TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 13 maja 2008, 18:44

Drużyna z Leszna nie ma z nia kontaktu a tym czasem :D

Ryan Coleman w AZS-ie?
.. ciekawe :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 maja 2008, 19:17

Endrju pisze:
Endrju pisze:Jestem ciekawy czy uda sie wraz z Ola zakontraktowac Czarna w ktoryms klubie :D. Obie zawodniczki bylyby pewnie bardzo zadowolone :D

TECZA LESZNO ? :D very probably :D

No i wszystko jasne :lol: :lol: :lol:

A tak na marginesie czemu jeszcze Skobel nie podpisala kontraktu? Jak dzisiaj kolejne podpisywaly :?:
Moze jeszcze nie podjela ostatecznej decyzji :P i dobrze to przemysli :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 13 maja 2008, 19:49

Renata Piestrzyńska (Toruń), WYCOFANIE CAŁKIEM ZESPOŁU Z PLKK to nawet nie plotka! :evil: :evil: simon KASUJ!
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 13 maja 2008, 20:16

A po polsku?
Pabianice oddały PLKK walkowerem?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 maja 2008, 20:52

Gdzie zagra „Pysia” Szott?
Kamil Siałkowski www.gorzow24.pl

- Nie wyobrażam sobie zespołu na przyszły sezon bez Agnieszki Szott - mówi trener Maciejewski. Ale Szott wciąż się zastanawia. - Mam już swoje lata, chciałabym spróbować czegoś nowego, może zagranicą. Gorzów zaskoczył mnie jednak wyjątkowym pomysłem na kontrakt. I jeszcze nie podjęłam decyzji - tłumaczy.

26-letnia wychowanka gorzowskiego Stilonu - od początku kariery pod skrzydłami trenera Dariusza Maciejewskiego - do Gorzowa wróciła cztery lata temu, gdy AZS PWSZ awansował do ekstraklasy. Wcześniej, po wyjeździe z rodzinnego miasta grała m.in. w Ślęzie Wrocław i Lotosie Gdynia, z którymi zdobywała medale mistrzostw Polski. - Najlepiej smakuje, największą wartość ma jednak ten brązowy, zdobyty z Gorzowem w tym roku - podkreślała na każdym kroku Agnieszka Szott.

Kibice gorzowskiej drużyny, działacze i trenerzy w przyszłym sezonie nie wyobrażają sobie ekipy AZS PWSZ bez Agnieszki Szott. To czy „Pysia” zostanie w Gorzowie, nie jest jednak pewne. Po udanym sezonie do drzwi Szott zapukały najlepsze kluby w Polsce, pojawiły się także oferty zagranicznych klubów (nieoficjalnie wiadomo o propozycjach pracy z Francji i Włoch). - Nie chcę składać żadnych deklaracji, swoją decyzję przedstawię klubowi na dniach - powiedziała nam Agnieszka Szott tuż przed wylotem do Pekinu (reprezentacja Polski zagra tam mecze towarzyskie m.in. z kadrą Chin). - Mam kilka ciekawych propozycji z zagranicy, raczej nie do przebicia przez kluby z Polski. Trzeba się kiedyś odciąć od pępowiny i pójść w świat, zobaczyć inny basket z bliska. Mam już swój wiek, muszę myśleć o przyszłości. Ale pozytywnie zaskoczył mnie też gorzowski klub. Przygotował ciekawy kontrakt. I nie chodzi tu tylko o pieniądze. Decyzji jeszcze jednak nie podjęłam - opowiadała Szott.

- Mocno wierzę, że Agnieszka wybierze swój dom, że tu zostanie. Nie wyobrażam sobie bez niej dalszej drogi rozwoju drużyny. W Gorzowie ma ludzi, którzy tak wspaniale pomogli jej przetrwać najtrudniejszy, najbardziej męczący sezon w karierze. Jest Jerzy Chmielnicki od treningu siłowego, jest doktor Krzysztof Kapica. Dla mnie też Agnieszka Szott to jest gracz wyjątkowy, osoba z którą osiągnąłem większość sukcesów w karierze - podkreślał trener KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski.

Co słychać u innych koszykarek? Część z nich do 15 maja ma dać ostateczną odpowiedź, czy zagra w przyszłym sezonie w Gorzowie czy zmieni klub. W AZS PWSZ już dawno rozpoczęli poszukiwania zawodniczek, które zastąpią Amerykankę Carrie Moore i Słowenkę Katarinę Ristić. Gorzowską drużynę na leszczyńską zamieni Aleksandra Drzewińska. Podobnie Joanna Czarnecka. Wiele wskazuje na to, że z Gorzowa odejdzie podkoszowa Aleksandra Chomać. Sama zawodniczka nie chce na ten temat rozmawiać. Ale jak udało nam się ustalić, pochodząca z Sokołowa koszykarka również na brak ofert nie narzeka. Ta gorzowska propozycja nowego kontraktu jest ponoć na końcu listy.A Chomać mocno zastanawia się nad przenosinami m.in. do Rybnika.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 maja 2008, 21:36

sienot pisze: :evil: :evil: simon KASUJ!

:shock: :shock: :shock: dooobra, już kasuje... :wink:

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 14 maja 2008, 13:05

Po kilku dniach udało się nawiązać kontakt z polskim agentem Ryan Coleman. Za wcześnie jednak mówić czy tę koszykarkę ponownie zobaczymy w barwach leszczyńskiego zespołu.

Na przeszkodzie mogą stanąć przede wszystkim finanse. Po minionym sezonie agent Coleman mocno podniósł stawkę. Zobaczymy czy będzie nas na nią stać mówi trener leszczyńskiego zespołu Jarosław Krysiewicz, Ale w tym przypadku raczej nic nie stanie się z dnia na dzień dodaje. Jedno, co można powiedzieć, na 100%, że po okresie milczenia rozmowy ruszyły.

Nieco inaczej wygląda sytuacja, z Darią Mieloszyńską Tu niewątpliwy wpływ na decyzję zawodniczki o ewentualnym pozostaniu w Lesznie może mieć selekcjoner reprezentacji Polski Krzysztof Koziorowicz, który oficjalnie został nowym trenerem CCC Polkowice. Jak wieść gminna niesie widziałby popularną Didi w swojej ligowej drużynie i w prowadzonej przez siebie kadrze. Przynależność klubowa tej zawodniczki wyjaśni się zapewne w ciągu najbliższych godzin, bo Daria we wtorek wylatuje do USA.

Na celowniku leszczyńskich działaczy są też Żaneta Durak z Poznania i jedna z Polek grających poza granicami kraju.

www.elka.pl
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 14 maja 2008, 13:06

Natalia Małaszewska opuszcza Jelenią Górę. Dotychczasowa rozgrywająca Finepharmu AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra od nowego sezonu będzie bronić barw CCC Polkowice. Umowa będzie obowiązywała od 1 czerwca 2008 r.

- Cieszę się, że będę grała w klubie z aspiracjami i że będę mogła trenować pod okiem tak doskonałego szkoleniowca jak Krzysztof Koziorowicz - powiedziała nam tuż po podpisaniu umowy Natalia Małaszewska, która w minionym sezonie była najlepiej podającą zawodniczką w Ford Germaz Ekstraklasie.

www.plkk.pl

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 14 maja 2008, 14:10

Longerinho pisze:Na celowniku leszczyńskich działaczy są też Żaneta Durak z Poznania i jedna z Polek grających poza granicami kraju.

Szykują się w tym roku masowe powroty...
Pewnie ktoś odkurzy Elkę M., pewnie także Alinę S., i kto wie kogo jeszcze przywieje.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 14 maja 2008, 14:14

przemoe pisze:
Longerinho pisze:Na celowniku leszczyńskich działaczy są też Żaneta Durak z Poznania i jedna z Polek grających poza granicami kraju.

Szykują się w tym roku masowe powroty...
Pewnie ktoś odkurzy Elkę M., pewnie także Alinę S., i kto wie kogo jeszcze przywieje.

A neich przywiweea któraś , ważne jest to aby zawodniczka pomogła w grze , i miałą tak samo udany powrót jak Daria Mieloszyńska

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 14 maja 2008, 14:53

Z dobrych źródeł wiadomo że na 100% Oliwia Tomiałowicz w Lotosie , a natomiast krąży plotka że Anna Talarczyk ma przejsc do AZS Poznan

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 14 maja 2008, 15:15

Longerinho pisze:Z dobrych źródeł wiadomo że na 100% Oliwia Tomiałowicz w Lotosie , a natomiast krąży plotka że Anna Talarczyk ma przejsc do AZS Poznan

k... NIE!!! Didi , Talar, ja pierd.... :cry:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 14 maja 2008, 15:54

ta Anna Grabias czy Eliza Golumbiewska będa mogły wrócić!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 14 maja 2008, 16:08

Eliza wg. mnie nie prezentuje poziomu e-ligowego. u nas w Toruniu niczym szczegołnym sie nie wyrozniała.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 14 maja 2008, 16:13

rodgers-kibic z torunia pisze:Eliza wg. mnie nie prezentuje poziomu e-ligowego. u nas w Toruniu niczym szczegołnym sie nie wyrozniała.

To w sam raz dla nas. My takie bierzemy. Byleby dwie ręce i dwie nogi miała... :roll:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”