TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 września 2008, 07:41

astronauta pisze:meredith prawdopodobnie w jeleniej gorze zamiast quigley

być może,bo toruński klub ma na oku nową Amerykankę....
PS.Nie meredith,a Hollie Merideth....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 23 września 2008, 09:07

jezeli to ma być ktoraś z dziewczyn o ktorych spekulowano przed sezonem to ja jestem za tym, y sciągnąć inna amerykanke.W innym wypadku zostawilbym Hollie. Szczególnie, ze to nie jest slaba zawodniczka.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 września 2008, 09:18

rodgers-kibic z torunia pisze:jezeli to ma być ktoraś z dziewczyn o ktorych spekulowano przed sezonem to ja jestem za tym, y sciągnąć inna amerykanke.W innym wypadku zostawilbym Hollie. Szczególnie, ze to nie jest slaba zawodniczka.

Hollie ma napewno swoje atuty,ale na turnieju przedsezonowym zaprezentowała sie zaskakująco słabo. Nie ma czasu czekać aż dojdzie do optymalnej formy. Nie dziwię się,że rozpoczęto poszukiwania nowej koszykarki na pozycję środkowej...

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 23 września 2008, 15:40

Missy Whitney nową zawodniczką Cukierków Odry

Działacze Cukierków Odry Brzeg zakontraktowali kolejną koszykarkę. Barwy brzeskiego klubu wzmocniła 23-letnia Missy Whitney. - Whitney dziś wylądowała na lotnisku w podkrakowskich Balicach i już wieczorem odbędzie pierwszy trening z nowym zespołem - powiedział Grzegorz Piekoszewski, menedżer zawodniczki.

Mierząca 188 cm Whitney występuje wymiennie na pozycjach silnej skrzydłowej lub środkowej. Tegoroczna absolwentka Uniwersytetu SE Missouri St. w ostatnim sezonie akademickiej ligi NCAA rozegrała 28 spotkań, w których notowała średnio 14.2 punktu, miała 7.4 zbiórki, 1.5 przechwytu i 1.4 bloku na mecz.

plkk.pl
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 23 września 2008, 17:20

matrix pisze:
rodgers-kibic z torunia pisze:jezeli to ma być ktoraś z dziewczyn o ktorych spekulowano przed sezonem to ja jestem za tym, y sciągnąć inna amerykanke.W innym wypadku zostawilbym Hollie. Szczególnie, ze to nie jest slaba zawodniczka.

Hollie ma napewno swoje atuty,ale na turnieju przedsezonowym zaprezentowała sie zaskakująco słabo. Nie ma czasu czekać aż dojdzie do optymalnej formy. Nie dziwię się,że rozpoczęto poszukiwania nowej koszykarki na pozycję środkowej...

wydaje się rozsądniej będzie zostawić HOLIE a dodatkowo kogoś sprowadzić... i to wyższą dziewczyne niż mamy obecnie... 190 cm to trochę za mało... Zwłaszcza że Żyła i Bajerska zagraly mizernie a sprawa Gali wciąż jest niewyjaśniona...

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 23 września 2008, 18:51

Laura Aloisi poprowadzi grę Cukierków Odry
2008-09-23 19:08

Działacze Cukierków Odry Brzeg nie zasypują gruszek w popiele i wciąż myślą o wzmocnieniu swojej drużyny. Po zakontraktowaniu Missy Whitney przyszedł czas na podpisanie umowy z Laurą Aloisi. 23-letnia Amerykanka mierzy 175 cm wzrostu i występuje na pozycji rozgrywającej.

- Laura w tej chwili uczestniczy w treningu Cukierków Odry Brzeg. Podobnie jak Whitney również i ona dziś przyjechała do Polski - powiedział Grzegorz Piekoszewski, menedżer koszykarki.

Aloisi w minionym sezonie bronił barw Uniwersytetu Holy Cross (NCAA). Każde spotkanie, a wystąpiła w 32 meczach, rozpoczynała w pierwszej piątce swojej drużyny, a jej konto wzbogacała o 8.6 punktu, 3.8 zbiórki, 4.1 asysty i 2.3 przechwytu. Rok wcześniej dla tego samego zespołu notowała średnio 11.0 punktów, 5.2 zbiórki i 6.8 asysty.

- Aloisi znana jest z bardzo dobrej organizacji gry i tego też oczekują od niej trenerzy Cukierków Odry. Myślę, że spełni ich oczekiwania - dodał właściciel agencji koszykarskiej Promotex.
www.plkk.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 września 2008, 19:04

xavery2 pisze:Laura Aloisi poprowadzi grę Cukierków Odry
2008-09-23 19:08

Działacze Cukierków Odry Brzeg nie zasypują gruszek w popiele i wciąż myślą o wzmocnieniu swojej drużyny. Po zakontraktowaniu Missy Whitney przyszedł czas na podpisanie umowy z Laurą Aloisi. 23-letnia Amerykanka mierzy 175 cm wzrostu i występuje na pozycji rozgrywającej.

- Laura w tej chwili uczestniczy w treningu Cukierków Odry Brzeg. Podobnie jak Whitney również i ona dziś przyjechała do Polski - powiedział Grzegorz Piekoszewski, menedżer koszykarki.

Aloisi w minionym sezonie bronił barw Uniwersytetu Holy Cross (NCAA). Każde spotkanie, a wystąpiła w 32 meczach, rozpoczynała w pierwszej piątce swojej drużyny, a jej konto wzbogacała o 8.6 punktu, 3.8 zbiórki, 4.1 asysty i 2.3 przechwytu. Rok wcześniej dla tego samego zespołu notowała średnio 11.0 punktów, 5.2 zbiórki i 6.8 asysty.

- Aloisi znana jest z bardzo dobrej organizacji gry i tego też oczekują od niej trenerzy Cukierków Odry. Myślę, że spełni ich oczekiwania - dodał właściciel agencji koszykarskiej Promotex.
www.plkk.pl

a nie za dużo tego dobrego w Brzegu? :lol: :lol: :lol:
Tysell,Petillon.Tulikihihifo,Whitney,Aloisi.....kto następny? i chyba nie wyjdą razem na parkiet? :lol: :lol: :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 września 2008, 20:46

bardzo fajne ruchy - grunt to miec dlugą i wartosciową ławkę rezerwowych. żeby nie było strachu w oczach kibiców, gdy któraś zawodniczka, przy wyrownanym meczu, opuści parkiet za pięc fauli ;-)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 września 2008, 22:27

No to Cukierki coraz silniejsze. Przepis o dwóch Polkach na parkiecie nie jest w tej sytuacji dla nich korzystny, ale dysponując pięcioma dobrymi (lub co najmniej solidnymi) Amerykankami, można nimi rotować w zależności od potrzeb i dyspozycji.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 24 września 2008, 07:07

co do Cukierków - faktycznie - imponująco - być może trafi im się z tej grupki jakaś gwiazdka ligi....

Chciałem jednak poruszyć pewną kwestię :

otóż wiadomo że Gala nie może grać w zespole z Torunia bo niby podpisała 2 kontrakty : w Gdyni i w Enerdze...

Ale przecież Mieloszyńska też COŚ podpisywała w Lesznie a potem w Polkowicach...

Jak to możliwe że Gala grać nie może a Mieloszyńska tak...

Jak to rozumieć ? Są równi i równiejsi ? Może trener Koziorowicz ,,pozałatwiał '' pewne sprawy ?

Paranoja z tą Galą...

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 24 września 2008, 11:01

Tecza pewnie nie chciala utrudniac zycia koszykarce i skasowala za nia pewnie jakas mala kase i wszystko jest rozwiazane, natomiast Lotos pewnie utrudnia...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 września 2008, 13:37

Michu23 pisze:co do Cukierków - faktycznie - imponująco - być może trafi im się z tej grupki jakaś gwiazdka ligi....

otóż wiadomo że Gala nie może grać w zespole z Torunia bo niby podpisała 2 kontrakty : w Gdyni i w Enerdze...

Ale przecież Mieloszyńska też COŚ podpisywała w Lesznie a potem w Polkowicach...

Jak to rozumieć ? Są równi i równiejsi ? Może trener Koziorowicz ,,pozałatwiał '' pewne sprawy ?

Paranoja z tą Galą...

Zgadzam się!!!
Ostatnio zmieniony 24 września 2008, 13:53 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 września 2008, 13:39

Michu23 pisze:co do Cukierków - faktycznie - imponująco - być może trafi im się z tej grupki jakaś gwiazdka ligi....

Paranoja z tą Galą...

Wiem o sprawie z Mieloszyńską i nawet się zdziwłem,kiedy Ją zobaczyłem na parkiecie w Toruniu . Co dziwniejsze sytuacja Eweliny wygląda nawet lepiej!!!!,bo podpisany kontrakt był w Lotosie, kiedy Ewelina była niepełnoletnia!!! a w myśl ustawy prawnej taki kontrakt jest nieważny i klub z Torunia doskonale sobie zdawał z tego sprawę zatrudniajac u siebie koszykarkę!!! ale Krawczyka nie przeskoczysz!!! On i do arcybiskupa pojedzie,aby Maslowski była amerykańską Polką!!! :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 24 września 2008, 16:18

Ciekawy jestem ile zawodniczek, z tych zakontratkowanych, pozostanie w Odrze przynajmniej do końca roku. Czy ktoś wie może, czy są jakieś "podatki od luksusu"? Kiedyś w PLK było tak, że można było zatwierdzać dowolną ilość Amerykańskich graczy (oczywiście zwalniając poprzednich), ale po trzecim płaciło się jakąś kasę. Podobnie jest w PLKK?

Darujcie sobie komentarze o Gali/Mieloszyńskiej. Nudne się to robi. Poza tym nie jest to na temat.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 24 września 2008, 17:12

matrix pisze:

Paranoja z tą Galą...

Wiem o sprawie z Mieloszyńską i nawet się zdziwłem,kiedy Ją zobaczyłem na parkiecie w Toruniu . Co dziwniejsze sytuacja Eweliny wygląda nawet lepiej!!!!,bo podpisany kontrakt był w Lotosie, kiedy Ewelina była niepełnoletnia!!! a w myśl ustawy prawnej taki kontrakt jest nieważny i klub z Torunia doskonale sobie zdawał z tego sprawę zatrudniajac u siebie koszykarkę!!! ale Krawczyka nie przeskoczysz!!! On i do arcybiskupa pojedzie,aby Maslowski była amerykańską Polką!!! :lol: :lol: :lol:

Faktycznie za dużo jest rozważań odnośnie tych dwóch zawodniczek, ale muszę coś sprostować. Nie wiem gdzie były jakieś informacje, że niby Mieloszyńska najpierw podpisała z Lesznem, a potem z Polkowicami. Michu albo matrix - wskażcie jakikolwiek artykuł czy inny ślad mogący na to wskazywać. Nie na zasadzie "słyszałem", "wiem, ale nie mogę powiedzieć", tylko konkret. Co do Gali to już zupełna paranoja. Ewelina skończyła 18 lat 25 maja, zatem gdy podpisywała kontrakt była już pełnoletnia. A nawet jeśli uczyniłaby to przed tą datą, "ustawa prawna", jaką jest kodeks cywilny stanowi, że ważność takiej umowy zależy od potwierdzenia przez przedstawiciela ustawowego, czyli w tym wypadku zapewne ojca zawodniczki. Taka zgoda musiała być, skoro Krawczyk ogłosił przejście Gali do Lotosu.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”