astronauta pisze:meredith prawdopodobnie w jeleniej gorze zamiast quigley
być może,bo toruński klub ma na oku nową Amerykankę....
PS.Nie meredith,a Hollie Merideth....
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
rodgers-kibic z torunia pisze:jezeli to ma być ktoraś z dziewczyn o ktorych spekulowano przed sezonem to ja jestem za tym, y sciągnąć inna amerykanke.W innym wypadku zostawilbym Hollie. Szczególnie, ze to nie jest slaba zawodniczka.
matrix pisze:rodgers-kibic z torunia pisze:jezeli to ma być ktoraś z dziewczyn o ktorych spekulowano przed sezonem to ja jestem za tym, y sciągnąć inna amerykanke.W innym wypadku zostawilbym Hollie. Szczególnie, ze to nie jest slaba zawodniczka.
Hollie ma napewno swoje atuty,ale na turnieju przedsezonowym zaprezentowała sie zaskakująco słabo. Nie ma czasu czekać aż dojdzie do optymalnej formy. Nie dziwię się,że rozpoczęto poszukiwania nowej koszykarki na pozycję środkowej...
xavery2 pisze:Laura Aloisi poprowadzi grę Cukierków Odry
2008-09-23 19:08
Działacze Cukierków Odry Brzeg nie zasypują gruszek w popiele i wciąż myślą o wzmocnieniu swojej drużyny. Po zakontraktowaniu Missy Whitney przyszedł czas na podpisanie umowy z Laurą Aloisi. 23-letnia Amerykanka mierzy 175 cm wzrostu i występuje na pozycji rozgrywającej.
- Laura w tej chwili uczestniczy w treningu Cukierków Odry Brzeg. Podobnie jak Whitney również i ona dziś przyjechała do Polski - powiedział Grzegorz Piekoszewski, menedżer koszykarki.
Aloisi w minionym sezonie bronił barw Uniwersytetu Holy Cross (NCAA). Każde spotkanie, a wystąpiła w 32 meczach, rozpoczynała w pierwszej piątce swojej drużyny, a jej konto wzbogacała o 8.6 punktu, 3.8 zbiórki, 4.1 asysty i 2.3 przechwytu. Rok wcześniej dla tego samego zespołu notowała średnio 11.0 punktów, 5.2 zbiórki i 6.8 asysty.
- Aloisi znana jest z bardzo dobrej organizacji gry i tego też oczekują od niej trenerzy Cukierków Odry. Myślę, że spełni ich oczekiwania - dodał właściciel agencji koszykarskiej Promotex.
www.plkk.pl
Michu23 pisze:co do Cukierków - faktycznie - imponująco - być może trafi im się z tej grupki jakaś gwiazdka ligi....
Chciałem jednak poruszyć pewną kwestię :
otóż wiadomo że Gala nie może grać w zespole z Torunia bo niby podpisała 2 kontrakty : w Gdyni i w Enerdze...
Ale przecież Mieloszyńska też COŚ podpisywała w Lesznie a potem w Polkowicach...
Jak to możliwe że Gala grać nie może a Mieloszyńska tak...
Jak to rozumieć ? Są równi i równiejsi ? Może trener Koziorowicz ,,pozałatwiał '' pewne sprawy ?
Paranoja z tą Galą...
Michu23 pisze:co do Cukierków - faktycznie - imponująco - być może trafi im się z tej grupki jakaś gwiazdka ligi....
otóż wiadomo że Gala nie może grać w zespole z Torunia bo niby podpisała 2 kontrakty : w Gdyni i w Enerdze...
Ale przecież Mieloszyńska też COŚ podpisywała w Lesznie a potem w Polkowicach...
Jak to rozumieć ? Są równi i równiejsi ? Może trener Koziorowicz ,,pozałatwiał '' pewne sprawy ?
Paranoja z tą Galą...
matrix pisze:Michu23 pisze:co do Cukierków - faktycznie - imponująco - być może trafi im się z tej grupki jakaś gwiazdka ligi....
Paranoja z tą Galą...
Wiem o sprawie z Mieloszyńską i nawet się zdziwłem,kiedy Ją zobaczyłem na parkiecie w Toruniu . Co dziwniejsze sytuacja Eweliny wygląda nawet lepiej!!!!,bo podpisany kontrakt był w Lotosie, kiedy Ewelina była niepełnoletnia!!! a w myśl ustawy prawnej taki kontrakt jest nieważny i klub z Torunia doskonale sobie zdawał z tego sprawę zatrudniajac u siebie koszykarkę!!! ale Krawczyka nie przeskoczysz!!! On i do arcybiskupa pojedzie,aby Maslowski była amerykańską Polką!!!![]()
![]()
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 144 gości