1/4 finału: Tęcza Leszno vs. Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto awansuje do kolejnej rundy?

Czas głosowania minął 30 marca 2008, 17:48

Leszno
28
40%
Polkowice
42
60%

Liczba głosów: 70

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 31 marca 2008, 20:52

p.s. przemoe Mieloszynska nei nadaje sie do Lotosu.. . lepiej jej w Lesznie tyle w temacie hehe
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 marca 2008, 20:56

Gratulacje dla zespolu Leszna, który jak najbardziej zasłużenie gra dalej.

Ktoś wspomniał o brutalnym meczu... Moim zdaniem walka o brąz będzie najbrzydszą od paru lat. Zarówno Leszno, jak i Gorzów, grają niesamowicie mocno w obronie, a dodając do tego p. Makowską to mozemy się spodziewać wszystkiego.

Gwizdki dziś gwizdały co chciały. Szkoda o nich w ogóle gadac. Nasze panie - no cóż. sezon jak najbardziej w plecy. niezależnie od wyników dalszych gier. moim zdaniem z taką grą z kwitkiem odprawi nas ŁKS, a także potencjalny przeciwnik z pary Poznan - Rybnik.

Jeszcze raz gratuluję i życzę powodzenia dalej.

pozdrawiam

edit: fajnie po meczu gadał Spisacki. odsyłam na plkk.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 marca 2008, 21:18

Kuba pisze:Gratulacje dla zespolu Leszna, który jak najbardziej zasłużenie gra dalej.

Ktoś wspomniał o brutalnym meczu... Moim zdaniem walka o brąz będzie najbrzydszą od paru lat. Zarówno Leszno, jak i Gorzów, grają niesamowicie mocno w obronie, a dodając do tego p. Makowską to mozemy się spodziewać wszystkiego.

Gwizdki dziś gwizdały co chciały. Szkoda o nich w ogóle gadac. Nasze panie - no cóż. sezon jak najbardziej w plecy. niezależnie od wyników dalszych gier. moim zdaniem z taką grą z kwitkiem odprawi nas ŁKS, a także potencjalny przeciwnik z pary Poznan - Rybnik.

Jeszcze raz gratuluję i życzę powodzenia dalej.

pozdrawiam

A ty znowu nam tu proroczysz ? :D ... jak jeszcze sie polfinaly nie rozpoczeły ??
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 marca 2008, 21:25

Oczywiscie, jak mogłem przeoczyć taki fakt, że jesteście zdecydowanym faworytem w walce z Wisłą, tak samo jak Tęcza z Lotosem... Endrju - przestałeś byc już zabawny. wrzuć na looz, bo twoje marne zaczepki zaczynają być powoli irytujące.

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 31 marca 2008, 21:27

tomaszek

Postautor: tomaszek » 31 marca 2008, 21:46

Kuba pisze:Szanse są zawsze Powiedziałbyś, że np. Toruń podczas tak beznadziejnego sezonu będzie miał szanse wygrania meczu w Krakowie z Wisłą? Bo ja nie. a oni mało co, a dokonaliby tego dwukrotnie. a Wam nie udało się ani razu (nam tez, zeby nie było). także życie nauczyło już nie raz, że nie ma co skreślać kiedykolwiek jakiegokolwiek zespołu. pożyjesz trochę dłużej, to może w końcu zrozumiesz o co mi chodziło.

Kuba pisze:Oczywiscie, jak mogłem przeoczyć taki fakt, że jesteście zdecydowanym faworytem w walce z Wisłą, tak samo jak Tęcza z Lotosem... Endrju - przestałeś byc już zabawny. wrzuć na looz, bo twoje marne zaczepki zaczynają być powoli irytujące.

To chyba TY przestałeś być zabawny. Przeczytaj siebie i pomyśl zanim coś napiszesz. W jednym temacie piszesz że słabiak może wygrać z faworytem po czym w drugim temacie piszesz co innego. Widać jak wiatr zawieje. Jesteś człowieku mało poważny i tyle Ci powiem. I nie bierz tego jako aluzje do Polkowic ani sympatię z Endrju czy coś. Poprostu nie mogę już patrzeć jak obrażasz innych a sam jesteś.... nie wiem jak to określić... dwulicowy?!...

PS. Znając życie pewnie dostanę ostrzeżenie wiec informuję ze pisząc posta brałem z całą swiadomością to pod uwagę!

Awatar użytkownika
Gregor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Gregor » 31 marca 2008, 21:52

tomaszek pisze:
Kuba pisze:Szanse są zawsze Powiedziałbyś, że np. Toruń podczas tak beznadziejnego sezonu będzie miał szanse wygrania meczu w Krakowie z Wisłą? Bo ja nie. a oni mało co, a dokonaliby tego dwukrotnie. a Wam nie udało się ani razu (nam tez, zeby nie było). także życie nauczyło już nie raz, że nie ma co skreślać kiedykolwiek jakiegokolwiek zespołu. pożyjesz trochę dłużej, to może w końcu zrozumiesz o co mi chodziło.

Kuba pisze:Oczywiscie, jak mogłem przeoczyć taki fakt, że jesteście zdecydowanym faworytem w walce z Wisłą, tak samo jak Tęcza z Lotosem... Endrju - przestałeś byc już zabawny. wrzuć na looz, bo twoje marne zaczepki zaczynają być powoli irytujące.

To chyba TY przestałeś być zabawny. Przeczytaj siebie i pomyśl zanim coś napiszesz. W jednym temacie piszesz że słabiak może wygrać z faworytem po czym w drugim temacie piszesz co innego. Widać jak wiatr zawieje. Jesteś człowieku mało poważny i tyle Ci powiem. I nie bierz tego jako aluzje do Polkowic ani sympatię z Endrju czy coś. Poprostu nie mogę już patrzeć jak obrażasz innych a sam jesteś.... nie wiem jak to określić... dwulicowy?!...

PS. Znając życie pewnie dostanę ostrzeżenie wiec informuję ze pisząc posta brałem z całą swiadomością to pod uwagę!

Ta to mogłeś mu to na privie napisać :wink:
powodzenia życze w starciu z Wisla :wink: :)

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 31 marca 2008, 22:08

Kuba pisze:Zarówno Leszno, jak i Gorzów, grają niesamowicie mocno w obronie, a dodając do tego p. Makowską to mozemy się spodziewać wszystkiego.

Odpie.... sie od Makowskiej :!:

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 31 marca 2008, 22:14

Marek1990 pisze:
Kuba pisze:Zarówno Leszno, jak i Gorzów, grają niesamowicie mocno w obronie, a dodając do tego p. Makowską to mozemy się spodziewać wszystkiego.

Odpie.... sie od Makowskiej :!:

Makowska już nam podpadła, przez tej łokcie więc się nie dziw :wink:
Pewnie znasz tą prawdziwą Makowska z poza boiska ale na gra w h*****j agresywnie i wcale nie musi być to wada. Wiadomo jednak, że nam to się nie musi podobać :wink:
PS z tego co pamiętam to jakaś Lotosiare też potraktowała, choć mogę niem ieć racji

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 marca 2008, 22:18

tomaszek pisze:To chyba TY przestałeś być zabawny. Przeczytaj siebie i pomyśl zanim coś napiszesz. W jednym temacie piszesz że słabiak może wygrać z faworytem po czym w drugim temacie piszesz co innego. Widać jak wiatr zawieje. Jesteś człowieku mało poważny i tyle Ci powiem. I nie bierz tego jako aluzje do Polkowic ani sympatię z Endrju czy coś. Poprostu nie mogę już patrzeć jak obrażasz innych a sam jesteś.... nie wiem jak to określić... dwulicowy?!...

oj oj... nie krzycz tak na mnie, bo się zacznę jąkać :lol: Co innego wygrać z kimś raz, czy dwa (Torun z Wisłą) a co innego odprawić Wisłę w play-off. Gdzie wygrać trzeba trzy razy i maksymalnie raz mniej przegrać. no ale trudno - żyjcie nadzieją. podobno ta matka umiera ostatnia. Powodzenia w półfinałach dla Was (choć to nie temat o was) i Leszna.

ostatni post w temacie, pozdrawiam

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 31 marca 2008, 22:19

Znajdź mi jedną Leszczynianke, ktora nie gra agresywnie :wink: Dzieki twardej postawie w obronie jesteśmy w pierwszej czworce FGE :wink: Więc nie wiem czemu sie uwzieliście na Makowska :!: :?:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 31 marca 2008, 22:49

nie ma sensu twierdzic ze ktos gra agresywnie lub nie , poprostu nasz trener przyjmuje taktyke przede wszystkim obrony a to wiaze sie z przewinieniami ale no ludzie taka gra ale nie robmy z tego jakis hamskich przewinien bo tych byl onie wiele ...

co do Darii rozumiem ze wielu w niej widzi naszego lidera i rzeczywiscie tak jest ale hmm troche mylicie pojecia , ona nei jest naszym liderem jesli chodzi o zdobycze pkt. Coleman i Edzia maja wiecej pkt srednio na mecz niz ona, a Daria ma rozne mecze potrafi zdobyc tka jak wczoraj 15 pkt dzisiaj bodajze 8 pkt a czasem mniej , ale chodzi o to ze ona robi ogromna robote na boisku potrafi sie znalezc na nim ,zastawic zmusic przeciwnika do bledu w obronie ma duzy przeglad pola no i koniec koncu tka naprawde jest nieobliczalna nigdy nie wiadomo co dzis zrobi czy bedzie to jej mecz czy totalnie zawiedzie bo co jak co ale zdarzalo jej sie zawiesc....

a co do ogrywania sie w pucharach , spoko ma szanse zaczac od nizszego szczebla pucharow, euroliga nie zajac a 25 lat to nie jest wiek emerytalny w tym sporcie...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 01 kwietnia 2008, 09:25

Ja zycze Tęczy jak najwyzszego miejsca ... z jakich przyczyn wiadomo ;) zawsze bdzie mozna powiedziec ze sie przegralo np. z brazowym medalista :lol: a tak juz na serio to poprostu leszczynianki w przekroju calego sezonu bylo od nas o wiele lepsze i to zwyciestwo im sie nalezalo ... A Orzełek ... coz podobno jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz :(

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 01 kwietnia 2008, 10:25

Mozarthio pisze:nie ma sensu twierdzic ze ktos gra agresywnie lub nie , poprostu nasz trener przyjmuje taktyke przede wszystkim obrony a to wiaze sie z przewinieniami ale no ludzie taka gra ale nie robmy z tego jakis hamskich przewinien bo tych byl onie wiele ...

obrona obrona ale... chcesz przyklad swietnej obrony w ktorej o faulach i agresji nie bylo mowy? obejrzyj sobie mecz finalowy Pucharu Polski i obrone Baerd przeciwko DeForge... to jest mistrzostwo :D i przyklad ze mozna :wink:

do zobaczenia w sobote :wink:

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 01 kwietnia 2008, 15:24

Podsumuje krótko....

Koszykówka kobiet to nie NBA... niestety, nie ma runów 15:0, nawet gdy nasze odrobiły z 10 pkt, to w 1 minutę potrafiły znowu to stracić...

Fajnie walczyła rodowita w 3 kwarcie? ale co z tego jak w 2 popełniła tak głupie faule, że masakra....

Szkoda, że nie będzie 5 meczu, bo mecze walki są najciekawsze, a tak? dla Orzełka sezon już się skońćzył i koszykarki powinny udać się na długu urlop, a meczu o 5-8 niech grają juniorki
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”