I kolejka FGE:AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-Lotos PKO BP Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

micha$
Nowy na forum

Postautor: micha$ » 21 września 2008, 20:56

na zalesiak a nie kaczmarczyk...z tego co ja pamietam:p

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 21 września 2008, 21:23

gratulacje dla AZS za zwycięstwo w tym meczu.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 21 września 2008, 22:21

friel pisze:Poziom sędziowania fatalny Fauli w ataku nie widzieli kroków źle dyktowali linie no coż da się przeżyć
hehehehe nie wiem czy słyszałeś o czymś takim jak linia sędziowania:P chłopaki z Poznania gwizdali przez cały mecz tak samo. Nie dali się ponieść publice tylko konsekwentnie swoje ;] I które kroki puścili? Bo ja dawno nie widziałem tyle błędów kroków odgwizdanych w ekstraklasie :) I chyba tylko Zalesiakowa wie jak to zrobiła że Jej się nic nie stało w zderzeniu z Matovic:d A i żeby nie było, jak najbardziej jestem z Gorzowa :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 21 września 2008, 23:40

To zwyciestwo to cos pieknego :)
Pomimo ze to pierwsze zwyciestwo ale Gorzow pokazal ze nie nalezy go porownywac do niektorych zespolow :)

na koniec cos zacytuje ;)
Endrju pisze:Nie ma co sie przejmowac:) Gorzów tez "lekcewaza" typujac np. 7 miejsce:D :D :D Chyba sami w to nie wierza :lol: :lol: :lol: No chyba ze stanie sie cud ale to moze pojsc rownie dobrze i w druga strone :D

A co do Matovic... jak przebywala na boisku to nic szczegolnego nie pokazala...

A przeciez miala L.G w parkiet wkrecac :lol: :lol: :lol:

Podsumowujac:
HISTORYCZNY DZIEN DLA GORZOWSKIEJ KOSZYKOWKI 19 Wrzesnia 2008 :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 22 września 2008, 00:27

GRATKI DLA GORZOWA... PODZIWIAM ;D
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 22 września 2008, 00:57

To co jedziemy zajumac smoka z wawelu :D to by była sensacja zlac mistrza na jego parkiecie :) ale.. czemu nie?

micha$
Nowy na forum

Postautor: micha$ » 22 września 2008, 09:14

to bedzie bardzo trudne....i jeszcze na wyjezdzie:D:Dale pewnie bedzie ciekawy meczyk

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 września 2008, 09:15

Nadzieji w Krakowie duzych nie nalezy sobie robic. Ale fajnie by bylo byc mile zaskoczonym :D
Plan jest wykonany. 1 zwyciestwo w tych 2 meczach :)

Co do meczu jeszcze...
Bardzo brzydkie zachowania Pauliny Pawlak... :? :? :?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

micha$
Nowy na forum

Postautor: micha$ » 22 września 2008, 09:37

przez skromnosc nie wypada liczyc na wygrana...ale wydaje mi sie ze w krakowie troszke sie obawiaja :D no zachowanie Pauliny bylo bardzo brzydkie :?

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 22 września 2008, 09:50

a czym sie nie popisala?
Obrazek

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 22 września 2008, 10:13

A ta kontuzjowana to na własną prośbę ma kontuzje. Leciała na pałę to tak się to skończyło...

Gratuluje Gorzowowi i sobie, że mogłem być na tym meczu. Szkoda, że po dogrywce, ale sędziowie jak zawsze dali pokaz umiejętności i zebrali pieśń pochwalną na swoją cześć. Czyli tradycji stało się za dość!
Otrzymałem dziś piękny dar,
Nowy dzień do życia mego się wdarł,
Ty także doceń to obficie,
I życie swe kochaj...ponad życie!

(Pamiętny kibic z Polkowic to ja:P)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 22 września 2008, 11:13

Kilka słów ode mnie na temat meczu. W obu zespołach widać jeszcze brak zgrania. Pojawiło się troche chaosu, ale mecz napewno mógł sie podobać. Jak narazie martwia przestoje w AZS-ie, ale myślę, że kilka meczy i wszystko będzie "chulało" jak trzeba.

Teraz troszkę o zawoniczkach AZS-u:

Katerina Zohnova - to może być transfer roku. Wydaje się, że jest niewidoczna, ale jak ma czystą pozycję to rzuca za 3 jak marzenie. Żeby nie było ma także fajne wejście pod kosz, co udowodniła wczoraj, w momencie gdy gdynianki podwajały ją ona jak niby nigdy nic wbiegała pod kosz. Bardzo dobrze równiez grała w obronie i miejmy nadzieję, że ustabilzuje formę na takim samym, a nawet wyższytm poziomie.

Anne Breitreiner - Jakoś nie mogła się wstrzelić zza linii 6,25, ale jak już trafiła to w kluczowym momencie meczu. Bardzo fajnie szukała pozycji i oddawała rzuty z półdystansu. Było to mocną bronią gdy nie "wchodziły" 3. Widać, że jest zawodniczką zespołową i gdy AZS-owi nie szło mobilizowała koleżanki do lepszej gry.

Samantha Richards - Mądra, poukładana koszykówka. Tyle powinno wystarczyć na komentarz gry Sam. Fantastyczne wejścia pod kosz, jednakże brakuje jeszcze wykończenia. Twarda obrona powodowała, że P. Pawlak lub Marchanka musiały się natrudzić.

Lindsay Taylor - Brakuje jej jeszcze do formy z zeszłego roku z Torunia, ale z meczu na mecz będzie się "rozkręcać". Widoczne były braki w zgraniu z resztą zespołu, ale jak ze swoich zadań moim zdaniem wywiązała się bardzo dobrze. Jak to wielu forumowiczów przewidywało, nie dała się wkręcić w parkiet przez Matovic.

Shala Crawford - O nią obawiałem się najbardziej. Po wielu wypowiedziach D. Maciejewskiego o jej zaległościach treningowych byłem sceptycznie nastawiony do jej występu w tym meczu. Zaskoczyła mnie, jednakże na plus. Fajna gra pod koszem, siłowa, nie odpuszczała przeciwniczkom. Bardzo fajna technika zbierania piłek z tablicy. Podszlifuje trochę formę pod okiem trenera i może być naprawdę udany transfer.

Justyna Żurowska - Jak przystało na kapitan zespołu i jedną z liderek zespołu zagrała dobry mecz. Nie ustrzegła się błędów, ale kto ich nie popełniał. Szkoda niecelnego rzutu w ostatnich sekundach meczu, ale ważne jest zwycięstwo zespołu po dogrywce.

Kasia Czubak - Trochę nerwowo na rozegraniu. Brakuje prób rzutowych. Mimo, że wielokrotnie była na czystej pozycji nie spróbowała rzutu. Jeden raz podjęła ryzyko, a piłka........nie doleciała nawet do tablicy:)

Agnieszka Kaczmarczyk - Moim zdaniem rośnie nam kolejna bardzo dobra zawodniczka. Nie przetraszyła się bardziej doświadczonych zawodniczek i starała się grać z nimi jak równy z równym. Brakuje jej jeszcze ogrania na najwyższym poziomie, ale z każdym następnym meczem będzie lepiej.

Joanna Zalesiak - Do niej można mieć chyba największe pretensje. Nie wyzbyła sie jeszcze gry a la Jordan. Miejmy nadzieję, że trener wybije jej z głowy niektóre bezmyślne zagrania i stanie się czołową zawodniczką AZS-u i całej ligi, bo predyspozycje ma.

To tyle o grze AZS-u w tym meczu. Dziękuję i pozdrawiam 8)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 22 września 2008, 11:20

FAIR PLAY pisze:a czym sie nie popisala?

właśnie, co zrobiła Pawlak??

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 22 września 2008, 13:35

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 22 września 2008, 13:43

Wielkie graty dla Gorzowa :D a co do zachowania Pawlak, to juz u niej chyba norma, nie potrafi sie godzic z piorażką, pamiętam podobna sytuacje w Brzegu
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”