II kolejka FGE:TS Wisła Kraków- AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 25 września 2008, 12:27

Barti pisze:1)Jeśli nadarzy się okazja i będziemy grali z zespołami, które nie mają tylu gwiazd co Wisła i Lotos, to nie wykluczam całkowicie takiej możliwości, bądź co bądź sport (a szczególnie w kobiecym wydaniu) jest często nieprzewidywalny;
2)no 30ppg to może będzie ciężko, ale o ile mnie pamięć nie myli, to po 2 meczach z mistrzem i vicemistrzem kraju ma 21,5ppg, więc kto wie, cuda się zdarzaja;
3)tak wszystkie nagle to może nie; chociaż Aska w tej chwili gra ogony, że żal patrzeć, ale myślę, że gorzej być nie może; Kaśka nigdy nie była w Gorzowie od zdobywania punktów; Aga dopiero teraz tak naprawdę dostała swoje minuty od początku sezonu, więc tu musimy jeszcze trochę poczekać, a dziewczyna ma naprawdę serducho do gry i o Nią raczej nie musimy się martwić; zresztą czego nie rzuci Aśka, Kaśka i Aga to rzuci Katka, Anna i LG, na Wisłę i Lotos w słabszej formie starczyło to i może wystarczy na inne zespoły;
4)przestań, a w szczególności po bardzo przeciętnej grze Waszego supertransferu, który miał wkręcać w parkiet i siać popłoch pod tablicami; zresztą jak Crowford dojdzie do siebie po tak długim rozbracie z koszykówką, to jako druga wysoka będzie w sam raz i trener przestanie podawać innym niewysokim drożdże;
5)no pewnie, że tak, taki obraz nedzy i rozpaczy w osobistych, jak mieliśmy w pierwszej połowie meczu z Wisłą to już dawno nie było;

Miłemu napinaczowi z Gdyni też zadam kilka pytań:

1)Czy % Waszych możliwości w meczu z Toruniem przekroczył już 45%, czy może jeszcze nie?
2)Czy jest możliwe, aby Lotos zagrał na 150% swoich możliwości, przy jednoczesnym spadku poziomu "cukru w cukrze" oraz uwzglednieniu kąta nachylenia dachu w Waszej hali?
3)Czy możesz mi udostępnić jakiś wzór bądź może jakieś urządzenie do zmierzenia % Naszych możliwości? Stwierdziłeś, że Nasze grają na 100%, a ja teraz się obawiam, że może nas oszukałeś i my gramy na 200%, a ja wtedy pójdę do zarządu klubu i wystąpię o podwojenie gaż y Naszym zawodniczkom. A co, niech mają. NALEŻY Im się.

P.S.
Przemoe, ja wiem i inni w Gorzowie też, jaką "marką" jest Lotos na krajowym parkiecie i nie musisz nam tego udowadniać. Tylko jest jedna drobna sprawa. Wy już się zdąrzyliście przyzwyczaić do sukcesów i Wasze oczekiwania rosną w innych proporcjach niz nasze. My wczoraj zapisaliśmy kolejną kartę w krótkiej historii Naszego klubu i to uznajemy na dzień dzisiejszy za OGROMNY sukces. Dla Was to jest tylko przegrany jeden mecz, który o niczym dla WAS nie świadczy, dla Nas powód do dumy, radości i może jak to określiłeś do napinania się. Więc nie dziw się, że pojawiają się wpisy rozentuzjowanych kibiców z Gorzowa, długo na te momenty czekalismy i NIKT nam tej radości nie jest w stanie odebrać, nawet Twoje ironiczne komentarze.
Pozdrawiam z Gorzowa i "do zobaczenia" w rundzie rewanżowej w Gdyni.

Chociaż jeden, co napisał więcej niż dwa zdania. Dzięki i za to.

1) Jak mamy się bawić w cyferki to sądzę, że jeszcze nie przekroczył.
2) Mnie tam na matematyce uczyli, że więcej jak 100% to się nie da, ale już trochę czasu minęło od ostatnich zajęć to może świat poszedł do przodu :)
3) Myślałem, że to powszechny wzór - tankista go używa chociażby. Aczkolwiek jakąś premię Wasz prezes chyba powinien ufundować zawodniczkom.

Ogólnie to przykro mi, że widzicie w tych komentarzach jedynie ironię. Trudno. Ja rozumiem, że to ogromny sukces. Też żeśmy się rok temu jarali z pyknięcia Spartaka, bo sytuacja była identyczna. Pod pewnymi względami cieszę się, że dostaliśmy w tyłek, że Wisła dostała w tyłek, bo coś się zacznie w tej lidze dziać. Skończył się okres ochronny, gdzie Wisła i Lotos na śpiąco mogły wygrywać z każdym. Ale jeszcze nie skończył się okres królowania w lidze. A z całym szacunkiem niektóre hurraoptymistyczne posty jakby prowadziły do innego wniosku.

I tym optymistycznym kończę temat bo moderatorzy gonią :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 września 2008, 12:30

przemoe pisze:1) Jak mamy się bawić w cyferki to sądzę, że jeszcze nie przekroczył.
2) Mnie tam na matematyce uczyli, że więcej jak 100% to się nie da, ale już trochę czasu minęło od ostatnich zajęć to może świat poszedł do przodu :)

Dziekujemy za wykład Profesorze Miodku 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 25 września 2008, 14:23

PiwoMojePaliwo pisze:
przemoe pisze:Miłym napinaczom z Gorzowa zadam kilka pytań:

1) Niedługo rozumiem zaczniecie wymuszać po 40 strat w obronie?
2) Zohnova rozumiem, dojedzie do 30ppg?
3) nagle Zalesiak, Czubak i Kaczmarczyk zaczną coś rzucać?
4) parę lasek urośnie i pomoże Taylor na desce?
5) No dobra, osobiste to pewnie poprawicie, sorry.

Wiecie, zdanie, że można zagrać lepiej to można wygłosić i po zwycięstwie 150-50. Absolutnie nie deprecjonuję umiejętności gorzowskich zawodniczek. Na chwilę obecną rządzą w lidze co pokazuje chociażby tabela. I tyle. Może dowieziecie lidera do końca rundy, może nie. Może takie samo spięcie się potrzebne będzie na Toruń, Rybnik.

Nie można nauczyć się stada zagrywek przy takiej rotacji. Jak ktoś po 2 minutach schodzi z parkietu i za minutę znowu wraca to nie ma rytmu a ataku. Owszem, można przez to zapierdzielać w obronie i tego efekty są w Gorzowie od kilku sezonów. I głównie tym trzymacie wyniki. Fakt - końcówkę popisowo spieprzyliście, shit happens. Ale nie gadajcie mi, że w przekroju całego meczu dacie radę zagrać 2x lepiej bo po prostu nie uwierzę.

nie ma co, żal dupe ściska :D

wylicz błędy w grze lotosu, a jak ich nie będzie to pogadamy o naszych. póki co starajcie się, bo ledwo ledwo ostatni meczy wygraliście... ledwo!

Dokładnie. Wygranych się nie sądzi. Nareszcie ktoś inny dominuje w tabeli i za to wielkie dzięki i gratulacje :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 września 2008, 14:26

Minęły dopiero dwie kolejki :) więc do końca sezonu jeszcze dużo się zmieni.. w zeszłym jakoś Lotos prowadził cały czas, a jak się skończyły finały - każdy pamięta.
Życzę powodzenia dalej gorzowskiej drużynie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 25 września 2008, 14:56

Kibic MRKS-U pisze:
Dokładnie. Wygranych się nie sądzi. Nareszcie ktoś inny dominuje w tabeli i za to wielkie dzięki i gratulacje :)

no chyba trochę przesadzałeś jak nawet liderem nie są ... :)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 25 września 2008, 15:05

Ciekawe jakby sytuacja wygladal jakby Wielebnowska trafila dwa osobiste :wink: .
Atakujecie kibicow z Gorzowa, ale powiedzcie kto z was obstawial, ze po dwoch kolejkach bedziemy mieli dwie wygrane? Cala sytuacja rozbija sie o to, czy w Gorzowie drzemie jeszcze jakis potencjal (bo z gory zakladacie, ze Lotos i Wisla beda juz tylko szly w gore - w kontekscie Euroligi szczerze wam tego zycze). Zauwazcie, ze w AZSie rowniez Breitreiner i Taylor doszly zaraz przed startem sezonu. Richards (po raz pierwszy w historii AZS ma rozgrywajaca, ktora szuka pozostalych zawodniczek i duzo widzi) i Katka (ci ktorzy widzieli ja na sparingach wiedzieli, ze to konkretny transfer 8) ) przepracowaly z AZSem caly okres przygotowawczy i efekty sa widoczne w pierwszych meczach. Mozna z tego wnioskowac, ze Taylor i Breitreiner beda graly lepiej. Maciejewski caly czas twierdzi, ze ma jakas filozofie gry (w obronie oczywiscie jest ona widoczna, ale w ataku...) takze z czasem powinny lepiej sie zgrac z pozostalymi zawodniczkami. W zwiazku z przepisem o 2 Polkach na parkiecie trzeba obstawiac, ze Kaczmarczyk z czasem bedzie grala coraz bardziej skutecznie. Mozna tez spokojnie porownac Crawford do Kiki - obydwie byly slabe na poczatku sezonu, z Kiki udalo sie zrobic naprawde solidna zawodniczke, pozostaje miec nadzieje, ze z Crawford bedzie podobnie.
Powazny problem moze pojawic sie, przy kontuzji ktorejs z Polek i tutaj jest slaby punkt AZSu.

PS. dajcie sie pocieszyc, z wygranych z Wisla i Lotosem, bo nie wiadomo kiedy beda nastepne :wink:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 25 września 2008, 15:21

wiadomo, że do konca jeszcze jest hohoho ale czy to nie piękne :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 września 2008, 15:30

Nie chodzi mi tu o jakies napinanie sie ze zdobedziemy Mistrza czy itp... bo pewnie sam awans do finalu bylby taka sensacja jak wygranie w pierwszych 2 kolejkach z Lotosem i Wisła>

Jednak niech ludzie zaczna wreszcie doceniac ten GORZÓW :!: :!: Ze jest taka siła w Polsce juz ktora potrafi wygrac narazie pojedyncze mecze z najlepszymi.
kilka przykładów z typowania na które było az zal patrzec :?

koszykarz pisze:Runda zasadnicza oraz końcowa zarazem .
5. AZS Gorzów

FAN PLKK pisze:sezon zasadniczy:
6.Gorzów
po play-off:
7.Gorzów

bigbird pisze:Moje typy na koniec sezonu:
5. Gorzow

rodgers-kibic z torunia pisze:moje typy na koniec sezonu
7.Gorzów
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 25 września 2008, 15:41

Gratki dla Gorzowa.. Mimo cięzkiego terminarza - komplet punktów z faworytami - ale w finale i tak będą Lotos Czy Wisła...

Trzeba powiedzieć że Lotos przecież gra w niepełnym składzie : nie ma Beard , niedawno dołączyła Fleisher , a gdy dojdzie ktos z Smith / Catchings to Gdynianki na bank będą w finale...

z Wisłą ponownie - zawodniczki też przecież tuż przed ligą przyjechały - zresztą do Wisły też ma chyba jeszcze ktoś dojść...

Jednak Gorzow potrafił do wykorzystać i za to ,,Gratki ''

Mam nadzieję że Energa pójdzie waszym sladem w sobote...

PS. a finał inny niż Wisła - Lotos jest niemozliwy.. Jeszcze nie teraz...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 września 2008, 15:54

koszykarz pisze:Gratki dla Gorzowa.. Mimo cięzkiego terminarza - komplet punktów z faworytami - ale w finale i tak będą Lotos Czy Wisła...

Nie wiem po co taka głupia gadka?? lepiej wogole nie gratuluj jezeli ci to tak ciezko przez gardlo przechodzi :shock:

Z drugiej strony fajnie napisałes slowo "Lotos Czy Wisła" to wkoncu kto wejdzie z nich do finału? :lol: :lol: :lol:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 25 września 2008, 16:53

rzymi jak sie skonczyylo to wiemy ale jak napisałem poscik ze dla mnie wisla jednak jest na fali i tak bedzie lepsza to ty i twoi współbracia wyśmialiście mnie ze to teraz Lotos jest na fali i wtedy to wy sie napinaliście a skutek jaki byl to sam wiesz :) a teraz Przemo niesmak po przegranej pozostaje bo mniejsza o te przegrana martwic moze styl.. wiec pokora panowie idzie nowe i teraz na ten wczesny moment 2 kolejek Gorzow jest lepszy a Lotosik ma znizke formy...trzeba tez umeic przegrywac i zaczac sie tez do tego przyzwyczajac co nie pani P.P??

Endrju wez na wstrzymanie przejmujesz sie typami koszykarza i rodgersa? to sa tegoroczne postacie torunskie tego forum i maja duzo do powiedzenia lecz nie jest to zbyt obiektywna ocena :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 września 2008, 16:59

fakt, może i się napinałem wtedy. ale teraz już tego nie robię :)
przegraliśmy - trudno. teraz każda minuta działa na naszą korzyść (chyba nawet Ty albo ktoś z Leszna to wcześniej pisał, więc sorry za kopie jakby co)
a myślę, że i Wisła wyciągnie wnioski po wczorajszym meczu i też będzie lepiej wyglądała w następnych meczach. a co do zgrania. żadna drużyna z trójki AZS-Lotos-Wisła nie jest jeszcze w pełni zgrana, więc najciekawsze czasy dopiero nadejdą.
ObrazekObrazek

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 25 września 2008, 17:09

Gratki dla Gorzowa za wygrana w Krakowie była to sensacja :) ale pamietajmy ze sezon nie skupia sie tylko na dwóch najsilniejszych rywalach :) Bo liga w tym orku jest wyjątkowo wyrównana i kazda drużyna może przegrać z każda :) Mistrzem bedzie ten kto ebdzie walczył przez cały sezon :)

Miejmy nadzieje ze Gorzów bedzie trzymał swoją forme i zatrzymie sie dopiero na Tęczy :) hehe

Pozdrawiam :)
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 września 2008, 17:14

Longerinho pisze:Gratki dla Gorzowa za wygrana w Krakowie była to sensacja :) ale pamietajmy ze sezon nie skupia sie tylko na dwóch najsilniejszych rywalach :) Bo liga w tym orku jest wyjątkowo wyrównana i kazda drużyna może przegrać z każda :) Mistrzem bedzie ten kto ebdzie walczył przez cały sezon :)

Miejmy nadzieje ze Gorzów bedzie trzymał swoją forme i zatrzymie sie dopiero na Tęczy :) hehe

Ja mysle ze mistrzem bedzie Lotos albo Wisła jednak ten kto bedzie walczył przez cały sezon ma szanse zajac 1 miejsce przed play-off 8)

Co do Teczy... Narazie jestesmy wspolnym liderem mam nadzieje ze to sie długo nie zmieni :lol:

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 25 września 2008, 17:16

Endrju pisze:
Longerinho pisze:Gratki dla Gorzowa za wygrana w Krakowie była to sensacja :) ale pamietajmy ze sezon nie skupia sie tylko na dwóch najsilniejszych rywalach :) Bo liga w tym orku jest wyjątkowo wyrównana i kazda drużyna może przegrać z każda :) Mistrzem bedzie ten kto ebdzie walczył przez cały sezon :)

Ja mysle ze mistrzem bedzie Lotos albo Wisła jednak ten kto bedzie walczył przez cały sezon ma szanse zajac 1 miejsce przed play-off 8)

Co do Teczy... Narazie jestesmy wspolnym liderem mam nadzieje ze to sie długo nie zmieni :lol:
}

Mam taka sama nadzieje ajk ty :) ale wiesz jakich my mielismy rywali a jakich wy :) wiec licze ze nasze dziewczyny z meczu na mecz beda grały jeszcze lepiej i utrzymamy fotel lidera z Wami :) hehe
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”