VI kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Utex ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 09 października 2008, 00:21

Ałgaja pisze:A 4 kwarta to oprócz rozluźnienia itd. pokazała też że ataku pozycyjnego nie ma i w sytuacji gdy siadają kontry panie snują się po boisku za bardzo nie wiedząc co powinny grać.

Ty bardziej mnie dziwi czemu nasz treneiro "kisi" na ławce Pauline i Karoline, napewno pokazały by się ... czy to z lepszej czy gorszej strony 8)
Ale coś mi się wydaje że teza przed sezonem się umocni ... jaja jeszcze nie urosły :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 09 października 2008, 07:06

No to trzy wyjazdy pokazały na co nas stać. Kibice w Polkowicach, Gdyni i Krakowie mieli "emocje" za sprawą naszych Pań tak gdzieś do połowy pierwszej kwarty. To nawet w ubiegłym sezonie, mając słabszy skład (przynajmniej na papierze) potrafiliśmy powalczyć.

paulo2907 pisze:Różnicę widzę na ławce trenerskiej - Maciejewski jest lepszym fachowcem od Orczyka, potrafi wykorzystać potencjał zawodniczek.

Tę różnicę to już w zeszłym sezonie było widać. Zdaniem wielu to Orczyk nadaje się do trenowania rezerw lub klubu z zaplecza Ekstraklasy, ale jego pozycja wydaje się nie do ruszenia. Uważam że ROW ma potencjał wielki, tyle że trener "większy" też by się przydał.
Pomscimy polskie znaki w stopkach: zażółć gęślą jaźń!

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 09 października 2008, 10:01

Fajna zabawa na trybunach jak zawsze kibice ROWu się pokazali. Mecz można podsumować tak po ostudzeniu emocji.
Wisła grała swoje od 3 meczu do końca. Nas było stać na 3 minuty dobrej gdy i 2 trójki Trafimavej w tym okresie gry. Początek był obiecujący ale tylko tyle. U tych dziewczyn brakuje kogoś w stylu Nikity Bell która nawet tak była kontuzjowana i nie grała za dobrze to zawsze umiała pociągnąć drużynę "radością" klaskaniem, skakaniem, klepaniem po tyłku itd A tej drużynie brakuje tej radości jak nie idzie do głowy w dół a z biegiem minut nawet i ręce. Trochę dziewczyny grają bez głowy. 3 sekundy akcji rzut i to wiele razy, Atkinson nie umie oddawać piłki na obwód gdy stoi pod koszem i ma 3 zawodniczki obok siebie tylko na siłę do kosza chce trafić. Dziewczyny nie ruszają się w ataku stoją na pozycjach i tyle. Trochę te mecze od Polkowic wyglądają tak że gdy przychodzi jakaś trudność w meczu to one przestają grać i do końca już nie wierzą że uda się dojść rywala. Smutno się na to patrzy bo brakuje walki do końca! I szkoda że nawet nie robią tego dla kibiców a byliśmy wszędzie po za Gdynią.
Ale popatrzy też na to z drugiej strony jeśli chodzi o treningi i nalatywanie na trenera.
Polkowice przed meczem z nami - Tydzień przerwy
Gdynia przed meczem z nami - Tydzień przerwy
Kraków przed meczem z nami - Tydzień przerwy

W tym czasie każda z drużyn mogła spokojnie potrenować i dojść do formy my mieliśmy 3 wyjazdy trudne wyjazdy. Szkoda że oddane bez walki. Tylko kiedy te dziewczyny miały trenować jak do Gdyni jechaliśmy w piątek. Dajmy im trochę spokoju niech potrenują. Teraz mecze będą tylko w weekend więc coś powinno ruszyć.

Tę różnicę to już w zeszłym sezonie było widać. Zdaniem wielu to Orczyk nadaje się do trenowania rezerw lub klubu z zaplecza Ekstraklasy

Pokaż mi tych wielu?? Chętnie usłyszę zdania tych osób. Pewnie to tacy jak zawsze co dużo gadają! Gdy drużyna zeszłego sezonu grała pierwszą cześć dobrze pewnie określali się wiernymi kibicami a gdy druga połowa była gorsza to przestali chodzić na mecze. Podejrzewam że on przejmuję się tym stylem gry jak nikt inny. Bo jest bardzo oddany tej drużynie. Drugą sprawą jest to że narazie przegraliśmy z tymi co mieliśmy to zrobić. Może Polkowice powinny być bardziej wyrównany mecz ale patrzmy że to wyjazd był. Ale nikt w Polsce chyba nie myślał że pokonanie Lotosu czy Wisły jest możliwe. Zobaczymy mecz z Gorzowem będzie u nas i zobaczymy w jakim będzie naszym wykonaniu. Później jest Toruń gdy te mecze przegramy to w tedy będziesz mógł powiedzieć że jest tragedia albo użyć podobne słowa.

Uważam że ROW ma potencjał wielki, tyle że trener "większy" też by się przydał

A jeszcze sugerujesz żeby się większy trener przydał to pewnie masz takiego na oku więc podaj jego imię i nazwisko.

Ja też mogę napisać że Rybnik ma potencjał w kibicach i by się przydała większa hala.
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik to miasto polskie!
Rybnik to miasto śląskie!
Rybnik - miasto górnicze!
Rybnik na całe życie!

www.kkrow.tnb.pl - strona kibiców ROWu Rybnik

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 09 października 2008, 11:44

raflik16 pisze:Polkowice przed meczem z nami - Tydzień przerwy
Gdynia przed meczem z nami - Tydzień przerwy
Kraków przed meczem z nami - Tydzień przerwy

W tym czasie każda z drużyn mogła spokojnie potrenować i dojść do formy my mieliśmy 3 wyjazdy trudne wyjazdy. Szkoda że oddane bez walki. Tylko kiedy te dziewczyny miały trenować jak do Gdyni jechaliśmy w piątek. Dajmy im trochę spokoju niech potrenują. Teraz mecze będą tylko w weekend więc coś powinno ruszyć.

Tu się zgadzam w 100%.

Tę różnicę to już w zeszłym sezonie było widać. Zdaniem wielu to Orczyk nadaje się do trenowania rezerw lub klubu z zaplecza Ekstraklasy

raflik16 pisze:Pokaż mi tych wielu?? Chętnie usłyszę zdania tych osób. Pewnie to tacy jak zawsze co dużo gadają! Gdy drużyna zeszłego sezonu grała pierwszą cześć dobrze pewnie określali się wiernymi kibicami a gdy druga połowa była gorsza to przestali chodzić na mecze. Podejrzewam że on przejmuję się tym stylem gry jak nikt inny. Bo jest bardzo oddany tej drużynie. Drugą sprawą jest to że narazie przegraliśmy z tymi co mieliśmy to zrobić. Może Polkowice powinny być bardziej wyrównany mecz ale patrzmy że to wyjazd był. Ale nikt w Polsce chyba nie myślał że pokonanie Lotosu czy Wisły jest możliwe. Zobaczymy mecz z Gorzowem będzie u nas i zobaczymy w jakim będzie naszym wykonaniu. Później jest Toruń gdy te mecze przegramy to w tedy będziesz mógł powiedzieć że jest tragedia albo użyć podobne słowa.

Nie pokażę Ci ich, bo pod moim niezbyt trafnym określeniu "wielu" kryją się moi znajomi, a oni raczej nie życzą sobie by szafować tu ich nazwiskami. W każdym bądź razie, mnie styl prowadzenia tego zespołu nigdy się nie podobał. Wiem że to początek sezonu, aczkolwiek uważam że prezes Greczyło zmontował nam świetny skład, ale osoba trenera jest w tej układance równie ważna. Piszesz że jest oddany drużynie. No ja też, i Ty też i jeszcze kilkaset innych ludzi. jemu dodatkowo za to oddanie jeszcze płacą, ale tu nie o "oddanie drużynie" chodzi a o umiejętności trenerskie.

raflik16 pisze:A jeszcze sugerujesz żeby się większy trener przydał to pewnie masz takiego na oku więc podaj jego imię i nazwisko.

Od tego jest prezio, ale znalazłoby się kilku lepszych i to związanych z Rybnikiem (np. Mikołajec).

raflik16 pisze:Ja też mogę napisać że Rybnik ma potencjał w kibicach i by się przydała większa hala.

To że przydałaby się większa hala - nie przeczę. Potencjał w kibicach powiadasz? Nie rozśmieszaj. Podejrzewam że nie pamiętasz czasów, gdy ROW grał jeszcze na pływalni obok bazyliki (25 lat temu), a później w Radlinie. W Radlinie by wejść na halę to trzeba było wyjechać 594 o 13:00 z Rybnika, a mecz był o 18:00. I jeszcze szyby wylatywały, taki był pęd na kosza. I jeszcze początki w Boguszowicach oraz za Color Capu. To był doping i frekwencja.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 09 października 2008, 14:05

Juz kiedys pisałem, że Orczas kiepsko prowadzi zespol - to typ trenera taki jak Herkt ( ale gorszy technicznie) - tzn ugra tylko cos jesli ma dobre koszykarki, najlepiej zagraniczne. Sam z gorszych koszykarek nie jest w stanie czegoś wycisnąć.

A jak dostaje grajki z ameryki to rypie je po 35-40 minut w meczu plus tylko sprawdzone Polki a reszta w piz.......du.

Taki trener to trener "spalonej ziemi" - zaharuje podstawowa piątkę, odejdzie, nie wychowa nastepczyń, zagraniczna armia zaciężna odejdzie, a rezerwy przez to ,ze przez cały sezon grały na ławce będą miały problem zeby wyprowadzić piłkę z własnej połowy...

I jak np taki trener przysporzy np korzysc dla reprezentacji? Ogrywa albo zawodniczki, ktore o repie zdażyły juz zapomnieć (Guśka) [naturalnei w perspektywie zeszłego sezonu], albo Międzik, ktora w repie gra juz od wielu sezonow.

Gdyby kazdy zespol ogrywał chociaz jedna młodą koszykarkę co sezon i konsekwentnie na nią stawiał, to fluktuacja w kadrze nowych zawodniczke byłaby całkiem spora, a my nie musielibysmy drżeć o kwalifikacje naszej druzyny na ME.

A tak taki Dziadyga jak Orczyk, ma to w d.... wyrypie zagraniczne na maksa, zeby tylko wysrubowac wynik, mając gdzies to, ze w dluzszej perspektywie ogrywając mlode zawodniczki, klub mógłby w coraz większym stopniu uniezalezniać od zagranicznego zaciągu, a co za tym idzie odciążac budzet i dzięki temu kupować Amerykanki z prawdziwego zdarzenia, a nie odpady z eksportu ( oczywiscie akurat Perkins takim nie jest)

Ale dobra juz tyle razy o tym pisalem, ze juz po raz setny nie będę się (dalej) zrzymał na ten idoityzm :wink:

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 09 października 2008, 15:56

raflik16 pisze:Fajna zabawa na trybunach jak zawsze kibice ROWu się pokazali.

A najlepszy motyw : Kto wygra mecz ?? ROW ! Kto ?? ROW ! ... :lol: :lol:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 10 października 2008, 09:46

raflik16 pisze:Pokaż mi tych wielu?? Chętnie usłyszę zdania tych osób. Pewnie to tacy jak zawsze co dużo gadają! Gdy drużyna zeszłego sezonu grała pierwszą cześć dobrze pewnie określali się wiernymi kibicami a gdy druga połowa była gorsza to przestali chodzić na mecze. Podejrzewam że on przejmuję się tym stylem gry jak nikt inny. Bo jest bardzo oddany tej drużynie. Drugą sprawą jest to że narazie przegraliśmy z tymi co mieliśmy to zrobić. Może Polkowice powinny być bardziej wyrównany mecz ale patrzmy że to wyjazd był. Ale nikt w Polsce chyba nie myślał że pokonanie Lotosu czy Wisły jest możliwe. Zobaczymy mecz z Gorzowem będzie u nas i zobaczymy w jakim będzie naszym wykonaniu. Później jest Toruń gdy te mecze przegramy to w tedy będziesz mógł powiedzieć że jest tragedia albo użyć podobne słowa.

Ajax pisze:Nie pokażę Ci ich, bo pod moim niezbyt trafnym określeniu "wielu" kryją się moi znajomi, a oni raczej nie życzą sobie by szafować tu ich nazwiskami. W każdym bądź razie, mnie styl prowadzenia tego zespołu nigdy się nie podobał. Wiem że to początek sezonu, aczkolwiek uważam że prezes Greczyło zmontował nam świetny skład, ale osoba trenera jest w tej układance równie ważna. Piszesz że jest oddany drużynie. No ja też, i Ty też i jeszcze kilkaset innych ludzi. jemu dodatkowo za to oddanie jeszcze płacą, ale tu nie o "oddanie drużynie" chodzi a o umiejętności trenerskie.

Wywiad z Prezesem
Choć zaznaczam, że ja tylko proponuję zawodniczki ostateczną decyzję odnośnie podpisania kontraktu zawsze zostawiam trenerowi, bo to on później pracuje z graczem i on ponosi pełną odpowiedzialność za wynik sportowy

Więc jak już to prezes z trenerem dokonali wyboru tych graczy.

Świętym prawem każdego kibica jest mieć swoje zdanie i pogląd na to co widzi.
I ja niechcę żebyś myślał że ja bronie teraz trenera Orczyka bo w cale tak nie jest tylko próbuje Ci uświadomić jedno że porażki z Lotosem i Wisłą były już wkalkulowane w te rozgrywki i w rewanżu będzie to samo. I w tych meczach raczej winy trenera bym nie widział. Fakt styl w jakim to zrobiliśmy nikogo nie zachwycił tylko że zawodniczki wiedzą z kim grają i nie powinny się tak poddawać. Co innego Polkowice tam pierwsza połowa to było wykonie zespołu juniorek bo nie umiejętność trafienia z pod samego kosza nie będąc atakowanym to szczyt i totalny brak szczęścia w drugiej połowie pokazaliśmy się z lepszej strony ale i tak było już po meczu. Wiec mogę powiedzieć że narazie mamy jeden mecz in minus. Zobaczymy jak będzie w dwóch następnych.

raflik16 pisze:A jeszcze sugerujesz żeby się większy trener przydał to pewnie masz takiego na oku więc podaj jego imię i nazwisko.

Ajax pisze:Od tego jest prezio, ale znalazłoby się kilku lepszych i to związanych z Rybnikiem (np. Mikołajec).

Mikołajec jest menagerem kadry i podejrzewam że podoba mu się to zajęcie. A co uważasz że byłby bardziej oddany niż Orczyk tego to nie wiem. Ma większe umiejętności trenerski może i ma ale nie uważaj go za kogoś kto by przyszedł i wygrał z Lotosem czy Wisłą. W końcu to on w Brzegu dysponował zawodniczkami na medal i tego nie wykonał nawet sezonu nie dokończył a atmosfera w tej drużynie raczej nie była wzorowa. I nie wiem jakie tam były przyczyny konfliktów ale trener jest od tego żeby ich nie było. A pamiętaj każdy trener ma jakieś plusy i minusy.

raflik16 pisze:Ja też mogę napisać że Rybnik ma potencjał w kibicach i by się przydała większa hala.

Ajax pisze:To że przydałaby się większa hala - nie przeczę. Potencjał w kibicach powiadasz? Nie rozśmieszaj. Podejrzewam że nie pamiętasz czasów, gdy ROW grał jeszcze na pływalni obok bazyliki (25 lat temu), a później w Radlinie. W Radlinie by wejść na halę to trzeba było wyjechać 594 o 13:00 z Rybnika, a mecz był o 18:00. I jeszcze szyby wylatywały, taki był pęd na kosza. I jeszcze początki w Boguszowicach oraz za Color Capu. To był doping i frekwencja.

Jedna sprawa ile to tych ludzi na hale do Radlina weszło to się nie dziwię że tak wcześnie się jeździło. A ja upatruje potencjał w tym że na pierwszych trzech meczach był prawie komplet publiczności. Spokojnie tak naprawdę gdy powstawał RMKS to na tej hali było po 100 ludzi a teraz w przeciągu 3 lat hala odżyła i poczekaj na mecze z Lotosem to zobaczysz ile będzie ludzi. Fajne to musiały być czasy ale nie chciałbym ich przeżyć z jednego prostego powodu bo bardzo by mi było żal gdyby sponsorowi znudziło się sponsorować klub u szczytu. Być prawie na samej górze ale ją nie zdobyć a napewno była do osiągnięcia.
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik na całe życie!

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 10 października 2008, 13:14

raflik16 pisze:Świętym prawem każdego kibica jest mieć swoje zdanie i pogląd na to co widzi.
I ja niechcę żebyś myślał że ja bronie teraz trenera Orczyka bo w cale tak nie jest tylko próbuje Ci uświadomić jedno że porażki z Lotosem i Wisłą były już wkalkulowane w te rozgrywki i w rewanżu będzie to samo. I w tych meczach raczej winy trenera bym nie widział. Fakt styl w jakim to zrobiliśmy nikogo nie zachwycił tylko że zawodniczki wiedzą z kim grają i nie powinny się tak poddawać. Co innego Polkowice tam pierwsza połowa to było wykonie zespołu juniorek bo nie umiejętność trafienia z pod samego kosza nie będąc atakowanym to szczyt i totalny brak szczęścia w drugiej połowie pokazaliśmy się z lepszej strony ale i tak było już po meczu. Wiec mogę powiedzieć że narazie mamy jeden mecz in minus. Zobaczymy jak będzie w dwóch następnych.

Ładnie to rozpisałeś. Tyle że mi nie chodzi o jakieś konkretne pojedynki a o styl prowadzenia drużyny, który we wcześniejszym poście bardzo dokładnie wytłumaczył nam Saletra.

Hala w Radlinie mieściła w porywach do 700 osób, a hala w Boguszowicach 850 ( tym 250) za koszami i loża VIP. I nie chodzi mi o ilość osób, a o doping. Przed meczami w Radlinie trenerzy drużyn przyjezdnych szli najpierw porzykać do kościoła, atkiego mieli pietra grać przed naszą publiką. Dzisiaj stały doping prowadzi 10 łebków + bęben i chwała im za to, ale to nie to samo co 100 gardeł.
A co do Color Capu - każdy ma prawo wydawać swoje własne pieniądze tak jak mu pasuje.

To se uż ne vrati.

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 10 października 2008, 14:58

Co do tych 10 łebków to znam kilku i no aż taki łebki nie są bo są tam przeważnie synki które już pracują czy studiują a nawet jest tam nauczyciel. Wiesz jeśli umiesz załatwić te 100 gardeł to pewnie chłopaki się ucieszą jak będą mieli konkurencje w sobotę.

Bo krytykować każdy umie a zorganizować nikt i tak w tym kraju jest od dawna. Ja na przykład się cieszę z tego że jest przynajmniej tych 10 bo w Polkowicach na meczu było 2 gości co krzyczeli tylko CCC.
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik na całe życie!

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 10 października 2008, 16:44

raflik16 pisze:Co do tych 10 łebków to znam kilku i no aż taki łebki nie są bo są tam przeważnie synki które już pracują czy studiują a nawet jest tam nauczyciel. Wiesz jeśli umiesz załatwić te 100 gardeł to pewnie chłopaki się ucieszą jak będą mieli konkurencje w sobotę.

Raflik nie obraź się, ale masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Przecież napisałem "chwała im za to". I zrozum że od załatwiania 100 gardeł to jest klub i warunki jakie potrafi stworzyć swoim kibicom. Mówie tylko że kiedyś i setka ludzi prowadziła doping i nie wiem kto nas załatwiał, ale doping był taki że ściany i szyby drżały.

raflik16 pisze:Bo krytykować każdy umie a zorganizować nikt i tak w tym kraju jest od dawna. Ja na przykład się cieszę z tego że jest przynajmniej tych 10 bo w Polkowicach na meczu było 2 gości co krzyczeli tylko CCC.

Widocznie adrenaliny nie poczuli...
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5969&hl=pl
Zauważyłeś więcej niż dwóch?
Kończę tę dyskusję bo wątek o meczu Wisła-ROW, a my odbiegliśmy trochę od tematu. I mam nadzieję że nasz treneiro myśli głęboko jak ograć Gorzów.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 października 2008, 19:40

heh jak ogladnelem filmik az sie lezka zakrecila :wink:.
Ale długo nie czekalismy zeby odebrac to co do nas nalezalo ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”