TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 maja 2008, 14:03

W tym temacie powinno się mówić o aspektach sprtowych ale nie sposón odnieść się do "dolaropowrotów" jak to ładnie ujęła Ałgaja
Dwie panie amerykanki pokazały że w obliczu dolarów nie mają znaczenia deklaracje typu: z tą panią nie zagram... zero szacunku dla tych pań, bo klasa sportowa to nie wszystko!

Nie pytać co by było gdyby w kolejnym seoznie Canty oddala podobny rzut jak 2 sezonu temu a Chamique jak DeForge w Gdynii. bo mam to generalnie gdzieś w kontekście (co podkreślam) ich zachowan wobec Wisły. Niestety nie może być tak, że jak ktoś napluł twarz i poszedł w cholerę (za dolarami bądź nie mógł scierpiec kogos innego w składzie) to po roku przychodzi i mówił, ze to deszcz padał (a teraz przeszkód nie ma).

Niech sobie grają,nawet niech się przyczyniają do sukcesów Białej Gwiazdy ale są po ludziach, którzy spuścili Wisłe w noge w latach 80--tych, po sprzedawczykach z 1993, po Kalu Uchce i Tomaszu F. przeze mnie traktowani jak powietrze.

Na temat przydatności innych to wypowiadał się nie będę bo są tutaj mądrzejsi ode mnie w tej kwestii.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 maja 2008, 14:12

Musze zmartwic co niektore osoby z Krakowa :P
:lol: :lol: :lol:
Chociaz to nie jest jeszcze oficjalna informacja ale nasz trenejro w jedym z wywiadow mowi:
"Nasze dziewczyny seniorskie te ktore maja kontrakty... Justyna Żurowska wrocila z reprezentacji, Agnieszka również, Kasia ma teraz sesje[...]a Agnieszka Kaczmarczyk ma teraz duzo przerwy..."

http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... iorek.html

Endrju pisze:PS (mozecie o Agnieszce zapomniec :P :P :P )

ann:
o Agnieszce na razie nie zapomnimy, dopóki nie podpisze z jakimś klubem innym niż Wisła.

NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 29 maja 2008, 14:33

...a jednak nie "doceniłem" tych infantylnych ludzików którzy odpowiadają za sprawy kadrowe w Wiśle...byłem przekonany, że takiego numeru nie mogą wyciąć...przecież to się ociera o sabotaż... :evil:
Za kontrakt dla Maksimovic ktoś musiał dostać lewą kasę do swojej kieszeni/sorry, ale ja sobie inaczej tego nie potrafią wytłumaczyć/...nikt logicznie myślący nie może uważać tej zawodniczki za ważny element euroligowej układanki:
-bronić nie umie
-zbierać nie umie
-grać tyłem do kosza nie umie
-najlepiej czuje się grając 3 metry i więcej od kosza, czyli nie spełnia minimum wymagań dla centra

-umie...faulować
W PLKK, ona /w teorii/ nie powącha parkietu bo Polki mamy tylko na "wysokich pozycjach", a na 1-3 pięć gwiazd zagranicznych...atmosfera zapowiada się cudna... :cry:

PS
1.Dupree: nie ma bo jest niższa niż jej agent podawał i nie umie gra na centrze, a nasze tęgie głowy myślały, że może.... :wink:

2.Braxton: nie ma bo za droga...Maks tańsza od Amerykanki i i nie istotne w sumie, że na tle środkowych z Europy o tej charakterystyce gry, już taka tania nie jest.... :? najważniejszy jest fakt zabrania Lotosowi 3 zawodniczek - za karę- za podróż w odwrotnym kierunku Holdsclaw i Canty w ubiegłym roku...pokazaliśmu swoją siłę....będzie głośno w mediach...ach ci nasi specjaliści od PR... :wink:

PS 2
przemoe
1.Wieszanie psów na Vilipic- to pojedyncze przypadki, dotyczące końcówki sezonu gdy Dado zajechana przez Omanica, ledwo żyła i grała gorzej.

2.Nie porównuj proszę Vilipic do Maksa, bo to bluźnierstwo... :wink: to dwa różne światy koszykarskie.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 29 maja 2008, 14:36

Nie no wiesz garnett - jakby mi ktoś oferował Bobę w formie sprzed lat pięciu to Vilipić bym nie wybrał w życiu. A że dziś jest, jak jest..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 29 maja 2008, 14:38

Skład Wisły jak to już wcześniej wszyscy powiedzieli budowany bez pomysłu, na obwodzie mamy Skere, Marte, ADF i Canty... Zamiast Moni, która by mogła grać bez problemu jako druga Polka...
Mamy za to Gburyczk, która świetnie się nadaje na asystentke, ale nie na zawodniczke... Do tego moją ulubienice Edzie... :/ Już chyba wolałabym jakaś inną zapchaj dziurę... Świetny europejski center Boba...
Do tego Holdsclaw... Ciekawe jak będzie z jej kolanami. Zresztą pomijając jej zasługi i ogromny talent, wolałabym widzieć kogoś innego niż trójpak :/
Ciesze się jedynie, że Ania zostaje.
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 29 maja 2008, 14:40

Endrju pisze:Musze zmartwic co niektore osoby z Krakowa :P

To ja Cię zmartwię....w tej chwili sprawa kontraktu Agnieszki w Wiśle schodzi na plan dalszy, w obliczu "kwiatków" jakie zaserwowali nam Wiślaccy działacze... :(

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 maja 2008, 14:46

Liczę na to, że Canty przeprosi za to, iż rok temu przepraszała kibiców Lotosu za wiadomy rzut...żenada. Szkoda, też że nasi działacze się nie szanują. Ale teraz nie o tym:
Mamy w składzie 4 Polki do gry w tym-> Doris która pół sezonu miała problemy zdrowotne i Niunie, która problemy z plecami miewa, do tego Pałka i Ewka. Czyli w obliczu jakichś problemów mamy na parkiecie Kotnis i Edzie...średnio ciekawie, choć oczywiście przy Mique czy Canty to i tak wystarczą te koszulki.
Kolejna rzecz to ilość Amerykanek...fiba zmienia przepisy, ADF zostaje Polką, czy nasi działacze jakoś delikatnie to załatwili?
no i ten tekst o szukaniu centra zagranicznego...po co skoro Boba jest taka znakomita? i po co skoro mamy 6 zagranicznych koszykarek?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 29 maja 2008, 14:56

Sprawę kontraktu Agnieszki w Wiśle można odłożyć w całkowite zapomnienie, bo była to zwykła dziennikarska kaczuszka.

Co do dzisiejszych wydarzeń. Gratuluję działaczom wyboru zawodniczek :lol: ! Holdsclaw bardzo by mnie cieszyła, ale bez pakietu z Canty. W takiej sytuacji wolałbym Dupree plus centra z USA (mogłaby być nawet Kara). A jeśli już zdecydowano się na Europejkę to zastanawiam się czy nasi działacze nie znali nazwiska Kireta i nie wiedzieli, że ta zawodniczka zmienia klub. Czy Praga ma aż tyle kasy więcej od nas czy może ma po prostu lepszych działaczy? Jeśli druga odpowiedź, można tą sytuację zmienić. :wink: Kireta przynajmniej umie grać pod koszem a nie ucieka na linię rzutów wolnych. I tak jak garnett napisał Maksimović w lidze zagra średnio może 10 minut, bo pozycje 4 i 5 to jedyne pozycje gdzie mamy Polki do gry.
Tak więc kolejny samobój naszych wspaniałych działaczy. Po zeszłorocznym zatrudnieniu wujka wąsacza to hit numer dwa.
A co do Euroligi to podobno jest szansa, że będzie możliwość zgłoszenia do niej 3 zawodniczek spoza Europy i wyboru dwójki z nich na poszczególne mecze. Tylko zastanawiam się jak ta rotacja odbywać się będzie u nas. Może będą ciągnąć zapałki... :lol:
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 29 maja 2008, 14:56

no wlasnie teraz trzeba przyznac ze na dzien dzisiejszy Wisla ma mistrza w kieszeni :D no chyba ze Lotos zrobi jeszcze kilka "krokow" do przodu :wink: to moze byc jeszcze ciekawie

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 29 maja 2008, 14:58

Ałgaja pisze:Liczę na to, że Canty przeprosi za to, iż rok temu przepraszała kibiców Lotosu za wiadomy rzut...żenada. Szkoda, też że nasi działacze się nie szanują. Ale teraz nie o tym:
Mamy w składzie 4 Polki do gry w tym-> Doris która pół sezonu miała problemy zdrowotne i Niunie, która problemy z plecami miewa, do tego Pałka i Ewka. Czyli w obliczu jakichś problemów mamy na parkiecie Kotnis i Edzie...średnio ciekawie, choć oczywiście przy Mique czy Canty to i tak wystarczą te koszulki.
Kolejna rzecz to ilość Amerykanek...fiba zmienia przepisy, ADF zostaje Polką, czy nasi działacze jakoś delikatnie to załatwili?
no i ten tekst o szukaniu centra zagranicznego...po co skoro Boba jest taka znakomita? i po co skoro mamy 6 zagranicznych koszykarek?

Tekst o szukaniu centra europejskiego może wnioskoważ, że jedna z Amerykanek nie będzie grała w Eurolidze (stawiam na CANTY), albo wersja mniej prawdopodobna, że Anka jest Polką ;P Tylko nikt o tym nie wie... nawet Ona :wink:
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 29 maja 2008, 14:59

Powiedzcie mi jaka jest szansa, że klub wykupi kontrakt ADF i się jej pozbędzie? Bo w obywatelstwo to się nawet mnie nie chce wierzyć.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 maja 2008, 15:01

Coś dłuższego skrobnę.. tylko o stronie sportowej, bo w kwestiach „pozaboiskowych” podpisuje się pod tym co napisał Marco.

Patrząc na nazwiska i indywidualne umiejętności zawodniczek jesteśmy mocni, śmiem twierdzić że najmocniejsi ostatnimi czasy. I to patrząc zarówno pod kątem euroligowym (zakładam gre CH, a ADF i DC w rotacji, o ile prawdą jest że można zgłosić 3 zawodniczki spoza europy a wystawiać dwie) jak i ligowym.. Bo można spojrzeć tak:

a) mamy 3 podstawowe zawodniczki Lotosu z ubiegłego sezonu. Do tego wymieniamy pod koszem Jujke, Gulak i Lecie na Kobryn, Pałkę, Gburczyk, a na obwodzie Breitreiner, Zarytską i Snytsine na Fernandez, Skerovic i Niunie. Rożnicą kolosalna. A Lotos grał w eurolidze, mimo dwóch wpadek nieźle, 3 miejsce w bardzo silnej grupie i bardzo wyrównana walka z Dynamem to jak dla mnie sukces..

b) zachowaliśmy większość naszego składu z poprzedniego sezonu. Wymieniamy Dupree na CH (coby nie mówić o Dupree to jednak Mique jest klasą samą w sobie) a Toffi i Krawiec (praktycznie niegrające w eurolidze) na Maksimovic - 9.6 pkt i 5.8 zb na mecz to cyferki przyzwoite, zwłaszcza porównując do naszych centrów w minionym sezonie. Do tego mamy Canty do gry wymiennie z ADF. Więc w sumie też zmiany na spory plus.. a dalej twierdze że F4 euroligi było juz w ubiegłym sezonie realne – gdyby nie Herkt na ławce.

Tak więc patrząc w ten sposób 8-ka (powinna być planem min. Tyle tylko że z tych zawodniczek trzeba jeszcze stworzyć zespół. A o to może być bardzo, bardzo ciężko bo zespół wydaje się zle zbilansowany. Pod koszem nadal jesteśmy dużo słabsi niż na obwodzie (choć CH na trójce daje gwarancje iluś tam zbiórek) a dodatkowo obwód jest .. dziwny. Na 5 zawodniczek 3-kami tak naprawdę grożą tylko Skera i ADF i to tylko jak w są w formie, a z tm ostatnio (zwłaszcza u ADF) bywało różnie. Canty i Marta grają w identycznym stylu, ciężko mi sobie wyobrazić je razem na parkiecie.. Skera lubi prowadzić grę i wypracowywać sytuacje rzutowe partnerkom, tylko co z tego skoro Holdsclaw woli sama sobie kreować pozycje.. No i do tego wzajemne antypatie: ADF i Skera vs Canty i CH w sytuacji gdy jedna z Amerykanek musie w eurolidze grzać ławę... mieszanka wybuchowa.

Jeśli te wiodące zawodniczki dadzą radę przynajmniej na parkiecie zapomnieć o wzajemnej niechęci a Zapolskiemu uda się dobrze wykorzystywać potencjał każdej z nich (np. Mique powinna w lidze praktycznie nie grać w sezonie zasadniczym) to możemy mieć bardzo udany sezon, jeśli nie.. no cóż.. ta niewątpliwie olbrzymia forsa zainwestowana w ten skład pójdzie w błoto. I niestety ta druga opcja wydaje mi się na ten moment prawdopodobniejsza.

PS. Żal odejścia Moni, ale dla niej to dobrze. Może wreszcie będzie miała możliwość zaprezentowania swych nieprzeciętnych jak na polskie warunki umiejętności. Oby nie działo się to w Lotosie – w Wiśle w tym sezonie znów by tylko sprawdzała twardość ławek.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 maja 2008, 15:02

BARTOLINO pisze:A co do Euroligi to podobno jest szansa, że będzie możliwość zgłoszenia do niej 3 zawodniczek spoza Europy i wyboru dwójki z nich na poszczególne mecze. Tylko zastanawiam się jak ta rotacja odbywać się będzie u nas. Może będą ciągnąć zapałki... :lol:

jeśli uda się to rozwiązać bez konfliktów w zespole to działacze są genialni.
Ale jakoś nie wierzę w to, że ADF ze spokojem przyjmie trybuny w np. parzyste środy, a Canty ( i do tego jej buddy Mique) będzie zadowolona że siedzi w nieparzyste.

przemoe pisze:Powiedzcie mi jaka jest szansa, że klub wykupi kontrakt ADF i się jej pozbędzie? Bo w obywatelstwo to się nawet mnie nie chce wierzyć.

Sądzę że to już by się stało, i myślę że Anka jest na tyle mądra, by mieć dobrze skonstruowany kontrakt...tym bardziej, że Skery w układzie bez ADF, za to z Holdsclaw i Canty, sobie nie wyobrażam. Ale ja nie mam bujnej wyobraźni...co innego nasi działacze!
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 29 maja 2008, 15:10

Jak możesz Ałgajo podważać ten dopracowany do perfekcji model drużyny niemal idealnej... :D
Gajdosz, Kotnis + 3 Amerykanki ...nie ważne w jakiej konfiguracji jeżeli chodzi o pozycje...Skera i Marta oszczędzane na Euroligę...do finału dotrzemy... :wink:
Dlatego też nie szukaliśmy nowego trenera....bo po co... i tak same będą grały i porażki z Sibenikiem sie nie zdażą....gorzej będzie z solidnym, dobrze zorganizowanym zespołem euroligowym takim jak choćby Sopron...ale teraz cieszmy sie z powrotu córek marnotrawnych WOW..troche psuje mi humor tylko ten drewniany bagaż co ciągną ze sobą znad morza... :roll: :wink:
No i jeszcze Doris...to też w pełni świadomy ruch kadrowy...ktoś w PLKK bedzie musiał pilnować zmian...wiadomo 2 Polki muszą być, a nasze stranieri będą sie pchały na parkiet...i ktoś musi nad tym zapanować 8)

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 29 maja 2008, 15:14

garnett pisze:..troche psuje mi humor tylko ten drewniany bagaż co ciągną ze sobą znad morza... :roll: :wink:

O rzesz kurna...
ująłeś to perfekcyjnie :lol: :lol:
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”