coraz popularniejsze, stają się obecnymi "ikonami" koszykówki kobiet na Wiśle, a co za tym idzie są wzorem dla młodych koszykarek, zaczynających dopiero trenować. Takim zachowaniem na pewno nie dają im dobrego przykładu...

W tym wypadku kary są niezbędne...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 marca 2008, 16:23

Można powiedzieć że Skera wyciągnęła (słuszne) wnioski z przeszłośći-bije pierwsza :? :? :? Taki czarny dowcip.

A teraz poważnie.
2z3 koszykarką (te które zawiodły Ann) można uznać to za wypadek przy pracy. Zresztą ja jestem zdania że każdemu można RAZ wybaczyć bez pamiętania i bez specjalnego wielkiego karania.Tym bardziej że nie przypominam sobie kłopotów z nimi, a już trochę tu są.

Natomiast ta trzecia, której obecność nikogo nie zdziwiła.Cóż widziały gały co brały.Niektórzy porostu lubią być "dupczeni" 10 razy i uważać że jedenasty raz na pewno się nie zdarzy.

Ważną role odgrywa trener.Ciekawi mnie czy przy takich trenerach jak Buffard czy Bobrovski zagraniczne gwiazdy pozwoliły by sobie na takie balowanie przed meczem.A taki Wojtuś szacunku u gwiazd pewno nima.W Lotosie poza boiskiem też gwiazdy u Krzysia przeholowały, ale mam chociaż tę satysfakcje że słuchały trenera na boisku (albo chociaż udawały ). Natomiast w Wiśle to już nawet na boisku wygląda czasami karykaturalnie.
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 03 marca 2008, 16:25

Oj to już koszykarki które są pod wpływem się broni?
Bo jak kiedyś tam ;) Tweety kierowała po jednym piwku :lol: to była beeeee ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 marca 2008, 16:29

KIBIC a zauważyłeś jakiś post Wiślaka w tym temacie broniący ich?
bo ja nie.ale ja już na starość słabo widzę;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 03 marca 2008, 16:30

KIBIC pisze:Bo jak kiedyś tam ;) Tweety kierowała po jednym piwku :lol: to była beeeee ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie można porównywać wejścia do klubu pod wpływem % z jazdą samochodem pod wpływem % ... :? Nikt nie napisał, że są cacy...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 marca 2008, 16:31

ann pisze:KIBIC a zauważyłeś jakiś post Wiślaka w tym temacie broniący ich?
bo ja nie.ale ja już na starość słabo widzę;)

I tu ANN ma racje..
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 marca 2008, 16:48

KIBIC pisze:Oj to już koszykarki które są pod wpływem się broni?

Na razie wiadomo tylko że chciały poimprezować. Czy byli piani i czy to przypadkiem nie ochroniarze byli winni tego już nie wiadomo.
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 03 marca 2008, 17:54

:?: :?: :?:

"gó.. prawda, byłem tam przed wejściem i widziałem jak ochroniarz z frantic'a sprzedał wysokiej czarnoskórej dziewczynie plombę, to jakaś paranoja, te kobiety nie wyglądały na pijane, ochroniarz tak przy.. tej lasce że byłem w szoku, za nic kompletnie jak starała się wykonać telefon, koleś kopletnie ma chyba gó.. w mózgu i nie powinien w ogóle pracować w takich miejscach...sterydy chyba odebrały mu zdolność oceniania sytuacji w racjonalny sposób...a poza tym, jaki facet bije kobietę, i to jeszcze nawet nie w obronie własnej, powinni go zamknąć za takie coś, najlesze jest to że ani funkcjonariusze ani ochroniarze nie podrafili porozumieć się z tymi kobietami po angielsku :/, taka smutna prawda"

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 03 marca 2008, 17:57

"... Jak udało nam się ustalić policyjny raport głosi, że stroną poszkodowaną są wiślaczki, o czym dobitnie świadczy siniak na twarzy jednej z zawodniczek. Koszykarki nie zdecydowały się jednak na wniesienie oskarżenia - głównie ze względu na ewentualne długotrwałe procedury przy tego rodzaju sprawach..." http://sport.interia.pl/koszykowka/plkk ... 069283,110

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 marca 2008, 19:43

Dla mnie to trochę niekonsekwencja.
Nie oskarżyć napastników ,a oskarżyć dziennikarza.Powinni obu albo zadnego.
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 03 marca 2008, 20:04

A co moze ten Dunin powiedzieć, przecież najwazniejsza jest kasa więc trzeba pijaczki wybielić jakie to biedne pobite a winni wszyscy na około. A najbardziej dziennikarz, który czycha na dobre imię gwiazdeczek z USA. Śmiechu warte i żenujace!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”